Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha úgy döntenél, hogy nem a szabadban, hanem a szobádban élvezed az áprilist, ezeket nézd!

Halhatatlan szerelem - Filmcafe, április 6. szombat, 10.15h

Daniel, a repülőgép-pilóta feleségül akarja venni szerelmét Helent. Mielőtt azonban ezt megtehetné barátnőjét elgázolja egy autó. A kómába esett nőről az orvosok teljesen lemondanak. A kétségbeesett Daniel ezért úgy dönt, hogy részt vesz barátja kísérletében, és hibernáltatja magát míg szerelme fel nem ébred. A háború előtti kísérletbe azonban valami hiba csúszik, így amikor Daniel visszatér az élők közé már 1992-őt írnak a naptárak. Az új helyzetben nem csak rohamosan öregedő testével, hanem a jelentősen megváltozott körülményekkel is szembe kell néznie.

 

Piedone, a zsaru - Film Mánia, április 6. szombat, 10.20h

Piedone, a nápolyi kikötő körzetének rendőrfelügyelője sajátos eszközökkel tartja rendben a vagányokat, bűnözőket. Fegyvert nem visel, csak az ökleivel és testi erejével "intézkedik". Az új felügyelő azonban nem ért egyet módszereivel. Egy kábítószercsempész banda felgöngyölítése során a helyzet kiéleződik és Piedonét felfüggesztik állásából. De ez sem zavarja őt abban, hogy leszámoljon a kábítószerbandával.

 

Rango - Paramount Network, április 6. szombat, 12h

Készülj a tangóra Rangoval, melyet a kritikusok sem tudtak szó nélkül hagyni: "ilyet még soha nem láttál" (Peter Travers, Rolling Stone). Rango egy dilis kaméleon, aki egy vad kisvárosba kerül, ahol égető szükség van egy hősre. A frissítően eredeti, látványos animációs film "nagyon szórakoztató" (Betsy Sharkey, Los Angeles Times).

 

Brazilok - Mozi Klub, április 6. szombat, 12.10h

Acsa minden lakosa focizik és a közelgő bajnokság lázában ég. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel (Fekete Ernő), aki nem tud hibázni, és helyettesével, Józsival (Schmied Zoltán), aki pedig nem szeret. De valami megzavarja a rendszert, ugyanis a falu szegényei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, a börtönből frissen szabadult, aranylábú Áron (Nagy Dániel Viktor) vezetésével, a dekázásban verhetetlen helyi pappal, Csaba atyával (Bánki Gergely) kiegészülve életükben először beneveznek a bajnokságra. A hab a tortán, hogy egy titokzatos milliomos éppen most dönt úgy, hogy a bajnokság legjobb focistáit kiutaztatja Brazíliába.

 

Bíbor folyók - AMC, április 6. szombat, 12.35h

Az Alpok csúcsai által körbezárt francia kisvárosban sírrongálási ügyben nyomoz a forrófejű Kerkérian hadnagy. Tőle nem messze, az elit egyetem zárt világában a rutinos, magának való Niémans felügyelő egy különös gyilkosságra próbál magyarázatot találni. A nyomozás során a két zsaru keresztezi egymás útját. Nem igazán szívlelik egymást, de kénytelenek együttműködni. Hamarosan rájönnek, hogy a két ügy összefügg egymással. A helyzet azonban tovább bonyolódik, és újabb gyilkosságok történnek.

 

Eszeveszett esküvő - Film Mánia, április 6. szombat, 12.40h

Max, a nagy rutinnal bíró rendezvényszervező hiába vezényelte már le grandiózus események százait, arra még ő sincs felkészülve, ami a XVII. századi francia kastélyban és annak parkjában történik. Óriási stábjával jó előre megtervez mindent, hiszen a kastély és a park minden szegletében tökéletes ünnepi hangulatnak kell uralkodnia, a többszáz vendégnek és persze a maximalista, kőgazdag vőlegénynek olyan estét kell biztosítsanak, amelyre azok életük végéig emlékezni fognak. Néhány apró baki után viszont kártyavárként kezd összedőlni az este. Max pedig csak a fejét kapkodja, hogyan tudná megakadályozni a teljes káoszt és megmenteni a nászt.

