Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha egész nap tévéznél, mutatjuk hozzá a legjobb filmeket!

Szórd a pénzt és fuss! - Filmcafe, április 23. szombat, 9.35h

Monty Brewster kisstílű baseballjátékos, aki rég kiöregedett az élsportból, mégis egy álomszerződésre vár. Egy nap megtörténik vele a csoda, fejlett humorú bácsikája egész vagyonát ráhagyja, ami nem kevesebb, mint háromszázmillió dollár. Ám feltételt is szabott a vén csirkefogó: csak akkor juthat ehhez az örökséghez, ha harminc nap alatt elkölt harminc milliót úgy, hogy az utolsó napra egy fillérje, még egy plusz alsónadrágja sem marad. Monty belemegy a játékba, de még csak nem is sejti, milyen kínszenvedés ennyi pénzt elkölteni.

 

Dan és a szerelem - AMC, április 23. szombat, 10.35h

A megözvegyült Dan Burns (Steve Carrell) rendkívül népszerű és sikeres gyereknevelési tanácsadó egy újságnál. Otthon azonban nehezen boldogul három lányával, akikkel egyre több a probléma. A nagy családi összejövetel sem könnyíti meg a helyzetét. A család unszolására a helyi könyvesboltban megismerkedik a csinos és energikus Marie-val (Juliette Binoche), és rögtön egymásba habarodnak. Ám hamarosan kiderül, hogy a nő az öccse, Mitch (Dane Cook) új barátnője. Csak idő kérdése, hogy mikor tör ki a botrány.

 

A muskétás - Film Mánia, április 23. szombat, 11.10h

A XVII. századi Franciaországot az angolok és a spanyolok is háborúval fenyegetik. XIII. Lajos erőtlen király, akit a katolikus egyház feje könnyedén az ujja köré csavar. Richelieu bíboros hatalmára a ravasz Febre vezetésével saját gárdistái vigyáznak. Már csak a király testőrei állnak az útjában, a bátor és hűséges muskétások. Aramis, Athos és Porthos mára céljukat vesztett, megkeseredett emberek. Ám ekkor felbukkan az ifjú D'Artagnan, egy Muskétás gyermeke, akinek szüleit 14 évnek előtte Febre gyilkolta meg. Az ifjú D'Artagnan-t így a király hű szeretete mellett így személyes ügye is hajtja. Elszánt lelkesedése a megfáradt muskétásokban is felébreszti a hitet s a szunnyadó erőt, hogy ismét együtt szálljanak nemes harcba a korona védelmében. A dicső férfiak küzdelme persze női segedelem nélkül nem biztos, hogy célt érne. Ám Franciaország királynéjában, és komornájában, a bájos Francesca-ban a király testőrei hű szövetségesekre találnak. Kardok kirántva, az adrenalinszint emelkedik; D'Artagnan és társai, a Muskétások készen állnak a harcra. Mint mindig, ezek a legendásan tettre kész férfiak most is arra esküdtek fel, hogy párbajt vívjanak, s jóra fordítsák a rosszat, de ekkora kecsességével, már-már akrobatikus ügyességgel még sohase tették ezt! Mert ebben a filmben a muskétások nemcsak a XVII. századi Franciaország hatalmasságaival szállnak szembe, hanem magával a gravitációval is dacolnak.

 

Értelem és érzelem - RTLII, április 23. szombat, 13.40h

Mr. Dashwood (Tom Wilkinson) váratlan halála után a birtokot egyetlen fia, John (James Fleet) örökli, ezért Mrs. Dashwood (Gemma Jones), a második feleség és három lánya kiszolgáltatottá válnak. John épp csak nem hagyja éhen halni féltestvéreit, Elinort (Emma Thompson), Marianne-t (Kate Winslet) és Margaretet, akik számára világossá válik, hogy egyetlen esélyük, ha jól mennek férjhez. Hamarosan fel is bukkannak a jelöltek, a gazdag Edward Ferrars (Hugh Grant), Brandon ezredes (Alan Rickman) és az elbűvölő Willoughby (Greg Wise) személyében. Az idősebb Elinor a józan eszére próbál hallgatni, míg szerelmes húga a vonzalom alapján választana. Ám ebbe a férfiaknak is van beleszólása.

