Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha a négy fal között maradnál szombaton.

Rocksuli - Paramount Network, június 17. szombat, 11.55h

Jack Black bajkeverő gitárost alakít, akinek az a rögeszméje, hogy ő az isten a színpadon. Ki is rúgják a bandából, és mivel égető szüksége van a munkára, helyettesítő tanárként kezd dolgozni, és egy osztálynyi kitűnő tanulóból a legmagasabb fokozaton pörgő rockereket farag. Joan Cusack annak a magániskolának igazgatónőjét játssza, ahol Jack Black felkészíti a gyerekeket a Bandák Párbajára.

 

KicsiKÉM - Sir Austin Powers 2. - Viasat6, június 17. szombat, 12h

Austin Powers, mint brit titkos ügynök üldöz elmebetegeket és szed fel jobbnál jobb nőket téren és időn át. De régi ellenfele, a kissé bizarr, de annál erőteljesebb Dr. Genya is újra feltűnik a színen. Hatalmas váltságdíjat követel, s cserében talán nem pusztítja el a Földet. Austin az egyetlen, aki megmentheti az emberiséget... Dr. Genyanak sok sikertelen próbálkozás után rá kellett döbbennie, hogy nem győzheti le Austin-t, ha csak meg nem szerzi annak "mojoját", finoman fogalmazva azt a libidó-szerű valamit, ami Austin-t legyőzhetetlen szex-szimbólummá teszi. Visszautazik hát az időben, úgy 1969 körülre, és ellopja a hibernált Austin "mojoját". Eközben Austin, egy orosz kémnő karjaiban rádöbben, hogy valami baj történt. Férfiassága felmondta a szolgálatot. Hosszas kutatások után kiderül az igazság: Dr. Genya keze van a dologban. Nem marad hát más hátra, megkezdődik a hajsza az időben. Austin egy vadonatúj Bogárból készített időgépbe pattan, szert tesz egy csodaszép segítőtársra, és elindulnak visszaszerezni a "mojot", legyőzni Dr. Genyát és nem utolsó sorban megmenteni a világot!

 

Házibuli - Filmcafe, június 17. szombat, 12.20h

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felálított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől. Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz Vic...

 

Downton Abbey - TV2, június 17. szombat, 13.45h

A világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkotója, Julian Fellowes írta, és az eredeti szereplőket láthatjuk viszont a mozivásznon is.

 

Spionfióka - Film+, június 17. szombat, 13.50h

A gimis Michael osztálykirándulásra érkezik Európába, egy szerencsétlen félreértés folytán azonban összetévesztik egy ugyanoda tartó szuperkémmel. Amint a párizsi reptérre megérkezik a gép, máris két titkos ügynök várja az amerikai diákot. Elszakítják osztályától és "hőn szeretett" franciatanárától, s Michael hiába bizonygatja, hogy ő bizony nem az, akinek gondolják, tiltakozása ellenére luxuskocsit és fegyvereket sóznak rá, és kijelölik az elvégezendő feladatait is. A fiú lassan rájön, hogy a rábízott munka csöppet sem unalmas, sőt vannak kimondottan élvezetes összetevői is...

 

Fantomas visszatér - AMC, június 17. szombat, 14.05h

Fantomas (Jean Marais), az utolérhetetlen szuperbűnöző egy híres tudóst rabol el, hogy egy minden korábbinál hatásosabb fegyver előállítására kényszerítse. Célja, hogy a fegyveres sakkban tartsa az egész világot! Fantomas egy másik tudós, Lefevre professzor elrablását is tervezi, de a tervről Fandor, az újságíró is tudomást szerez, és elhatározza, hogy csapdát állít Fantomasnak. Lefevre professzornak adja ki magát, azt remélve, hogy Fantomas majd őt rabolja el. Az ötlet ígéretesnek tűnik, jól is alakulnak a dolgok egészen addig, amíg fel nem bukkan ismét Juve felügyelő (Louis de Funes).