 

Free Guy - Mozi+ április 6. szombat, 12.50h

Guy mit sem sejtve éli a banki alkalmazottak egyhangú életét egy Free City nevű videójátékban, ahol a külvilágból bekapcsolódó játékosok kényükre-kedvükre szórakozhatnak az olyan NPC-kel, mint ő. Egy nap azonban furcsa érzése támad, amikor meglát egy lányt elsétálni a munkahelye előtt. Guy-nak ezután lehetősége nyílik megtapasztalni, hogy milyen érzés "szemüveges" karakternek lenni, így rövidesen saját öntudatra ébred. Guy ezt követően küldetésének tekinti, hogy megtalálja a lányt, akit korábban látott. Találkozásukat követően azonban Guy egy, a saját világa, és a lány avatárjával játszó valós személy, Millie által kifejlesztett videójáték-ötlet megmentésére vállalkozik. Millie minden erejével igyekszik felkutatni a Free City-t működtető milliárdos csalásának bizonyítékát, ami valahol a játékban van elrejtve. Hőseink ideje azonban fogytán van, ugyanis a játék következő része napokon belül elérhetővé válik, és amint ez bekövetkezik, úgy mind Guy, mind pedig a bizonyíték örökre a feledés homályába vész…

 

Nő előttem, nő utánam - TV2, április 6. szombat, 13.40h

Egy jóképű angol is pofára eshet néhanapján. Colin, a sikeres illusztrátor is átéli a nagy csalódást, határozott mennyasszonyának, Verának köszönhetően. Egy könnyed mozdulattal dobja lelkes udvarlóját. Colin tudja, hogy nehezen lesz képes feldolgozni a történteket ott, ahol minden a szeretett nőre emlékezteti, ezért elhatározza, hogy új életet kezd. Találomra rábök a térképre és már útra is kel, hogy letelepedjen a tengeren túl, egy békés New England-i városkában, Hope Springs-ben. A szerelmi csalódás áldozata hamar új erőre kap, köszönhetően a helyi boszorkának, aki azonnal tudja, mi, pontosabban ki kell a savanyú angolnak: a törött szívek gyakorlott gyógyítója, az élettől majd kicsattanó, minden bulira kapható Mandy, aki ráadásul mindig kapható egy kis szexre. Colin lassan kezdi elhinni, hogy jó irányba fordult az élete, amikor váratlanul felbukkan a városkában egykori szerelme, Vera, aki a maga ellenállhatatlan határozottságával követeli vissza azt, ami szerinte az övé: a férfi szívét.

 

Vadászat a Vörös Októberre - Moziverzum, április 6. szombat, 14h

Tom Clancy bestseller regénye alapján! A Vörös Október, a legújabb, szuper-technikával felszerelt szovjet atom-tengeralattjáró éppen az Egyesült Államok partjai felé tart. Az amerikai kormány attól fél, hogy valamilyen akcióra készül. Egyedül Jack Ryan, a CIA szakértője gondolja úgy, hogy az atom-tengeralattjáró litván parancsnoka dezertálni akar. A valóság azonban még cifrább: Ramius kapitány át akarja játszani a modern hadieszközt az amerikaiaknak, hogy a szovjetek ne kerüljenek egyoldalú fölénybe. Az USA hírszerzése támadásként értelmezi a gépóriás mozgását, s beindítja ellene a hadigépezetét, miközben a szökést sejtő oroszok is üldözőbe veszik a tengeralattjárót. A parancsnoknak így minden leleményességét latba kell vetnie, hogy kivághassa magát a kettős szorításból...

