Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Szombati semmittevés esetére ajánljuk.

Hős - AMC, március 19. szombat, 8.20h

Kína történetének egyik legvéresebb korszaka ez: a birodalom hét királyságra szakadt, a különböző uralkodók évszázadok óta vívnak elkeseredett küzdelmet a hatalomért, a halál és a szenvedés a mindennapi élet részévé vált. A hét királyság közül a Csin birodalom a legerősebb, királya az egész országot meg akarja hódítani, hogy ő lehessen a Kínai Birodalom első császára. A többi uralkodó orgyilkosok seregét küldi ellene, de mindeddig senkinek sem sikerült a közelébe férkőznie. A merénylők közül senki nem jelent akkora veszélyt, mint a király ellen szövetkezett három legendás harcos: Törött Kard, Repülő Hó és Végtelen Ég. Csin királya hatalmat, tonnányi aranyat és személyes meghallgatást ígér annak a harcosnak, aki legyőzi három félelmetes ellenfelét, csakhogy ez szinte lehetetlen feladat, tíz év alatt senkinek sem sikerült. Ezért amikor egy titokzatos idegen, Névtelen érkezik a palotába a legyőzött harcosok legendás fegyvereivel, a király türelmetlenül várja, hogy hallhassa az összecsapás történetét. A király izgatottan hallgatja végig az előadást, de aztán valami váratlan dolog történik: a király előáll egy teljesen más teóriával arról, hogyan került vele Névtelen szemtől szembe. Hamarosan kiderül, hogy ez a történet jóval bonyolultabb és szövevényesebb az imént hallott mesénél. A történet középpontjában Névtelen, a magányos farkas és Csin király, a nagyhatalmú uralkodó áll _ köztük mindössze az a tíz lépésnyi távolság. Ezen a tíz lépésen belül bontakozik ki ez az örökérvényű történet szerelemről, tiszteletről, kötelességtudatról.

 

Esőember - Moziverzum, március 19. szombat, 8.50h

Charlie Babbitt (Tom Cruise), a csupán pénzköltésben jeleskedő aranyifjú csalódottan veszi tudomásul, hogy édesapjától nem örökölt mást, mint néhány rózsabokrot, meg egy majd 40 éves kocsimatuzsálemet. Hamarosan még egy keserű meglepetés éri. Kiderül, hogy van egy bátyja, Raymond (Dustin Hoffman), aki a hagyaték mintegy hárommillió dollárnyi részét kapja. Charlie egy intézetben talál autista testvérére, s magával viszi őt, annak reményében, hogy megszerezheti a bátyja számára értéktelen vagyont. Közös útjuk során Charlie sok újat tanul, s Raymond segítségével végül legyőzi saját korlátait, s átértékeli életét.

 

A Jaguár - AMC, március 19. szombat, 12.15h

Campana (Jean Reno) európai körútra viszi Wanut (Harrison Lowe), a nagysámánt, hogy meggátolja az Amazonas-vidék pusztulását. Perrin (Patrick Bruel) kisstílű párizsi kókler, akire rászállt a maffia. A Crillon szálloda liftjében Wanu összebarátkozik Perrinnel és őt jelöli ki, hogy szerezze majd vissza ellopott lelkét. Wanut szívrohammal kórházba viszik, az állapota reménytelen. Utolsó óhaja: Perrin ölje meg az Amazonasnál a lélektolvajt. Minden ezen áll vagy bukik. Csak Wanu ereje segíthet rajta. Wanué, akit a bennszülöttek Jaguárnak neveznek.

 

Az utazó - Prime, március 19. szombat, 14.15h

Az amerikai Frank Tupelo (Johnny Depp) matektanár, aki azért utazik Velencébe, hogy a szerelmi csalódását kiheverje. Az élete azonban fenekestől felfordul, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel (Angelina Jolie). Frank csakhamar azon kapja magát, hogy zsaruk és maffiózók lihegnek a nyomában. Kiderül, hogy Elise valójában bábuként mozgatta, fel- és kihasználta a saját céljai érdekében. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy túléli mindezt.

 

Családi vakáció - Viasat6, március 19. szombat, 14.40h

Clark Griswold elhatározza, hogy kerül amibe kerül, elviszi feleségét és két gyermekét Chicagóból Kaliforniába, hogy kikapcsolódjanak egy mesésen szórakoztató vidámparkban. A kirándulás nem egészen úgy sikerül, ahogyan elképzelték, ráadásul csatlakozik hozzájuk egy idős rokon, Edna néni és egy harapós kutya. A melléfogások ellenére sok vidám kalandban van részük.

 

Ne hagyd magad, Bill! - Film Mánia, március 19. szombat, 15.20h

Billnek (Aaron Eckhart) elege van a munkájából, a feleségét in flagranti éri egy helyi hírszerkesztővel az ágyban, ezért aztán nincs a legjobb passzban. Az élet azonban hamarosan kárpótolja eddigi szenvedéséért, bármilyen furcsa, egy problémás tinédzser (Elizabeth Banks) és egy ármányos eladónő, Lucy (Jessica Alba) lesz az ír lelki sebeire.

 

Ebgondolat - SuperTV2, március 19. szombat, 15.45h

Gart Stein regényéből! Enzo egy öreg, bölcs kutya, akit a feltörekvő Forma 1-es versenyző gazdája, Denny Swift a legendás olasz versenyautó-tervezőről, a Ferrari autógyár alapítójáról, Enzo Ferrariról nevezett el. Miután Enzo meg van győződve arról, hogy emberként fog újjászületni, megosztja gondolatait, emlékeit az autóversenyzésről és az életről. Enzo sajátos betekintést nyer az emberi világba, s rájön, hogy a versenypályán alkalmazott technikák a hétköznapokban is használhatóak...

