Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha már épp eleget dolgoztál/tanultál a héten, akkor itt az idő, hogy ne csinálj semmit!

Rossz versek - RTL HÁROM, január 14. szombat, 10h

A 33 éves Merthner Tamás (Reisz Gábor) magánélete összeomlik, amikor párizsi ösztöndíjas barátnője, Anna (Nagy Katica) szakít vele. Tamás elmerül az önsajnálatban, és nem tudja eldönteni, hogy harcoljon vagy feladja ezt a kapcsolatot. A múltjában próbálja megtalálni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már tulajdonképpen nincs. Magánéleti válsága közepette Tamás apránként ráébred a mai társadalom elveszettségére, és arra is, hogy a reményvesztettség ellenére van kiút belőle.

 

Levél a királynak - Duna Tv, január 14. szombat, 10.05h

Az ifjú Tiurinak már csak egyetlen próbatételt kell teljesítenie, hogy teljesüljön élete nagy vágya: hogy lovaggá üssék. Ám ez nem teljesül, ugyanis váratlanul egy sokkal fontosabb és veszélyesebb feladatot kell teljesítenie. El kell vinnie egy levelet a királynak, amelyben egy súlyosan sérült lovag halálos veszedelemre figyelmezteti uralkodóját. A tapasztalatlan Tiuri átérzi a küldetés fontosságát és ezer veszéllyel dacolva útnak indul...

 

A nő kétszer - Film Mánia, január 14. szombat, 11.15h

A film egy kicsit a sorsról, egy kicsit az időről és nagyon a szerelemről szól! Napjainkban, amikor annyi a véletlen találkozás, és folyamatosan válaszutak előtt állunk, néhány perc egy nő és egy férfi egész életét megváltoztathatja... Helen, a menő londoni menedzser életében eddig minden tökéletes volt. Érdekes munka és egy izgalmas barát, a regényíró Gerry, aki nem mellesleg kitűnő szerető. Ám amikor Helen-t váratlanul kirúgja a főnöke és ezért a szokásosnál hamarabb ér haza, élete furcsa fordulatot vesz. De mi történik, ha lekési a metrót és még ki is rabolják? Ebben a különleges és romantikus vígjátékban mindkét helyzet kérdéseire választ kapunk.

 

Veszélyes vizeken - Filmcafe, január 14. szombat, 11.40h

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van, egy láthatatlan kötelék: az egyik férfinek megtetszik a vagány asszony, aki ezt kihasználva elkezd kacérkodni a férfival. A férj észreveszi mindezt, de nem tesz említésre róla. A két férfi rosszban sántikál, amit lehet, hogy a család túl későn fedez fel.

 

Élet vagy valami hasonló - RTL HÁROM, január 14. szombat, 11.55h

A szép Lanie Kerrigan (Angelina Jolie) meg van győződve arról, hogy élete tökéletes és irigylésre méltó. A törtető tévériporter tudja, hogy lehengerlő, tudja, hogy kiváltságos munkája van, és semmin nem változtatna, még akkor sem, ha tudná, hogy már csak egy hete van hátra. Legalábbis így gondolja egészen addig, amíg egyik riportalanya, egy hajléktalan azt nem jósolja neki, hogy értéktelen élete egy hét múlva véget ér. Lanie nevet rajta, de aztán kénytelen szembesülni a ténnyel: az idegen minden jóslata valóra vált! Lanie ettől kezdve kézbe veszi sorsának alakulását és semmit nem bíz többé a véletlenre.

