Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

A karácsony előtti nap általában nem a tévézésről szól, de ha mégis, ezeket nézd!

A Grincs - Film+, december 23. szombat, 10h

A Grincs (Jim Carrey) szeret rosszkedvű, undok, magányos, kukabúvár, önsajnálkozó, telefonbetyár, kócos és büdös is lenni. Persze még hosszan lehetne sorolni fura kedvteléseit, de mind közül a karácsony iránti gyűlöletére a legbüszkébb. Pechjére a kí-falviak idén is megrendezik a karácsonyt, és lázas vásárlásba kezdenek. Ráadásul mindezt dalolva teszik, ezért a Grincs kénytelen cselekedni, és ellopni a karácsonyt, hogy véget vessen egy átlátszó biznisznek. Ám véletlenül a kis Cindy-t is ellopja, aki ahelyett, hogy félne, megérti a Grincset, és együtt keresik meg a karácsony lényegét.

 

A beavatott-sorozat: A lázadó - AMC, december 23. szombat, 10.35h

A beavatott-sorozat: A lázadó emeli a tétet: Tris (Woodley) szövetségeseket és válaszokat keres a futurisztikus Chicago romjai között. Négyessel (James) együtt menekülniük kell a műveltek csoportjának hataloméhes vezetője, Jeanine (Winslet) elől. Az idővel versenyt futva Trisnek rá kell jönnie, hogy családja milyen titok miatt áldozta fel életét és miért próbálja meg a műveltek vezére megállítani őket mindenáron. Múltbeli választásai kísértik, de megtenne mindent azért, hogy megvédje szeretteit. Trisnek Négyessel az oldalán lehetetlen feladatok sorával kell szembeszállnia, hogy feltárja a múlt igazságát.

 

Eltanácsolt tanácsadó - Film Mánia, december 23. szombat, 10.45h

Ryan Turnert (Charlie Sheen), a törtető brókert egy befolyásos gazdag milliomos, Donald Simpson (Barry Newman) csúnyán csőbe húzza, melynek következtében elveszíti mindenét: a pénzét, az állását és csinos barátnőjét, Cindyt is (Denise Richards). Váratlanul telefonál Cindy főnöke, Page (Angie Harmon), aki már nagyon várja az aznapi segítő sorokat Cindytől. Ryan titokban átveszi a lány tanácsadó rovatát a lapnál, és tőzsdeguruból szívmágussá képzi át magát. Az elmés válaszoknak köszönhetően hamarosan felszökik a példányszám és sikeresebb lesz, mint azt valaha is remélhette volna.

 

A séf - SuperTV2, december 23. szombat, 10.55h

Carl Casper (Jon Favreau) egy híres séf, aki mindent tud az ételről, de egyre kevesebbet a fiáról és az életről. A twitterről pedig azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák. Döbbenten veszi tudomásul, hogy ezrek olvasták a sületlenségeket, amit egy komisz ételkritikus pikírt kritikájára válaszolt. Mikor munkanélküli lesz, volt neje (Sofía Vergara) unszolására elhatározza, hogy elfogadja a nagyképű volt pasijának (Robert Downey Jr.) a segítségét és megvalósítja egy régi álmát: nekivág Amerikának egy büfékocsival. Az útra elkíséri a kisfia és hűséges séf barátja (John Leguizamo), hogy együtt segítsenek Caspernek rájönni miért is érdemes élni. Természetesen a kubai szendvicscsodákon kívül.

 

A negyedik - AMC, december 23. szombat, 12.50h

John Smith egy különleges képességekkel megáldott fiú. Valójában egy idegen a Lorien bolygóról, akinek hazáját leigázták a mogok. Csak kilenc fiatalnak sikerült elmenekülnie, a szökevények nyomában azonban ott lihegnek az üldözőik. Hármat már levadásztak, most a negyediken a sor. John egy ohiói kisvárosban húzta meg magát a védelmezőjével. Miközben egyre jobban kibontakoznak képességei, megismeri a barátság és a szerelem érzését. Hamarosan rájön, hogy nem menekülhet egész életében, szembe kell néznie az üldözőivel.

 

Last Vegas - SuperTV2, december 23. szombat, 13.25h

Billy (Michael Douglas) sok évi agglegény élet után házasodni készül. Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) és Sam (Kevin Kline) megdöbbennek nyugdíjas cimborájuk váratlan döntésén. A hatvanon túli csapat Las Vegas felé veszi az irányt, hogy egy világra szóló partival búcsúztassák el Billy-t eddigi csajozós életétől. Hamarosan azonban rá kell jönniük, hogy a Bűn Városa kissé megváltozott a hatvanas évek óta és keményen be kell hozniuk a lemaradást a bulizások, a szerencsejáték, a bombázó nők és az alkoholos mámor területén...

 

Közös többszörös - Paramount Network, december 23. szombat, 13.30h

Egy leterhelt apa, férj és üzletember szó szerint meghasad, amikor a zseniális genetikus klónozza.

