Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha a szombat napközben a tévé elé szegez.

Ovizsaru - Mozi+, szeptember 2. szombat, 7.55h

John Kimble felügyelő veteránnak számít a Los Angeles-i rendőrségen. Kész és képes bármit felderíteni. Egyszer azonban, amikor egy veszedelmes gyilkost kellene elkapnia, eddigi életének legnagyobb kihívásával kell szembenéznie: fel kell vállalnia inkognitóban az óvó-bácsi szerepét. 23 ricsajozó gyerekkel áll szemben, akiket kordában kell tartania, anélkül, hogy inkognitóját felfedné. Nagy nehezen megnyeri a nagycsoportosok bizalmát és a szépséges tanítónő szimpátiáját, úgyhogy most már bátran felkészülhet a végső leszámolásra...

 

Nemzetbiztonság Bt. - AXN, szeptember 2. szombat, 8.35h

Earl és Hank, az egyik tizenkilenc, a másik még annyi se. Mindkettőjük közös vonása, hogy kirúgták őket a rendőrségről. Mégis mindketten a kék zubbony vonzásában élnek, és egy őrző-védő céghez szegődnek. Véletlenül belecsöppennek életük legnagyobb bűnügyébe: egy csempészbanda, Nash (Eric Roberts) és bandája után nyomoznak. Élvezik az üldözéseket, imádják a robbanásokat, szeretnek rendőrösdit játszani. Csak egymást utálják. De ha nem fojtják meg egymást, ha túlélik mindazt a veszélyt, aminek a fele se volna, ha ők nem olyan kétbalkezesek, akkor talán sikerül nekik, ami az igazi zsaruknak sem, elcsípni a csempészeket.

 

A négy testőr - Ez még nem a vég - RTL HÁROM, szeptember 2. szombat, 9h

1650 táján, vagy valahogy úgy, 30 évvel a királyi háznak tett dicsőséges szolgálat után a négy muskétás öregesen éli hétköznapi életét. D'Artagnan (Pierfrancesco Favino) disznópásztor lett, fáj a térde és a könyöke, Athos (Rocco Papaleo) biszex partikkal szórakoztatja magát, Porthos (Valerio Mastandrea) lefogyott, szomorú és boldogtalan, az ópium és a bor rabja, Aramis (Sergio Rubini) szerzetes egy rendházban, azóta se fogott fegyvert. Amikor Anna királynő, aki fia, a kiskorú XIV. Lajos király helyett uralkodik, egy utolsó(előtti) szolgálatra hívja a muskétások, mind a négyen azonnal újra lóra pattannak, és új értelmet próbálnak szerezni a ",Mindenki egyért, egy mindenkiért!" jelszónak.

 

Cápamese - Film+, szeptember 2. szombat, 10.10h

Oszkár kis hal a nagy tóban, az eszénél csak a szája jár gyorsabban, és miközben a Bálnamosóban gürcöl vakardhalként, arról álmodozik, hogy egy nap kifogja az aranyhalat és felkerül a Korál csúcsára, a gazdagok és híresek közé. És egy nap valóban az ölébe hullik no, nem a szerencse, hanem egy nagy fehér cápa hullája, és hősünk azon kapja magát, hogy ő lett Oszkár, a Cápaölő. Így történik, hogy a kis hal megeteti a nagyhalakat, a bökkenő mindössze annyi, hogy az áldozat a rettegett Nagy Fehér Főnök, Don Lino fia volt. És akire egyszer ráharap a halvilág.

 

A Jaguár - AMC, szeptember 2. szombat, 10.15h

Campana (Jean Reno) európai körútra viszi Wanut (Harrison Lowe), a nagysámánt, hogy meggátolja az Amazonas-vidék pusztulását. Perrin (Patrick Bruel) kisstílű párizsi kókler, akire rászállt a maffia. A Crillon szálloda liftjében Wanu összebarátkozik Perrinnel és őt jelöli ki, hogy szerezze majd vissza ellopott lelkét. Wanut szívrohammal kórházba viszik, az állapota reménytelen. Utolsó óhaja: Perrin ölje meg az Amazonasnál a lélektolvajt. Minden ezen áll vagy bukik. Csak Wanu ereje segíthet rajta. Wanué, akit a bennszülöttek Jaguárnak neveznek.

