Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Igaz, hogy ma munkanap van, de reméljük, vannak olyan szerencsések, akik megússzák, illetve azért az esti tévézésre már lehet készülni ezzel a listával!

Apollo 13 - AMC, március 26. szombat, 10.20h

1970. április 11-én az Apollo 13 három fős legénysége nekivág a végtelen világűrnek. Küldetésük nem mindennapi: leszállni a Holdra. A kilövés simán megy, a mérnökökből, tudósokból és matematikusokból álló houstoni irányító központ felügyeli a repülést. Az űrhajó majdnem eléri a Holdat, amikor a következő üzenet érkezik 330 ezer kilométer messzeségből a Földre: "Houston, baj van." A három űrhajóst egy hibás alkatrész miatt bekövetkezett robbanás megfosztja az oxigéntől, az energiától és a hajó irányításának lehetőségétől. A tét többé már nem a Hold elérése, hanem az életben maradás.

 

Gül baba - Duna World, március 26. szombat, 11.20h

Gábor diák Mujkó cigánnyal kincsek után kutatva belopózik a budai Gül baba rózsakertjébe és beleszeret az ott fürdőző Leilába, Gül baba lányába, akit Ali basa 33. feleségének szántak. Az őrség elfogja a diákot, halál vár reá és társaira. Huszka Jenő híres operettjéből készült filmben a kor nagy sztárjait láthatjuk, Szeleczky Zitát, Jávor Pált, Kőmíves Sándort, Ladomerszky Margitot, Makláry Zoltánt.

 

Horgász a pácban - Film Mánia, március 26. szombat, 13.05h

A film története a jóravaló, furfangos orvvadász és a kisvároska helyi hatalmasságai közt dúló harcról szól. A fergeteges események humora hagyományos helyzet- és jellemkomikumra épül, amit elsősorban Louis De Funes alakítása tesz ellenállhatatlanná. Utolérhetetlen, ahogy jellemábrázoló gesztusaival és fintoraival, burleszkbe illő mozgásával, nyűtt gúnyájában és ormótlan bakancsában csetlik-botlik. És természetesen nem ő kerül pácba, hanem a vele szemben álló, lomha észjárású, szépelgő, vidéki kispolgárok.

 

Fapados szerelem - Duna Tv, március 26. szombat, 14.30h

Vera, a tanárnő a villamoson ismerkedik meg Imrével. Miután kiderül, hogy a lány Imre öccsét tanítja, a fiatalember feltűnően érdeklődni kezd a gyerek tanulmányi előmenetele iránt. Heves udvarlása azonban megzavarja a csendes lányt, és visszautasítja a fiút. Vera anyjának egyébként is nagy tervei vannak a lányával, és újsághirdetés útján keres jól szituált párt neki. Egy felelőtlen újságcikk Verát teszi felelőssé egyik tanítványa öngyilkosságáért, és Imre az egyetlen aki azonnal védelmébe veszi.…

 

Austin Powers - Aranyszerszám - Viasat6, március 26. szombat, 14.40h

Dr. Genya (Mike Myers), profikat megszégyenítő szökése után, szövetkezik Kicsi Énnel (Verne Troyer) és a komplett idióta Aranyszerszámmal (Mike Myers), hogy elrabolják Austin apját, Nigel Powerst (Michel Caine), a kémek kémét. Teszik mindezt az időutazás aljas trükkjét felhasználva, hogy magukhoz ragadják a világ feletti hatalmat. Csakhogy Szőr Austin (Mike Myers) is visszaszáguld 1975-be stricimobilján, és összefog a kreolbőrű szépséggel, Fuxxi Kleopátrával (Beyoncé Knowles), hogy megakadályozzák az akciót.