 

Álmomban már láttalak - Filmcafe, december 23. szombat, 14.40h

Marisa Ventura gyermekét egyedül nevelő anya, aki egy előkelő manhattani szállodában dolgozik szobalányként. Egy napon aztán a világ a feje tetejére áll _ Marisa találkozik Chrisszel, a sármos politikussal, aki a hotelban száll meg és összetéveszti őt egy vagyonos társasági hölggyel. Chris halálosan beleszeret a lányba, aki nem meri felfedni előtte a tényt, hogy ő "csak" egy egyszerű szobalány...

 

Lángoló tenger - Mozi+, december 23. szombat, 14.45h

Egy olajfúrótorony összeomlik a norvég partoknál, a helyszínre érkező kutatók pedig rövidesen azzal szembesülnek, hogy sokkal súlyosabb jelenség húzódik a történtek mögött.

 

A maszk - RTL, december 23. szombat, 15.40h

Stanley Ipkiss (Jim Carrey) igazán szánalmas, kétbalkezes figura. Bármibe fog, az homlokegyenest ellenkezőleg sül el. De csak addig, amíg rá nem vigyorog a bandzsa szerencse egy ősi maszk képében. Elegendő, ha az arcára húzza és Stanley Ipkiss többé nem az, aki volt! Új énje szórakoztató, szívdöglesztő, akinek minden trükk a kisujjában van. Ám hamarosan a maszk új gazdához kerül, aki korántsem ilyen szórakoztató, s azt tervezi, hogy emberfeletti erejével uralma alá hajtja a várost. A kétbalkezes Stanley kénytelen akcióba lépni.

 

Star Trek: Mindenen túl - Paramount Network, december 23. szombat, 16h

J.J. Abrams producer egyik legelismertebb idei filmje kerül a mozikba. Az űr legtávolabbi zugába indított mentőakciója során a USS Enterprise-t megtámadja Krall, a kegyetlen szövetségellenes hadúr. Egy ellenséges és ismeretlen világban végrehajtott kényszerleszállásuk után Kirk kapitány, Spock és a legénység el van vágva a menekülés minden módjától. Csak Jaylah, a lázadó idegen harcos segíthet nekik újraegyesülni és elhagyni a bolygót, hogy az idővel versenyt futva megállítsák Krallt egy összgalaktikus háború kirobbantásában.

 

A Főnix útja - Filmcafe, december 23. szombat, 16.45h

Hazarendelik a Mongóliában működő olajkutató expedíciót. A teherszállító repülőgép, amely értük jön, rosszabb állapotban van, mint ők maguk. A felszállást követően a pilóta, Frank Towns (Dennis Quaid) kénytelen kényszerleszállást végrehajtani a Góbi-sivatagban. A szerencsétlenség túlélői, néhány csalódott, viharedzett férfi és a szép Kelly (Miranda Otto) nem akarnak a homoktengerben elpusztulni. A gép pilótájának vezetésével a legelképesztőbb terv megvalósítására készülnek: a roncs alkatrészeiből új repülőt építenek.

 

Max Payne - Egyszemélyes háború - Mozi+, december 23. szombat, 17h

Max Payne (Mark Wahlberg) jó zsaru volt, aki néhány őrült drogos miatt elvesztette a családját. Ettől kezdve Max-et csak egy cél élteti: megtalálni a drog forrását. A drogdílerek közé áll, a drogmaffia tagja lesz. Egyre mélyebbre jut, egyre borzasztóbb bűnök nyomára talál. Korábbi barátai és új társai is ellene fordulnak. Max azonban mindenre hajlandó és nagyon sok mindenre képes az igazságért...

 

Bolondos dallamok – Újra bevetésen - RTL HÁROM, december 23. szombat, 17.20h

Tapsi Hapsi és Dodó Kacsa, a Warner Brothers két sztárja ismét összezördül. Dodó ugyanis torkig van a másodhegedűs szerepével Tapsi oldalán, ezért úgy határoz, hogy örökre búcsút vesz a Stúdiótól. Ehhez Kate Houghton (Jenna Elgman), a Komédiaügyi alelnök is hozzájárul, aki felbontja Dodó szerződését, és utasítja DJ Drake-et (Brendan Fraser), a WB biztonsági őrét és reménybeli kaszkadőrét, hogy penderítse ki Dodót a Stúdió területéről. Ekkor kapja a hírt DJ, hogy apját, a híres színészt (Timothy Dalton), aki mellesleg szuperkém is, fogságba ejtette az Acme megakonszern vezetője, Mr. Chairman (Steve Martin). Charmain mindenáron meg akarja szerezni a Kék Maki nevű gyémántot, amivel a Föld teljes lakosságát majommá tudná változtatni. Azonban csak DJ apja tudja a drágakő lelőhelyét, ezért a lökött duónak sietnie kell, hogy megakadályozzák az őrült tervet.