Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Aki ma otthon marad, csak nyugalom, lesznek jó filmek a tévében!

A gömb - AXN, augusztus 6. szombat, 8.45h

A Csendes-óceán mélyén egy ismeretlen eredetű, 300 éves űrhajót találnak. Négy fős tudóscsapatot küldenek le a víz mélyére, hogy kiderítsék, van-e élet a hajón. Amikor leereszkednek a mélységbe, egy hatalmas fémgömbre bukkannak, amiről hamarosan kiderül, hogy a jövőben, 2048-ban készült Amerikában. A tudósok behatolnak az űrhajóba, ám nem is sejtik, mi vár rájuk, ahogy azt sem, milyen emberként térnek majd vissza _ ha egyáltalán visszatérnek.

 

A jövő kezdete - Viasat Film, augusztus 6. szombat, 10.45h

Az iskolába érkező új tanár nem túl egyszerű házi feladattal lepi meg diákjait: váltsák meg a világot. Aki jó jegyet akar év végén, az tesz valamit, amitől jobbá válnak a dolgok. Ez persze csak vicc. De Trevor komolyan veszi. Fantasztikus tervet eszel ki, amely, ha beválik, fokozatosan tényleg mindent átalakíthat. Csupán három emberen kell segítenie hozzá, és meg kell ígértetnie velük, hogy köszönetképpen ők is segítenek három-három másik rászorulón.

 

Holtpont - Filmcafe, augusztus 6. szombat, 10.50h

Néhány rendkívül szokatlan bűntényt követően a fiatal FBI-ügynök, Johnny Utah (Luke Bracey), beépül egy csapat adrenalin függő élsportoló közé. A férfi életét kockáztatva próbálja bebizonyítani, hogy az elképesztő bűnesetek mögött a karizmatikus Bodhi (Edgar Ramirez) és őrült bandája áll.

 

Ida regénye - Duna World, augusztus 6. szombat, 11.35h

Idát, a fiatal tanárnőt elbocsátják a zárdából egy félreértésen alapuló levélhistória miatt. Apja, a gazdag egri borkereskedő könnyelmű életet él, s hogy lánya ne zavarja, apróhirdetés útján férjhez akarja adni. Ida hozományvadásznak tartja a leánykérőbe érkező Jánost, de igent mond, hogy otthonról szabaduljon. Az a kikötése, hogy látszatházasságot kössenek, és egy év múlva váljanak el egymástól. János elfogadja a feltételeket, és elutazik ifjú nejével. János azt hiszi, Ida megbotlott, és ezért dobták ki az intézetből, Ida pedig azt gondolja János húgának a fényképéről, hogy az férje szerelmének a képe. Ám ez a félreértés sem akadályozza meg, hogy a fiatalok egymásba szeressenek… Gárdonyi Géza műve alapján készült film.

 

Ready Player One - RTL Klub, augusztus 6. szombat, 12.50h

Az Oasis a legnagyobb virtuális tér, melyben az emberek nap mint nap felszabadulnak. Amikor az alapító, James Halliday (Mark Rylance) végrendelete érvénybe lép, hatalmas verseny veszi kezdetét. Kiderül, hogy Halliday elrejtett néhány titkot a rendszerben, és aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. A fiatal Wade (Tye Sheridan) a játékban nőtt fel, és Parsifal-avatárjával nekivág a kalandnak, nem is sejtve, hogy az élete a tét. Nolan Sorrento (Ben Mendelsohn), az agresszív milliárdos akarja ugyanis megszerezni magának az Oasist, és új fejlesztéseivel szeretné uralni az emberek életét.

 

Rendőrakadémia - AMC, augusztus 6. szombat, 13.20h

Az új polgármester rendet akar, ezért megengedi, hogy szinte bárkit felvegyenek a rendőrakadémiára. Egy kisebb bűntény miatt a főszereplőnek, Carey Mahoneynak (Steve Guttenberg) is felajánlja rendőr ismerőse a belépést, hogy így mentesüljön a börtönbüntetés alól. Mahoney még a rendőrőrsön megismerkedik Jones-szal (Michael Winslow), aki a hangjával csodákra képes, és őt is magával viszi az akadémiára. Az akadémia mumusa, Harris (G. W. Bailey) állandóan azon van, hogy ezeknek a suhanc, kéretlen belépőknek az orrára koppintson, így hamar a látókörébe kerül Mahoney, aki állandóan keresi az alkalmat, hogy kicsapják az intézményből, mindaddig, míg meg nem ismerkedik Karen Thompsonnal (Kim Cattrall). Harris rájuk állítja két kiszemeltjét, Copelandet és Blankest, hogy figyeljék őket és jelentsenek minden gyanús dolgot, de Mahoney állandóan kijátssza őket.

