Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Pihend ki a januárt a tévé előtt!

Óz, a csodák csodája - Duna Tv, január 28. szombat, 10.15h

Kansason félelmetes erejű tornádó söpör végig. A kis Dorothy nem tud elmenekülni, és a forgószél magával ragadja. Ájult állapotban kis kutyájával, Totóval csodálatos helyre, Óz birodalmába kerül. Útja során barátokat szerez az Oroszlán, a Madárijesztő és a Bádogember személyében, ám egy kegyetlen ellenséggel, a nyugati gonosz boszorkánnyal is szembe kerül. Noha itt minden színes és szép, Dorothy legfőbb vágya, hogy visszajusson az ő fekete-fehér, mégis úgy szeretett otthonába... Victor Fleming világhírű mese-musicalje Lyman Frank Baum regénye alapján készült. Hat kategóriában jelölték Oscar-díjra, ebből kettőt meg is nyert.

 

Zorro - Film Mánia, január 28. szombat, 10.25h

A gazdag ültetvényes fia sok évig külföldön tartózkodott. Amikor visszatér hazájába, döbbenten látja, hogy mennyire eluralkodott az erőszak és az igazságtalanság a hajdan oly békés országban. És ezt sajnos legnagyobb döbbenetére saját bőrén is tapasztalnia kell. Legjobb barátja, a Kormányzó gyilkosság áldozata lesz, s ez csak egy a háttérben munkálkodó, láthatatlan gonosz rettenetes tettei között. Barátja utolsó kívánságának megfelelően átveszi a Kormányzói széket. Haldokló társának azonban azt is megfogadja, hogy saját nevében nem áll bosszút barátjáért. Ezért dönt úgy, hogy valódi énjét tehetetlennek és ügyetlennek kiadva, Zorro álnéven egy éjfekete paripán élesre fent karddal rendet tesz országában. Hamarosan rá kell ébrednie, hogy egy nagyhatalmú és velejéig romlott emberrel áll szemben, akit nem is olyan egyszerű megállítani.

 

Terminátor 3.: A gépek lázadása - Mozi+, január 28. szombat, 11.50h

Egy évtized telt el azóta, hogy John Connor-nak sikerült megakadályoznia azt a napot, amikor a Skynet csúcsfejlesztésű gépei öntudatra ébredtek, és a világ elpusztítására törtek. Connor-nak mára, 22 évesen sikerült tökéletesen köddé válnia, lehetetlen a nyomára bukkanni. Mindaddig, amíg egy napon a jövőből elő nem bukkan a T-X, a Skynet eddigi legtökéletesebb, nőnek álcázott cyborg gyilkológépe, akit azzal a feladattal küldtek vissza az időben, hogy fejezze be elődje, a T-1000 félbehagyott munkáját. Connor-nak egyetlen esélye korábbi ellenfele, akit ezúttal egy új feladattal küldtek vissza...

 

Vaklárma - Viasat6, január 28. szombat, 12h

Dave és Wally furcsa páros. Dave süket és újságos, Wally viszont vak és szerencsejátékos valamint Dave alkalmazottja. Amikor az újságos standnál lelőnek egy bukmékert, ők lesznek az első számú gyanúsítottak. Mivel a süket Dave háttal állt az eseményeknek, a vak Wally viszont csak arról tud beszámolni, amit hallott, ketten együttesen is csak csekély információval tudnak szolgálni. Dave látott egy lábat, Wally pedig egy Shalimar nevű parfüm illatát érzi. Kiderül, hogy az áldozatnál volt egy pénzérme, amelyet beledobott Dave borravalós dobozába, amelyet most Wally cipel magával. És ebben az érmében egy olyan microchip van elrejtve, amelyre sokaknak fáj a foga.

 

Egyik kopó, másik eb - Film+, január 28. szombat, 13.15h

Ha van valami, amit a kínosan precíz Scott Turner (Tom Hanks) képtelen elviselni, az a rendetlenség. Ám amikor örökbe kell fogadnia Hoochot, a kifejezetten szemtelen ebet, romba dől gondosan szabályozott világa. A blöki nem elég, hogy zavart okoz Turner és Emily (Mare Winningham) bimbózó idilljében, még arra is képes, hogy befolyásolja gazdája karrierjét. Turnernek azonban nincs sok választása, hiszen egyedül Hooch ismeri fel gazdája gyilkosát. A szokatlan, cseppet sem összeillő ember-kutya páros tagjai háborút indítanak egymás ellen, melynek során szinte a szó szoros értelmében egymás torkának esnek.

 

Mennyei Királyság - SuperTV2, január 28. szombat, 14.15h

Balian (Orlando Bloom), az egyszerű kovács felesége halála után, a bosszút követve bűnbe esik. Ami alól egyetlen helyen remélhet bűnbocsánatot, ezért az éppen megismert, korábban sosem látott édesapjával, Godfrey báróval a Szentföldre utazik, Jeruzsálembe. Ám amilyen hirtelen kapta, ugyanolyan hirtelen veszti el az édesapját, aki halálos "ágyán" megesketi fiát, hogy akár az élete árán is szolgálja a királyt és népet. Amire meg is lesz a lehetősége, hisz a haldokló király mellett rengeteg a hatalom és háborúra szomjazó nemes, akik csak a pillanatot várják, hogy kirobbanthassák a háborút a Muszlimokkal. Amely háborútól még több kincset és hatalmat remélnek a mohó "keresztes" lovagok. Ez a háború hamarosan el is érkezik és a meggondolatlan nemesek miatt Balian a keresztes seregek vezére lesz, akinek szembe kell néznie Szaladin (Ghassan Massoud) hatalmas seregével.

