Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha a kanapén talál a hétvége.

Az arany bűvöletében - Film Mánia, július 29. szombat, 10.45h

Pierre Augagneur (Jean-Paul Belmondo) a második világháború francia idegenlégiójának egyik legjobban kiképzett és legjobb katonája. Megbízhatóságáról azonban nem zengenek ódát. A német hadsereg előrenyomulása miatt Tunéziában az ott elrejtett francia aranykészletek egy részének biztonságba helyezését kell a légiónak elvégeznie. A feladat veszélyessége miatt, Pierre-re bízzák annak a csapatnak a vezetését, amelynek ezt véghez kell vinnie. Bár Pierre és társai teljesítik a feladatot, a németek csapdába ejtik őket. Csak néhányan élik túl az összecsapást. Az arany viszont ott marad náluk.

 

Szerelmesfilm - Magyar Mozi Tv, július 29. szombat, 11h

Jancsi és Kata együtt nőttek fel, aztán Kata 56-ban disszidált. Jó tíz évvel később Jancsi végre elutazhat szerelméhez Franciaországba.

 

Családi vakáció - Viasat6, július 29. szombat, 12h

Clark Griswold elhatározza, hogy kerül amibe kerül, elviszi feleségét és két gyermekét Chicagóból Kaliforniába, hogy kikapcsolódjanak egy mesésen szórakoztató vidámparkban. A kirándulás nem egészen úgy sikerül, ahogyan elképzelték, ráadásul csatlakozik hozzájuk egy idős rokon, Edna néni és egy harapós kutya. A melléfogások ellenére sok vidám kalandban van részük.

 

Bridget Jones naplója - Moziverzum, július 29. szombat, 12h

Helen Fielding regénye alapján! Az újév kezdetén Bridget úgy dönt, kezébe veszi az életét és naplóírásba kezd. Miközben barátai, Jude, Sharon és Tom reménytelen tanácsokkal traktálják, Bridget azon veszi észre magát, hogy két férfi között hánykolódik. Az egyik az elbűvölő, szexi, de veszélyes főnöke, Daniel Cleaver, a másik Mark Darcy, a család régi barátja, aki kezdetben tartózkodónak és unalmasnak tűnik, míg fel nem tárul az igazi énje. Bridget naplója rögzíti kaotikus élete irányítására és belső tartása kifejlesztésére tett sikertelen kísérleteit. Ahogy az elképesztő dilemma tovább bonyolódik, Bridget rájön, hogy elnyomhatatlan érzéke van arra, hogy túlélje az őt körülvevő káoszt...

 

Farkasokkal táncoló - Film Mánia, július 29. szombat, 12.55h

Tennessee-ben javában dúl a polgárháború. Dunbar hadnagy az áthelyezést választja a nyugati frontra _ egy hőstett elismeréseként. Amikor megérkezik a Sedgewick erődbe, rá kell döbbennie, hogy az már régóta magányosan áll, és ő az egyetlen lakója. Hamarosan kapcsolatba kerül a sziú törzzsel, köztük a szent emberrel (Vergődő Madár), a harcossal (Szélfútta Haj), a törzsfőnökkel (Tíz Medve), valamint Álló Ököllel, egy fehér nővel, akit még gyermekként fogadott be a törzs. Dunbar becsületes és bátor cselekedetei nyomán fokról fokra kölcsönös elismerés és csodálat épül ki közte és a sziú törzs tagjai között. Dunbar egyre inkább beépül a törzsbe, izgalmas szerelmi kalandba bonyolódik Álló Ököllel, és életre szóló barátságot köt a bennszülöttekkel.

 

A halott menyasszony - RTL HÁROM, július 29. szombat, 13.10h

Két félénk fiatal házasodni készül. Az Everglot család kész arra, hogy hozzáadja Victoriát a rettenetes, pontosabban újgazdag Van Dort klán sarjához. Victor és Victoria az esküvő előestéjén találkoznak először, amikor is a két család összejön a menyegzőpróbára. A próba alkalmával azonban Victor annyira belezavarodik a házassági eskü szövegébe, hogy Galswells atya elküldi, csak akkor jöjjön elő, ha tudja a szöveget. A fiatalember beveszi magát a falut övező sötét erdőbe, ahol olyannyira belejön a szerepébe, hogy végső gesztusként egy öreg fa gyökerére húzza a jegygyűrűt. A gyökér azonban egy oszlásnak indult, különös szépségű nőalak csontos ujja…

 

Nyáron egyszerű - Duna Tv, július 29. szombat, 13.50h

Kati, a törékeny, tizenhat éves kamaszlány és a huszonkét éves Sándor, barátaikkal és szüleikkel dacolva házasságot kötnek. A nászéjszakát a munkásszálláson töltik, majd érzelmeik szilárdságában bízva egy Római-parti csónakházban húzzák meg magukat. Ahogy közeledik az ősz, jönnek a súrlódások. Kati akkor döbben rá, mennyire szereti férjét, s a házassággal vállalt új életformát, amikor egy veszekedés alkalmával hazaköltözik szüleihez. Megerősödve áll Sándor mellé, aki barátai irigy értetlensége miatt megverve és reményvesztetten kerül haza egy születésnapi buliról.