 

Tenenbaum, a háziátok - Film Mánia, június 17. szombat, 14.30h

Minden családnak megvan a maga fekete báránya. Tenenbauméknál azonban csak fekete bárányok vannak. Apjuk, Royal (Gene Hackman) még gyerekkorukba elszökött otthonról, azóta hitelbe él egy hotelben. Gyermekei mind zsenik voltak, és neurotikusok lettek. Chas (Ben Stiller) pénzügyi lángész, Margot (Gwyneth Paltrow) az évszázad drámaírója, Ritchie (Luke Wilson) teniszbajnok. A család azonban több ennél: a fura anya mellett még furább figurák gyülekeznek; a bogaras tudós (Bill Murray), a részeges aranyifjú (Owen Wilson) és még sokan mások veszik körül őket. Így aztán nem csoda, hogy Tenenbauméknál soha senki és semmi nem normális.

 

Mona Lisa mosolya - Filmcafe, június 17. szombat, 14.40h

Katherine Watson (Julia Roberts) abban a hiszemben vállalja el a munkét a leányiskolában, hogy az állam legjobb és legtehetségesebb diákjai élni fognak majd a lehetőségeikkel. Ám a lányok, köztük a vezéregyéniségek, Nancy Abbey (Marcia Gay Harden), Joan (Julia Stliles) és Betty Warren (Kirsten Dunst) számára sokkal értékesebb egy eljegyzési gyűrű és a háziasszony szerep, mint a tudományos műveltség. Katherine érkezése felbolygatja az iskola és a diákok életét, tanítványainak előbb-utóbb dönteniük kell, merre akarnak tovább menni.

 

Női vonalak - RTL KETTŐ, június 17. szombat, 14.55h

A három nővér, a női magazin tulajdonos Giorgia (Diane Keaton), a partiszervező Eve (Meg Ryan) és a színésznő Maddy (Lisa Kudrow) összegyűlnek mogorva apjuk, Lou (Walter Matthau) közelgő halála miatt, aki egyikükkel sem bánt valami jól. Eve az egyetlen, aki minden fájdalom dacára lelkiismeretesen foglalkozik apja hosszúra nyúló kórházi kezelésével, és mielőtt végleg összecsapnának a feje fölött a hullámok, ki kell találnia, hogyan őrizze meg saját józan eszét, miközben a testvéreivel is meg kell küzdenie, akik a kisujjukat sem mozdítják, hogy segítsenek.

 

Batman visszatér - RTL, június 17. szombat, 15.05h

Újabb veszély fenyegeti Gotham City-t. Egy korrupt üzletember, Max Shreck (Christopher Walken) a bosszúszomjas, torzszülött Pingvinnel (Danny DeVito) karöltve arra készül, hogy átveszi az uralmat a város felett úgy, hogy a Pingvint megválasztatják polgármesternek. A cél érdekében semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. Csak egyvalaki képes szembeszállni velük: Batman, a denevérember (Michael Keaton). Csakhogy megzavarja a képet a Macskanő (Michelle Pfeiffer) megjelenése, akiről nehéz eldönteni, kinek az oldalán áll.

 

Addams Family 2. – Egy kicsivel galádabb a család - SuperTV2, június 17. szombat, 15.50h

Az Addams család most a megszokottnál is egy kicsit furcsább lett… Amikor Gomez és Morticia egy új tagot üdvözölhetnek az Addams háztartásban _ Pubert-et, a pihe-puha, ennivaló, bajuszos kisbabájukat _ akkor ez szerelem első látásra. Fester eközben teljesen belezúg a kéjsóvár dadusba, Debbie Jilinsky-be, Wednesday és Pugsley azonban rájönnek, hogy a nő egy fekete özvegy típusú gyilkos, aki a halott férjei gyűjteményébe szeretné betenni Fester-t is. A család jövője még kilátástalanabbá válik, amikor a mihaszna dada hozzámegy Fester-hez, és elküldi a gyerekeket nyári táborba. De Wednesday tarsolyában még mindig van egy-két hasznos dolog…

 

007 Spectre - A Fantom visszatér - Mozi+, június 17. szombat, 15.55h

Egy titokzatos múltbeli üzenet arra készteti a 007-es ügynököt, hogy a szabályokat megszegve magánakcióba kezdjen Mexikóvárosban. A hajsza során eljut Rómába, ahol megismerkedik a titokzatos és gyönyörű Lucia Sciarra-val, egy hírhedt bűnöző özvegyével. Miután Bond beférkőzik egy titkos találkozóra, felfedi egy velejéig romlott szervezet, a Spectre létezését. Eközben Londonban Max Denbigh, a Nemzetbiztonsági Központ új igazgatója megkérdőjelezi Bond tetteit, amely veszélybe sodorja az M által vezetett MI6 létezését is. Bond titokban beszervezi Moneypenny-t és Q-t, hogy segítsenek neki megtalálni Madeleine Swann-t, az ügynök ős-ellenségének, Mr. White-nak a lányát, aki a Spectre elleni harc kulcsfigurája lehet. Ahogy a titkos-ügynök közelebb kerül a rejtély megoldásához, vérfagyasztó kapcsolatra bukkan önmaga és az általa keresett ellenség között...

