Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha az első munkahetet a tévé előtt pihennéd ki, akkor fusd át listánkat!

Hamis a baba - Mozi+, január 8. szombat, 12h

Ötvös Csöpi ismét nagyot alakít. Segítségére siet a szétszórt és hebehurgya Kardos doktornak, mikor az tanácstalanul vakargatja a fejét, látva a magyar kriminalisztika legnagyobb kábítószer-ügyét. Jön Csöpi és kis barátja és lerántják, sőt letépik a leplet a drogcsempész banda tevékenységéről, annak ellenére, hogy a bűnözők rendkívül agyafúrt trükkökkel próbálkoznak. Nincs azonban az a trükk, vagy trükkös bűnöző, aki meg tudna állni Ötvös Csöpi előtt, ha ő igazán belemelegszik a nyomozásba. Röpködnek a gyilkos poénok és a gyilkosabbnál-gyilkosabb pofonok...

 

A gyógyító - RTL Klub, január 8. szombat, 13.30h

Alec (Oliver Jackson-Cohen) Londonban éli kicsapongó életét, és hatalmas adósságot halmoz fel. Egy napon behívatja a bankigazgató, és közli vele, hogy a nagybátyja átvállalja minden tartozását, cserébe beköltözik a kanadai, Új-Skóciában lévő házba. Alec még nem is sejti, hogy különleges, gyógyító erővel bír. A városka lakói azonban tudják, ki ő, ugyanis a közelébe kerülő emberek meggyógyulnak. Hamarosan kiderül, hogy a születésnapján választania kell. Gyógyítóvá válik, vagy visszatér a szerencsejátékokhoz. Alec megrémül az elköteleződéstől, és inkább menekülne.

 

A csábítás elmélete - TV2, január 8. szombat, 13.45h

A férfiak állatok. Jane legalábbis így gondolja. Nemrégiben ugyanis szerelmes lett az egyik kollégájába, Raybe, és már éppen összeköltöztek volna, amikor a férfi csúful felülteti. Jane bosszút esküszik. Dühében kollégája, a nőcsábász Eddie kiadó szobájába költözik, és barátnője, Liz unszolására a legolvasottabb férfi magazinban teszi közzé, persze álnéven, nagyszabású elméleteit a férfiakról és a tehenekről. Hamarosan az egész világ az elméletein csámcsog, és a tévécsatornák egymást tapossák a titokzatos tudósnő kegyeiért.

 

Az üresfejű - Film+, január 8. szombat, 14h

Dave Ming Chang (Eddie Murphy), aki nemrégiben érkezett New Yorkba, kissé olyan, mint egy üres medencében úszó ember. Valami ugyanis nagyon nincsen rendben vele. Azoknak, akik először látják, rögtön szembeötlik, hogy nem százas ez a figura és hogy a testében sincs igazán otthon. E feltűnő jellemvonásnak persze nyomós oka van, hiszen Dave nem ember, hanem egy olyan hajó, melyet a legénységét irányító miniatűr kapitány arcmására formáltak.

 

Kutyám, Skip - Viasat3, január 8. szombat, 14.35h

Javában dúl a második világháború, és ez a kis amerikai város, Yazoo lakóinak hangulatára is rányomja a bélyegét. Sorra hagyják el a várost a besorozott férfiak. A nyolcéves Willie azonban nem emiatt szomorú. Nehezen illeszkedik be a közösségbe, nem talál barátot magának és a lányokkal sem ért szót. Kilencedik születésnapjára anyukájától egy kutyát kap: Skip-et. Az új jóbarát megváltoztatja a srác egész életét. Skipnek köszönhetően a többi fiú is lassan befogadja őt, tagja lehet a focicsapatnak, és az iskola legszebb lánya sem fordít hátat többé neki!

 

Játsz/ma - Filmcafe, január 8. szombat, 14.55h

A fordulatos thriller egy gazdag és unott bankárról szól, aki még saját születésnapját is egyedül ünnepelné. Édesapja is hasonló korban lett öngyilkos. A váratlan izgalom akkor keletkezik, amikor saját eltűnt öccse újra felbukkan a színen. A tékozló fiú különleges születésnapi ajándékot talál ki: egy titokzatos játékban való részvételt ajánl bátyjának. A szervező cég egyszerűen felszívódik, mikor az első baljós történések után kutatva a bankár kérdőre vonná őket. A játék tétje immár a saját élete.

