Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Egésznapos pihenéshez gyűjtöttünk jó filmeket.

King Kong visszatér - Film Mánia, december 17. szombat, 9.20h

King Kong-ot, a hatalmas gorillát egy titkos kutatócsoport mesterségesen életben tartja, és minden erejükkel azon fáradoznak, hogy egy új szívet hozzanak létre a sérült óriás számára. Amikor végre sikerül elkészíteniük a félelmetes méretű szervet, nincs is már másra szükségük, mint egy megfelelő donorra, aki a beültetéshez szükséges vért biztosítja. Erre a legmegfelelőbb alany az az ugyancsak gigantikus méretekkel rendelkező nősténygorilla, melyet egy vadász nemrégiben fogott be Borneóban. Így aztán, a hatalmas gorilla nem pusztán újjászületik, hanem társat is talál.

 

Tess és én - Életem legfurcsább hete - Duna Tv, december 17. szombat, 10.30h

"A vakáció első napján a bátyám eltörte a lábát. Szóval elég rosszul járt, de nekem pont ez volt a szerencsém, mert a rendelőnél találkoztam Tess-szel. Tess szeme barna, és arany pöttyöcskék vannak benne. Sosem kér bocsánatot és szeret parancsolgatni. Az apja nem is tud arról, hogy létezik. Csak egy hete van, hogy megismerje az apját. Nekem is csak egy hetem van, hogy vele legyek. Úgyhogy segítek neki. Hét napig vagyunk a szigeten, de ez életem legfurcsább és legboldogabb hete." Egy hét tele kalandokkal, melynek során a tizenegy éves Tess megszelídíti az apukáját, a tízéves Samuel pedig rengeteget gondolkodik barátságról és családról, örök búcsúról és az első szerelemről. Készült Anna Woltz regényéből.

 

Támad a Mars! - Film+, december 17. szombat, 12.15h

Mi lenne, ha marslakók egy csoportja megérkezne a Földre? Ám ebben, a világsztárok tömegeit felvonultató komédiában a földlakók oly agyamenten és érdektelenül szemlélik, ahogy a másik bolygóról érkező, apró kis zöld lények betörnek mindennapjaikba, hogy az nemcsak példa nélküli, hanem elképesztően mulatságos is. Marslakók támadják meg a Földet, ám az Egyesült Államok elnökének, James Dale-nek (Jack Nicholson) az okozza a legnagyobb gondot, milyen ruhában üdvözölje az idegeneket. Felesége, Marsha (Glenn Close) csak annyit közöl, hogy ezeket nem akarja látni a házában. Közben persze a marslakók sem tétlenkednek, s úgy tűnik, nagyszabású inváziójuk megfékezhetetlen. Egy véletlen folytán azonban, egy süket nagyinak köszönhetően megtalálják a zöld fickók ellenszerét: a francia sanzonoknak még ők sem tudnak ellenállni, s egytől egyig kipurcannak…

 

Viharzóna - RTL, december 17. szombat, 12.25h

Billy Tyne kapitány (George Clooney) kardhalvadászatra hívja össze legénységét. Tudja, hogy az idő októberben bármikor rosszra fordulhat, de belevág a nagy zsákmány reményében. Öten követik őt: a két hősszerelmes ifjú, Bobby és Bugsy, a nemrégen elvált Murph, Alfred, a hallgatag jamaikai és egy ellenszenves férfi. Az első kudarc után veszélyesebb vizekre merészkedik a kapitány. A sikeres halászat után azonban elromlik a hajó felszerelése. Nehéz döntés előtt állnak: vagy áthajóznak a viharon, vagy várnak és elvesztik a zsákmányt.

 

A rózsaszín párduc - SuperTV2, december 17. szombat, 12.45h

A kínaiak elleni győztes meccs utáni ünneplésben végeznek a francia focicsapat edzőjével, és eltűnik a férfi gyémántgyűrűje, a Rózsaszín Párduc. Az ügyet a fáradhatatlanul körülményes Clouseau felügyelő (Steve Martin) kapja. Clouseau és új asszisztense, a higgadtságát minden körülmények között megőrző Gilbert (Jean Reno) Párizson és New Yorkon keresztül követi a nyomokat. A gyanúsítottak sora hosszú, az edző volt barátnőjétől (Beyoncé Knowles) kezdve egy mellőzött focista, egy milliomos kaszinótulajdonos, valamint egy kikapós PR-os is szóba jöhet...

 

Mese a 12 találatról - Duna Tv, december 17. szombat, 13.50h

A szerencsében reménykedett mindenki már az ötvenes években is. A vágyak netovábbja, a mesés 12 találat a totón. Van aki a véletlenben reménykedik, míg mások páratlan "szakértelmükkel" szeretnék megnyerni ezt a vagyont. Ezzel megoldódna minden probléma: meg lehet csináltatni a beázott szobát, a szerelmes pár lakást vehet végre, a pincér munkahelyet válthat, és a sógornő is otthagyhatná a kedves rokonokat, ahol a lakásért cserébe ingyen cselédnek tekintik. Szóval ez a tizenkét találat minden problémára megoldást jelenthet, és akár hiszik, akár nem, hőseinknek megvan! De valahogy nem az igazi…

 

Éjsötét árnyék - Film+, december 17. szombat, 14.15h

1752-ben a Collins család kivándorolt Amerikába. Meggazdagodtak, és egy várost építettek Maine Államban, ami a nevüket viseli. Húsz évvel később Barnabas (Johnny Depp) vezeti a birtokot, gazdagságánál csak a nők iránti vágya nagyobb. Elkövet azonban egy hibát, összetöri egy boszorkány (Eva Green) szívét, aki bosszúból elátkozza és élve eltemeti. Két évszázaddal később Barnabas véletlenül kiszabadul a sírjából. A férfi visszatér a birtokára, és találkozik a számára rendkívül különös viselkedésű utódaival. Elhatározza, hogy visszaállítja családja hírnevét.