 

Gyakornokok - Prime, január 28. szombat, 14.30h

Vannak emberek, akik bármit rá tudnak sózni embertársaikra. Nick (Owen Wilson) és Billy (Vince Vaughn) született kereskedők: bájosak, jó fejek, hazudósak: mindent eladnak ám a cég, amelynek dolgoznak, csődbe megy, és ők elvesztik az állásukat. Kénytelenek új életet kezdeni, csak fogalmuk sincs, merre induljanak. Míg végül néhány szerencsétlen véletlen és még szerencsétlenebb próbálkozás után a Google gyakornokai lesznek. Nem ismerik ki magukat a digitális világban, azt sem tudják, mi az a posztolás és mit jelent az, hogy LOL. Húszévesekkel kell megküzdeniük az új állásért _ de ők bármire hajlandóak, és majdnem mindenre képesek: a régi gárda nem adja meg magát.

 

Spionfióka - Film+, január 28. szombat, 15.25h

A gimis Michael osztálykirándulásra érkezik Európába, egy szerencsétlen félreértés folytán azonban összetévesztik egy ugyanoda tartó szuperkémmel. Amint a párizsi reptérre megérkezik a gép, máris két titkos ügynök várja az amerikai diákot. Elszakítják osztályától és "hőn szeretett" franciatanárától, s Michael hiába bizonygatja, hogy ő bizony nem az, akinek gondolják, tiltakozása ellenére luxuskocsit és fegyvereket sóznak rá, és kijelölik az elvégezendő feladatait is. A fiú lassan rájön, hogy a rábízott munka csöppet sem unalmas, sőt vannak kimondottan élvezetes összetevői is...

 

Ízlések és pofonok - RTL, január 28. szombat, 15.25h

A gyönyörű Kate (Catherine Zeta-Jones) Napóleont megszégyenítő határozottsággal irányítja az egyik legelegánsabb étterem konyháját. Ám egy baleset felborítja egyeduralmát, az árván maradt kilencéves unokahúga, Zoe (Abigail Breslin) hozzá kerül, aki alaposan megnehezíti az életét. Mindezt tetézi, hogy új szakács érkezik az étterembe. Nick (Aaron Eckhart) másképp él és másképp gondolkodik, mint ő. Mégis lassacskán megfőzi az addig minden csábításnak ellenálló nőt.

 

A szökevény - AMC, január 28. szombat, 15.45h

A jóhírű Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) élete gyökeresen megváltozik, amikor feleségét holtan találja. Kimble hiába áll elő látszólag perdöntő bizonyítékkal, mint a gyilkosság első számú gyanúsítottját, perbe fogják és halálra ítélik. Richardnak azonban sikerül megszöknie. Halálos menekülés veszi kezdetét, ahol a mindenre elszánt orvos nemcsak a sarkában loholó rendőrökkel és az FBI-különleges ügynökével, Gerarddal (Tommy Lee Jones) fut versenyt, de az igazsággal is. És ahogy közeledik a végkifejlet, úgy válik az igazság egyre hihetetlenebbé, sőt rettentővé.

 

A titkos ablak - Viasat3, január 28. szombat, 16.45h

Mort Rainey az egykori bestseller író a válását követően magányosan, tétlenül tölti napjait a hegyi házában. Egyik nap furcsa idegen bukkan fel a semmiből, elégtételt követelve sérelméért. Állítása szerint Mort tőle lopta az egyik korábbi nagy sikerű írását. Az író szeretné bebizonyítani, hogy az ő változata jóval korábban jelent meg, de valahogy sehol nem talál egy példányt. Az idegen egyre gyakrabban látogatja meg, egyre erőszakosabb lesz, egyre idegesítőbb. Kezdetben csak rámenős. De lehet, hogy őrült.

 

A vasálarcos - SuperTV2, január 28. szombat, 17.15h

Alexandre Dumas regénye alapján! XIII. Lajost a dölyfös XIV. Lajos követi a trónon, akinek uralkodása alatt egész Franciaország éhezik. A király az egykori testőrének, Athos fiának menyasszonyát szemeli ki ágyasául. Hogy megszabaduljon riválisától, a fiút végzetes csatába küldi. Athos haragjában felkeresi régi bajtársait, Porthos-t, Aramis-t és D'Artagnan-t, hogy segítsenek végrehajtani tervét. Ki akarja szabadítani a piperkőc király börtönében raboskodó rejtélyes foglyot. A mendemonda szerint a vasálarcos férfi nem más, mint a király ikertestvére. A népet sanyargató király helyett így őt akarják trónra ültetni...