Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Szép napos hétvége ígérkezik. Erre találták ki a hordozható kistévét!

80 nap alatt a Föld körül - Paramount Network, november 4. szombat, 8.15h

Phileas Fogg (Steve Coogan) feltaláló különös alkut köt Lord Kelvinnel (Jim Broadbent), a Királyi Tudományos Akadémia elnökével: állítja, ő bizony körülutazza a Földet 80 nap alatt! Vajon sikerül megnyernie a fogadást?

 

Holt költők társasága - Film Mánia, november 4. szombat, 9.05h

Ifjú lelkeket lángra lobbantó különc tanárember kezdi meg varázslatos működését 1959-ben a Welton Akadémia ódon falai között. Lapról lapra tépeti szét diákjaival a tankönyvet, mert azt akarja, hogy felfedezzék: életük maga a költészet. A felismerés egyeseknek életreszóló szerelmet, másoknak tragédiát hoz. A hagyománytisztelő iskolában pedig tanyát ver a lázadás szelleme.

 

Dennis, a komisz karácsonya - Film+, november 4. szombat, 10.20h

A hatéves Dennis (Maxwell Perry Cotton) égetnivaló kölyök, állandóan borsot tör a szomszéd öregúr, Mr. Wilson (Robert Wagner) orra alá. A közelgő karácsony is csak újabb remek alkalom arra, hogy merő jó szándékból kibabráljon az öreggel. A kölyök már pontosan tudja, mit szeretne karácsonyra, de vajon mivel vidíthatná fel a morcos szomszédjukat? Csak a csoda segíthet a kis rosszcsontnak, ám mint tudjuk, a karácsony abban sem szűkölködik. Így az sem okoz gondot, ha egy angyalra is szükség van a rég elfeledett ünnepi hangulat felélesztéséhez.

 

James Bond: Aranyszem - Mozi+, november 4. szombat, 10.45h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond (Pierce Brosnan) feladata, hogy kiderítse ki a felelős a Szevernajai űrfegyver irányító központ elpusztításáért. Amit egy olyan EMI fegyverrel hajtottak végre, ami fenyegetést jelent minden nagyhatalom számára. A szálak Mr. Bond egyik korábbi ismerőséhez, Ourumov (Gottfried John) orosz tábornokhoz vezetnek. Aki ezen, korábbi találkozás alkalmával meggyilkolta 006-os Alec Treveljan-t (Sean Bean). Mr. Bond akkori ügynöktársát és jó barátját. Mr. Bond-nak így lehetősége nyílik a bosszúra, viszont arról sem feledkezhet meg, hogy első a küldetése… Angliáért.

 

Maverick - Film+, november 4. szombat, 14.10h

A vadnyugaton három kedves, ám mindenre elszánt szerencsejátékos és hamiskártyás, Bret Maverick (Mel Gibson), a ravasz Annabelle Bransford (Jodie Foster) és Zane Cooper (James Garner) kergeti a sikert és a nagy-nagy nyereményt, amelytől azt várják, hogy megváltoztatja életüket. Mavericknek, a jóképű csirkefogónak még 3000 dollárja hiányzik ahhoz, hogy benevezhessen álmai pókerversenyére, amely napokon belül kezdődik. A hiányzó összeget kártyanyereményekből és kintlévőségeinek erőszakos behajtásával próbálja megszerezni. A cél érdekében még a lopástól sem riad vissza. Akciói során nemcsak ellenlábasra, hanem partnerre is talál a csinos Annabelle személyében.

 

A Jaguár - Filmcafe, november 4. szombat, 14.35h

Campana (Jean Reno) európai körútra viszi Wanut (Harrison Lowe), a nagysámánt, hogy meggátolja az Amazonas-vidék pusztulását. Perrin (Patrick Bruel) kisstílű párizsi kókler, akire rászállt a maffia. A Crillon szálloda liftjében Wanu összebarátkozik Perrinnel és őt jelöli ki, hogy szerezze majd vissza ellopott lelkét. Wanut szívrohammal kórházba viszik, az állapota reménytelen. Utolsó óhaja: Perrin ölje meg az Amazonasnál a lélektolvajt. Minden ezen áll vagy bukik. Csak Wanu ereje segíthet rajta. Wanué, akit a bennszülöttek Jaguárnak neveznek.

 

Suicide Squad - Öngyilkos osztag - RTL, november 4. szombat, 15.15h

Egy titkos állambiztonsági szervezet, az A.R.G.U.S börtönbe zárjaa Batman (Ben Affleck) segítségével a szuperhősök leggonoszabbjait. Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie), El Diablo (Jay Hernandez) és a többi gazfickó kénytelenek jót cselekedni a szabadságukért cserébe. Létrejön az Öngyilkos osztag, mely akkor indul bevetésre, ha az emberiség már minden lehetőséget kijátszott a megmenekülésre. Tagjai őrültek, kegyetlenek, kiszámíthatatlanok, de mégis a jófiúk mellett állnak _ legalábbis úgy tűnik.

 

Apáca-show - Prime, november 4. szombat, 16.15h

A bővérű Deloris Van Cartier igazán nem az a fajta nő, aki gyámolitásra szorul. Egy másodosztályú kaszinó másodosztályú énekesnőjeként ismer már minden eszközt, amivel leszerelheti a tolakodó férfinépet. Egy nap azonban véletlenül tanúja lesz egy gyilkosságnak, és menekülnie kell, mivel a gyilkos véletlenül éppen a barátja. Nincs más választása, az FBI segitségét kell kérnie. A fiúk nem is késlekednek, eldugják az énekesnőt oda, ahol aztán tényleg senki sem keresné: egy apácazárdába.

