Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Foci-Eb ide vagy oda, nemcsak meccset lehet nézni a tévében...

Balek-suli - RTL HÁROM, június 22. szombat, 10.10h

Roger, a New York-i parkolóóra-leolvasó, kisebbségi komplexustól szenved. Ennek legyőzésére önbizalom-fejlesztő tréningre iratkozik be a behízelgő modorú, de alattomos Dr. P-hez. A kurzust tartó, rendhagyó módszereiről elhíresült orvos és asszisztense, Lesher garantált eredményt ígér, amire nemcsak hősünknek, de hasonlóan szerencsétlen társainak is egyaránt szüksége van. Bár hamarosan határozott javulást tapasztal, és sikerül is összeszednie a bátorságot a régi szerelem, Amanda randira hívásához, Rogernek rá kell jönnie, hogy a lány megszerzéséhez riválisán, azaz magán Dr. P-n át vezet az út.

 

Nagy Sándor, a hódító - Film Mánia, június 22. szombat, 10.20h

Gyermekkora óta diadalról és harcról álmodozott. Egy csöpp országból indult el, és mire 25 éves lett, meghódította az ismert világ nagy részét. A kis macedón sereget a hatalmas Perzsa Birodalom ellen vezette, elfoglalta Egyiptomot, majd a sivatag után a hófödte hegycsúcsok felé kanyarodott: India jelentős részét is meghódította. Korábban sosem egyesült ekkora hatalom egyetlen kézben, és talán azóta sem volt rá példa. Nagy Sándor a világ ura lett, mégis magányosan halt titokzatos halált alig 33 éves korában. Néhány nagy barátság, néhány felejthetetlen csábítás, és 9 év vérben és páncélban a világ legnagyobb hadserege élén. Nagy Sándor élete megváltoztatta a világ történetét.

 

Brazilok - Mozi Klub, június 22. szombat, 10.55h

Acsa minden lakosa focizik és a közelgő bajnokság lázában ég. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel (Fekete Ernő), aki nem tud hibázni, és helyettesével, Józsival (Schmied Zoltán), aki pedig nem szeret. De valami megzavarja a rendszert, ugyanis a falu szegényei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, a börtönből frissen szabadult, aranylábú Áron (Nagy Dániel Viktor) vezetésével, a dekázásban verhetetlen helyi pappal, Csaba atyával (Bánki Gergely) kiegészülve életükben először beneveznek a bajnokságra. A hab a tortán, hogy egy titokzatos milliomos éppen most dönt úgy, hogy a bajnokság legjobb focistáit kiutaztatja Brazíliába.

 

Gengszterosztag - AMC, június 22. szombat, 11.05h

Los Angelesnek volt már királya. Mickey Cohen (Sean Penn) korlát és gátlás nélkül uralkodott a városon. A negyvenes-ötvenes években a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóztak. De nemcsak a bűnözők voltak az alattvalói; a rendőrség és a politikusok is az udvartartásába tartoztak. A gengszterfőnök uralmának alig volt határa. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hitte azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai: ők még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy a tisztességet védjék.

 

Flipper - Film+, június 22. szombat, 11.20h

Az elkényeztetett 14 éves Sandy (Elijah Wood) kénytelen a vakációját a világ legtávolabbi csücskében, egy kis szigeten tölteni. Ráadásul a haverok helyett az öreg bácsikájával (Paul Hogan) kell beérnie, aki egykor a Beach Boys cuccait pakolászta, mielőtt kivonult volna a civilizációból. Csalódottságát és dühét meg sem próbálja leplezni, de amikor összeismerkedik a hozzá hasonlóan bosszús delfinnel, Flipperrel, az egész nyaralás megváltozik. Csodálatos barátság szövődik közöttük, és amikor Flipper életveszélybe kerül, Sandy félelmet nem ismerve akcióba lendül.

 

Kutyám, Jerry Lee - Mozi+, június 22. szombat, 11.40h

A mindenre elszánt Dooley-nak már-már sikerül a nyomára bukkannia egy 50 millió dolláros kokainszállítmánynak. Ám a rendőrségen a kollégái túlságosan őrültnek tartják, s nincs, aki hajlandó lenne vele együtt dolgozni. Kivéve egyvalakit, Jerry Lee-t, a tökéletesen kiképzett rendőrkutyát, akinek igazán jó orra van, ha kábítószerről van szó. A szokatlan páros tagjai kezdetben nem igazán szívlelik egymást, de néhány lövöldözés, némi balszerencse, egy kis verekedés és romantikus kaland kölcsönös tiszteletet ébreszt bennük egymás iránt…

 

Örökkön-örökké - Filmcafe, június 22. szombat, 12.15h

Danielle a XVI. század szülötte, ám a többi lánnyal ellentétben varrogatás helyett könyveket olvas, és legalább olyan kitűnően vív, mint ahogy lovagol. Szokatlan szenvedélyei mellett ráadásul gyönyörű és talpraesett, aki nem várakozik balga módon a herceg segítségére. Éppen ellenkezőleg, ő siet a herceg segítségére és megmenti az életét. A régi történet számtalan új meglepetést és fordulatot tartogat: Danielle ugyan felölti a csodálatos üvegcipőt, találkozik Da Vincivel, de ez senkit ne tévesszen meg. Ez a Hamupipőke Zorrót is megszégyenítő ügyességgel, ravaszsággal és bátorsággal küzd az igazságért és kedveséért.