 

Akárki Joe - Film+, január 14. szombat, 11.55h

Joe nem akárki: van egy szép lánya, jól fizető állása, és stabil a lelki békéje. Csakhogy rajta kívül még néhány ezer munkatársa is elmondhatja ugyanezt magáról a cégnél, ahol dolgozik. Egy nap azonban minden megváltozik: hatalmas pofont kap a vállalat nagymenőjétől, aminek a lánya is tanúja lesz, a kollégákról már nem is beszélve. Akárki Joe a megaláztatásért bosszút akar állni, ezért beiratkozik egy kung-fu tanfolyamra, hogy testét és lelkét acélossá téve vehessen elégtételt az őt ért sérelemért. Oktatója, Chuck nem egyszerű eset, de lehet, hogy épp szokatlan módszerei vezetnek majd oda, hogy Joe végre legyen valaki.

 

Nicsak, ki beszél még! - Viasat6, január 14. szombat, 12.30h

Mikey ugyan kissé megnőtt a Nicsak, ki beszél! óta, de az élethez való hozzáállása mit sem változott. Édesanyja, Mollie feleségül ment álmai hercegéhez, Jameshez, sőt: Mikey hamarosan egy kistestvért is kap Julie személyében. A két apróság között bájos rivalizálás kezdődik, ami Mikey számára kétfrontos háborút jelent, hiszen neki időnként a szülőket is muszáj bosszantania.

 

Több mint testőr - Filmcafe, január 14. szombat, 13.55h

Frank Farmer (Kevin Costner) olyan ember, aki hisz a fegyelemben. Az egykori titkos ügynök profi testőrként dolgozik, és szakmájának egyik legjobbja. A sors egy nap összehozza Rachel Marronnal (Whitney Houston), a népszerű popsztárral. A fiatal énekesnő felfelé ívelő karrierjét úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg, de ezért el kell viselnie a sikerrel járó kényelmetlenségeket: a menedzsert, az újságírókat, a kísérőszemélyzetet, és természetesen a rajongókat, akik közül az egyik őrült levelekkel zaklatja a sztárt. Rachelnek testőrre van szüksége, és mivel Frank Farmer a legjobb a szakmában, őt kéri fel a nő a veszélyes feladatra.

 

Béke, szerelem és félreértés - Viasat3, január 14. szombat, 14.25h

Az ügyvéd Diane Manhattanben él két tini gyerekével. A házassága tönkrement, most kapta meg a válási papírokat. Úgy érzi, pihenésre van szüksége. Az anyjához mennek, akinek az állam északi részén van háza. A lányával ellentétben Grace örök hippi maradt, a városka alternatív kulturális közösségének nem hivatalos vezetője, aki marihuana árusításból él. Grace és Diana majd húsz éve nem beszélt egymással, a lány nem tudta megbocsájtani a szülői mulasztásait. Miközben anya és lánya egymást kóstolgatja, a gyerekek gyorsan barátot találnak.

 

Fény a redőny mögött - Duna Tv, január 14. szombat, 14.25h

Diverzánsok a campingfelszerelések gyárának álcázott hadianyagüzem megsemmisítésére készülnek. Ekkor kerül Torday Géza új mérnökként a céghez. Felbukkanása alaposan megzavarja a kialakult helyzetet, mivel Tóth, a gyár igazgatója áron alul értékesíti a termékeket Nyugaton. Magdával, régi szerelmével is felújítja a kapcsolatát Torday, miközben elhárítók és rendőrök próbálják leleplezni a nyugat megbízásából dolgozó kémek összeesküvését…

 

Terminátor - A halálosztó - Mozi+, január 14. szombat, 14.25h

2029: a mindentudó Skynet computer az emberi ellenállás utolsó bázisait akarja megtörni, miután szinte az egész emberiséget felszámolta. Skynet megtalálta a módját, hogy néhány harcosát, a tökéletes cyborgokat, azaz a Terminátorokat visszaküldje az időben, hogy megváltoztassa a történelem menetét. A történet arról a Terminátorról (Arnold Schwarzenegger) szól, akinek missziója a lázadók vezérének az anyját megölni 1984-ben, még fia születése előtt. Az ellenállók is visszaküldik az időben saját harcosukat, Kyle Reese-t (Michael Biehn), hogy védje meg az anyát, Sarah Connor-t (Linda Hamilton). A két fémakarat kegyetlenül összecsap...

