Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha nincs ötleted, mit nézz a tévében, majd mi adunk!

Kalandtúra - AMC, május 13. szombat, 9.45h

Ray Keene (John Cusack), az özvegyen maradt tornatanár, szeretné helyreállítani a felesége halála óta megromlott kapcsolatát kamaszfiával, Chris-szel (Jamie Anderson). Kettesben embert próbáló, többnapos túrára indulnak a vadonba. Útjuk azonban keresztezi egy veszedelmes bűnözőét, Frank Carden-ét (Morgan Freeman), aki éppen úton volt, hogy legutóbbi szerződése értelmében meggyilkoljon egy fontos embert, ám az FBI sikerrel lekapcsolta. A bérgyilkos emberei azonban közbelépnek, és a foglyot szállító autó a folyóba zuhan. Ray segít kimenteni a megbilincselt gyilkost, de feltett szándéka, hogy az igazságszolgáltatás kezébe adja.

 

Az istenek a fejükre estek - Mozi+, május 13. szombat, 11.25h

Xi és törzsének többi tagja Afrikában él, távol mindentől, aminek köze volna a civilizációhoz. Ám szinte idilli életüket egy nap váratlan incidens zavarja meg: egy pilóta gondatlanságból repülőgépe ablakából kihajít egy kólás üveget, amely sértetlenül landol az afrikai kontinensen, véletlenül éppen Xi faluja közelében. A busmanokat mérhetetlenül lenyűgözi ez az ismeretlen eszköz, amelyet annyi mindenre fel lehet használni: akár hangszerként, akár kalapácsként. Így megindul a harc a különleges tárgy birtoklásáért. A törzs tagjaiban felébrednek a legősibb emberi indulatok, a féltékenység, a gyűlölet, az irigység. Xi pedig egyre biztosabb abban, hogy a palack maga a megtestesült gonosz, ezért elvállalja, hogy a világ végén megszabadul tőle...

 

Lúzer - Viasat6, május 13. szombat, 12h

Paul, a csóró, vidéki srác tanulni érkezett New Yorkba. Hogy fenn tudja tartani magát éjjel-nappal magol az egyetemi ösztöndíjért, ezért távol tartja magát a folyamatos bulizástól. Tehetősebb szobatársai nem nézik jó szemmel a fiú igyekezetét, ezért minden trükköt bevetnek, hogy megszabaduljanak a stréber Paultól. A majdnem hajléktalanná tett fiú találkozik sorstársával, a kedves Dorával, akinek _ ha lehet _ még több problémája van az élettel: nincs pénze, nincs hol laknia, ráadásul bonyolult szerelmi viszonyt folytat egyik professzorával.

 

L. A. Story – Az őrült város - Film Mánia, május 13. szombat, 13.10h

Los Angelesben minden a feje tetejére állt, mióta a megkergült tévés meteorológus bemondta az unalmast és szerelmes lett. Harris K. Telemacher-t munkája nem elégíti ki, sőt kifejezetten szégyelli azt. Barátnőjével sincs igazán jó viszonyban, mert az utóbbi időben ráébredt arra, hogy nem túl sok közös vonás van bennük. Egy napon titokzatos üzenet érkezik hozzá, amelyből kiderül, hogy hamarosan nagy változások fognak végbemenni életében s ennek oka az időjárás lesz... Hamarosan szerelembe esik, szíve úgy ver, akár egy megvadult vekkeróra, örömében jelzőtáblákkal beszélget, görkorcsolyás tárlatvezetéseket tart a múzeumban és ahol lehet, botrányt okoz.

 

Az első ember - TV2, május 13. szombat, 13.20h

A 6 Oscar-díjas sikerfilmjük, a Kalifornia álom után Ryan Gosling és a rendező Damien Chazelle újra összefogtak: filmre viszik a lebilincselő történetet, amelynek középpontjában a NASA missziója áll, hogy embert küldjenek a holdra. A zsigeri, szubjektív krónika Neil Armstrong 1961 és 1969 közti időszakára koncentrál, és James R. Hansen könyve alapján készült. A film feltárja, milyen áldozatokat követelt Armstrongtól és a nemzettől a történelem egyik legveszélyesebb küldetése.

