Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Itt a hosszú hétvége első napja, büntetlenül lehet tévézni!

Kvíz - Cool, április 29. szombat, 9.25h

Paul Smith, a legendás angol televíziós producer (Mark Bonnar) mindent kockára tesz, amikor elkészíti azt a műsort, amelytől a nagy áttörést reméli a nézettségi háborúban. A valóság túlszárnyalja a várakozását, és csatornája az élre kerül. Szenzációs kvízműsora, a Legyen Ön is Milliomos! rajongó táborában azonban profi kocsma-kvízjátékosok is vannak, akik szövetséget hoznak létre, és hamarosan elárasztják a műsort saját játékosaikkal. A filmsorozat annak a három embernek a történetét dolgozza fel, akik megnyerték a főnyereményt, ám ezzel kihívták a sorsot maguk ellen.

 

A halott menyasszony - RTL HÁROM, április 29. szombat, 9.40h

Két félénk fiatal házasodni készül. Az Everglot család kész arra, hogy hozzáadja Victoriát a rettenetes, pontosabban újgazdag Van Dort klán sarjához. Victor és Victoria az esküvő előestéjén találkoznak először, amikor is a két család összejön a menyegzőpróbára. A próba alkalmával azonban Victor annyira belezavarodik a házassági eskü szövegébe, hogy Galswells atya elküldi, csak akkor jöjjön elő, ha tudja a szöveget. A fiatalember beveszi magát a falut övező sötét erdőbe, ahol olyannyira belejön a szerepébe, hogy végső gesztusként egy öreg fa gyökerére húzza a jegygyűrűt. A gyökér azonban egy oszlásnak indult, különös szépségű nőalak csontos ujja…

 

Haggyállógva Vászka - Magyar Mozi Tv, április 29. szombat, 10.40h

Vászka, a pityeri tolvaj szívességet tesz Ványkának, a falusi rablónak. A két zsivány ettől kezdve elválaszthatatlan egymástól. Kifosztják az állami széfeket a vérehullató szardínia és a vezérfonal segítségével, ám nem tudnak túljárni Zinovjev elvtárs eszén, aki Fegykával együttműködve elfogja Vászkát. Most Ványkán a sor, hogy viszonozza Vászka szívességét?

 

Családi vakáció - AXN, április 29. szombat, 10.55h

Clark Griswold elhatározza, hogy kerül amibe kerül, elviszi feleségét és két gyermekét Chicagóból Kaliforniába, hogy kikapcsolódjanak egy mesésen szórakoztató vidámparkban. A kirándulás nem egészen úgy sikerül, ahogyan elképzelték, ráadásul csatlakozik hozzájuk egy idős rokon, Edna néni és egy harapós kutya. A melléfogások ellenére sok vidám kalandban van részük.

 

Beethoven - Film+, április 29. szombat, 11.50h

George Newton (Charles Grodin) igazi üzletember, aki nem szereti az irányíthatatlan eseményeket. Márpedig a bájos bernáthegyi kölyökkutya, Beethoven minden, csak nem irányítható, tetejébe máris népszerűbb a családban, mint ő valaha. Ráadásul a gyerekeket kicsit sem zavarja, hogy Beethoven óriásira nőtt és folyton zűrt okoz. Ezért George kap az alkalmon és hagyja magát meggyőzni arról, hogy az eb megtámadta az amúgy fondorlatos Dr. Varnickot (Dean Jones), aki azonnal bele is vágna gonosz állatkísérleteibe. Csakhogy a Newton gyerekek átlátnak a gaz állatorvos tervén, és meggyőzik apjukat, hogy ideje hőssé válnia, és megmentenie a ház négylábú kedvencét.

 

Boldogság bármi áron - Paramount Network, április 29. szombat, 11.55h

Claire-nek sajog mindene. Teste fájdalma eléggé nyilvánvaló a hegekből, melyek a testét fedik és abból, ahogy vonszolja magát, beleremegve minden egyes bizonytalan lépésbe. Hasonlóan gyengén rejtegeti az érzelmi fájdalmakat is. Szinte minden szavával valamilyen perzselő átkot szór környezetére. Elmarta maga mellől a férjét és a barátait is, még a fájdalommal élők támogatócsoportjából is kirúgatta magát. Az egyetlen, aki még megmaradt Claire egyébként teljesen remete életében, a házvezetőnője, Silvana, aki azonban már alig tudja tolerálni főnöke alkohol és nyugtatók iránti csillapíthatatlan vágyát. Ám Claire egyik társának a fájdalommal élők támogatócsoportjából, Ninának öngyilkossága felfedi egy másik szenvedélyét is. Ahogy Claire szép lassan beilleszti magát Nina férje és fia életébe, lehet, hogy végül megtalálja a megváltást.