 

Hazugságok hálója - Viasat3, március 26. szombat, 15.20h

Roger Ferris CIA-ügynök céltudatos és bátor ember, nem fél senkitől és semmitől. Életét a jó ügyért folytatott harcra tette fel. A cég veteránja, Ed Hoffman viszont otthonról, a laptopja segítségével irányítja a terepen mozgó emberét. Ferris hamarosan új feladatot kap, el kell kapnia a terroristavezért. Az akció során együtt kell működnie a jordán titkosszolgálattal, meg kell próbálnia beépülni a terrorista szervezetbe. Ferris a fél világon keresztül üldözi emberét, ám minél közelebb kerül hozzá, annál több ellentmondásba és hazugságba ütközik. Rájön, hogy igazából csak önmagára számíthat.

 

Gyakornokok - Prime, március 26. szombat, 16.15h

Vannak emberek, akik bármit rá tudnak sózni embertársaikra. Nick (Owen Wilson) és Billy (Vince Vaughn) született kereskedők: bájosak, jó fejek, hazudósak: mindent eladnak ám a cég, amelynek dolgoznak, csődbe megy, és ők elvesztik az állásukat. Kénytelenek új életet kezdeni, csak fogalmuk sincs, merre induljanak. Míg végül néhány szerencsétlen véletlen és még szerencsétlenebb próbálkozás után a Google gyakornokai lesznek. Nem ismerik ki magukat a digitális világban, azt sem tudják, mi az a posztolás és mit jelent az, hogy LOL. Húszévesekkel kell megküzdeniük az új állásért _ de ők bármire hajlandóak, és majdnem mindenre képesek: a régi gárda nem adja meg magát.

 

A számolás joga - Moziverzum, március 26. szombat, 18.25h

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet...amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék. A három nő igazi emberi kompjúter: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glenn-t feljuttatni az űrbe...és azután haza is hozni.

 

Isten hozta, őrnagy úr! - Hír Tv, március 26. szombat, 19.10h

A film egy mátrai kis faluban játszódik a második világháború idején. A tűzoltóparancsnok fia levelet ír szüleinek, mert idegösszeomlás szélén álló parancsnoka szívesen elmenne hozzájuk szabadságra, hogy egy kissé kipihenje magát. Tóték, akik azt remélik, hogy a fronton levő fiúk sorsa jobbra fordul majd, ha az álmatlanságban szenvedő őrnagy minden szeszélyét teljesítik, önfeláldozóan igyekeznek a kedvében járni…
Örkény István művét Fábri Zoltán rendezte, a főszerepekben pedig olyan színészóriásokat láthatunk, mint Latinovits Zoltán, Sinkovits Imre, Fónay Márta, Venczel Vera.

 

A vér szava - Filmcafe, március 26. szombat, 21h

A jóképű Jackson Baring és csinos barátnője, Helen szerelme idillinek mondható. Mindketten boldogok, amikor a lány teherbe esik, és egy percet sem gondolkodnak azon, hogy összeházasodjanak-e. Az esküvő után elhatározzák: hazaköltöznek a fiú szülővárosába, hogy ott szülessen meg gyermekük. Miután megérkeznek, Helen megismeri Jackson édesanyját is, aki nem rejti véka alá, hogy ez a kapcsolat nincs az ínyére. Ellenszenve azonban nemcsak barátságtalan viselkedésében nyilvánul meg: apró, de egyre veszélyesebb mesterkedéseivel szabályosan pokollá teszi Helen életét...

 

Mancs - TV4, március 26. szombat, 21h

Pejó Róbert rendező alkotását a világhírű magyar mentőkutya ihlette, a film története azonban fiktív, a forgatókönyvet a képzelet szülte. A sztori szerint Fehér Zoltán egykor sikeres kutyaidomár volt, ma azonban villamosszerelő. Egy nap egy haláleset miatt váratlanul egy rosszcsont németjuhász kutyakölyök gazdájává válik, akiből aztán igazi mentőkutyát farag. Zoli ezután egy villamosszerelő barátjával és egy orvos ismerősével mentőcsapatot hoz létre, és Mancs, a kutya segítségével számos ember életét mentik meg. A film tiszteletadás a világ összes mentőkutyája előtt, akik bátorságuknak és helytállásuknak köszönhetően gyerekek, nők és férfiak ezreinek életét mentik meg.