 

Kalandpark - Viasat3, május 13. szombat, 13.20h

James lába előtt hever a világ. Friss diplomával a zsebében a fiatalember arra készül, hogy valóra váltsa álmát, és átruccanjon Európába. Ám a szülei bejelentik, hogy nem tudják az utazás költségeit magukra vállalni. A csalódott ifjú így kénytelen munkát vállalni a helyi vidámparkban. Nemcsak keveset fizetnek, de a munka megalázó és unalmas: a hideg német sör és a csábos francia lányok helyett be kell érnie az állandóan zsibongó kölyökhaddal és a lefárasztott szülőkkel. A rémálomba illő nyár azonban élete nagy kalandját tartogatja James számára, amikor találkozik a csinos Emmel.

 

Hegyek között - Prime, május 13. szombat, 13.35h

A fotóriporter Alex és a sebész Ben útja Boise városának repterén keresztezi egymást. Alex az esküvőjére, Ben pedig egy műtét elvégzésére utazna, ám a viharos idő miatt lemondták a járatokat. Alex és Ben megegyeznek egy magánpilótával, hogy elviszi őket. Walter azonban rosszul lesz, és a gép lezuhan a hegyek között. A katasztrófát csak Alex, Ben és Walter kutyája éli túl. A kietlen hegyvidéken csak magukra számíthatnak. Miközben a természet erőivel harcolnak, egymással is meg kell küzdeniük...

 

A botrány szele - Duna Tv, május 13. szombat, 14.15h

Olympia hercegnőt folyamatos botrányai miatt kitiltották a bécsi udvarból. Az Alpok egyik kastélyában családja próbál meg vigyázni rá, és elérni, hogy visszafogadják. Egy amerikai üzletember itt akad vele össze, és a szépasszony megbabonázza. Olympiát is megperzseli a szerelem lángja. Az udvar visszafogadja, és így választania kell a szerelem és a kötelesség között, melyet rangja követel. Vajon képes lesz összeegyeztetni ezeket és még a társasággal is elfogadtatni választását?

 

Harry Potter és a Tűz Serlege - RTL, május 13. szombat, 14.35h

Az új tanévben a tizennégy éves Harrynek (Daniel Radcliffe) nála idősebb, tapasztaltabb diákokkal együtt kell részt vennie a nemzetközi Trimágus Tusán, amelyre megmagyarázhatatlan módon egy ismeretlen nevezte be. Ám az iskolai verseny veszélyei elhalványulnak az immár bizonyossá váló tény mellett: Voldemort, a Sötét Nagyúr ismét színre lépett, és nemcsak hatalmát nyerte vissza, hanem emberi alakját is.

 

Zűrangyalok - Film Mánia, május 13. szombat, 15.10h

Antoine (Gérard Depardieu) egy jól menő párizsi mulató dörzsölt tulajdonosa. Él, mint hal a vízben, és ideje nagy részét a lányoknak szenteli. Megrázkódtatásként éri, midőn kalandos múltjából váratlanul előbukkan egy régi cimbora. Golyó ütötte sebtől haldokolva Hongkongból kéri, vegye magához ötéves kisfiát, és őrizze meg a gyerek számára több millió dolláros vagyonát. A csillagászati összeg átlendíti Antoine-t a félelem, a gyanakvás meg a kelletlenség korlátján, és útnak indul. A helyes kínai kisfiúval nem is lenne semmi baj, de hogyan hozzon haza ennyi pénzt, miközben bérgyilkosok vadásznak a bőrére? Amint megérkezik Hongkongba, azonnal üldözőbe veszik a gengszterek, akik barátjával is végeztek. Egy katolikus missziónál talál menedéket. Itt a gyereket egy pap (Christian Clavier) gondjaira bízza, aki éppen Párizsba indul.

 

Bridget Jones naplója - SuperTV2, május 13. szombat, 15.55h

Helen Fielding regénye alapján! Az újév kezdetén Bridget úgy dönt, kezébe veszi az életét és naplóírásba kezd. Miközben barátai, Jude, Sharon és Tom reménytelen tanácsokkal traktálják, Bridget azon veszi észre magát, hogy két férfi között hánykolódik. Az egyik az elbűvölő, szexi, de veszélyes főnöke, Daniel Cleaver, a másik Mark Darcy, a család régi barátja, aki kezdetben tartózkodónak és unalmasnak tűnik, míg fel nem tárul az igazi énje. Bridget naplója rögzíti kaotikus élete irányítására és belső tartása kifejlesztésére tett sikertelen kísérleteit. Ahogy az elképesztő dilemma tovább bonyolódik, Bridget rájön, hogy elnyomhatatlan érzéke van arra, hogy túlélje az őt körülvevő káoszt...

