Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Pihend ki a hetet a tévé előtt!

Beethoven - RTL HÁROM, szeptember 9. szombat, 10.25h

George Newton (Charles Grodin) igazi üzletember, aki nem szereti az irányíthatatlan eseményeket. Márpedig a bájos bernáthegyi kölyökkutya, Beethoven minden, csak nem irányítható, tetejébe máris népszerűbb a családban, mint ő valaha. Ráadásul a gyerekeket kicsit sem zavarja, hogy Beethoven óriásira nőtt és folyton zűrt okoz. Ezért George kap az alkalmon és hagyja magát meggyőzni arról, hogy az eb megtámadta az amúgy fondorlatos Dr. Varnickot (Dean Jones), aki azonnal bele is vágna gonosz állatkísérleteibe. Csakhogy a Newton gyerekek átlátnak a gaz állatorvos tervén, és meggyőzik apjukat, hogy ideje hőssé válnia, és megmentenie a ház négylábú kedvencét.

 

Állj, vagy lő a mamám! - Mozi+, szeptember 9. szombat, 12.20h

Joe Bomowski (Sylvester Stallone), a Los Angeles-i rendőrség őrmesterének egy pillanat alatt megváltozik az élete. Amikor is Tutti (Estelle Getty), azaz az édesanyja érkezik látogatóba New York-ból. Joe-ra ezek után igen kellemetlen szituációk és megaláztatások várnak, mind otthon és mind a munkahelyén, amiket nem igazán tud megfelelően kezelni. Főleg miután Tutti beleavatkozik Joe és felettese, Gwen Harper hadnagy (JoBeth Williams) szerelmi életébe, és ezenfelül még egy gyilkossági ügy korona tanúja is lesz. Ami azért is kellemetlen hír Joe számára, mert így a hétvégi látogatás, akár hetekig is eltarthat.

 

Üzenet a palackban - RTL, szeptember 9. szombat, 12.55h

A válásán kesergő Theresa (Robin Wright Penn) életét két dolog tölti ki: a kisfia, Jason és a munkája a Chicago Tribune riportereként. Egy magányos tengerparti sétája során talál egy palackot, benne megindító, szenvedélyes hangú üzenettel. A levél költőisége és fájdalma szíven üti Theresát, és szinte beleszeret a férfiba, akit sosem látott. Aztán, ahogy jó riporterhez illik, nyomozni kezd a különös írás szerzője után. Hamarosan kiderül, hogy hasonlóan sebzett emberrel hozta össze a sors. De Garret Blake (Kevin Costner) még Theresánál is eltökéltebb a fogadalmában, miszerint többé nem lesz szerelmes.

 

Az 57-es utas - AMC, szeptember 9. szombat, 13.30h

Charles Rane (Bruce Payne), a világ egyik legveszedelmesebb bűnözője az FBI kíséretében az 57-es járat utasa, akárcsak John Cutter (Wesley Snipes) antiterrorista szakértő, aki épp új állomáshelyére tart. Cutter nem is sejti, hogy egy gépen utazik Rane-nel, ahogy azt sem, hogy az utasok között a terrorista jól értesült, állig felfegyverzett társai is elvegyültek. Röviddel a felszállás után a fegyveresek hatalmukba kerítik a gépet, megölik az FBI embereit és kiszabadítják főnöküket. És ekkor az egyik átlagosnak tűnő utas kezébe veszi az ügyet.

 

Addams Family 2. – Egy kicsivel galádabb a család - TV2, szeptember 9. szombat, 13.50h

Az Addams család most a megszokottnál is egy kicsit furcsább lett… Amikor Gomez és Morticia egy új tagot üdvözölhetnek az Addams háztartásban _ Pubert-et, a pihe-puha, ennivaló, bajuszos kisbabájukat _ akkor ez szerelem első látásra. Fester eközben teljesen belezúg a kéjsóvár dadusba, Debbie Jilinsky-be, Wednesday és Pugsley azonban rájönnek, hogy a nő egy fekete özvegy típusú gyilkos, aki a halott férjei gyűjteményébe szeretné betenni Fester-t is. A család jövője még kilátástalanabbá válik, amikor a mihaszna dada hozzámegy Fester-hez, és elküldi a gyerekeket nyári táborba. De Wednesday tarsolyában még mindig van egy-két hasznos dolog…

 

Rendőrakadémia - Viasat3, szeptember 9. szombat, 14.20h

Az amerikai városban egy csapásra megváltozik az élet, amikor egy nő kerül a polgármesteri székbe. Így most, amikor a polgármesterasszony hatására a Rendőrakadémia, nemtől, testsúlytól és iskolázottságtól függetlenül, mindenki előtt kitárja kapuit, szeretnivaló, örök vesztesek rohamozzák meg a kiképzőbázist. Így nem csoda, hogy ami rossz csak megtörténhet, az meg is történik a két osztálytárssal: Karen Thompsonnal és Moses Hightowerrel. A kiképzőszemélyzet, élükön Callahan őrmesterrel és a ravasz Harrisszal, mindent elkövet, hogy a hallgatók kihozzák magukból a maximumot.