 

Az üresfejű - Film+, április 6. szombat, 14.30h

Dave Ming Chang (Eddie Murphy), aki nemrégiben érkezett New Yorkba, kissé olyan, mint egy üres medencében úszó ember. Valami ugyanis nagyon nincsen rendben vele. Azoknak, akik először látják, rögtön szembeötlik, hogy nem százas ez a figura és hogy a testében sincs igazán otthon. E feltűnő jellemvonásnak persze nyomós oka van, hiszen Dave nem ember, hanem egy olyan hajó, melyet a legénységét irányító miniatűr kapitány arcmására formáltak.

 

A bukás - Hitler utolsó napjai - Film Mánia, április 6. szombat, 15.05h

Berlin, 1945 április. Egy nép a bukására vár. A főváros utcáin kegyetlen harcok folynak. Hitler a katonai vezetőséggel és néhány hívével elsáncolja magát a vezetőségi bunkerben. A Birodalom helyzete a Vörös Hadsereg előrenyomulásával egyre reménytelenebbé válik. A folyamatos bombázások állandó rettegésben és életveszélyben tartják a város elkeseredett lakosságát.

 

Éjszaka a múzeumban - TV2, április 6. szombat, 15.40h

Miután megint felsül az új zseniális ötletével Larry, a nagy álmodozó, kénytelen éppen karácsony előtt munkát keresni. A Természetrajzi Múzeumba szegődik éjjeliőrnek. Már az első éjszaka azonban elképesztő élményben van része: rémülten látja, hogy a múzeumban elszabadul a pokol, amikor az őskori szörnyek, vadállatok és történelmi figurák egymás után életre kelnek. Ráadásul a zűrzavaros éjszakát csak az egykori elnök, Theodore Roosevelt segítségével sikerül túlélnie. Ám a lehetőség, hogy kirúgják az állásából, és csalódást okoz a kisfiának, megsokszorozza erejét. Larry ugyanis harcot indít a múzeum megmentéséért...

 

Rómának szeretettel - Paramount Network, április 6. szombat, 16.15h

Róma egyes látogatóinak és lakóinak élete, valamint azok a románcok, kalandok és nehézségek, amelyekbe belekerülnek.

 

Wild Wild West – Vadiúj Vadnyugat - Film+, április 6. szombat, 16.30h

A büszke déliek visszavágásra készülnek az elvesztett polgárháború után. Hadseregük nem lévén új, és minden eddiginél hatékonyabb harci eszköz kifejlesztésén és Grant elnök meggyilkolásán dolgoznak. Vezérük a zseniális és bosszúéhes háborús veterán, Arliss Loveless (Kenneth Branagh). Az agytröszt parancsára elrabolják az Államok legnagyobb tudósait, hogy titkos rejtekhelyükön a félelmetes Tarantula nevű harci szerkezet megvalósításán dolgozzanak. A kormány két legjobb titkos ügynökét küldi a mindenre elszánt lázadók megállítására. Az egyik James West (Will Smith), akinek sármja, nagy dumája és gyors keze a fegyvere. A másik Artemus Gordon (Kevin Kline), aki pedig az álcázás, az intelligencia és az ügyes kis szerkezetek nagymestere. A két ügynök kezdetben egymással rivalizálva vág neki a feladatnak, de gyorsan rájönnek, hogy ezzel az ellenféllel szemben csakis egymással társulva érhetik el céljukat.

 

Az Angyal - Filmcafe, április 6. szombat, 16.35h

Számára nincs feltörhetetlen zár. Nem létezik megfejthetetlen kód. Kijátszani a legéberebb őrséget, behatolni a legvédettebb szentélyekbe és elillanni a legértékesebb zsákmánnyal - erről szól az élete. Ő a riasztók mágusa. A tolvajlás nagymestere. Az álcázás koronázatlan királya. Ezer arca van, de senki sem tudja, melyik az igazi. Agyafúrt, ravasz, hideg, cinikus, veszélyes, fondorlatos. Ő az Angyal. Hiába vannak a nyomában a hatóságok és a bűnözők, őt nem lehet elkapni. De most csapdába ejtette valami, ami elől nem menekülhet. A saját szíve. Simon Templar ezúttal Ivan Tretjak orosz milliárdos és önjelölt cárutód megbízásából egy mindennél értékesebb kincset lop el: egy kiapadhatatlan energiaforrás képletét. Ám az akcióval tudtán kívül halálos veszélybe sodorja a gyönyörű tudósnőt, Emma Russel-t. Az Angyalban régen kihunytnak hitt érzések lobbannak fel, és kétségbeesetten küzd, hogy megvédje Emmát, miközben próbálja megtalálni azt az énjét, melyet a legkevésbé ismer - az igazit.