 

Kizárólag öttől hétig - Moziverzum, április 23. szombat, 14.10h

Brian, a feltörekvő ifjú író találkozik Arielle-lel, az egyik New Yorkban dolgozó francia diplomata kifinomult feleségével. Bár az asszony idősebb nála, és két gyermek anyja, Brian belehabarodik és viszonyt kezdenek. A kapcsolatukat azonban rossz szemmel nézik a fiatalember hagyományos értékrendet valló szülei. A gondok akkor kezdődnek, amikor a szerelmes Brian többet szeretne a hotelben eltöltött egy-két pásztoróránál. Briannek és Arielle-nek szembe kell nézniük életük legfontosabb döntésével.

 

Fűszer és csemege - Duna Tv, április 23. szombat, 14.30h

Pammer Aladár jól jövedelmező és régóta működő fűszer-, és csemegeboltját unokájára ruházza át, akinek azonban nem fűlik a foga a kereskedőséghez, ő munka nélkül akar jól megélni. Az öregúr jobbkeze a boltban Mácsi Márton, az egyszerű sorból származó kereskedősegéd, aki nem tudja tétlenül nézni, ahogy a semmirekellő örökös elherdálja a családi vagyont, és csődbe juttatja a jól menő üzletet... A filmmel Rátóti Zoltán színművészt köszönti a közszolgálati televízió.

 

A kolosszus - Filmcafe, április 23. szombat, 14.45h

Gloria, a New Yorkban élő, munkanélküli party girl összeveszik az érzékeny barátjával, Timmel. Elhatározza, hogy abbahagyja az önpusztító életmódot, és visszatér a szülővárosába, hogy új életet kezdjen. Találkozik a gyermekkori barátjával, Oscarral, akinek van egy bárja és néhány ivós cimborája. Hiába a szándék, Gloria folytatja az ivást. Időközben a világ másik felén egy gigászi kolosszus megtámadja Szöul városát. Egy éjszaka Gloria rájön, hogy a tudatával képes irányítani a szörnyeteget.

 

Cserebere szerencse - RTLII, április 23. szombat, 16.40h

Igazán szerencsésnek mondhatja magát Ashley. A karrierje egyenesben van és minden, amihez hozzáfog, sikeresen végződik. Jake pontosan az ellentéte. A világ legnagyobb lúzerét üldözi a balszerencse, soha, semmi nem sikerül neki. Egy bulin Ashley és Jake véletlenül egymás mellé keverednek és véletlenül megcsókolják egymást. Mit ad ég, csillaguk helyet cserél és a balfékből a szerencse kegyeltje, a sikerlányból pedig szerencsétlen vesztes lesz. Egyikük sem érti, mi történt vele és nem is nagyon tud mit kezdeni az új helyzettel. Csak azt tudják, hogy meg kell találniuk a másikat.

 

A zűr bajjal jár - Moziverzum, április 23. szombat, 18.25h

Peter Brackett (Nick Nolte) tapasztalt és sikeres újságíró. Élő legendaként nem nagyon töri magát, hogy piti ügyek után rohangáljon. A lap főszerkesztője azonban egy kicsit túlzásnak tartja, hogy hősünk egyszer már megjelent írásainak felújított változataival tölti meg állandó rovatát. Egy nap a főszerkesztő úgy dönt, megleckézteti a kissé öntelt újságírót, és gyakornokoknak való munkát bíz rá: egy vonatbalesetről kell tudósítania. Sabrina Peterson (Julia Roberts), a konkurens lap újoncaként érkezik a szerencsétlenség helyszínére. Soha nem vallaná be nyíltan, de legnagyobb példaképe Brackett, ami viszont nem gátolja meg abban, hogy szabályosan lenyúlja a sztorit a férfi orra elől. Az ügy azonban bonyolultabb, mint elsőre látszik, így a rivális újságíróknak egyesíteniük kell az erőiket.