Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

A péntek kiheveréséhez ajánlott szombat délelőtt.

A titkok könyvtára 3. - A Júdás-kehely átka - Mozi+, július 22. szombat, 8h

Flynn Carsen ezúttal most egy árverésen szeretne mindenáron megszerezni egy vázát, mivel pontosan tudja, hogy a mindent arannyá változtató bölcsek kövét rejti. Katie, a történész barátnője azonban ezt nem veszi jó néven, ezért elhagyja Flynn-t. Az események persze nagyon megviselik őt, ezért Charlene szabadságra küldi. Flynn ekkor furcsa álmot lát, s egy lány hívogatja magához, melynek hatására New Orleansba utazik. Ott találkozik Simone-nal, az álombéli lánnyal, aki egy újabb feladatot bíz a könyvtárosra. A következő küldetése így hát a Júdás kehely felkutatása, és a vámpírőserő feltámadásának megakadályozása…

 

Dragonball: Evolúció - AMC, július 22. szombat, 8.40h

Son Goku az egyik legnagyobb lúzer a gimiben. Csak a nagyapja tudja, hogy a fiúban több lakozik, rá vár majd a nagy feladat, a világ megmentése. Mindez tizennyolc éves korában jön el, amikor a gonosz Lord Piccolo ezer esztendő után kiszabadul börtönéből, ahová hét legendás harcos zárta. A gonosz a hét sárkánygömbre pályázik, melyek egyikét a nagyapja ajándékozta Gokunak. Ezek segítségével megidézhető Shen Long, a sárkány, amely teljesíti a gömbök tulajdonosának egy kívánságát. Goku így keveredik élete legkülönösebb és legveszélyesebb kalandjába.

 

Részeges karatemester 2. - AXN, július 22. szombat, 9h

Néhány mindenre elszánt bűnöző nagyszabású csempészhálózatot épít ki Kínában. Bármit kicsempésznek az országból, amiért megfizetik őket. Egy gátlástalan, semmitől vissza nem riadó angol konzul kihasználja a lehetőséget, és a helybeli tisztviselők mohó közreműködésével megpróbálja kicsempészni a koronaékszereket az országból. Csak egy valakinek, a legendás hősnek, Wong Fei-hungnak (Jackie Chan) van elegendő bátorsága ahhoz, hogy szembeszálljon az ősi kultúrát sem tisztelő bűnözőkkel.

 

Macskafogó 2. – A sátán macskája - Film+, július 22. szombat, 10.10h

Grabowskit újra akcióba szólítják. A dzsungel mélyén élő macskapopuláció ugyanis továbbra sem hagyott fel az egerek üldözésével. Vadászat közben elkapják a Stanley nevű újságíró egeret, akinek persze eljár a szája. A lényeg, hogy a cicók és a sajtzabálók ismét egymásnak esnek. A küzdelemből természetesen nem maradhat ki Fusimisi professzor zseniális találmánya, amely az elmúlt húsz évben majdnem berozsdásodott, és persze Grabowski sem. Ugyan az évek felette sem szálltak el nyomtalanul, ám kész megmutatni, hogy még mindig egér a talpán.

 

Több mint testőr - Filmcafe, július 22. szombat, 11.05h

Frank Farmer (Kevin Costner) olyan ember, aki hisz a fegyelemben. Az egykori titkos ügynök profi testőrként dolgozik, és szakmájának egyik legjobbja. A sors egy nap összehozza Rachel Marronnal (Whitney Houston), a népszerű popsztárral. A fiatal énekesnő felfelé ívelő karrierjét úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg, de ezért el kell viselnie a sikerrel járó kényelmetlenségeket: a menedzsert, az újságírókat, a kísérőszemélyzetet, és természetesen a rajongókat, akik közül az egyik őrült levelekkel zaklatja a sztárt. Rachelnek testőrre van szüksége, és mivel Frank Farmer a legjobb a szakmában, őt kéri fel a nő a veszélyes feladatra.

 

Álmodozások kora - Duna World, július 22. szombat, 11.15h

A frissen diplomázott Jancsi és társai új elektronikai technikák fejlesztésével foglalkoznak, ás hamar megismerik a felnőtt társadalom értékrendjének fonákságait. Mindenki máshol vállal munkát, más tapasztalatokból kiindulva eltérő eredményekre jut. Barátjuk, Laci halála után szétzilálódik az addig összetartó társaság... A film 1965-ben a Magyar Játékfilmszemlén a szakmai zsűri rendezői különdíját, majd Locarnoban az Ezüst Vitorla díját nyerte. A filmmel Szabó Istvánt köszöntjük.