 

Dirty Dancing - Piszkos tánc - TV4, december 17. szombat, 15h

1963 nyarán egy luxus nyaralóhelyen tölti vakációját Baby, egy tizenhétéves lány, akinek életében a táncé a döntő szerep. Megismerkedik Johnnyval, a jóképű tánctanárral, akibe hamarosan fülig szerelmes lesz. Amikor Johnnyt faképnél hagyja táncpartnere egy nagy verseny előtt, Baby veszi át a helyét, s kiderül, hogy remek kettőst alkotnak. Ám Baby szülei nem nézik jó szemmel a turbékoló párost és a lány apja mindent megtesz, hogy a fiatalokat szétválassza.

 

A tenger szívében - RTL, december 17. szombat, 15.15h

A természet visszavág. Egy feldühödött, óriási ámbráscet a Csendes-óceán déli részén rátámad az Essex nevű amerikai bálnavadászhajóra, és a 238 tonnás vitorlás elsüllyed. A húsztagú legénység három csónakban vág neki a végtelen vizeknek. Félnek, hogy az útjukba eső szigeteken kannibálokkal találkoznak, ezért a dél-amerikai partot veszik célba. 3000 mérföldnyi út áll előttük. Owen Chase (Chis Hemsworth) hamarosan szembesül a ténnyel, hogy a hatalmas távolság és az ámbráscet semmi ahhoz a veszélyhez képest, ami a legénységet fenyegeti. A kimerült, reményvesztett emberek egymás ellen fordulnak.

 

Négybalkezes - Film Mánia, december 17. szombat, 15.15h

Francois Pignon (Pierre Richard) özvegyember egyedül neveli lányát, Jeanne-t. Már régóta munkanélküli, és végső kétségbeesésében elhatározza, hogy kirabol egy bankot. A kétbalkezes férfi azonban elszúrja az akciót, ezért úgy dönt, hogy a biztosabb menekülés érdekében túszt ejt. A kiszemelt áldozat egy börtönből most szabadult nehézfiú, Jean Lucas (Gérard Depardieu), akit bosszant a rabló ügyetlensége, ezért kénytelen maga irányítani az akciót, amikor a rémült rabló véletlenül lábon lövi. És ez még csak a kezdete ennek a fergeteges vígjátéknak.

 

Az ötödik elem - Mozi+, december 17. szombat, 15.45h

Minden ötezredik évben egy kapu feltárul két dimenzió között. Az egyikben található az univerzum és benne mindenféle életforma. A másikban a Gonosz, melynek csupán egy célja van: elpusztítani az Életet. Csak a titokzatos ötödik elem mentheti meg a világot az ötezer évenként feltámadó Gonosz pusztításától. Így az univerzumnak minden ötezredik esztendőben szüksége van egy hősre. A XXIII. század veszélyekkel és furcsaságokkal teletűzdelt univerzumában, New Yorkban egy nem mindennapi hős, Korben Dallas száll szembe a Gonosszal, hogy az emberiséget megvédelmezze...

 

A bukás - Hitler utolsó napjai - Filmcafe, december 17. szombat, 16.10h

Berlin, 1945 április. Egy nép a bukására vár. A főváros utcáin kegyetlen harcok folynak. Hitler a katonai vezetőséggel és néhány hívével elsáncolja magát a vezetőségi bunkerben. A Birodalom helyzete a Vörös Hadsereg előrenyomulásával egyre reménytelenebbé válik. A folyamatos bombázások állandó rettegésben és életveszélyben tartják a város elkeseredett lakosságát.

 

A maszk - Film+, december 17. szombat, 16.40h

Stanley Ipkiss (Jim Carrey) igazán szánalmas, kétbalkezes figura. Bármibe fog, az homlokegyenest ellenkezőleg sül el. De csak addig, amíg rá nem vigyorog a bandzsa szerencse egy ősi maszk képében. Elegendő, ha az arcára húzza és Stanley Ipkiss többé nem az, aki volt! Új énje szórakoztató, szívdöglesztő, akinek minden trükk a kisujjában van. Ám hamarosan a maszk új gazdához kerül, aki korántsem ilyen szórakoztató, s azt tervezi, hogy emberfeletti erejével uralma alá hajtja a várost. A kétbalkezes Stanley kénytelen akcióba lépni…

 

A Nílus gyöngye - Prime, december 17. szombat, 16.45h

Joan (Kathleen Turner) elvállalja, hogy megírja egy afrikai ország uralkodójának, Omar arab sejknek (Spiros Focás) az életrajzát. A helyszínen kiderül, hogy a sejk ellenszenves zsarnok, aki egy különös gyöngy révén az egész keleti világ feletti uralomra tör. Joant bebörtönzik, és bár az időközben felbukkanó Jack (Michael Douglas) segítségével sikerül megszöknie, az ékszer rejtélye nem hagyja nyugodni. A heves vérmérsékletéről ismert Ralph (Danny DeVito) pontosan tudja, hol rejtőzik ez a bizonyos kincs, ám nyomában járnak Omar emberei.