 

Swing - Prime, április 29. szombat, 12.15h

Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét, a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. A kérdés, hogyan élnek vele?

 

Európai vakáció - AXN, április 29. szombat, 12.55h

Anégytagú Griswald család az "Ez már röfi" nevezetű vetélkedőn egy "mesés" európai utazást nyer. A szeleburdi családtagoknak azonban elég, hogy kitegyék a lábukat hazulról, máris kalamajkák sorába csöppennek. Ismét egy őrült utazás veszi kezdetét, melyben a hírhedt amerikai família ezúttal Európában keveredik sok új, idétlenül kellemetlen helyzetbe. Villámlátogatás tesznek a Louvre-ban, bennragadnak egy körfogalomban, Rusty egy francia hölggyel randevúzik, Ellent pedig elrabolják.

 

Batman - RTL HÁROM, április 29. szombat, 13.10h

Bruce Wayne (Michael Keaton), a kilenc éves kisfiú kénytelen végignézni jómódú szülei brutális meggyilkolását. A borzasztó élmény hatására megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. A felcseperedő fiatalember, kihasználva a szüleitől örökölt vagyon adta lehetőségeket, mindent megtesz azért, hogy tökélyre fejlessze tudását és képességeit, s így a legelképesztőbb módokon szálljon szembe a bűnözőkkel. Régi ellensége, Joker (Jack Nicholson) sötét terveket forral Gotham város lakói ellen, azonban Batman állandó rajtaütései sorra meghiúsítják ezeket. Vicki Vale-t (Kim Basinger), a gyönyörű fotóriportert gyengéd szálak fűzik Gotham híres, jólelkű milliomosához, a felnőtt Bruce Wayne-hez. Amikor leszáll az éj, s előmerészkednek Gotham bűnözői, Bruce Wayne Batman képében ered a nyomukba.

 

Everest - Moziverzum, április 29. szombat, 13.10h

A filmet a világ legmagasabb csúcsának meghódítására tett egyik kísérlet során történt hihetetlen események ihlették. Az Everest két különböző expedíció elképesztő útjának krónikája. Ez a két expedíció az emberiség által tapasztalt egyik legdurvább hóviharral találja szemben magát. A hegymászók kitartását a bolygó legkönyörtelenebb elemei teszik próbára, csaknem lehetetlen akadályokkal kell megküzdeniük, és életük szenvedélye a túlélésért folytatott lélegzetelállító harcává válik...

 

Harry Potter és a titkok kamrája - RTL, április 29. szombat, 14.25h

Harry Potter (Daniel Radcliffe) nyári vakációja szokásosan telt. Nem elég, hogy nehezen boldogult rokonaival, még legjobb barátai, Ron (Rupert Grint) és Hermione (Emma Watson) is mintha elfeledték volna. Hirtelen azonban megjelenik szobájában Dobby, a házimanó, hogy figyelmeztesse Harryt, nagy veszély leselkedik rá a Roxfort falai között. Az iskolában új rajongói akadnak, köztük a Feketemágia-ellenes Liga professzora, Gilderoy Lockhart (Kenneth Branagh). Lockhart különös módon egyre gyakrabban mutatkozik Harry társaságában. De még Lockhart sem képes megállítani az új, és minden eddiginél gonoszabb hatalmat, amely az iskolát fenyegeti.

 

Napos oldal - Filmcafe, április 29. szombat, 14.30h

Pat Solatano (Bradley Cooper) mindenét elvesztette _ a házát, az állását, a feleségét. És most kénytelen újra a szüleihez (Robert De Niro, Jacki Weaver) költözni, miután nyolc hónapot töltött egy elmegyógyintézetben. Pat szeretné újra rendbe hozni az életét, pozitívan szemlélni a világot és szeretne újra összejönni ex-feleségével is. A szüleinek csak annyi a vágya, hogy Pat képes legyen ismét lábra állni a nehéz időszak után. Ám a dolgok még bonyolultabbá válnak, mikor Pat megismeri Tiffanyt (Jennifer Lawrence), a titokzatos fiatal lányt, aki szintén nem kevés problémával küszködik. Tiffany felajánlja Patnek, hogy segít neki visszahódítani egykori kedvesét, de csak akkor, ha cserébe majd ő is tesz érte valami nagyon fontosat. Mikorra pedig egyezségük kezd beteljesülni, meglepő módon azt tapasztalják, hogy felettébb közel kerültek egymáshoz, és talán a saját elrontott életükre is érvényes lesz a "minden rosszban van valami jó"-tézis.