 

Jackie, a legenda - Film Mánia, november 4. szombat, 16.15h

Kétezer éve Kína első császára egy sírhelyet építtetett magának, ahová a temérdek kincs mellé elrejtették a fiatalság elixírjét is. Megszámlálhatatlanul sokan próbálták már megszerezni az ereklyéket, de mind meghaltak. Dr. Jack Channek (Jackie Chan), az archeológusnak látomásai vannak az ősi Kínáról. Álmai annyira valósak, hogy őt hívják segítségül a mauzóleum megtalálásához.

 

Valkűr - Moziverzum, november 4. szombat, 16.30h

Claus von Stauffenberg ezredes tudja, hogy a második világháború kimenetele nem kétséges. Csak idő kérdése Németország veresége, amelynek sorsa egy őrült kezében van. Kapcsolatba kerül összeesküvők egy csoportjával, majd kidolgozza a Valkűr fedőnevű hadműveletet, melynek célja a hatalom átvétele, kulcspontja pedig a Führer meggyilkolása. Egy váratlan fordulat azonban felborítja az aprólékosan kitervelt akciót, a résztvevőknek így rögtönözniük kell. A megváltozott helyzetben pedig Stauffenberg magára vállalja a Hitler elleni merénylet elkövetését...

 

Trója - Film+, november 4. szombat, 16.50h

Parisz, a trójai herceg (Orlando Bloom) elszereti és megszökteti Helénát (Diane Kruger) férjétől, Menelaosz spártai királytól (Brendan Gleeson). Az eset az ókori Görögországban nem maradhatott megtorlás nélkül. Így hát Menelaosz bátyja, Agamemnón, a nagy hatalmú mükénéi király (Brian Cox) azonnal hadba hívja a görög seregeket, hogy Trója ellen vonuljanak. Trója fellegvárát, amelyet még soha egyetlen sereg sem tudott bevenni, a bölcs Priamosz király (Peter O'Toole) irányítja és fia, a nagyszerű katona, Hektór herceg (Eric Bana) védelmezi. Hogy Trója győz, vagy elbukik, az egyetlen ember döntésén múlik: sikerül-e megnyerni a háborúnak Akhilleuszt (Brad Pitt), az ókor leghatalmasabb és legtekintélyesebb harcosát?

 

Kémek a szomszédban - SuperTV2, november 4. szombat, 17.10h

Új szomszédok költöznek Gaffney-ék mellé a külvárosban. Tim könyveket ír, és üvegszobrokat készít, míg Natalie média-tanácsadó, gasztro-blogger és a Sri Lanka-i árvák megmentője. Hamarosan összebarátkoznak velük, nem sejtve, hogy a szomszédok nemzetközi kémek...

 

Féktelenül 2. - Prime, november 4. szombat, 18.25h

A szerelmespár Annie (Sandra Bullock) és Alex (Jason Patric) azzal szembesülnek az óceánjárós nyaralásuk során, hogy a luxus hajó feletti irányítást átveszi egy utas. Mr. Geiger (Willem Dafoe), a haldokló programozó, aki hasonló luxus hajók számítógépes rendszereit tervezte meg korábban, amíg el nem bocsátották állapota miatt. Geiger robbantással fenyegetőzik és követeli a hajó kiürítését, viszont Alex, aki a rendőrség állományába tartozik. Úgy gondolja, van még valami más is a háttérben, ezért úgy dönt, megpróbálja elkapni a terroristát. Tudván azt is, hogy ártatlan emberek is maradtak a hajón.

 

Idétlen időkig - RTL HÁROM, november 4. szombat, 18.30h

Phil (Bill Murray), a népszerű időjós önző, cinikus alak, aki abban leli örömét, ha pokollá teheti mások életét. Csapásként éri a hír, hogy tahófalvára, Punxsutawney-ba kell utaznia tudósítani a Mormota-napról. Egyetlen reménye Rita (Andie MacDowell), a gyönyörű producer, aki könnyű hétvégi prédának tűnik, ám Rita kikosarazza, ráadásul a kisvárosban reked a stábbal. A végső csapás akkor éri, amikor rájön, hogy az idő megakadt, és minden reggel a Mormota-napra ébred ugyanabban az ágyban. Kétségbeesésében Phil sok ostobaságot követ el, mire belátja, hogy egyedül van a problémával és senki sem tudja őt eljuttatni a holnapba. Miután átverekszi magát a depresszión, egy-két bankrabláson, felismeri, hogy végtelen lehetőség nyílt meg előtte, és bármit megtehet. Akár kedves, elégedett, segítőkész emberré is változhat.

 

Beverly Hills-i zsaru 3. - Moziverzum, november 4. szombat, 18.55h

Axel Foley, mialatt egy autólopási ügyön dolgozik, eljut egy olyan hálózathoz, s keresztezi olyan embereknek a dolgát, mely sokkal nagyobb üzlet, mint ahogy azt ő korábban gondolta. Kiderül, hogy ugyanazok az emberek, akik lelőtték a főnökét, most pénzhamisítási hálózatot működtetnek Los Angelesben. Így Axel ismét Beverly Hills-be utazik! Az állam legmodernebb vidámparkjában pedig nem éppen felemelő dolgok történnek: egy bűnbanda használja a parkot üzelmei álcázására. Axel régi kollégáját, Billy-t pedig előléptették. Most ő a főnök és az egyetlen, aki még bízik Axel-ban…