 

Nicsak, ki beszél még! - Moziverzum, január 8. szombat, 15.05h

Mikey időközben kissé megnőtt, de az élethez való hozzáállása mit sem változott. Édesanyja, Mollie feleségül ment álmai hercegéhez, James-hez, mi több, Mikey hamarosan egy kistestvért is kap Julie személyében. A két apróság között bájos rivalizálás kezdődik, ami Mikey számára kétfrontos háborút jelent, hiszen neki időnként a szülőket is muszáj bosszantania. A méret ugyanis lényegtelen…

 

Ismeri a szandi mandit? - Duna Tv, január 8. szombat, 15.30h

A szatirikus hangvételű film egy modern mintalétesítményben játszódik. A középiskolás Juli a nyári szünetben abba a vegyi üzembe megy gyakorlatra, ahol apja dolgozik. Juli a saját bőrén is megtapasztalja, hogy az emberek buzgó lelkesedéssel foglalkoznak minden termelésen kívüli dologgal. A fiatal férfiak a nőket kukkolják a mosdóban, a főmérnök a kistévéjével bíbelődik, az öreg portás fikuszokat fuvaroz biciklijén, az igazgató fő szenvedélye a "társadalmi munkában végzett" hajómodellezés. Úgy látszik, leginkább a portásnő uralkodik itt, aki a helyes kapalendítés metódusán keresztül tanítja a lányokat a munkamorálra... Gyarmathy Lívia szatírája az MMA tagok által megszavazott 53 legértékesebb magyar film egyike.

 

Jumanji - Viasat3, január 8. szombat, 16.30h

A 12 éves Alan Parrish különös társasjátékra bukkant. Amikor Sarah-val játszani kezdett, a bűvös tábla hirtelen megelevenedett, és Jumanji sűrű dzsungelébe röpítette a kisfiút, ahonnan 26 évig senki sem tudta kiszabadítani. Most azonban Judy és Peter megtalálta a játékot, és ha rá tudják venni Alan eredeti játszópartnerét, hogy szálljon be a kalandba, talán megtörhetik az átkot. Persze, csak, ha nyernek, és a dübörgő vadállathordákat is sikerül visszaterelni a rejtélyes dobozba.

 

Nagy durranás - Moziverzum, január 8. szombat, 16.35h

Bár az első osztályú vadászpilóta, Topper Harley teljes magányban, Szőrös Nyuszitappancs néven él az indiánok között, a légierőnek ismét szüksége van kezelhetetlen katonájára, hogy egy életveszélyes küldetés során _ az Alvó Menyét akcióban _ megsemmisítsen egy nukleáris arzenált. Vagy, ha ez nem sikerülne, akkor legalább bombázzon le egy tangóharmonika gyárat és egy pantomim iskolát...

 

Leharcolt oroszlánok - Sony Movie Channel, január 8. szombat, 16.55h

A kis Walter számára semmi sem lehetne kiábrándítóbb, mint egész nyáron a flúgos nagybácsik farmján unatkozni. A furcsa rokonok még furcsább hóbortjai azonban idővel mégis felkeltik az érdeklődését. A postán rendelt afrikai oroszlán persze rögtön gyanússá válik Walter számára, így nyomozásba kezd: honnan lehet ilyen temérdek pénze a két elvarázsolt öregnek? Múltjuk ugyan titokzatos, de vajon igazak-e a hihetetlen pletykák, amelyek szerint a nagybácsik valaha bankrablók voltak.

 

Az aszfalt királyai - Moziverzum, január 8. szombat, 18.10h

Az igaz történet alapján készült filmben, 1963-ban Henry Ford II, a Ford Motor Company tulajdonosa arra utasítja az alkalmazottait, hogy álljanak elő jobbító javaslatokkal a cég autóit illetően, amivel növelni lehetne az eladásokat. Az alelnök, Lee Iacocca azzal a javaslattal áll elő, hogy készítsenek egy sportkocsit, amivel meg lehetne nyerni a 24-órás francia Le Mans autóversenyt. Erre a feladatra Iacocca felbérli a látnoki erővel bíró autótervezőt, Carroll Shelby-t. Shelby, a vakmerő és brit születésű autóversenyzőt, Ken Miles-t hozza magával a munkához. Ők ketten együtt küzdenek meg a vállalati beavatkozással, a fizika törvényeivel és saját démonjaikkal, hogy megépíthessenek egy forradalmi versenyautót a Ford Motor Companynek, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.

 

Európai vakáció - RTL+, január 8. szombat, 18.40h

A Griswald család újra vakációra indul: ezúttal Európába, ahol legalább annyi bajba keverednek, mint legutóbbi utazásuk során, Amerikában. Kalandjaik között szerepel három egész perc a Louvre-ban, egy autóbaleset, Rusty randevúja egy francia hölggyel, Audrey szomorú kapcsolata az európai étrenddel, és végül, de nem utolsó sorban Ellen elrablása. A tipikus amerikai család találkozik az európai kultúra nemes képviselőivel, akik valahogy túlélik a dolgot, míg hőseink csak szenvednek az érthetetlen európai nyelvekkel és a hamburgert nélkülöző ételkínálattal...