 

Ászok ásza - Film Mánia, szeptember 2. szombat, 10.40h

Cavalier (Jean-Paul Belmondo), az első világháborús francia vadászpilóta, mint ökölvívóedző a berlini olimpiára érkezik. A versenyen újra találkozik egykori háborús ellenfelével és barátjával, egy német repülőstiszttel. Amikor Cavalier megtudja, hogy egy zsidó család élete veszélyben forog, megkéri barátját, hogy segítsen kimenekíteni őket a náci Németországból. A mentőeszköz természetesen nem lehet más, mint egy repülőgép.

 

Éretlenek - Filmcafe, szeptember 2. szombat, 10.50h

A versailles-i XIV. Lajos Gimnázium minden tanulója megbukott az érettségi vizsgán, ennek ellenére az intézmény igazgatónője nem adja fel. Az új növendékeknek újabbnál újabb módszereket talál ki a tanulás eredményesebbé tételére. Ám minden hiába Párizs leglustább diákjaival szemben. Ráadásul ők is azonnal készek a retorzióra, és a legkorszerűbb technikai eszközök segítségével vágnak vissza. Hogy egy félresikerült diákcsíny következményeként a börtönt elkerüljék, le kell érettségizniük, ami segítség nélkül nem megy. Ezért a legfantasztikusabb trükköket, puskákat eszelik ki Claude Zidi fergeteges vígjátékában.

 

Addams Family - A galád család - TV2, szeptember 2. szombat, 13.40h

Charles Addams egykori rajzfilmfigurái elevenednek meg a filmvásznon! Addams-ék boldogan élnek régi villájukban, különböznek mindenkitől, és ők az egyetlenek, akiket ez egy cseppet sem zavar. Zavartalan nyugalmukat egy elveszettnek hitt rokon felbukkanása borítja fel, amikor egy este összegyűlik a család és a barátok, hogy szeánszon idézzék meg Fester szellemét, aki huszonöt évvel ezelőtt tűnt el a Bermuda-háromszögben. A szellemidézés olyan tökéletesen sikerül, hogy Fester egyszer csak ott áll épen és egészségesen a küszöbön! A csapat boldogan ünnepli váratlan visszatérést, de a felhőtlen örömbe hamarosan némi zavar vegyül, ugyanis Fester viselkedése némiképp eltér a megszokottól, nem emlékszik a titkos jelszavakra, és a család gyanakodni kezd…

 

Beszterce ostroma - Duna World, szeptember 2. szombat, 11.25h

Pongrác István, Nedec várának az ura, furcsa ember. Nem szereti saját korát, ezért középkori várúrnak képzeli magát. Környezete is elfogadja a hóbortját, és ezzel mintegy lovat adnak a gróf alá. Mint évszázadokkal azelőtt, hadjáratot indít az engedetlen város, Beszterce ellen. Ám Beszterce fittyet hány a fenyegetésre, így Pongrác gróf a hadai élén a város ellen vonul. Egészen Zsolnáig jut, ahol a városatyák nagy zavarukba egy "túszt" ajánlanak fel a gőgös hadvezérnek, Apolkát, a város árváját. A kislány jelenléte megváltoztatja Pongrác grófot, aki mint leányát, megszereti a szép és ártatlan teremtést. Ám Apolka már elkötelezte magát… Mikszáth Kálmán művének filmváltozata.

 

Kisiklottak - Filmcafe, szeptember 2. szombat, 12.45h

Charles Schine (Clive Owen) reklámszakember egy napon összeismerkedik a vonatmegállóban Lucinda Harisszel (Jennifer Aniston). Ez a találkozás örökre megváltoztatja az életét. Lucinda bájos, gyönyörű és izgató. Annak ellenére, hogy mindketten házasok és gyermekeik is vannak, mágnesként vonzódnak egymáshoz. Kis románcuk azonban nem várt véget ér, amikor Laroche (Vincent Cassel), egy idegen férfi rájuk töri az ajtót és fegyvert fog rájuk. Az igazi rémálom csak ezt követően kezdődik: kalandjuknak sokkal szörnyűbb következményei lesznek, mint amiről bármelyikük álmodni mert volna.

 

Pán Péter - Viasat3, szeptember 2. szombat, 13.55h

London egyik téli éjszakáján a kis Wendy (Rachel Hurd-Wood) a legendás kalóz, Hook (Jason Isaacs) kapitány történeteivel szórakoztatja testvéreit. A mesemondásnak Wendy apja (Jason Isaacs) vet véget, és másnap a szigorú Millicent néni (Lynn Redgrave) gondjaira bízza a kislányt, akinek eltökélt szándéka, hogy ifjú hölgyet farag belőle. Csakhogy Wendy történeteit öccsein kívül Pán Péter (Jeremy Sumpter) is élvezettel hallgatja, aki az éjszaka közepén megjelenik a gyerekek hálószobájában, és magával viszi őket a csodálatos Sohaországba. A Hook kapitányról és Pán Péterről szóló történet valósággá válik, és a gyerekek a mesében találják magukat.