 

Whiplash - Viasat6, március 26. szombat, 21h

Andrew (Miles Teller) híres akar lenni. New York, tehát az Egyesült Államok, tehát az egész világ egyik leghíresebb zeneiskolájába, a Shaffer Konzervatóriumba jár, dobolni tanul, rengeteget gyakorol, és mindenre képes volna a siker érdekében. Legalább is, azt hiszi. De találkozik egy tanárral (J. K. Simmons), aki még nála is elszántabb. Ő abban hisz, hogy a tehetséget mindenáron fel kell szabadítani, és ami bujkál, azt ki kell préselni a tanulókból. Akkor is, ha kínlódnak, ha sírnak vagy belehalnak. A kezdő zenész és a sokat látott veterán egymásnak feszül. A tanár felveszi a kezdő dobost a zenekarába, de az első örömöt nagyon sok keserűség követi. És egyikük sem adja fel könnyen, amit elkezdett. Mindketten tartják a ritmust.

 

Felkoppintva - TV2 Comedy, március 26. szombat, 21h

Alison, a huszonnégy éves, ambiciózus tévériporter váratlanul élete legfontosabb kérdésével találja magát szemben. Egyik este bulizni megy a nővérével, majd a piától túlfűtött lány végül a szimpatikus léhűtő, Ben ágyában köt ki. A valószerűtlen egyéjszakás kaland azonban nem marad következmények nélkül: Alison rájön, hogy terhes. Úgy dönt, hogy megtartja a babát. A nagy kérdés viszont, hogy hogyan tálalja mindezt Ben-nek. Vajon hogyan fog reagálni a hírre a mit sem sejtő apa, akinek esze ágában sincs még családot alapítani. Kilenc hónapjuk van, hogy eldöntsék, mit csináljanak...

 

Az ördög maga - Sony Movie Channel, március 26. szombat, 21h

Tom O'Meara átlagos New York-i rendőr, átlagos családdal és az átlagosnál mélyebb érzelmekkel. Ezek az érzelmek motiválják akkor is, amikor megesik a szíve egy magányos északír emigránson, Rory Devaney-n, és úgy dönt, a családjába fogadja. Tom közvetlen környezete a házigazdához hasonlóan nemcsak befogadja, de meg is szereti az új jövevényt, a fiú pedig mindent megtesz azért, hogy meghálálja a bizalmat. Rory igazi múltja azonban mindvégig rejtve marad a rendőr előtt, mint ahogyan az ok is, amely őt Amerikába hozta... Egyszer azonban minden titokról fellebben a fátyol. Tom is megtudja az igazságot: a fiú személyében valóságos időzített bombát vett a házába, hiszen Rory a század legveszedelmesebb terroristáinak egyike.

 

Nejem, nőm, csajom - ATV Spirit, március 26. szombat, 21h

Helgának (Schell Judit), a sztár-műsorvezetőnek egyre gyanúsabb, hogy sármos szerelme nem engedi át a hálószoba küszöbén. Szilvi (Lovas Rozi), a holtomiglan-holtodiglan kimondására vágyó fiatal nő egy különös parti kellős közepén találja magát jövendőbelijével. Vera (Gubik Ági) nem szeretne választ adni férjének a nagy kérdésre: vajon kire ütött ez a gyerek? Flóra (Tompos Kátya) pedig nyomozni kezd hittantanár férje után. Négy nő különböző élethelyzetben, de hasonló problémákkal.

 

A Wall Street farkasa - Moziverzum, március 26. szombat, 21h

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult. Mert minél nagyobb volt a kísértés, ő annál többet akart, mit sem törődve az illegális üzelmekkel és a nyomában loholó FBI ügynökökkel. Még több pénz, még több hatalom, még több nő és megint még több pénz: ez Jordan életfilozófiája. És hogy a szerénység egy túlértékelt erény. Jordan és falkája azt sem tudták mit kezdjenek az illegálisan megszerzett milliárdokkal, de vajon a jéghegy csúcsáról merre vezet az út?

