Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Végigböngésztük a tévécsatornák kínálatát, ezeket találtuk a legjobbnak.

Fény a redőny mögött - Duna World, május 14. szombat, 11.35h

Diverzánsok a campingfelszerelések gyárának álcázott hadianyagüzem megsemmisítésére készülnek. Ekkor kerül Torday Géza új mérnökként a céghez. Felbukkanása alaposan megzavarja a kialakult helyzetet, mivel Tóth, a gyár igazgatója áron alul értékesíti a termékeket Nyugaton. Magdával, régi szerelmével is felújítja a kapcsolatát Torday, miközben elhárítók és rendőrök próbálják leleplezni a nyugat megbízásából dolgozó kémek összeesküvését…

 

Space Jam – Zűr az űrben - Film+, május 14. szombat, 11.40h

Bugs Bunny és kísérete bajba kerül, amikor szembeszáll a Földre érkezett apró kis űrlényekkel. A nerdluckokat a főnökük, Swackhammer küldte, mégpedig azért, hogy az ő szórakoztatására elrabolják Bugs Bunny kíséretének tagjait. Bugs nem tétovázik, azonnal kosármeccsre hívja az idegeneket azzal, hogyha vereséget szenvednek, mindannyian ott maradnak a Földön, ám az űrlények győzelme esetén mindannyian Swackhammer kezébe adják magukat. Az idegenek azonnal elfogadják Bunny ajánlatát. Túlságosan is gyorsan. Ugyanis van egy rendkívüli tulajdonságuk: pillanatok alatt képesek új képességeket magukévá tenni. Amikor Bugs felfedezi, mi készül, tudja, azonnal segítségre van szüksége. De hova forduljon, amikor már minden valamire való kosaras tudása az ellenfelet gazdagítja. Ám szerencsére van egy olyan ismerőse, akire mindig számíthat. Ő a világ legnagyobb kosárjátékosa, Michael Jordan.

 

A tiltott királyság - AMC, május 14. szombat, 11.45h

A tizenhét éves Jason Tripitikas (Michael Angarano) egy kínai zálogházban rábukkan a Majomkirály (Jet Li) botjára, melynek hatására átkerül egy ókori kínai faluba, épp egy csata közepébe. Kis híján elkapják és megszerzik tőle a mágikus tárgyat, amikor Lu Yan (Jackie Chan), a megrészegített, halhatatlan harcos megmenti. Jason megtudja, hogy veszélyben az élete, a Jade harcos (Collin Chou) ugyanis bármit megtenne, hogy megszerezze a Majomkirály hatalmát. Hamarosan kiderül, hogy Jason szerepe a hatalomért folytatott harcban sorsdöntő.

 

Ellenállók - Film Mánia, május 14. szombat, 12.05h

1941-et írunk, a kelet-európai zsidók tömegeit hurcolják el és mészárolják le a náci betolakodók. Miután sikerrel megmenekülnek a biztos halálból, három fivér (Daniel Craig, Liev Schreiber és Jamie Bell) abban a sűrű erdőben keres menedéket, melyet gyerekkoruk óta úgy ismernek, mint a tenyerüket. Hamarosan elkeseredett harc veszi kezdetét, mely kezdetben pusztán a túlélésről szól, ám ahogy egyre többen és többen csatlakoznak hozzájuk rejtekhelyükön, a fivérek rádöbbennek, hogy ezrek életének megmentésével elhunyt szeretteikért állnak bosszút. Az Ellenállók rendkívüli történetet a családról, a becsületről, a kitartásról és a megváltásról, melyet remek színészi alakítások és Edward Zwick (Véres gyémánt, Az utolsó szamuráj) kiváló rendezése erősít.