 

Apuci a pácban, anyuci Kubában - RTL, június 22. szombat, 13.15h

Carlo (Fabio De Luigi) és Giulia (Valentina Lodovini) a nagycsaládosok zűrös életét éli. Giulia lemondott ügyvédi karrierjéről, hogy a három gyerekkel maradhasson, de most úgy érzi, elfáradt. Kapóra jön, hogy Carlo szívesen cserélne vele, mert azt hiszi, hogy a főállású anyák élete rengeteg szabadidővel jár. Giulia elhatározza, hogy húgával elutazik 10 napra Kubába, így legalább Carlo megtudja, milyen a helyében lenni. A 10 nap kész túlélő tábor, erről Camilla, Tito és Bianca gondoskodnak, de Carlo igyekszik tartani a frontot, amit már az első nap elveszített.

 

Nagy durranás - A második pukk - TV2, június 22. szombat, 13.45h

Újra akcióban Topper Harley, a kezelhetetlen és rettenthetetlen amerikai katona mintaképe. A hadsereg roppant fontos és rettenetesen veszélyes feladattal bízza meg, amelyet Rambo is megirigyelhetne. Miután minden épkézláb emberük csődöt mondott, Topper Harley-re vár a feladat, hogy kiszabadítsa az iraki fogságban vergődő katonákat. A fickókat a gonosz admirális zárta sziklabörtönbe, amikor a fogságba esett társaikat mentek kiszabadítani Irakba, akik még a korábbi foglyokat akarták kiszabadítani és így tovább...

 

Káposztaleves - Film Mánia, június 22. szombat, 13.50h

Claude és Francis, a két falusi parasztember, vagy ahogy lakóhelyükön szólítják őket Puklis és Kló, nem örvendenek túl nagy népszerűségnek, hála otromba és ostoba tréfáiknak. Amikor éppen vidám szellentő bajnoksággal múlatják idejüket, elementáris elektromos vihar szabadul el villámlásokkal kísérve. Mindez egy furcsa földönkívüli lény látogatását előzi meg, aki hatalmas űrhajójával a veteményesben landol. Az idegen viszonylag barátságos és valósággal rajong a káposztalevesért, ezért felveszi Claude feleségének alakját, hogy tovább maradhasson a Földön.

 

Bobby Z élete és halála - VIASAT FILM, június 22. szombat, 14.20h

A visszaesőként fegyházra ítélt egykori tengerészgyalogos Tim Kearney, igazi lúzer. Miután önvédelemből végez Veszett Kutyával, a Testvériség motorosbanda életfogytos vezérével, lemondhat arról, hogy valaha is élve távozzon a börtönből. Szorult helyzetéből, egy DEA akcióban való közreműködés jelenthet kiutat: pár napra el kell játszania a legendás drogbáró Bobby Z szerepelt. Persze ha tudta volna, hogy így már nem csak a bosszúra szomjas Testvériség, hanem a konkurens drogbandák és a korrupt rendőrök kereszttüzében találja magát, lehet boldogan marad a börtönben.

 

Dan és a szerelem - Filmcafe, június 22. szombat, 14.45h

A megözvegyült Dan Burns (Steve Carrell) rendkívül népszerű és sikeres gyereknevelési tanácsadó egy újságnál. Otthon azonban nehezen boldogul három lányával, akikkel egyre több a probléma. A nagy családi összejövetel sem könnyíti meg a helyzetét. A család unszolására a helyi könyvesboltban megismerkedik a csinos és energikus Marie-val (Juliette Binoche), és rögtön egymásba habarodnak. Ám hamarosan kiderül, hogy a nő az öccse, Mitch (Dane Cook) új barátnője. Csak idő kérdése, hogy mikor tör ki a botrány.

 

Halálos iram - TV2, június 22. szombat, 15.45h

Amikor a bűn visszahozza őket Los Angeles-be, a szökevény ex-fegyenc Dominic Toretto és Brian O'Conner ügynök viszálya újból fellángol. Ám ekkor egy közös ellenséggel találják szemben magukat, s így Dom és Brian kénytelenek megbízni egymásban, mert csak így lehet esélyük a túlélésre. És a halálos duó megtalálja a bosszú legjobb módját: nem ismernek lehetetlent a volán mögött, legyen szó akár kamionkonvojok kifosztásáról, akár hajmeresztő akciókról az alagútban...