 

Charlie angyalai - AMC, április 6. szombat, 16.45h

Natalie, Dylan és Alex, a három detektívlány John Bosley irányításával végzi áldásos tevékenységét. Ezúttal Eric Knox után nyomoznak, a szoftverfejlesztő cég tulajdonosát ugyanis elrabolták az irodájából, hogy megszerezzék az új programját.

 

Förtelmes főnökök - VIASAT3, április 6. szombat, 16.45h

Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

 

Johnny English - Prime, április 6. szombat, 17.10h

Egy bizonytalan világban kevés olyan megbízható tényező akad, mint a Brit Titkosszolgálat. A szervezet világszerte jó hírnévnek örvend profi ügynökei és csúcstechnikájú eszköztára révén, nemzetközi hírszerző hálózatával pedig a becsület egyik utolsó védőbástyája. Így amikor a Titkosszolgálat tudomására jut a Koronaékszerek elrablásának elképesztő terve, a legjobb ember, a szuperkémek krémének krémje, az Egyes ügynök villámgyorsan megkapja az ügyet. És majdnem olyan villámgyorsan elhantolják hat láb mélyen. A Brit Titkosszolgálat balszerencséjére gyakorlatilag az összes többi rátermett ügynök csatlakozik Egyes ügynökhöz az alvilágban. Így Anglia végső reménye Johnny English, az utolsó, még életben lévő brit kém. Ő az egyetlen, akinek esélye lehet megvédeni a hazáját, megbosszulni a Titkosszolgálat kiirtását, és leleplezni a szörnyeteget, aki rá akarja tenni a kezét az egykoron hatalmas birodalom örök jelképeire, a Koronaékszerekre. Johnny English nem tudja, mi a félelem. Nem tudja, mi a veszély. Nem tud egyáltalán semmit. A kétbalkezes- és lábas titkos-ügynök mégis nyomra bukkan. Az elsőszámú gyanúsítottja pedig nem más, mint Pascal Sauvage, a titokzatos francia vállalkozó, és a vonzó Lorna Campbell…

 

King Kong - Film Mánia, április 6. szombat, 18.15h

Jack Prescott paleontológus fellopózik egy olajat kutató kereskedelmi hajóra, amely egy ismeretlen sziget felé tart. A földdarabon azonban nem csupán olajat találnak. A sziget primitív lakóit egy óriási majom, King Kong tartja rettegésben, akinek nőket áldoznak fel. Ezért a bennszülöttek a kutatókkal tartó gyönyörű Dwant foglyul ejtik, hogy feláldozzák az istenként tisztelt szörnynek. Prescott kiszabadítva Dwant foglyul ejti King Kongot és mindannyian visszatérnek New Yorkba. Az óriási majmot cirkuszi látványosságként akarják mutogatni Amerika-szerte, de az _ óriási pánikot keltve _ megszökik fogvatartói elől, hogy megtalálja Dwant.

 

Nyúl Péter 2. - Nyúlcipő - Cool, április 6. szombat, 18h

Nem baj, ha nyuszi vagy, csak legyenek nagy álmaid. Nyúl Péter csalódottan veszi tudomásul, hogy Bea és Thomas, a friss házasok és regényírók legújabb regényükben rosszcsontnak állítják be őt. Mivel mindenki csak lázadónak látja őt, Péter a városba szökik, ahol találkozik Barnabással, aki azt állítja, hogy ismerte Péter apját. Barnabás izgalmas világba vezeti Pétert, aki csak későn eszmél rá, hogy milyen bajba sodorta magát és a barátait.