Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Van, hogy nem esik jól kimozdulni... Mutatjuk, mit nézz a tévében, ha ma otthon töltenéd a napot.

Az arany bűvöletében - Film Mánia, augusztus 31. szombat, 9.10h

Pierre Augagneur (Jean-Paul Belmondo) a második világháború francia idegenlégiójának egyik legjobban kiképzett és legjobb katonája. Megbízhatóságáról azonban nem zengenek ódát. A német hadsereg előrenyomulása miatt Tunéziában az ott elrejtett francia aranykészletek egy részének biztonságba helyezését kell a légiónak elvégeznie. A feladat veszélyessége miatt, Pierre-re bízzák annak a csapatnak a vezetését, amelynek ezt véghez kell vinnie. Bár Pierre és társai teljesítik a feladatot, a németek csapdába ejtik őket. Csak néhányan élik túl az összecsapást. Az arany viszont ott marad náluk.

 

Ahol a szivárvány véget ér - Filmcafe, augusztus 31. szombat, 9.20h

Rosie és Alex már 5 éves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos, hogy nem egymásnak lettek teremtve vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet teljesen más irányba sodorja őket. De mégis, azt a köteléket, amely összeköti őket térben, időben és különböző kontinenseken át, nem lehet tönkretenni a katasztrofális szerelmi ügyek, házasság, hűtlenség és a válás ellenére sem. Vajon megtalálják az egymáshoz visszavezető utat? Vagy akkor már túl késő lesz?

 

Csupasz pisztoly 33 1/3 - Az utolsó merénylet - Mozi+, augusztus 31. szombat, 11.10h

Mindenki sírt a röhögéstől, amikor végre nyugdíjba vonult. Ám otthon sem várja örök békesség: felesége mindenáron gyereket akar, pedig Frank Drebin, mióta leadta pisztolyát, nem érzi férfinak magát. Ám itt a lehetőség! Visszahívják egy rendívül bonyolult merénylet előkészületeinek leleplezésére. Első aktusként Drebin hadnagy a spermabankban felgöngyölíti a gyanúsított szeretőjét. A többi pedig csak ráadás...

 

Creed II - TV2, augusztus 31. szombat, 11.15h

Az élet kötéltánccá vált Adonis Creed számára. Személyes kötelezettségei és a következő nagy meccsre való felkészülése között megtalálni az egyensúlyt komoly kihívásnak bizonyul. Az, hogy ellenfele családja és a sajátja közös múlttal bír, csak feszültebbé teszi a közeledő megmérettetést a ringben. Rocky Balboa viszont mindvégig ott van mellette, így együtt néznek szembe régi sérelmeikkel, együtt jönnek rá, miért is érdemes küzdeni és együtt fedezik fel, hogy semmi sem fontosabb a családnál. A Creed II. visszanyúl az alapokhoz s újra rámutat, mitől is lesz valaki bajnok, és emlékezetünkbe vési, hogy bármerre tartunk, a múltunktól nem szabadulhatunk.

 

Krízispont - Paramount Network, augusztus 31. szombat, 11.50h

Peter (Zachary Quinto) az egyik legbefolyásosabb banknál dolgozik kockázatelemzőként. Főnöke, Eric (Stanley Tucci), miután elbocsátják egy pendrive-ot nyom Peter kezébe, hogy nézze meg a rajta lévő információkat, de legyen nagyon óvatos.

 

Talpig zűrben - Film+, augusztus 31. szombat, 11.55h

A kis Junior (Michael Oliver) első ránézésre minden szülő álma. De amint megszólal, társasága pokoli rémálommá változik, romba dől körülötte minden, felnőttek és gyerekek sírva futnak el. A jóravaló Ben Healy (John Ritter) örömmel fogadja örökbe a fiút ellenséges felesége akarata ellenére, nem is sejtve, hogy milyen katasztrófa közeleg. A kis Junior ugyanis nem hajlandó a változásra, ráadásul példaképének és levelező partnerének Martin Becket, a Csokornyakkendős gyilkost választja.

Londoni csapás - AMC, augusztus 31. szombat, 12.25h

Wang (Jackie Chan) Kínában élő apját egy lázadó megöli és a gyilkos Londonba menekül. Wang hűséges barátjával, Roy-jal (Owen Wilson) a gazfickó nyomába ered. Bosszúra készül Wang húga, Lin (Fann Wong) is, aki magánnyomozása során a királyi család elleni világméretű összeesküvés nyomaira bukkan, ám senki sem hisz neki. Egy jóindulatú Scotland Yard-felügyelő és egy vagány kis utcakölyök segítségével végül is sikerül meghiúsítani a gyilkos merényletet és bosszút állni az öreg Chon haláláért, ám a hajmeresztő kalandok és lélegzetelállító verekedések során nem csak a rossz fiúk, hanem a féltve őrzött brit hagyományok is kapnak Wangéktól néhány hatalmas pofont.

 

Nagy durranás - Mozi+, augusztus 31. szombat, 12.55h

Bár az első osztályú vadászpilóta, Topper Harley teljes magányban, Szőrös Nyuszitappancs néven él az indiánok között, a légierőnek ismét szüksége van kezelhetetlen katonájára, hogy egy életveszélyes küldetés során - az Alvó Menyét akcióban - megsemmisítsen egy nukleáris arzenált. Vagy, ha ez nem sikerülne, akkor legalább bombázzon le egy tangóharmonika gyárat és egy pantomim iskolát...