 

Vásott szülők - Filmcafe, május 13. szombat, 16.20h

A főszereplő Steve Martin egy olyan apát alakít, aki mindent túlzásba visz, hogy tökéletes apa lehessen. A modern családi életben zajló kacagtató gyermeknevelési jelenetekben fantasztikus szereplőgárda csatlakozik hozzá. Az még nem lenne baj, hogy a szülőknek meglehetősen magas elvárásaik vannak magukkal és családjukkal szemben. A baj csak az, hogy ezeket meg is akarják valósítani. Így lehetséges az, hogy a Buckman család feje, Gil olyan apává válik, aki mindent túlzásba visz. Túlzásai kacagtatóak, ám ő halálosan komolyan veszi célkitűzését: tökéletes szülő szeretne lenni, akárcsak testvérei, akik a legkülönfélébb módszerekkel próbálnak gyerekeiknél célt érni.

 

Dick és Jane trükkjei - RTL HÁROM, május 13. szombat, 16.25h

Végre elérkezik a pillanat, amikor Dick Harper (Jim Carrey) egy óriáscég alelnöke lesz. Ez épp egy perccel azelőtt történik, hogy Jack McCallister (Alec Baldwin), a cég milliárdos tulaja csalással kirabolja saját cégét, és csődbe megy a vállalat. Dick ekkor még pozitív a jövőjét illetően, ám a munkaerőpiacra szabadult hatezer dolgozó élet-halál harcot vív a legmegalázóbb gyorséttermi állásért is, ezért Dick és bájos neje, Jane (Tea Leoni) rettegve szemlélik, ahogy csinos külvárosi életük romhalmazzá válik. Amikor a ház is veszélybe kerül, Dick úgy dönt, hogy visszarabolja elveszett életét. Jane kezdetben azt hiszi, hogy férje viccel, ám hamarosan ő is kedvet kap egy kis bankrabláshoz.

 

Mindenki megvan - TV4, május 13. szombat, 17h

Frank Goode egész életében keményen dolgozott egy huzalgyárban, hogy családjának mindent meg tudjon adni. Nyugdíjasként, felesége halála után, ébred rá, hogy túl kevés időt töltött gyerekeivel, így itt az ideje, hogy változtasson. Mivel gyermekei nem tudják őt meglátogatni, mert annyira lefoglalja őket a saját problémájuk, úgy dönt, hogy ő keresi fel őket...

 

Millió dolláros bébi - Film Mánia, május 13. szombat, 17.20h

Frankie Dunn pályája során számos fantasztikus bunyóst edzett és menedzselt. Legfőbb tanítása, mely vezérli az életét is, hogy a legfontosabb az, hogy mindig védd magad. Mióta elidegenedett a lányától, Frankie jó ideje senkit sem engedett közel magához. Egyetlen barátja Hepaj, az egykori bokszoló, aki rendben tartja Frankie edzőtermét, és tudja, hogy a mogorva külső olyan embert takar, aki az elmúlt 23 évben szinte minden nap misére járt, keresve a megbocsátást, amely valahogy mégsem adatik meg neki. Aztán egy nap Maggie Fitzgerald besétál az edzőterembe. Maggie-nek sosem jutott sok semmiből, de van benne valami, ami csak keveseknek adatik meg: tudja, mit akar, és bármit hajlandó megtenni érte. Az élete állandó küzdelem, amit nyers tehetségével, kizökkenthetetlen koncentrálásával és elképesztő akaraterejével képes túlélni. Ám mindennél jobban vágyik arra, hogy valaki higgyen benne. Frankie-nek a legkevésbé sem hiányzik ez a fajta felelősség _ a kockázatról nem is beszélve. Közli Maggie-vel a nyers, kemény igazságot: a lány túl öreg már a bokszhoz, ő pedig nem edz nőket. Ám a "nem" nem jelent semmit, ha az embernek nincs választása. Maggie nem hajlandó vagy nem képes feladni élete álmát, így nap mint nap széthajtja magát az edzőteremben, és egyedül Hepaj bátorítja. Frankie végül megadja magát Maggie elszántságának, és vonakodva bár, de elvállalja a tanítását.