 

A függetlenség napja – Feltámadás - Mozi+, szeptember 2. szombat, 14.25h

Mindig sejtettük, hogy így lesz. Tudtuk, hogy visszajönnek. Egyszer győzött az ember a Föld ellen támadó elképesztő túlerővel szemben, de az idegenek nem nyugodhattak bele a kudarcba. Szükségük van a világunkra, és tudják, hogy hatalmas technikai fölényük segíti őket. Arra viszont nem készülnek, hogy ez a fölény már minket is segít. Az űrből érkezett támadó járművek roncsai elképesztő tudáshoz segítették az emberiséget. A Föld népei összefogtak és együtt készültek a második támadó hullámra. De minden hiábavaló: arra az erőre, amivel lecsapnak, nem lehetett felkészülni. Ismét csupán néhány bátor férfin és nőn múlik, hogy visszafordítsák a visszafordíthatatlant, ugyanis egyre kisebb az esély arra, hogy megmarad az emberiség...

 

Last Vegas - Prime, szeptember 2. szombat, 14.30h

Billy (Michael Douglas) sok évi agglegény élet után házasodni készül. Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) és Sam (Kevin Kline) megdöbbennek nyugdíjas cimborájuk váratlan döntésén. A hatvanon túli csapat Las Vegas felé veszi az irányt, hogy egy világra szóló partival búcsúztassák el Billy-t eddigi csajozós életétől. Hamarosan azonban rá kell jönniük, hogy a Bűn Városa kissé megváltozott a hatvanas évek óta és keményen be kell hozniuk a lemaradást a bulizások, a szerencsejáték, a bombázó nők és az alkoholos mámor területén...

 

Gagyi mami - SuperTV2, szeptember 2. szombat, 15.25h

Malcolm Turner nemrég számolt le a távol-keleti maffiával, és máris újabb bevetésre indul: de ilyen meleg helyzetben még ő sem volt soha. Azt, hogy ellenfele brutális bankrabló, fel sem veszi. Hogy a cél érdekében egy fedél alá kell költöznie a keresett bűnöző menyasszonyával, azt egyenesen élvezi. Ha mindehhez álruhát kell öltenie, még azt is vállalja. De hogy egy kétszáz kilós nagymamának adja ki magát, akinek a testénél csak a szája nagyobb, az azért még neki is megfekszi a gyomrát...

 

Dante pokla - Moziverzum, szeptember 2. szombat, 16.50h

Harry Dalton geológus a Cascade-hegység lábainál fekvő kisvárosba, Dante's Peakbe érkezik, hogy a közelben lévő, aktivizálódott vulkánt megvizsgálja. Az eredmények nyugtalanítóak, ám a lakosság reménykedik, hogy nem lesz baj. A helyszínre érkezik Dalton főnöke is, aki az újabb mérések alapján azt állítja, hogy nem fenyeget a kitörés veszélye. Dalton azonban másként látja a helyzetet. Az egyetlen, aki hisz a megérzésének, az Rachel Wando, a városka polgármestere…

 

Harry Potter és az azkabani fogoly - Viasat3, szeptember 2. szombat, 18.05h

Harry ráveszi magát, hogy még egy nyarat rémes rokonainál töltsön. Minden igyekezetével megpróbál nyugton maradni, de csak addig bírja visszafogni magát, míg meg nem érkezik látogatóba Vernon bácsi erőszakos testvére, Marge néni. Az idős hölgy ezúttal még a korábbiaknál is jobban az idegeire megy, ezért a varázslópalánta "véletlenül" gigantikus lufivá változtatja. A varázstalan világban alkalmazott tiltott mágia büntetéssel fenyegeti Harryt, aki bár nincs hová mennie, éjszaka elmenekül otthonról. Nem jut túl messzire: hamarosan érte jön a Kóbor Grimbusz, amely a Foltozott Üst fogadóba repíti, egyenesen Cornelius Caramel mágiaügyi miniszter színe elé. Furcsa módon a büntetés elmarad és kiderül, hogy Caramel azért nem csapta ki az iskolából, mert egy veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az Azkaban börtönből, és valószínűleg Harryt keresi. A fiú csak egyetlen helyen érezheti biztonságban magát: Roxfortban.