 

Megint 17 - RTL, július 29. szombat, 13.55h

Nem tudni, mikor siklott félre Mike (Zac Efron) élete, akire sikeres sportkarrier és egyetemi ösztöndíj várt. Talán akkor, amikor lemondott róluk a szerelme kedvéért és túl fiatalon családot alapított, és gyerekei születtek. A házassága azóta tönkrement, és most a haverjánál húzza meg magát. Rajta már csak a csoda segíthet. És a csoda bekövetkezik! Egyik pillanatról a másikra Mike tizenhét évesként ismét a középiskolában találja magát, egy osztályban a saját gyerekeivel. Itt az alkalom, hogy összebarátkozzon velük, és végre megismerje őket. Talán még a házasságát is sikerül helyrehoznia.

 

Rin Tin Tin - SuperTV2, július 29. szombat, 15.20h

Rin Tin Tin, a világhírű németjuhászkutya "gyermekkorát" ismerhetjük meg ebben a remek családi filmben! Az édes kis kölyökkutyára egy amerikai katona talált rá, amikor az első világháborúban, egy francia város romjai között túlélőket kerestek. Mivel a hadseregben a szabályok szerint hobbiból kutyát nem lehetett volna tartani, így kénytelen volt foglalkozni vele és kiképezni mentőkutyának. Rin Tin Tin pedig nagyszerűen helytállt, s számtalan ember köszönheti neki az életét.

 

Különvélemény - Moziverzum, július 29. szombat, 16h

2054. Washington. Nincs többé gyilkosság, a jövő jó előre látható, és három csalhatatlan látnok víziói alapján az Igazságügyi Minisztérium elitalakulata, a Bűnmegelőző Osztag még azelőtt lecsap a bűnösökre, hogy elkövették volna tettüket. Ez az ország legfejlettebb rendőri szervezete és senki sem dolgozik érte olyan keményen, mint a vezetője, John Anderton parancsnok. Hat éve, kisfia elvesztése után csatlakozott az osztaghoz, s azóta minden energiáját annak szenteli, hogy embertársait megóvja a csapástól, melyet neki kellett elszenvednie. Mélyen hisz a rendszerben, és kételkedésre nincs is semmi oka _ egészen addig, amíg maga is gyanúsítottá nem válik. Az egység vezetőjeként Anderton elsőként láthatja az álomkamra sűrű tápoldatában lebegő Pre-Cogok, gyilkosságokról szóló látomásait. A helyszín ismeretlen, az áldozat arca is, a gyilkos azonban _ semmi kétség _ ő maga, John Anderton, aki 36 órán belül megöl egy vadidegen embert. Anderton elindul a tökéletesen automatizált városban, hogy felderítse az ügyet. Sarkában ott lihegnek osztagának kopói, élükön legfőbb riválisával, Danny Witwer-rel és minden lépését nyomon követik a város csúcstechnológiájú figyelő rendszerei. 36 órája van, hogy tisztázza magát, és választ találjon a kérdésre, melyet hat éve próbál tudata legmélyére űzni: lehet, hogy a Pre-Cogok mégis tévednek?

 

Nicsak, ki beszél még! - RTL, július 29. szombat, 16.10h

Mikey időközben kissé megnőtt, de az élethez való hozzáállása nem változott. Édesanyja, Mollie feleségül ment álmai hercegéhez, mi több, Mikey hamarosan egy kistestvért is kap Julie személyében. A két apróság között bájos rivalizálás kezdődik, ami Mikey számára kétfrontos háborút jelent, hiszen neki időnként a szülőket is muszáj bosszantania.

 

Főnök inkognitóban - Film Mánia, július 29. szombat, 16.40h

Aki csak ránéz, tudja, hogy Septime úr örök vesztes. Most sem alaptalanul izgul étterme jó hírneve miatt, hiszen egy latin-amerikai államfő tűnt el vacsora közben titokzatos körülmények között. A nyomozásban az államfő titkárnőjétől a rendőrségen át az ország ellenzékéig mindenki részt vesz. Ennek persze megint Septime úr látja kárát, hiszen a nagy kavalkádot követően az étterem romokban hever. Pedig az igazi haddelhadd még csak ezután kezdődik.

 

Vegasi vakáció - Filmcafe, július 29. szombat, 17.10h

Griswold ismét nyaralni viszi a családját, ezúttal Las Vegasba mennek. A sivatag közepén elterülő neonfényben úszó város azonban nemcsak a szerencsejátékok, hanem a bűnök és csábítások ördögi központja is. A család minden tagját rabul ejtik a bűnös városban kísértő szerencselovagok. A papa le is ragad egy játékasztalnál, ahol az egész családi vagyont el lehet verni. A veszteségek összehozzák Clarkot egy másik megkopasztott család tagjaival és együtt keresnek kiutat. Ha Las Vegas átverte őket, ők is átverik Las Vegast.

 

Bean - az igazi katasztrófafilm - RTL HÁROM, július 29. szombat, 18.45h

Sokféle katasztrófa létezik a világban, egyik szörnyűbb, mint a másik. Ám semmi sem ér fel Mr. Beannel (Rowan Atkinson), aki gondnokként átalussza a munkaidejét a félelmetesen komoly brit Királyi Nemzeti Galériában. Főnökei tudják ezt, és ki akarják rúgni, csakhogy nem tehetik. Bosszúból az Egyesült Államokra mérnek csapást, és egy kis Los Angeles-i művészeti galériába küldik a Bean-katasztrófajelenséget, ahol minden idők legnagyobb amerikai képének megnyitóján kell majd a képességeivel tündökölnie.