 

A csendőr nősül - Moziverzum, január 14. szombat, 14.40h

A sok galibát okozó Lütyő őrmester beevez a házasság révébe. Egy ezredes csinos özvegye veti ki a hálóját a derék csendőrre, remélve, hogy némi ösztönzéssel és összeköttetéssel tisztet csinál majd belőle. És kit ne szédítene meg a díszes tiszti egyenruha, különösen, ha a kedves Josépha még a jelentkezését is elintézi a tisztképző iskolára.

 

Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét - RTL, január 14. szombat, 15.05h

Danny Ocean (George Clooney) és elit betörő bandája az évszázad rablásában 160 millát zsákmányol Terry Benedict (Andy Garcia) kaszinójából. A csapat tagjai ezután megpróbálnak jó útra térni, de ez majdnem olyan komoly kihívásnak bizonyul, mint a rablás maga. Amikor egyikük lebuktatja a társaságot Benedictnél, véget ér a nyugalom. A tulaj a pénzét akarja _ kamatostul. Nincs más hátra, a csapatnak megint pénzt kell szereznie. A terep ezúttal az öreg kontinens, ahol egyszerre három európai nagyvárosban akarnak a Las Vegas-i akciónál nagyobb balhét végrehajtani. Mindeközben Rusty Ryan (Brad Pitt) exbarátnője, az Europol-ügynök Isabel Lahiri (Catherine Zeta-Jones) rájuk vadászik.

 

Hajrá csajok! - Filmcafe, január 14. szombat, 16.35h

A San Diego-i Rancho Carne középiskola focicsapatának, a Rancho Carne-i Bikáknak (Toros) pomponos szurkolócsapata, vidám és vagány fiatalokból áll, akiknek jól felvágták a nyelvét, és olyan gyakorlatuk van, amely biztosíthatja számukra a sorrendben hatodik bajnoki címet az országos bajnokságon. De a Bikák pomponos csapatának útja a győzelemhez nem minden akadálytól mentes. A váratlan fordulat akkor következik be, amikor Torrance, az újonnan választott csapatkapitány felfedezi, hogy tökéletesen megkoreografált gyakorlatukat egy az egyben a rivális csapattól, az East Compton-i Lóheréktől (Clovers) "kölcsönözte" a Bikák korábbi kapitánya. Mindkét csapat lányai új gyakorlatukon dolgoznak, és ahogy fogy a nagy versenyig hátralévő idő, a feszültség egyre nő. Mindkét kapitány a végsőkig hajszolja társait. Ráadásul a Lóherék lányainak, és kapitányuknak Isis-nek van még egy problémájuk. Pénzt kell szerezniük az országos bajnokságra való utazás költségeire. Torrance minden erejével azért küzd, hogy megmentse a Bikák hírnevét, Isis pedig ha lehet még elszántabban hajt azért, hogy csapata végre megszerezze a megérdemelt elismerést. Azonban csak az egyik csapat nyerheti meg az országos bajnoki címet. Kezdődik, hát, a nagy csata, amelyben majd győz a jobbik.

 

Seveled - Cool, január 14. szombat, 18.20h

Gergő (Mészáros Béla), a menő kritikus nagykanállal falja az életet. Bármikor bárkinek bekamuzik bármit a siker érdekében, és ez alól kórházban betegeskedő édesanyja, Emma (Básti Juli) sem kivétel. Komoly partnereként mutatja be Sacit (Tenki Réka), a gyermeket váró nagyszájú ex-sztriptíztáncosnőt, hogy utolsó napjaira boldoggá tegye az unokamániás anyukát. Emma annyira megörül az unokának, hogy meggyógyul. Ettől kezdve Gergő és Saci folytatják az átverést, és bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a nagyi, ők a tökéletes pár. Egy azonban bizonyos, a megoldásnak előbb kell megszületnie, mint a babának.