Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha otthon töltenéd a napot, és semmit nem csinálnál, még mindig ott a tévé, ahol egészen jó filmek lesznek napközben. Ezekből szemezgettünk.

Montreáli bankrablás - Film Mánia, február 26. szombat, 9.40h

Grimm (Jean- Paul Belmondo), a határozottan tehetséges csirkefogó fantasztikus tervet eszel ki Montreal egyik bankjának kirablására. A legbiztonságosabbnak kikiáltott bankba bohócnak öltözve érkezik, és mintegy harminc túszt ejt. Ezek után a rendőrség számára kiismerhetetlenül viselkedve, különböző váratlannál váratlanabb fortélyokat alkalmazva kirámolja az egész bankot. Látszólag minden rendben is lenne, ám egyik társa úgy érzi kevesebbet kapott mint amennyi járt volna neki.

 

Hudson Hawk - Egy mestertolvaj aranyat ér - Sony Movie Channel, február 26. szombat, 10.25h

Eddie Hawkins, a Hudson Hawk néven közismert tolvajkirály tízévi börtönbüntetése letöltése után úgy dönt, végleg szakít a múltjával. A multimilliomos Mayflower házaspár azonban igyekszik megakadályozni a tisztes visszavonulást, mert szükségük van egy profira, hogy megszerezzen számukra három páratlan műkincset. Hawk kénytelen elvállalni a megbízatást, mert megfenyegetik, hogy ha nemet mond, meggyilkolják a legjobb barátját. Elindul tehát kalandos útjára, miközben mit sem sejt arról, hogy a keresett kincsek nem pusztán művészettörténeti szempontból jelentősek. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy Hawk találkozik a misztikus szépségű Anna Baraglival, akinek egyszerűen nem tud ellenállni.

 

A csendőr és a földönkívüliek - Moziverzum, február 26. szombat, 10.45h

Földönkívüliek szállnak le a Földre azzal a szándékkal, hogy tanulmányozzák a földiek életét és tulajdonságait. Veszélyt ugyan nem jelentenek, de hatalmas felfordulást hoznak St. Tropez városának nyugodt életébe. A lények ugyanis megpróbálnak elvegyülni, s ezért felveszik az emberek, többek között a csendőrök alakját, amiből számtalan mulatságos galiba adódik.

 

Johnny English újratöltve - Mozi+, február 26. szombat, 10.50h

Az angol titkosszolgálat tudomást szerez a készülő politikai merényletről, amely ha bekövetkezik, világméretű káoszhoz vezethet. Tudják, hogy itt már csak Johnny English segítehet. Amióta az MI7 csúcskémje eltűnt a színről, sajátos képességeit Ázsia távoli zugában kamatoztatta. Johnny az első szóra visszatér, és a legújabb szuperkütyükkel indul harcba, hogy leleplezze az összeesküvést, melynek szálai a KGB-hez, a CIA-hoz, sőt az MI7-hez vezetnek. Pár napja van, hogy megakadályozza a készülő merényletet...

 

Sötét vizeken - Film Mánia, február 26. szombat, 12.05h

Robert Bilott céges jogász, aki nagyvállalatokat véd nagy hatékonysággal. Egy nap felkeresi egy farmer, akit imádott nagyanyja küldött hozzá, hogy segítsen neki. Bilott hamarosan rájön, hogy a DuPont vegyi vállalat évek óta mérgezi egy kisváros ivóvizét, amitől többszáz állat pusztult el és a helyi lakosokat is mérgezi. Az ügyvéd kilátástalannak tűnő küzdelembe kezd a kisemberek védelmében a hatalmas nagyvállalat ellen. A világ egyik legnagyobb vegyi gyára ellen vívott jogi küzdelem tétje, hogy a számos rejtélyes megbetegedés és haláleset, valamint az évtizedeken át tartó ivóvíz-szennyezés ténye napvilágra kerüljön. Az ügyvéd az igazság kiderítése érdekében kockára tesz mindent, a karrierjét, a családja és a saját biztonságát is. A mindvégig lélegzetelállítóan feszült thriller az Erin Brockovich, zűrös természet hagyományait követi, és megtörtént eseményeket dolgoz fel. Bilott küzdelme eredményeképp a DuPont cég 2017-ben végül több mint 600 millió dolláros kártérítést fizetett a károsultaknak. Robert Bilott jelenleg is környezetvédelmi jogászként dolgozik. Ügyét Nataniel Rich írta meg a The New York Times-ban. Ez a cikk az alapja a Sötét vizeken történetének. A film rendezője az Oscar-díjra jelölt Todd Haynes, aki olyan ünnepelt filmeket rendezett korábban, mint a Távol a menyországtól, a Carol, és az I'm Not There _ Bob Dylan életei. A film producere és főszereplője a többszörös Oscar-, Golden Globe-díjra jelölt Mark Ruffalo (A gyerekek jól vannak, Bosszúállók, Szemfényvesztők 1-2., Spotlight: Egy nyomozás részletei, Thor: Ragnarök). A további szerepekben olyan világsztárok tűnnek fel, mint az Oscar-díjas Anne Hathaway (Ocean's 8: Az évszázad átverése, Nyomorultak, A sötét lovag: Felemelkedés, Szerelem és más drogok, Az ördög Pradát visel); az Oscar-díjas Tim Robbins (A játékos, A remény rabjai, Titokzatos folyó, Vágyak szerelmesei); és Bill Pullman (A függetlenség napja, Lost Highway _ Útvesztőben, Aludj csak, én álmodom).