 

Mindenképpen talán - SuperTV2, július 22. szombat, 12.50h

Will Hayes, a harmincas manhattani apuka épp egy válás közepén jár, amikor tízéves kislánya, Maya _ egy iskolai felvilágosító óra hatására _ faggatni kezdi őt a házassága előtti életéről. Maya persze mindent tudni akar arról, hogy a szülei hogyan ismerkedtek meg, és hogyan szerettek egymásba. Will végül is kötélnek áll, de egy feltétellel: megváltoztatja a neveket a történetben, és Maya-nak magának kell rájönnie a végén, hogy Will szíve hölgyei közül ki is az ő anyukája... Vajon Will egyetemista szerelme, a megbízható, nyílt szívű Emily? Vagy régi barátja és bizalmasa, a vidám és cserfes April? Esetleg a szabad szellemű, bohém, de ambiciózus újságírónő, Summer? Amint Maya elkezdi összerakni apja románcainak összekeveredett darabjait, lassan rádöbben, hogy a szerelem se nem egyszerű, se nem könnyű... Vajon kiderül-e a végén, hogy ki is a nagy szerelem?

 

Az utolsó király - Film Mánia, július 22. szombat, 13.40h

Norvégiában az 1200-as években kegyetlen háborúk dúltak. A történet középpontjában a norvég király törvénytelen fia áll, Hákon, akit a fél királyság holtan akar láni.

 

Fuss, hogy utolérjenek - DUNA Televízió, július 22. szombat, 14.05h

Nemzetközi kémbanda egy zeneműkiadó impresszárióinak álcázza tagjait, hogy megszerezze egy fontos lézertanulmány tervrajzait, melyek Tokaji, az Operettszínház számlaellenőrének belégjei közé kerültek. Tokaji lesz a csalétek a gyönyörű és profi dzsúdós rendőrnő kezében. A banda producerként megveszi Tokaji fia, Attila musicaljét, a becses iratokért cserébe. Így a színház igazgatója kétségbeesése ellenére Attila fiatal zenekara, és szerelme, az énekesnő Kati megtarthatja a nagysikerű díszelőadást, rendőri segédlettel...

 

Mission: Impossible - Fantom protokoll - Mozi+, július 22. szombat, 14.25h

Terrorakció elkövetésével és összeesküvéssel vádolják Ethan Hunt ügynököt és csapatát. Az elnök életbe lépteti a Fantom-protokollt, amelynek következtében mindnyájan törvényen kívüliekké válnak. Hunt azonban nem adja fel olyan könnyen a dolgot. Tény és való, hogy senkiben sem bízhat. Ráadásul pénz és mindenféle támogatás nélkül kénytelen kitalálni, hogyan moshatná tisztára a maga és az ügynökség nevét. Versenyt fut hát az idővel, hogy tisztázza magukat, ugyanakkor meg kell állítania a terroristákat is, akik újabb merényletre készülnek...

 

Kutyám, Jerry Lee 2. - Filmcafe, július 22. szombat, 15.25h

Talán öregedtek pár évet, de Dooley nyomozó és négylábú társa, Jerry Lee még mindig harcolnak a bűnözőkkel a duótól megszokott hősies és komikus stílusban. És most váratlanul egy másik duó társul hozzájuk: a gyönyörű, de tréfát nem ismerő nyomozónő, Welles és rendkívül fegyelmezett dobermannja, Zeusz. Dooley-nak körülbelül annyira hiányzik Welles és Zeusz, mint golyó a fejébe _ és majdnem kap is egyet, amikor egy rejtélyes merénylő megpróbálja lelőni őt. Dooley és Jerry Lee végül hajlandóak összeszövetkezni új társaikkal, hogy csapdába ejtsék az őrültet, aztán bevetik magukat az akcióba, amilyen gyorsan csak a lábuk bírja!

 

Az ördög jobb és bal keze - Prime, július 22. szombat, 15.30h

Trinity hosszú útról tér éppen haza, ám egy kis nézeteltérése támad az egyik útszéli kocsmában. Nem nagy ügy, lepuffant két semmirekellő fejvadászt, az útonállók sebesült foglyát meg befuvarozza a városkába, ahol éppen bátyjával kötözködik három elvetemült fickó. Csupán azon akad fenn, miért visel seriffcsillagot a bátyja. A seriff nem örül különösebben testvérének, mert ismeri őt. Ahol ő eddig feltűnt, ott mindig történt valami. Most sincs másként, az "ördög jobb kezének" nevezett öcsköst bosszantják a helybéli hatalmasság pökhendi emberei, akik szüntelenül zaklatják a környék mormon telepeseit azért, hogy távozásra bírva őket, megkaparinthassák földjeiket.