 

Robin Hood, a tolvajok fejedelme - Filmcafe, augusztus 31. szombat, 13.50h

Robin of Locksley Richárd királlyal keresztes hadjáratra indul a Szentföldre. Egy mór harcos, Azeem társaságában menekül meg a halálból, és együtt térnek vissza szülőhazájába, Angliába. Hazaérkezve rossz hírek fogadják: az uralkodó távollétét kihasználva anarchiába süllyedt az ország, a nottinghami seriff és társai magukhoz ragadták a hatalmat. Robin családját sem kímélték, édesapját megölték, a vagyonát és a birtokát elkobozták. Robin azonban bosszút esküszik: tisztára akarja mosni a családja nevét és vissza akarja szerezni mindazt, ami jog szerint őt illeti. Összecsap a seriff embereivel, a harcban néhányukat meg is öli, ezért menekülnie kell. Azeem társaságában a sherwoodi erdőben lel menedékre, ahol már számos üldözött bujdosik. Robin az élükre áll, hadsereggé szervezi őket, és felveszi a harcot a seriff és emberei ellen. A kalandok közepette Robin újra találkozik gyermekkori barátjával, az azóta szép fiatal nővé serdült Mariannal.

 

Csillagok között - TV2, augusztus 31. szombat, 14.10h

A nem túl távoli jövőben járunk, ahol a folyamatos porviharok következtében a Föld egyre élhetetlenebbé válik, és a termeszthető növények száma is folyamatosan csökken, veszélyeztetve az emberiség fennmaradását. Az ebből fakadó szorongás az egész világon érzékelhető, ami Joseph Cooperre, az egykori NASA-pilótára is hatással van, aki újabban farmerként tengeti napjait gyermekeivel, Tommal és Murph-fel, valamint apósával, Donalddal. Egy nap a tudományokra fogékony Murph furcsa gravitációs anomáliát tapasztal a szobájában, ami arra készteti Coopert, hogy az ügy nyomába járjon. Apa és lánya hamarosan a NASA titkos főhadiszállásán találja magát, ahol a Cooper által korábbról ismert Brand professzor arra kéri a férfit, hogy csatlakozzon a lánya, Dr. Amelia Brand által vezetett expedícióhoz. Az expedíció célja, hogy egy féreglyukon keresztül megtalálják az emberiség új otthonát egy másik galaxisban. Cooper rögtön vállalja a feladatot, döntése azonban szakadékot képez közte és lánya között, így egy haraggal teli gyermektől kell elindulnia olyan utazásra, amely átível téren és időn. Cooper útját rengeteg megbánás és szorongás szegélyezi a kezdetektől, miközben tudja, hogy ezzel az expedícióval jövőt adhat a reményvesztett emberiségnek, ugyanakkor megkockáztatja azt is, hogy soha többé nem látja szeretett gyermekét.

 

Szeleburdi vakáció - Magyar Mozi TV, augusztus 31. szombat, 14.15h

 

Szeleburdiék nyaralni szeretnének. Pénzük persze nincs rá, ezért a gyerekek munkát vállalnak. Így ismerkednek meg a hajóskapitány özvegyével, aki felajánlja nekik férje hajóját karbanatartás fejében.

 

Nagy durranás - A második pukk - Moziverzum, augusztus 31. szombat, 14.45h

Újra akcióban Topper Harley, a kezelhetetlen és rettenthetetlen amerikai katona mintaképe. A hadsereg roppant fontos és rettenetesen veszélyes feladattal bízza meg, amelyet Rambo is megirigyelhetne. Miután minden épkézláb emberük csődöt mondott, Topper Harley-re vár a feladat, hogy kiszabadítsa az iraki fogságban vergődő katonákat. A fickókat a gonosz admirális zárta sziklabörtönbe, amikor a fogságba esett társaikat mentek kiszabadítani Irakba, akik még a korábbi foglyokat akarták kiszabadítani és így tovább...

 

Harry és Sally - Paramount Network, augusztus 31. szombat, 16.20h

A szex vajon megakadályozza egy férfi és nő számára, hogy barátok legyenek? A film ezt a témát boncolgatja egy 11 éve tartó kapcsolaton keresztül. Harry és Sally a főiskolán találkoztak, majd a saját útjukat járták addig, amíg sok év után újra össze nem találkoztak.

 

Szerencsecsillag - Prime, augusztus 31. szombat, 16.30h

Logan Thibault tengerészgyalogos őrmester épen és egészségesen tér vissza Irakból. Meggyőződése, hogy mindezt annak az ismeretlen nőt ábrázoló fényképnek köszönheti, melyet a háború során talált. Hazatérve elhatározza, hogy megkeresi a képen látható nőt. Hosszas nyomozás után sikerül is rátalálnia, ám a férfi nem meri bevallani, hogy miért jött. Végül munkát vállal a családnál, és Beth kezdeti bizalmatlansága ellenére idővel egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

 

Óvakodj a törpétől - Filmcafe, augusztus 31. szombat, 16.45h

Óvakodj a törpétől! - figyelmezteti a csinos, szőke lányt a sebesült férfi. De ki az a törpe? - rémüldözik a nemrég elvált Gloria, akinek egy csapásra fölpezsdül az unalmas könyvtárosi élete. A lány azt sem tudja, ki az a fiatalember, akit fölvett a kocsijába, és most itt hever holtan. Mire tisztázhatná a helyzetet, a hulla eltűnik és természetesen senki sem hisz neki. Ezután is furcsábbnál furcsább dolgok történnek vele. Gloria azonban visszaveri az albínó támadását, lerázza a szexőrültet, önvédelemből elteszi láb alól a gyilkost. Egyedül csak Carlson felügyelő segítségére számíthat.

 

Napsütötte Toszkána - SuperTV2, augusztus 31. szombat, 17.40h

Frances (Diane Lane) sikeres és boldog írónő volt egészen addig, amíg házassága zátonyra nem futott. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője egy repülőjeggyel ajándékozza meg, és elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances az elhanyagolt, ódon villában kap szállást és szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége. Hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének és megvásárolja a villát.