Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha otthon pihennéd ki a hét fáradalmait.

Ki nevel a végén? - AMC, október 14. szombat, 10.15h

Dave Buznik (Adam Sandler) átlagos, hétköznapi, látszólag nyugodt ember, akit egy repülőgépen lezajlott incidens után a bíróság indulatkezelési terápiára kötelez. Pszichiátere dr. Buddy Rydell (Jack Nicholson) nem mindennapi figura és terápiás módszerei sem mondhatóak szokványosnak. Rydell hamarosan beköltözik Dave lakására is, és a kezelés ideje folyamatosan vele marad. Furcsábbnál furcsább helyzetek követik egymást, amik látszólag nem szólnak másról, mint Dave további ingerléséről, akinél akkor szakad el végleg a cérna, mikor Rydell elhódítja tőle a barátnőjét.

 

Kémjátszma - Filmcafe, október 14. szombat, 11.20h

Volt idő, amikor Nathan Muir CIA-ügynök és a tanítványa, Tom Bishop elválaszthatatlanok voltak. Együtt járták a világot Vietnamtól Bejrútig egy olyan szakmában, amely veszéllyel és bizonytalansággal teli. De ez sok évvel ezelőtt volt. Muir az utolsó napját tölti a nyugdíj előtt, amikor megtudja, hogy Bishopot kémkedés vádjával bebörtönözték Pekingben, és huszonnégy óra múlva kivégzik, hacsak nem történik valami csoda. Megdöbbenésére a felettesei sorsára hagyják a fickót, nem akarnak egy nemzetközi konfliktust kockáztatni miatta. Miközben Bishop ideje egyre fogy, Muir belevág élete legveszélyesebb akciójába.

 

Oscar - Film Mánia, október 14. szombat, 13.05h

Christian Martin megkéri főnöke lányának kezét, és az alkalmat megragadva fizetésemelést is kér. Arcátlansága itt még nem ér véget: ha már itt van, egyben azt is közli, hogy eddigi szolgálata alatt csinos kis összeget lopott össze. Csak jóval később derül ki, hogy Christian nem a megfelelő lány kezét kérte meg, s hamarosan nagy kavarodás támad. Ezt tetézi, hogy a szórakozott szobalány összekever három bőröndöt, amelyekben ékszerek, bankjegyek és női fehérneműk vannak. Előbb utóbb persze minden tisztázódik, a kérdés csak az, melyik lány lesz Christian felesége.

 

Blimp ezredes élete és halála - Duna Tv, október 14. szombat, 13.20h

A XX. század elején járunk. Clive Candy, az ifjú, de konzervatív brit katonatiszt párbajozik Theóval, a rivális német hadsereg tisztjével. Mindketten komoly sebet kapnak, de közös kórházi lábadozásuk "egy gyönyörű barátság kezdete". Clive a méltóság és a becsület letéteményese: barátságát Theo iránt az sem tépázza meg, hogy a német feleségül veszi a nőt, akit Clive szemelt ki magának. Ugyanezen érzésektől vezérelve nyújt segédkezet az első világháború után is. Az idők viszont gyorsan változnak, és a második világháborúban a régi értékekhez már csak a bolondok ragaszkodnak… Michael Powell és Pressburger Imre alkotása a brit filmművészet nagy klasszikusainak egyike. A világhírű rendezőpáros első színes filmjét Churchill kis híján betilttatta, minthogy nem elég elítélő hangon szól a német hadseregről _ 1943-ban, a világháború kellős közepén.

 

Derült égből szerelem - TV2, október 14. szombat, 13.55h

A megözvegyült Dr. Burke Ryan a gyász feldolgozásáról írt önsegítő könyvével felkerül a bestseller lista élére, és igazi sztár lesz. Országszerte népszerű előadásokat tart, ám az egyik Seattle-i szemináriumon összefut a hotelben Eloise Chandler-rel, aki torkig van a férfiakkal. A vonzalom azonnal érzékelhető, de a nő számára hamarosan világossá válik, hogy a férfi egyáltalán nem jutott túl felesége elvesztésén, és hogy a színpadi show korántsem sem fedi a valóságot. Ráadásul Burke apósa is megjelenik, hogy számon kérje az egész álságos felhajtást...