 

A Pendragon legenda - Magyar Mozi Tv, június 17. szombat, 16h

A Szerb Antal regényéből készült film hőse a szellem embere, aki a titokzatos rózsakeresztesek nyomát kutatja különböző londoni könyvtárakban. Hamarosan alkalma nyílik rá, hogy a szellemekkel a valóságban is találkozzon.

 

Brian élete - AMC, június 17. szombat, 16.10h

A Monthy Python csoport tagjai ezúttal visszavisznek minket a bibliai időkbe. Júdeában vagyunk, ott és akkor, amikor Jézus született. Vele szinte egy időben és egészen a közelében megszületik egy másik gyermek is, Brian. Róla a napkeleti bölcsek tévedésből azt hiszik, hogy ő a megváltó. Brian élete ettől a perctől kezdve tévedések és félreértések sorozata. Júdea ekkoriban forrong: zsidók harcolnak a szabadságért, a rómaiak és egymás ellen is. Brian közelebbi kapcsolatba kerül az egyik elvakult, ám annál ambiciózusabb lázadó csapattal, méghozzá Judith, a szépséges, ám elhivatottan feminista forradalmárlány révén. Brian, hogy rátermettségét bebizonyítsa, Róma ellenes jelszavakat pingál Pilátus palotájának falára. A forradalmi tett végrehajtása közben azonban egy római katona rajtakapja, kijavítja a helyesírási hibákat, és arra kényszeríti, hogy százszor leírja a helyes mondatokat. A forradalmároknak annyira imponál Brian elszántsága, hogy soraikba fogadják és bevonják legközelebbi akciójukba. Az a tervük, hogy elrabolják Pilátus feleségét. Ám ez a nagyszabású plánum egy másik csapatnak is az eszébe jut. A két csoport egymást akadályozva először csak heves szópárbajt vív egymással, majd a csodálkozástól elámult rómaiak szeme láttára végez egymással. Brian az egyedüli túlélő, őt azonban a rómaiak elfogják. Nem ő lenne azonban, ha nem tudna megszökni a fogságból. Innentől kezdve azonban szinte pokol az élete, hívők egyre népesebb csoportja követi minden lépését. Követői meg vannak győződve arról, hogy ő az oly régen várt Messiás. Szinte megváltás, amikor a rómaiak újból elfogják. Ám Pilátus most már arra készül, hogy keresztre feszíti őt...

 

Jöttem, láttam, beköltöztem - RTL HÁROM, június 17. szombat, 16.20h

Newton Davis egy álomházat épített álmai asszonyának. De a nő nemet mondott. Davis romokban hever, de ház szerencsére nem. A férfi is és a ház is megtetszik az elbűvölően bájos, ámde szegény pincérnőnek, Gwennek. Habozás nélkül beköltözik az üres lakásba - és a férfi üres életébe, aki azon veszi észre magát, hogy tudtán kívül megnősült. Hiába próbál tiltakozni a helyzet ellen, a női praktikákkal szemben tehetetlen. S az igazság az, hogy egyre jobban tetszik neki ez a gátlástalan, de mégis kedves, új lakótárs, aki talán még soha nem mondott igazat.

 

Ovizsaru - Prime, június 17. szombat, 16.25h

John Kimble felügyelő veteránnak számít a Los Angeles-i rendőrségen. Kész és képes bármit felderíteni. Egyszer azonban, amikor egy veszedelmes gyilkost kellene elkapnia, eddigi életének legnagyobb kihívásával kell szembenéznie: fel kell vállalnia inkognitóban az óvó-bácsi szerepét. 23 ricsajozó gyerekkel áll szemben, akiket kordában kell tartania, anélkül, hogy inkognitóját felfedné. Nagy nehezen megnyeri a nagycsoportosok bizalmát és a szépséges tanítónő szimpátiáját, úgyhogy most már bátran felkészülhet a végső leszámolásra...