 

Dzsungelháború - Film Mánia, július 22. szombat, 15.45h

Nick, az egykori zsoldoskatona új feladatra vállalkozik busás jutalom reményében. Két bányásztársaság vezetője kéri fel arra, hogy toborozzon magánhadsereget és repüljenek egy trópusi szigetre. Feladatuk: rábírni az őslakosságot arra, hogy adják fel földjüket és hagyják, hogy a társaság megkezdje a munkát. Nick röviddel érkezése után szemtanúja lesz annak, hogyan égetnek fel katonák békés falvakat. Rájön, hogy a vérontás tisztességtelen célokat szolgál, ezért meggondolja magát, és átáll a telepesek oldalára, hogy az ő jogaikért harcoljon.

 

Valerian és az ezer bolygó városa - Cool, július 22. szombat, 17.15h

Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Valerian fáradhatatlanul ostromolja Laureline-t, aki ismerve Valerian kusza nőügyeit, visszautasítja. Parancsnokuk (Clive Owen) útmutatása alapján következő küldetésük a lélegzetelállító intergalaktikus városba, Alphába vezet, ahol a lgkülönbözőbb fajból álló 17 milliós lakosság egyesítette képességeit és technológiáját a fejlődés érdekében. Ám egy láthatatlan hatalom dolgozik a háttérben, amely hatalmas veszélyt jelent az emberiségre.

 

Maverick - Film+, július 22. szombat, 17.20h

A vadnyugaton három kedves, ám mindenre elszánt szerencsejátékos és hamiskártyás, Bret Maverick (Mel Gibson), a ravasz Annabelle Bransford (Jodie Foster) és Zane Cooper (James Garner) kergeti a sikert és a nagy-nagy nyereményt, amelytől azt várják, hogy megváltoztatja életüket. Mavericknek, a jóképű csirkefogónak még 3000 dollárja hiányzik ahhoz, hogy benevezhessen álmai pókerversenyére, amely napokon belül kezdődik. A hiányzó összeget kártyanyereményekből és kintlévőségeinek erőszakos behajtásával próbálja megszerezni. A cél érdekében még a lopástól sem riad vissza. Akciói során nemcsak ellenlábasra, hanem partnerre is talál a csinos Annabelle személyében.

 

Egy év Hoppifalván - M2, július 22. szombat, 18.05h

Hoppifalva kínai negyedében nagy a készülődés, színes lampionok, díszek vannak mindenfelé. Az újévet ünneplik, ami jóval később van, mint ahogy azt Pötyiék ünnepelték. Pötyi szeleburdisága azonban tönkreteszi Csin és Csen előkészületeit, amit szerencsére Doki, Topi és Morci helyrehoznak. Majd a Valentinnap következik, amikor Morci és Süti barátaik segítségével egymásra találnak. A hoppik farsangi jelmezversenyt rendeznek, Szent Patrick ünnepén valaki zöldre festi a tavat, Húsvétkor locsolkodnak és minden ünnepet megünnepelnek egészen karácsonyig. A hoppik színes, vidám, manószerű lények, akik egy varázslatos völgyben élnek, és az ő dolguk az, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a világban. Hoppifalván egész évben nagy a sürgés-forgás: húsvétkor tojást festenek, karnevál idején táncokat tanulnak, farsang alkalmával jelmezeket készítenek, karácsonykor díszeket gyártanak és ajándékokat csomagolnak. Minden ország minden fontos ünnepéről a Hoppik gondoskodnak, így kalandjaikon keresztül a világ különböző népeit és a szokásaikat is megismerhetik a gyerekek.

 

Vissza a jövőbe 2. - RTL HÁROM, július 22. szombat, 18.25h

Légy erős _ ugyanis minden idők leglátványosabb, a történelmet módosító kalandja folytatódik egy olyan sikersorozatban, mely bizonyítja, hogy a villám kétszer is becsaphat ugyanoda! Marty és Doc (Michael J. Fox és Christopher Lloyd) még alig pihenték ki az első időutazás fáradalmait, máris újra az idő-tér kontinuumba találják magukat. De ez alkalommal egy 2015-ben történt kis változtatás azt eredményezi, hogy egy szokatlan, alternatív 1985-ös Hill Valley-be kerülnek, ahol Biff Tannen gazdag, befolyásos, és … Marty apja! Az egyetlen esélyük a jelen helyrehozására az marad, hogy újra visszamennek 1955-be. De képes lesz-e Marty és Doc változtatni a múlton anélkül, hogy az univerzumot szétziláló időparadoxont idézzenek elő? A producer, Steven Spielberg és a rendező, Robert Zemeckis egy újabb bámulatosan ötletes és humorral teletűzdelt filmet alkottak, a Vissza a jövőbe 2-t!