 

Marley meg én - Film Mánia, február 26. szombat, 12.20h

John (Owen Wilson) és Jennifer Grogan (Jennifer Aniston) beköltöznek első közös otthonukba. John azonban még nem érzi magát felkészültnek az apaságra. Barátja tanácsára örökbe fogadnak egy kölyökkutyát, hogy némi tapasztalatot szerezzenek a gondoskodásról. Marley, a tündéri labrador hamarosan katasztrófa sújtotta övezetté változtatja otthonukat.

 

Ha igaz volna... - TV2, február 26. szombat, 13.45h

Amikor David kibérel egy varázslatos lakást San Franciscóban, amire a legkevésbé számít és vágyik: az egy lakótárs. Még alig kezdett bele, hogy totális kuplerájt csináljon új lakhelyén, amikor hirtelen felbukkan egy csinos, ámde kifejezetten dirigálós kedvű fiatal nő, akit Elizabeth-nek hívnak, és aki váltig állítja, hogy ez az ő lakása. David meg van győződve róla, hogy valami kapitális félreértés történt, mígnem a helyes szőkeség ugyanolyan titokzatosan eltűnik, mint ahogy feltűnt. A zárak kicserélése cseppet sem zavarja Elizabeth-et, aki akkor bukkan fel, amikor kedve szottyan, többnyire azért, hogy megdorgálja David-et a különféle szokásai miatt, melyeknek az ő lakása látja kárát. David úgy gondolja, hogy a lány egy kísértet, és megpróbálja átsegíteni Elizabeth-et a "másik oldalra". Ugyanakkor a lány noha tagadhatatlanul van néhány légies vonása, például keresztül tud menni a falakon teljesen bizonyos benne, hogy mégis él, és nem akar átmenni sehová. Ahogy Elizabeth és David megpróbálják kideríteni, hogy ki is a lány, és hogyan került jelenlegi állapotába, kapcsolatuk lassacskán szerelemmé alakul át. Sajnos azonban nagyon kevés idejük marad, mert a közös jövő reménye egyre gyorsabban kezd köddé válni...

 

Batman visszatér - Viasat6, február 26. szombat, 13.55h

Az őrült üzletember, Max Shreck mindent bevet Gotham City meghódítása érdekében. A hadjáratban ott van mellette Pingvin az a furcsa külsejű férfi, akit szülei születésekor elhagytak, és aki a város polgármestere szeretne lenni. A képletet csak tovább bonyolítja egy furcsa, Serena nevű asszony váratlan felbukkanása. A várost csak Batman mentheti meg...

 

Nászfrász - Viasat3, február 26. szombat, 14h

Frank tiszteletes sajátos nézeteket vall a válásról. Szerinte a válások legfőbb oka a házasság. Ha kevesebb lenne a nász, kevesebb lenne a válás is. Ennek érdekében még az esküvő előtt igyekszik összeugrasztani a párokat, a jegyesek oktatása nála felér egy katonai kiképzéssel. Olyan feladatok várnak a résztvevőkre, mint bekötött szemmel való száguldozás Chicago belvárosában, két nyáladzó, bömbölő robotbabáról való gondoskodás, sőt, szerepel benne a szexről való lemondás is. És ez csak ízelítő mindabból, amire Frank tiszteletes kötelezi a házasulandókat az "igen" kimondása előtt.