 

Hajrá csajok! - Filmcafe, június 17. szombat, 17.05h

A San Diego-i Rancho Carne középiskola focicsapatának, a Rancho Carne-i Bikáknak (Toros) pomponos szurkolócsapata, vidám és vagány fiatalokból áll, akiknek jól felvágták a nyelvét, és olyan gyakorlatuk van, amely biztosíthatja számukra a sorrendben hatodik bajnoki címet az országos bajnokságon. De a Bikák pomponos csapatának útja a győzelemhez nem minden akadálytól mentes. A váratlan fordulat akkor következik be, amikor Torrance, az újonnan választott csapatkapitány felfedezi, hogy tökéletesen megkoreografált gyakorlatukat egy az egyben a rivális csapattól, az East Compton-i Lóheréktől (Clovers) "kölcsönözte" a Bikák korábbi kapitánya. Mindkét csapat lányai új gyakorlatukon dolgoznak, és ahogy fogy a nagy versenyig hátralévő idő, a feszültség egyre nő. Mindkét kapitány a végsőkig hajszolja társait. Ráadásul a Lóherék lányainak, és kapitányuknak Isis-nek van még egy problémájuk. Pénzt kell szerezniük az országos bajnokságra való utazás költségeire. Torrance minden erejével azért küzd, hogy megmentse a Bikák hírnevét, Isis pedig ha lehet még elszántabban hajt azért, hogy csapata végre megszerezze a megérdemelt elismerést. Azonban csak az egyik csapat nyerheti meg az országos bajnoki címet. Kezdődik, hát, a nagy csata, amelyben majd győz a jobbik.

 

Jákob rabbi kalandjai - AMC, június 17. szombat, 18.05h

Victor Tukán nem az előítéletek embere. Legyen az ember színesbőrű, zsidó vagy arab, a francia gyárost mindez nem zavarja _ egészen addig, amíg mindenki marad a saját hazájában. A sors azonban úgy hozza, hogy Victor, útban lánya esküvőjére, számtalan olyan kalandba keveredik, melyek megkérdőjelezik megrögzött előítéleteit. Először is megtudja, hogy hűséges sofőrje, Salamon valójában zsidó. Majd őt nézik négernek, amikor arca véletlenül bekormozódik. Mindezek tetejébe balesetet szenvednek és amikor Victor segítséget próbál szerezni, egy arab fickóval hozza össze a sors, aki terroristák elől menekül. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mindketten rabbinak öltöznek, s nem sokkal később egy zsidó családi ünnep kellős közepén találják magukat.

 

Ellenség a kapuknál - AXN, június 17. szombat, 18.15h

Mialatt a német és az orosz hadsereg tízezrével küldi katonáit egymás ellen és a világ rettegve várja a sztálingrádi csata kimenetelét, az ünnepelt orosz mesterlövész, Vaszilij Zajcsev csendben és egyenként cserkészi be ellenségeit. A szerény és zárkózott Vaszilij csak egy átlagember, aki különleges ügyességgel végzi feladatát. Danyilov, a szovjet politikai tiszt felismeri a mesterlövészben rejlő propagandaértéket, és az egyszerű uráli katonából nemzeti hőst csinál. Jó néhány, a németektől elszenvedett vereség után a Szovjetunió az összeomlás szélén áll, és Sztálingrád eleste biztosítaná a megszálló németek végső győzelmét Európában. Sztálin magát Hruscsovot küldi, hogy felügyelje a város védelmét. Vaszilij példája feltüzeli a védők akaraterejét, és tovább harcolnak a túlerővel szemben. Danyilov viszont hamarosan féltékeny lesz arra az emberre, akit ő kreált, amikor a háború közepén mindketten beleszeretnek Tányába, a katonákkal együtt harcoló bátor nők egyikébe. A németek legjobb mesterlövészüket, König őrnagyot küldik, hogy felkutassa és megölje a német és orosz katonák közt egyaránt híressé vált Vaszilijt. Mindkét férfi elszánt türelemmel és tökéletes szakértelemmel vadászik a másikra, és vívja magányos háborúját, miközben rengetegen halnak meg körülöttük Sztálingrád romjai között.