 

Muriel esküvője - Filmcafe, szeptember 9. szombat, 14.20h

Az utóbbi évek egyik legismertebb ausztrál filmje Murielről, a bátortalan, gátlásos és csúnyácska lányról szól, aki egy álmos, vidéki kisvárosban él. Muriel életét az apján és a testvérein kívül még az ismerősei is megkeserítik. A lány naphosszat ül a szobájában, ABBA-dalokat hallgat és a saját esküvőjéről álmodozik, amelynek köszönhetően kiszabadulhatna a családi fészekből. Az esküvő rövidesen Muriel rögeszméjévé válik. Amikor a keserűség pohara betelik, a lány az első adandó alkalommal, kitisztítja apja bankszámláját és habozás nélkül Hawaiira szökik, hogy szakítson eddigi életével.

 

Richie Rich – Rosszcsont beforr - Film+, szeptember 9. szombat, 14.25h

Kertjében ott a hullámvasút, a ringlispil még nem jutott eszébe. Ha megéhezik, betér a saját McDonald's üzletébe harapni valamit. Van valami közös ügye Claudia Schifferrel. Ő Richie Rich (Macaulay Culkin), a gézengúz milliomos kölyök. Életéből csak egyvalami hiányzik: a barátokat még a legtökéletesebb komornyik sem pótolhatja. Egy elvetemült banditának pont a Richie-vagyonra fáj a foga. Richie szüleit elrabolják, őt, az egyedüli örököst bérgyilkosok üldözik. A srác élete fenekestül felfordul. De nem hagyja magát. Talán végül igaz barátokat is talál.

 

Mennydörgés a síkságok felett - Duna Tv, szeptember 9. szombat, 14.25h

A film az amerikai polgárháborút követő időszakban játszódik az unióhoz nem csatlakozott két állam egyikében, Texasban, ahol mind nagyobb a nyomor és a káosz. A növekvő kizsákmányolás és korrupció ellen csak kevesen merik felemelni a szavukat. A lázadók vezére Ben Westman, aki afféle helyi Robin Hoodként harcol az egyszerű emberek jogaiért. Az unió hadserege ugyan jelen van a városban, de a hatalmaskodó Balfort gaztetteinek megakadályozására nincs felhatalmazása. A katonák közül azonban sokan együtt éreznek a néppel, így a texasi származású Dave Porter parancsnok is, aki a polgárháborúban Westman harcostársa volt...

 

Hamupipőke-történet - RTL, szeptember 9. szombat, 15.50h

A suli az egykori tanulója, az azóta ünnepelt tinisztárrá lett Joey Parker (Andrew Seeley) látogatását ünnepli. Ennek kapcsán táncos tehetségkutató versenyt szerveznek, melynek nyertese szerepelhet Joey legújabb videoklipjében. A reménykedők között van Mary (Selena Gomez) is. Az álarcos bulin Mary véletlenül Joey-val kerül össze. A fiú meg akarja találni a lányt, aki a maszk mögött rejtőzött. Némi nehézség árán összejönnek, ám ezt rossz szemmel nézi Joey volt barátnője. Ármánykodásával sikerül elválasztani őket egymástól. Amikor Joey rájön, hogy mi történt, arra kéri Mary legjobb barátnőjét, beszélje rá a lányt, hogy induljon a tehetségkutató vetélkedőn.

 

Bean - az igazi katasztrófafilm - Film+, szeptember 9. szombat, 16.25h

Sokféle katasztrófa létezik a világban, egyik szörnyűbb, mint a másik. Ám semmi sem ér fel Mr. Beannel (Rowan Atkinson), aki gondnokként átalussza a munkaidejét a félelmetesen komoly brit Királyi Nemzeti Galériában. Főnökei tudják ezt, és ki akarják rúgni, csakhogy nem tehetik. Bosszúból az Egyesült Államokra mérnek csapást, és egy kis Los Angeles-i művészeti galériába küldik a Bean-katasztrófajelenséget, ahol minden idők legnagyobb amerikai képének megnyitóján kell majd a képességeivel tündökölnie.

 

Halhatatlan szerelem - Filmcafe, szeptember 9. szombat, 16.30h

Daniel, a repülőgép-pilóta feleségül akarja venni szerelmét Helent. Mielőtt azonban ezt megtehetné barátnőjét elgázolja egy autó. A kómába esett nőről az orvosok teljesen lemondanak. A kétségbeesett Daniel ezért úgy dönt, hogy részt vesz barátja kísérletében, és hibernáltatja magát míg szerelme fel nem ébred. A háború előtti kísérletbe azonban valami hiba csúszik, így amikor Daniel visszatér az élők közé már 1992-őt írnak a naptárak. Az új helyzetben nem csak rohamosan öregedő testével, hanem a jelentősen megváltozott körülményekkel is szembe kell néznie.

 

Bolondok aranya - RTL KETTŐ, szeptember 9. szombat, 17.10h

Ben (Matthew McConaughey) a világ legpechesebb, de legsármosabb kincsvadásza, akit a felesége, Tess (Kate Hudson) faképnél hagy, miután belefáradt a nyolc évnyi értelmetlen hajszába a Királynő Hozományaként elhíresült kincs után. A szakítás után Tess fedélzetmester lesz egy luxusjachton. Ugyanekkor Ben biztos nyomra bukkan. Jobb híján fellopódzik Tess új munkahelyére és megpróbálja rávenni Nigel Honeycuttot (Donald Sutherland), az unatkozó iparmágnást, hogy együtt induljanak kincsvadászatra. Azt azonban nem köti az orrára, hogy nemcsak ők pályáznak a kincsre.

 

A számolás joga - SuperTV2, szeptember 9. szombat, 18.20h

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet...amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék. A három nő igazi emberi kompjúter: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glenn-t feljuttatni az űrbe...és azután haza is hozni.