 

Apádra ütök - Moziverzum, május 14. szombat, 13.15h

Greg Beckur fülig szerelmes barátnőjébe, Pam-be, és kész rá, hogy feltegye a nagy kérdést. Amikor a lánykérést félbeszakítja egy telefon Pam húgától _ aki közli, hogy férjhez megy -, Greg rájön, hogy Pamela kezéhez a lány apján, a félelmetes Jack Byrnes-on át vezet az út. Amikor New Yorkba utaznak Pam húgának esküvőjére, Greg úgy érzi, ez a megfelelő alkalom, hogy megkérje Pam kezét. Csakhogy minden balul üt ki, ami csak balul üthet ki. Amikor megérkeznek a szülők festői otthonába, Greg egy látszólag tökéletes családdal szembesül: szerető férj és feleség, értük rajongó fiú és két lány, valamint egy imádott macska. Ám Greg, aki a feszült helyzetekben a száraz humorhoz folyamodik, nem talál célba Jack-nél, aki nyugdíjas műkertész...és tekintélyt parancsoló figura. Szerinte senki nem méltó, nem elég jó elsőszülött lányának, Pam-nek, és a tények, melyek szerint Greg macskagyűlölő, ápolóként dolgozik és vezetékneve, a Beckur sem éppen szokványos, egyáltalán nem javítanak a helyzeten...Bár Greg összetöri magát, hogy jó benyomást keltsen, a hétvégéje azzal kezdődik, hogy csomagja elveszik a reptéren, és ettől kezdve egyik hajmeresztő katasztrófa a másikat követi…

 

A piszkos tizenkettő - AMC, május 14. szombat, 13.45h

Az amerikai hadsereg sokat tapasztalt katonája, Reisman őrnagy azt a feladatot kapja, hogy veszélyes bűnözőkből képezzen ki egy alakulatot, mely képes lesz végrehajtani minden idők egyik legnehezebb és leglehetetlenebb kommandós akcióját. A megszállt Franciaország területén, egy szigorúan őrzött kastélyban magas rangú náci tisztek pihenik ki a háború fáradalmait. A cél az ő elpusztításuk. Ezért tizenkét halálra ítélt katona szokatlan ajánlatot kap a hadseregtől: ha önként részt vesznek a kommandós akcióban és túlélik a bevetést, kegyelmet kapnak. Mindenki igent mond, s kezdetét veszi Reisman őrnagy és a piszkos tizenkettő küldetése.

 

Zene és szöveg - Viasat3, május 14. szombat, 13.45h

Alex Fletcher (Hugh Grant) divatjamúlt rocksztár, akit egy szeszélyes ifjú sztárocska közös duettre kér fel. Alex rendkívül kínos helyzetbe kerül, amikor rádöbben, hogy képtelen megírni a közös dalt. Már csak a csoda segíthet rajta. És úgy tűnik, szerencséje van, Sophie-nak (Drew Barrymoore), a nagyszájú bejárónőnek ugyanis kiváló érzéke van a dalszövegek íráshoz, ám semmi kedve titkos szerzőtárssá válni. Alex úgy véli, elég vonzó ahhoz, hogy bárkit meggyőzzön és kizsebeljen, ha kell.

 

Csajok Monte Carlóban - RTLII, május 14. szombat, 13.50h

Néhány vagány amerikai csaj egy párizsi vakációval szeretné megünnepelni a gimi befejezését. A nagy kaland azonban nem egészen úgy alakul, ahogy azt Grace, a legjobb barátnője, Emma és a nyafka féltestvére, Meg elképzelték. Ám egy napon Grace-t összetévesztik az elkényeztetett brit örökösnővel, és ezzel minden megváltozik. A lányok kapva kapnak az alkalmon. A helyzetet kihasználva a gazdag arisztokraták életét élik. Végül a Riviéra gyöngyszemén, Monte-Carlóban kötnek ki, ahol felejthetetlen kalandokban lesz részük.

 

Egyetlenem - Film4, május 14. szombat, 14h

Ann Devereaux egy szokatlan utazásra indul két fiával és egy égszínkék Cadillac-kel, miután otthagyja nőcsábász férjét. A legendás 66-os úton bejárják Amerikát, hogy Ann egy olyan férjet találjon, aki a családja jólétét biztosítja úgy, hogy neki nem kell dolgoznia. A gyönyörű asszony biztos abban, hogy nőies csábereje által ez sikerülni fog, de közben érzi azt is, hogy mennyire magányos valójában, a fiairól nem is beszélve...