 

A szív hídjai - Viasat3, május 13. szombat, 18.10h

Carolyn és Michael édesanyjuk halála után hazaérkeznek Madison Countyba. Döbbenten értesülnek anyjuk végakaratából arról, hogy nem az édesapjuk mellé kívánja temettetni magát, hanem úgy rendelkezett, hogy hamvait vessék a híd alatti patak vizébe. A hagyatékot rendezgetve különös, szívszorító történetre derül fény. Évekkel korábban, 1965-ben, Francesca férje és gyerekei egy távoli vásárra utaztak. Ezalatt egy idegen férfi vetődött a farmra, és útbaigazítást kért a nőtől: a közeli Rosamunde-hidat kellett lefotóznia a National Geographic magazin részére. Beszélgetésbe elegyedtek, s a romantikus, más életről ábrándozó asszonyban mély vonzalom ébredt a fotós iránt. A rövidke négy nap alatt, amit együtt töltöttek, Francesca élete legnagyobb szenvedélyét élte át, amelynek történetét naplójában írta meg.

 

Lesz ez még így se! - Viasat Film, május 13. szombat, 18.10h

Melvin hóbortos alak, csak az irodalomnak él. Kétségtelenül ő a világ legkiállhatatlanabb alakja, akinek beteges mániáitól mindenki falra mászik. Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a festőművészt ki nem rabolnák és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon kórházba kerül és bájos kiskutyája egyedül marad. Melvin viseli gondját a kutyusnak, aki nagyon jól érzi magát új otthonában. Ezzel lőttek a nyugalomnak. Az embergyűlölő Melvin steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol, a bájos pincérnő személyében. Három különös sors szálai futnak össze egy röpke hétvégére, hogy megtapasztalják a mindennapi valós és álgondok mögött az élet napos oldalát. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de ez egyre kevésbé sikerül neki.

 

Vissza a jövőbe 2. - RTL HÁROM, május 13. szombat, 18.20h

Légy erős _ ugyanis minden idők leglátványosabb, a történelmet módosító kalandja folytatódik egy olyan sikersorozatban, mely bizonyítja, hogy a villám kétszer is becsaphat ugyanoda! Marty és Doc (Michael J. Fox és Christopher Lloyd) még alig pihenték ki az első időutazás fáradalmait, máris újra az idő-tér kontinuumba találják magukat. De ez alkalommal egy 2015-ben történt kis változtatás azt eredményezi, hogy egy szokatlan, alternatív 1985-ös Hill Valley-be kerülnek, ahol Biff Tannen gazdag, befolyásos, és … Marty apja! Az egyetlen esélyük a jelen helyrehozására az marad, hogy újra visszamennek 1955-be. De képes lesz-e Marty és Doc változtatni a múlton anélkül, hogy az univerzumot szétziláló időparadoxont idézzenek elő? A producer, Steven Spielberg és a rendező, Robert Zemeckis egy újabb bámulatosan ötletes és humorral teletűzdelt filmet alkottak, a Vissza a jövőbe 2-t!

 

A múmia - Mozi+, május 13. szombat, 18.25h

Időszámításunk előtt 1719-ben az egyiptomi Théba falai között tiltott szerelemre lépett Imhotep főpap és a fáraó szeretője. Bűnükért megfizettek: a lány elvette saját életét, Imhotep mumifikált teste pedig örökké kísérteni fog, amíg a Földre nem szabadítják...Most 1925-öt írunk. A Szahara perzselő homokját néhány elszánt kincsvadász rója. A meggazdagodás reményében vállalták a megpróbáltatásokat, és nem is sejtik, hogy kincsek helyett hamarosan a létező legszörnyűbb titkot fogják feltárni...Mert a kincskeresők egy ősi sírra bukkannak, és akaratukon kívül felszabadítják a borzalmak 3000 éves szellemét…