 

Libabőr - RTL II, augusztus 6. szombat, 13.40h

A tinédzser Zach (Dylan Minnette) lázba jön, amikor megtudja, hogy a Libabőr bestseller-sorozat írója, R. L. Stine (Jack Black) szomszédságába költöztek és a gyönyörű Hannah (Odeya Rush), akibe belehabarodott, a titokzatos író lánya. A nagy örömöt hamarosan a rémület váltja fel. Kiderül, hogy a regény szörnyei valóságosak, és Stine úgy védi meg olvasóit a rémülettől, hogy a könyveibe zárja őket. Ám Zach véletlenül kiszabadítja a szörnyeket a kéziratból, akik terrorizálni kezdik a várost.

 

Taplógáz: Ricky Bobby legendája - Viasat6, augusztus 6. szombat, 14.15h

Az autóversenyben nincs párja Ricky Bobbynak, csak az észjárása lassabb az átlagnál. A NASCAR királya ki nem állhatja a bonyolult dolgokat. Álomházzal a tóparton, zsíros bankszámlával és dögös feleséggel az oldalán érzi úgy, hogy megfogta az Isten lábát. Ám ekkor feltűnik a pályán Jean Girard, a piperkőc francia pilóta és a verhetetlen Rickyből _ autójával egyetemben _ egy csapásra roncs lesz. Ráadásul legjobb cimborája, Cal lenyúlja a nejét, és még a kormány mögül is kitúrja. Bobbynak össze kell kapnia magát és minden sütnivalóját, hogy visszaszerezze hírnevét és a büszkeségét.

 

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága - Mozi+, augusztus 6. szombat, 14.35h

Javában dúl a hidegháború. Indiana Jones tevékenysége is szemet szúr a hatóságoknak, így a régészprofesszort ki akarják rúgni az egyetemről. Jones azonban találkozik az ifjú Mutt-tal, aki a segítségével meg akarja szerezni a legendás kincset, Akator kristálykoponyáját. A két kincsvadász ezért Peruba utazik, ám kiderül, hogy az oroszok személyében vetélytársuk is akad. Ők ugyanis azt hiszik, hogy a koponya segítségével leigázhatják a világot, míg csapatukat a jéghideg szépség, Irina Spalko vezeti. Indiana és Mutt persze mindenáron meg akarják akadályozni, hogy a varázslatos erejű koponya az ellenség kezébe kerüljön…

 

Legendás állatok és megfigyelésük - RTL II, augusztus 6. szombat, 15.55h

Göthe Salmander professzor (Eddie Redmayne), a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik, hogy foltos golymókat vásároljon. Hamarosan azonban a minisztériumban találja magát, ahol Percival Graves (Colin Farrell) súlyos büntetést készül kiszabni rá mágiahasználat miatt. Közben kiderül, hogy a városban egy szörnyű erő tombol, megfélemlítve a varázslók és varázstalan embereket egyaránt, ráadásul Salamander mágikus bőröndjéből több lény is kiszabadul. Salamander próbálja megállítani a katasztrófát, és közben szembetalálja magát Percivallal, aki egészen más, mint akinek mutatja magát.

 

A titánok harca - Viasat3, augusztus 6. szombat, 16.40h

Hádész (Ralph Fiennes), az alvilág ura elpusztítja a félisten Perszeusz (Sam Worthington) családját. Ráadásul azt követeli az emberektől, hogy áldozzák fel Argosz hercegnőjét, Andromédát (Alex Davalos), és vessék a szörnyszülött fia, Kráken elé. Perszeusz vállalja, hogy szembeszáll a szörnnyel. Egy csapat harcossal, köztük a veterán Drakóval (Mads Mikkelsen) és Andromédával az oldalán elindul, hogy megakadályozza a káoszt. A tiltott világokban való utazás során csak akkor győzhetik le az útjukba kerülő vérszomjas démonokat és fenevadakat, ha Perszeusz elfogadja a benne rejlő isteni erőt, és saját kezébe veszi sorsának irányítását.

 

Dennis, a komisz - Film+, augusztus 6. szombat, 17.45h

Talán tornádó? Megvadult állatcsorda? Vagy valami egyéb természeti csapás? Ugyan, ez csak Dennis, a veszedelem! Mr. Wilson már ismeri a dörgést, de még mindig nem tud uralkodni magán. Abban a pillanatban, amikor a kerítés felett felbukkan a szőke tökfej, vér önti el az agyát, pokoli grimaszokban rángatózik az arca, artikulátlan hörgések törnek fel a mellkasából és habozni kezd a szája. A gyűlölet tárgya és a szőke kobak tulajdonosa a hatéves csöppség, aki mindig jót akar, különösen Wilson bácsinak. Arról azonban már nem tehet, hogy a legjobb szándék mindig visszafelé sül el…