 

Fotó Háber - Duna Tv, május 14. szombat, 14.05h

A belvárosi fényképész üzletében gyanús tevékenység folyik. Csíky Gábor elhárító tiszt beépül a titkos objektumokat fotózó kémszervezetbe, és a következő akcióban már ő is részt vesz. Háber fiatal kollégájával, Annival figyelteti Csíkyt. Anni azonban beleszeret a férfibe és félrevezető anyagot küld ki külföldre... A film főszereplői, a színészkirály és királynő, Latinovits Zoltán és Ruttkai Éva.

 

Nim szigete - Paramount Network, május 14. szombat, 14.25h

Nim az egyik trópusi szigeten él a tudós édesapjával. Egyik nap Nim apja viharba kerül, és eltűnik a tengeren. A magára maradt kislány a kedvenc regényhőséhez, Alex Roverhez fordul levelével, hogy segítsen neki őt megtalálni.

 

Rumlis vakáció - Viasat6, május 14. szombat, 14.30h

Bob Munroegy túlhajszolt alkalmazott, akinek főnöke ultimátumot ad, és ha nem jelenik meg egy coloradoi megbeszélésen, búcsút mondhat munkájának. Az egyetlen probléma, hogy pont akkorra tervezte a Munro család a nyaralást a napfényes Hawaiin. Bob úgy dönt, változtat a terven, és inkább lakókocsis vakációra viszi a családot, felesége és gyermekei legnagyobb bánatára.

 

A Rózsaszín Párduc - Film Mánia, május 14. szombat, 16.45h

Egy felsőtízezerbeli partin a következő emberek vegyülnek el a tömegben: egy arab emírségbeli gyönyörű hercegnő, aki a földkerekség legértékesebb gyémántjának, a "rózsaszínű párducnak" a tulajdonosa; Charles, aki életművész, amolyan Don Juan, csak ügyesebb nála: nem hágcsókon mászik fel a nőkhöz, nem párbajozik, hanem Ferrarin érkezik, minden női lakosztályhoz kulcsa van, s teszi mindezt a legszélesebb nyilvánosság tudtával; valamint Clouseau felügyelő, akinek szakmai hozzáértéséről az a vélemény alakult ki egyik felettesében még, a törvény balkezében, hogy "adjon nekem valaki tíz olyan embert, mint Clouseau, és én lerombolom a világot". Csoda, ha ezek után eltűnik a hercegnő gyémántja?

 

Ace Ventura - Állati nyomozó - SuperTV2, május 14. szombat, 17h

Eltűnt a kis házikedvence? Kutyus, cicus, aranyhal, krokodil, tarantula, denevér? Forduljon a világ legjobb állatnyomozójához, Ace Venturához! Ő garantáltan előkeríti a jóisten minden négylábú, szárnyas, uszonyos vagy egyéb teremtményét. Ace igazi ász: frizurája bohókás, öltözéke extrém, kajája meg leginkább madáreledel. Amikor "lába" kél Hópihének, a miami sportklub kabaladelfinének, Ace frenetikus energiával veti magát a nyomozásba. Most kamatoztathatja különleges adottságát: ott is nyomra bukkan, ahol senki más, és _ keményen hadakozva mind a két balkezével _ a legképtelenebb eredményre jut...

 

Az eltakarítónő - Filmcafe, május 14. szombat, 17.10h


Walter Goodfellow tiszteletest teljesen lefoglalja élete legjobb prédikációjának megírása. Eközben nem veszi észre, hogy felesége, Gloria a szemtelen golfedzővel enyeleg, Holly lánya hetente más pasival kavar, Petey fia pedig az iskolai zaklatások céltáblája. Gloria viszont torkig van a szomszéd kutyájának ugatásával, elhidegült házasságával és kamasz gyerekei kihágásaival. Álmatlan éjszakáin megváltásért imádkozik, ami meg is érkezik az idős házvezetőnő, Grace személyében. A kedves néninek sajátos elképzelése van arról, hogyan teremtsen rendet a Goodfellow-házban.