 

Lúdas Matyi - Magyar Mozi TV, június 22. szombat, 15.50h

A klasszikus mese hőse, Lúdas Matyi itt is háromszor veri vissza Döbrögin a rajta esett sérelmet. Ebben a változatban azonban Matyinak segítőtársai is akadnak egy Piros nevű leány, Gergely hajdú és a debreceni tudós professzor személyében.

 

Jurassic Park - Mozi+, június 22. szombat, 16.15h

Michael Crichton regénye alapján! A Costa Rica nyugati partjainál fekvő dzsungelszigeten évek óta nagyszabású terv előkészületei folynak. John Hammond amerikai milliárdos a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: borostyánba zárt dinoszaurusz vérből, génsebészeti eljárással újraalkotja a jura-korban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be a szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoztak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem számítottak, hogy egy pénzéhes számítógépes szakemberük a konkurencia megbízásából kikapcsolja a rendszert. Az őslények elszabadulnak, s kiderül, hogy sokkal gyorsabbak, intelligensebbek és veszélyesebbek, mint ahogy azt a park megalkotói gondolták...

 

Marley meg én - RTL HÁROM, június 22. szombat, 16.20h

John (Owen Wilson) és Jennifer Grogan (Jennifer Aniston) beköltöznek első közös otthonukba. John azonban még nem érzi magát felkészültnek az apaságra. Barátja tanácsára örökbe fogadnak egy kölyökkutyát, hogy némi tapasztalatot szerezzenek a gondoskodásról. Marley, a tündéri labrador hamarosan katasztrófa sújtotta övezetté változtatja otthonukat.

 

A Főnix útja - Filmcafe, június 22. szombat, 16.40h

Hazarendelik a Mongóliában működő olajkutató expedíciót. A teherszállító repülőgép, amely értük jön, rosszabb állapotban van, mint ők maguk. A felszállást követően a pilóta, Frank Towns (Dennis Quaid) kénytelen kényszerleszállást végrehajtani a Góbi-sivatagban. A szerencsétlenség túlélői, néhány csalódott, viharedzett férfi és a szép Kelly (Miranda Otto) nem akarnak a homoktengerben elpusztulni. A gép pilótájának vezetésével a legelképesztőbb terv megvalósítására készülnek: a roncs alkatrészeiből új repülőt építenek.

 

Ikrek - Moziverzum, június 22. szombat, 16.45h

Julius és Vincent Benedict különös ikertestvérek: egy, a tökéletes gyermek létrehozását megcélzó kutatási programnak köszönhetik létüket. Kettejük közül Julius a tökéletes atléta megtestesítője, az apró, tömzsi Vincent pedig a kakukktojás…Vincent árvaházba kerül, Julius pedig a dél-tengeri szigetekre, ahol filozófusok nevelik fel. Vincent piszkos üzelmekbe keveredik és veszélyben az élete. Ám szerencsére Julius-nak akkorra már tudomására jut, hogy van egy testvére, és nekiindul, hogy felkutassa soha nem látott ikerpárját...

 

Édes kis semmiség - AMC, június 22. szombat, 16.50h

Christina (Cameron Diaz) és barátnői: Courtney (Christina Applegate) és Jane (Selma Blair) három szexi szingli, akik imádják az éjszakai életet. A város egyik legmenőbb szórakozóhelyén Christina váratlanul megismerkedik Peterrel, a tökéletes férfival. Miután Christina megtudja, hogy a kiszemelt úriember elhagyta a várost, Courtney-val autóba pattannak, hogy felkutassák. De a nagy Ő felé vezető rögös út csábító meglepetésekkel van kikövezve.

 

Wonder Woman - Film+, június 22. szombat, 16.55h

Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnőjét legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai. Míg meg nem látja az első férfit. Egy pilóta, Steve Trevor (Chris Pine) lezuhan a parton, és óriási háborúról beszél, amely a kinti világban dúl. Diana biztos benne, hogy Árész, a háború istene áll a háttérben, és úgy dönt, hogy a meglepett pilótával elhagyja az otthonát, hogy megállítsa a vérengzést. Hamarosan a frontvonalban találja magát, ahol felébred emberfeletti ereje, és rájön, hogy a mi a végzete.

 

Diszkópatkányok - Prime, június 22. szombat, 17.15h

Úgy tűnik, hogy Steve és Doug Butabi sosem lesznek elég menők ahhoz, hogy rákerüljenek a Roxbury Klub vendéglistájára. De csak addig, míg össze nem koccannak példaképükkel, a klub törzsvendégével, Richard Grieco-val. A rendőri feljelentést elkerülendő, Grieco összehaverkodik a szerencsétlen duóval és bevezeti őket abba a csillogó világba, melyről eddig csak álmodtak. A két idétlen Butabi átléphet a gagyi helyek világából a menő klubokéba... talán.