 

Esküvő után - Prime, február 26. szombat, 14.15h

Isabel életét a kalkuttai árvaházban nevelkedő gyerekeknek és az ott végzett munkájának szenteli, már vagy húsz éve. Theresa egy médiavállalat multimilliomos vezetője, aki művész férjével, annak lányával és ikerfiaikkal New Yorkban él. Amikor Isabel-nek felajánlanak egy rejtelmesen nagylelkű támogatást a pénzügyi nehézségekkel küzdő árvaház számára, New York-ba kell utaznia, hogy személyesen találkozzon a jótevővel, Theresa-val. Ott kiderül, hogy kinek is lesz esküvője. Egyben fény derül a titokra Isabel múltjáról, valamint arról, hogy mennyire véletlen a találkozása a régmúltjának meghatározó szereplőivel, amely végül az egész addigi életét meghatározó döntés elé állítja.

 

Egy szoknya, egy nadrág - Duna Tv, február 26. szombat, 14.20h

Sóvári, a színész, Pintér Ibolya művésznőbe szerelmes. Ibolyának udvarol Borsay, az elszegényedett gróf is, akit csak a kilátásban lévő gazdag spanyol örökösnővel kötendő házassága mentene meg. Sóvári féltékeny vetélytársára, és színészi tehetségét is bizonyítani akarja előtte, ezért spanyol örökösnőnek öltözve jelenik meg a pesti szállodában, és mulatságos jelenetek során leckézteti meg a grófot, aki lelkesen udvarol neki. Közben megérkezik a valódi spanyol özvegy is…

 

Egy magányos tinédzser - Sony Movie Channel, február 26. szombat, 14.30h

Nadine (Hailee Steinfeld) és Krista legjobb barátok, de minden megváltozik, mikor Krista elkezd randizni Nadine bátyjával, aki a befeléforduló Nadine-nal ellentétben a suli egyik sztárja.

 

Csak semmi pánik - Mozi+, február 26. szombat, 14.45h

Ötvös Csöpi, a legendás nyomozó két ügyben utazik a Balatonhoz. Egyrészt, hogy a bűnbanda elől megszerezze a második világháborúban lelőtt repülőgép vízbe zuhant értékes rakományát, másrészt, hogy megnyerje a Kék szalag vitorlásversenyt. Mindkét ügyben rosszul áll a szénája, főnöke, a mindenre alkalmatlan Kardos doki ugyanis ahelyett, hogy segítené, inkább akadályozza, már pedig az idő rohamosan fogy...

 

Made in Hungaria - SuperTV2, február 26. szombat, 16.30h

A hatvanas évek elején a magyar fiatalokat elbűvölte Amerika: a rágógumi, a kóla és a rock and roll. Mindenki arról álmodozott, hogy disszidálni fog. Miki viszont visszatér Budapestre, hogy megvalósítsa álmát és ő legyen az új Jerry Lee Lewis. A régi barátai azonban elfordulnak tőle, s az új vezért, Rönét, a csókkirályt követik. A szerelme, Vera is új fiúval jár. Miki ekkor benevez a tehetségkutató versenyre, a Ki mit tud?-ra. A mindent elsöprő zenéjével pedig óriási sikert arat, az elveszett szerelmét és a barátait is sikerül visszahódítania…A Fenyő Miklós életét feldolgozó filmben a Hungária együttes legnépszerűbb számai csendülnek fel!

 

A bájkeverő - Cool, február 26. szombat, 18.15h

Édes Istenem! Kívánj tőlem bármit, csak add nekem Alison kezét! _ sóhajt fel Elliot Richards (Brendan Fraser ), és fohásza menten meghallgatásra talál. Csakhogy nem az égi hatalmaknál. Az ördög pokoli humorral megáldott, káprázatos nő (Elizabeth Hurley) alakjában jelenik meg előtte, és egyezséget ajánl a jó szándékú, de együgyű műszaki tanácsadónak, aki halálosan és reménytelenül szerelmes kolléganőjébe, Alison Gardnerbe (Frances O'Connor). Teljesíti Elliot hét kívánságát, cserébe pedig a lelkét kéri. A férfi élete már-már zátonyra futott volna, így aztán nem sokat habozik a döntéssel, igent mond az ördögnek. Elsőként vagyont, hatalmat kér, mindenekfölött pedig Alisont. Reggel felkelve egy kolumbiai drogbáró bőrében találja magát...