 

Egy kutya négy útja - RTLII, március 19. szombat, 16.15h

Ethan (Dennis Quaid) és Hannah (Marg Helgenberger) fiúkat gyászolják, míg az özvegyen maradt fiatal, de összetört Gloria (Betty Gilpin) megelégeli anyósát, és a kislányával, CJ-vel az ország másik felébe költözik. Ethan egyetlen vigasza Bailey, a nagy hegyi pásztorkutya, CJ elválaszthatatlan barátja és testőre. Mikor Bailey ideje lejár, Ethan arra kéri, hogy keresse meg CJ-t, és vigyázzon rá. Bailey számára nincs örömtelibb feladat, mint a kislányt imádni, és hamarosan újra a közelében találja magát. Igen ám, de időközben CJ (Kathryn Prescott) megnőtt, és egyáltalán nem biztos, hogy az új külsejében ráismer majd Baileyre.

 

Ace Ventura 2. - Hív a természet - Prime, március 19. szombat, 16.25h

Ace, amikor csődöt mond az életveszélybe került mosómedve megmentésében, Tibetbe utazik, hogy ott, a buddhista szerzetesek földjén keressen lelki vigaszt. Komolyabb elmélyülésre azonban már nem marad ideje, mert élete legbonyolultabb ügyének kellős közepén találja magát. Vincent Cadby, Bonai megye angol konzulának felkérésére Ace veszedelmekkel teli utazásnak vág neki Afrika vadonjában. Kísérőtársai a már jól ismert Spike, a majom és a dagadék Fulton Greenwall, a konzul megingathatatlan nyugalmú megbízottja. Ace feladata: megtalálni Sikakát, a szent állatot, akinek mindenáron meg kell kerülnie a jóságos vahutu törzsfőnök lányának esküvőjére, akit a harcias vahutu törzsfőnök fiával házasítanak össze. Ha Ace nem jár sikerrel, a törzsi háború elkerülhetetlen. Az idő egyre fogy, az egész fekete kontinens békéje forog kockán. Ace azonban nem marad segítőtársak nékül a bajban. Új emberek és állatok állnak barátként mellé csatasorba.

 

A rettenthetetlen - Moziverzum, március 19. szombat, 17.30h

A rettenthetetlen jelző William Wallace-t, a XIII. századi skót felkelőt illeti, aki a skót történelemnek valóban az egyik hősi alakja. Sir William Wallace lovag többéves távollét után visszatér szülőföldjére, Skóciába. Kaotikus állapotok uralkodnak: a skót király trónörökös nélkül halt meg, ezért angol riválisa, a kegyetlen és hitetlen I. Edward elfoglalta trónját. A lovagnak hosszú rábeszélés és példamutatás után sikerül ütőképes hadsereggé kovácsolnia elfásult népét. A szépséges Izabella hercegnőt a király saját előnyére próbálja felhasználni Wallace ellen, ám kettejük között szerelem szövődik. A lovagra egyre több veszély kezd leselkedni, a politika és az ármány egyre sötétebb hálóiba kerül, míg végül aztán árulás áldozatává lesz...

 

Kincsem - Cool, március 19. szombat, 18.10h

A minden vagyonától megfosztott fiatal gróf, Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége. Utolsó fillérjeiből megveszi az értéktelennek tartott, kezelhetetlen lovat, Kincsemet. Mindenki rajta nevet, amikor Schultz, a tarka macska segítségével elkezdi felkészíteni a versenyzésre. Reményei hamarosan megvalósulni látszanak, amikor Kincsem lábán gyógyíthatatlan betegség jelentkezik. Ernő csak apja ellopott orvosi jegyzeteiben bízhat, amit ellensége, von Oettingen báró (Gáspár Tibor) őriz. A báró lánya, a makacsságáról híres Klara (Petrik Andrea) azonban a segítségére siet, ami még jobban felkavarja Ernő életét.

 

Vörös és fekete - M5, március 19. szombat, 18.15h

Julien Sorel, az egyszerű sorból jött, ambiciózus fiú Chelan abbé ajánlásával házitanítói álláshoz jut a Renal családnál. A harmincéves gyönyörű Madame de Renal előbb barátságot, majd egyre inkább végzetes szerelmet érez a fiatalember iránt. Julien, bár maga is megszereti az asszonyt, csupán ugródeszkának használja őt. Amikor egyik gyermeke megbetegszik, Madame de Renal az ég büntetésének tekinti. Kapcsolatuk egyre veszélyesebbé válik, Julien katonai szemináriumba megy, majd De la Mole márki titkáraként vállal állást, Párizsban.... Stendhal világhírű regényének klasszikus feldolgozása.

 

Kötéltánc - RTLII, március 19. szombat, 18.25h

Philip Petit (Joseph Gordon-Levitt) csak akkor érzi úgy, hogy él, ha egy hajszálon függ az élete. A kötéltánc a szenvedélye, de míg más artista a cirkuszban lép fel, ő csak illegálisan szereti csinálni, veszélyes helyeken, bilincsben végezve. Egy nap a fogorvosnál ülve megszólítják őt a New York-i ikertornyok egy magazin címlapjáról és rögtön tudja, hogy megtalálta élete célját, a Nagy Kihívást. Minden idők legelképesztőbb tervével áll elő, végig fog sétálni a két felhőkarcoló között kifeszített kötélen. Mivel nem hisz az engedélyekben, csapatot szervez, akik kommandósok módjára segítenek a két torony közé kötelet feszíteni. A vállalkozásban a legkisebb hiba is Philip életébe kerülhet.