 

Lökd a ritmust! - Viasat3, október 14. szombat, 14.30h

DJ-t, a tehetséges utcai táncost felvették az egyetemre. Az első napon találkozik a gyönyörű Aprillel, és azonnal beleszeret. A kertészkedésből élő fiú kilóg a gazdag iskolatársai közül, valami azonban felkelti a figyelmét: a diákszövetségek stepptánc versenyt hirdetnek. DJ jelentkezik az egyik tánccsoportba, és ettől kezdve a srác a próbák, a munka, a tanulás és az álomnő meghódítása között egyensúlyozik. Amikor pedig beneveznek az országos steppbajnokságra, a fiúnak meg kell tanulnia, mi a fontosabb: a csapat érdeke, vagy az egyéni ambíció.

 

Palimadár - Prime, október 14. szombat, 14.45h

Az FBI tanúvédelmi programjában résztvevő, új identitását frissen felöltő Rick Jarmin kissé berezel, amikor régi szerelme, Marianne Graves felismeri egy benzinkútnál. Eközben a rosszfiú, akit a férfi tizenöt évvel korábban börtönbe juttatott, elindul, hogy bosszút álljon. Rick és Marianne csakhamar az országúton száguldva találják magukat. Gengszterek, zsaruk és még egy szerelmes állatorvosnő is üldözi a párost. Őrületes ámokfutás veszi kezdetét földön, vízen és levegőben, miközben az egykori szerelmesek között is egyre jobban szikrázik a levegő.

 

A vasálarcos - SuperTV2, október 14. szombat, 14.50h

Alexandre Dumas regénye alapján! XIII. Lajost a dölyfös XIV. Lajos követi a trónon, akinek uralkodása alatt egész Franciaország éhezik. A király az egykori testőrének, Athos fiának menyasszonyát szemeli ki ágyasául. Hogy megszabaduljon riválisától, a fiút végzetes csatába küldi. Athos haragjában felkeresi régi bajtársait, Porthos-t, Aramis-t és D'Artagnan-t, hogy segítsenek végrehajtani tervét. Ki akarja szabadítani a piperkőc király börtönében raboskodó rejtélyes foglyot. A mendemonda szerint a vasálarcos férfi nem más, mint a király ikertestvére. A népet sanyargató király helyett így őt akarják trónra ültetni...

 

Ace Ventura - Állati nyomozó - AMC, október 14. szombat, 14.50h

Eltűnt a kis házikedvence? Kutyus, cicus, aranyhal, krokodíl, tarantella, denevér? Forduljon a világ legjobb állatnyomozójához, Ace Venturához! Ő garantáltan előkeríti a jóisten minden négylábú, szárnyas, uszonyos vagy egyéb teremtményét. Ace igazi ász: frizurája bohókás, öltözéke extrém, kajája meg leginkább madáreledel. Amikor "lába" kél Hópihének, a miami sportklub kabaladelfinének, Ace frenetikus energiával veti magát a nyomozásba. Most kamatoztathatja különleges adottságát: ott is nyomra bukkan, ahol senki más, és _ keményen hadakozva mind a két balkezével _ a legképtelenebb eredményre jut...

 

Amikor megállt a Föld - Moziverzum, október 14. szombat, 16.45h

Klaatu a világűrből érkezett a Földre, és űrhajójával a Central Parkban szállt le. Különös tervvel áll elő, amellyel meghökkenti és elborzasztja a világot. Szerinte a bolygónk rendkívül rossz állapotban van, ezért mindent elpusztít, hogy azután a most élő fajok klónjaival újra benépesítse a Földet. Úgy véli, hogy az embernek nincs helye ebben a világban, ugyanis őket tartja felelősnek a jelenlegi katasztrofális állapotért. Klaatu robotjai hamarosan működésbe is lépnek, és úgy tűnik, senki sem képes megállítani a pusztítást. Senki, hacsak nem Helen...

 

Egy lányról - TV4, október 14. szombat, 16.55h

A tizenhat éves Jenny London külvárosában él a múlt század hatvanas éveiben. A kislány nemcsak szép, de okos is, szülei örömére egyetemre készül, miközben csellón játszik és franciául tanul. Egy esős nap Jenny találkozik a harmincas Daviddel. Miközben lassan románc bontakozik ki közöttük, a férfi valóra váltja mindazt, amit a lány a legmerészebb álmaiban gondolt. Bevezeti a társaságba, az éjszakai élet forgatagába, még Párizsba is elmennek. Jenny megízleli a szerelmet és a szabadságot, és ennek hatására elhanyagolja a tanulást, otthagyja az iskolát.