 

Titanic - Prime, április 29. szombat, 14.40h

1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nemcsak a szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük... Belfastban elkezdik építeni a világ legnagyobb gőzhajóját, melynek hossza nagyobb, mint a korabeli New York legmagasabb felhőkarcolója. A hajótest építése feszített tempóban zajlik és két évig tart, a belső dekoráció megalkotása pedig újabb egy évet vesz igénybe. A Titanic 1912. április 10-én, egy szerdai napon, déltájban hagyja el Southampton kikötőjét, hogy újabb két megállás után New York felé hajózzon. És bár a Titanic útja során számos figyelmeztető jelzést kap más hajóktól, amelyek a jéghegyek közelségére hívják fel a luxushajó figyelmét, április 14-én este 11 óra 40 perckor _ alig öt nappal azután, hogy útnak indult _ jéghegynek ütközik. Április 15-én hajnali fél háromkor, kevesebb mint három órával a végzetes ütközés után pedig már az Atlanti-óceán fenekén pihen.

 

Bilko főtörzs - Moziverzum, április 29. szombat, 15.25h

Azt mondják, az életben semmi sem biztos, a halált és az adókat kivéve. De most még valamit hozzávehetünk a kivételekhez: biztos minden, amire Ernie Bilko főtörzs fogadást köt. Bilko főtörzs a Fort Baxter laktanya szerelőműhelyének góréja. Az a csekélység, hogy még életében egy jármű motorházába sem kukkantott be, pedig merőben mellékes. Neki máshoz van tehetsége, például száz lépésről kiszagolja a sapka bélésébe rejtett suskát. És talán hibáztathatjuk azért, mert rájött, hogy kifizetődő bérbe adni az USA harci járgányait? Egy szó, mint száz, Bilko a lelke mélyén hiszi, hogy az Egyesült Államok hadseregében látástól-mikulásig gürizők hazafias fáradozásukért igazán megérdemelnek egy kis lazítást. És Bilko személyes felelősségének érzi, hogy megfelelő kikapcsolódást nyújtson nekik _ amiért még a közlegények és közleányok is úgy fizetnek, mint a katonatiszt…

 

A nagy Gatsby - Viasat3, április 29. szombat, 15.30h

Amerika a lázas húszas évek bűvöletében, a laza erkölcsök, az észbontó dzsessz és korlátlan lehetőségek világában él. Nick Carraway, a feltörekvő írópalánta New Yorkba utazik, hogy karriert csináljon. Miközben a saját amerikai álmát hajszolja, egyre közelebbi kapcsolatba kerül a szomszédjával, a titokzatos milliomossal, Jay Gatsbyvel és az elbűvölő unokatestvérével, Daisyvel. Rajtuk keresztül feltárul előtte a szupergazdagok magával ragadó, ám érzelmileg kiüresedett világa.

 

Batman visszatér - RTL HÁROM, április 29. szombat, 15.50h

Újabb veszély fenyegeti Gotham City-t. Egy korrupt üzletember, Max Shreck (Christopher Walken) a bosszúszomjas, torzszülött Pingvinnel (Danny DeVito) karöltve arra készül, hogy átveszi az uralmat a város felett úgy, hogy a Pingvint megválasztatják polgármesternek. A cél érdekében semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. Csak egyvalaki képes szembeszállni velük: Batman, a denevérember (Michael Keaton). Csakhogy megzavarja a képet a Macskanő (Michelle Pfeiffer) megjelenése, akiről nehéz eldönteni, kinek az oldalán áll.

 

Éjjeli napfény - SuperTV2, április 29. szombat, 16h

A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét _ amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek, és innentől kezdve minden éjszakát együtt töltenek a csillagok alatt. Katie előtt megnyílik a világ, lelkitársa oldalán végre valóra válik rég áhított álma. Ám a fiú elől eltitkolja a betegségét, amivel óriási veszélybe sodorja az életét...