 

A veréb is madár - Duna Tv, március 26. szombat, 21.45h

Holló Zoltán, az Ultrapatyolex feltalálója úgy érzi, azért utasították vissza találmányát, mert öccse nyugaton él. Így érthető, hogy nem örül évek múltán hazatérő testvérének, különösen mikor kiderül, hogy a Kaliforniában megtollasodott Alexander még menyasszonyát is el akarja csábítani. Ám a mulatságos kalandokban ő sem marad alul…

 

Látlak - Filmcafe, március 26. szombat, 22.50h

A tizenhat éves Ronnie Calder (Bella Thorne) minden nap az édesapjával reggelizik – egész pontosan az édesapja "maradványával", vagyis amolyan kísértetével. A férfi ugyanis több millió másik, Amerika középnyugati részén élő emberrel együtt tíz évvel korábban meghalt, amikor egy szigorúan titkos kormányzati laborkísérlet katasztrófával zárult. Miután egy ismeretlen kísértet zaklatni kezdi Ronnie-t – ráadásul olyan, látható hatást gyakorol a fizikai világra, amilyenre elvileg nem is lenne képes –, a lány egy megbízható tanárjától, Mr. Bittnertől (Dermot Mulroney) kér segítséget és tanácsot. Mivel azonban nem elégíti ki a férfi magyarázata, Ronnie összeáll egy osztálytársával, Kirkkel (Richard Harmon), a rejtélyes múltú, magányos farkassal, hogy kiderítse, mit akarhat tőle a kísértet. Válaszokat keresve elutaznak a chicagói laborbaleset helyszínére, ahol szemtanúi lesznek, amint néhány kísértet újrajátszik egy vérfagyasztó gyilkosságot. Ronnie-ék aztán friss felismerések birtokában visszatérnek a lány fagyos külvárosi házába, hogy szembeszálljanak a meggyötört gyilkossal, aki Ronnie életére tör.

 

Jóravaló feleség - Duna Tv, március 26. szombat, 23.15h

Justine (Jennifer Aniston) harmincas, férjes asszony, egy áruházban dolgozik. Elégedetlen életével és házasságával. Férje, a gyerekes Phil (John C. Reilly) leginkább drogos barátjával múlatja az időt. Új fiú érkezik a boltba, a hallgatag és titokzatos Tom Worther (Jake Gyllenhaal). Justine felfigyel a nála sokkal fiatalabb fiúra, és rövid idő alatt kapcsolat szövődik közöttük. A szenvedélyes testiségen túl mindketten úgy érzik, hogy megtalálták igazi lelki társukat. Tom álma, hogy egyszer író lesz belőle. Annyira a példaképének tekinti a Zabhegyező című regény zavarodott főhősét, hogy második személyiségként sokszor Holden Caulfieldnek képzeli magát.

 

Amerikai botrány - Viasat3, március 26. szombat, 23.50h

Irving (Christian Bale) zseni. De sajnos, a hazugság mestere, az átverés bajnoka, a történelem egyik legsikeresebb szélhámosa. Annyira, hogy olyasmi sikerült neki, ami sok, nála komolyabbnak és fontosabbnak tűnő embernek sem: beleírta magát az Egyesült Államok történetébe. Ő valamint bűn- és élettársa (Amy Adams) egy ideje kénytelen egy FBI-ügynöknek (Bradley Cooper) is dolgozni, aki ráveszi őket, hogy küzdjék be magukat a maffia felső köreibe. Ebben az izgalmas, sok új lehetőséget kínáló és nagyon veszélyes világban politikusok, bűnözők és beépített ügynökök találkoznak. És persze: nők. Ha bármelyikük hibázik, minden összeomlik, és a romok az összes résztvevőt magukkal rántják.