Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha pihenéssel kezdenéd a hétvégét.

Holt költők társasága - Film Mánia, január 13. szombat, 8.50h

Ifjú lelkeket lángra lobbantó különc tanárember kezdi meg varázslatos működését 1959-ben a Welton Akadémia ódon falai között. Lapról lapra tépeti szét diákjaival a tankönyvet, mert azt akarja, hogy felfedezzék: életük maga a költészet. A felismerés egyeseknek életreszóló szerelmet, másoknak tragédiát hoz. A hagyománytisztelő iskolában pedig tanyát ver a lázadás szelleme.

 

Időzavarban - Filmcafe, január 13. szombat, 9.50h

Matt az egyik floridai kisváros rendőrfőnöke. A fekete bőrű zsaru keményen dolgozik, a munkatársai és barátai tisztelik, a városka közössége szereti. Banyan Keyt valósággal sokkolja a brutális, kettős emberölés híre, melynek egyik áldozata a seriff szeretője. Ahogy egyre több részletére derül fény a gyilkossági ügynek, minden bizonyíték Mattra tereli a figyelmet. A zsaru versenyt fut az idővel: meg kell oldania ügyet, hogy tisztázni tudja a nevét, visszaszerezze becsületét és kiderítse a szörnyű igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy Matt elhidegült felesége szakértőként érdekelt az ügyben.

 

Bajos csajok - Paramount Network, január 13. szombat, 11.15h

Az Afrikában nevelkedett Cady Heron (Lindsay Lohan) zoológus szülei azt gondolják, hogy mindent tudnak a túlélés szabályairól. De a dzsungel törvénye új értelmet nyer, amikor a magántanuló 15 éves kamasz lány életében először gimnáziumba kezd járni, és a pszichológiai hadviselés áldozatává válik a sok szabály miatt, amit a tinik diktálnak.

 

Hancock - Mozi+, január 13. szombat, 11.30h

A szuperhős is csak ember! Hancock például mindenkit megment, aki menthető, ő maga viszont egyre menthetetlenebbnek tűnik. Baj esetén magasan szárnyal, egyébként pedig meglehetősen mélyen van. Talán nem kéne szupermennyiségű alkoholt lenyomnia minden este, s talán rossz, ha a gyermekek erkölcsös példaképe egy lakókocsiban lakik és talán hiba jócselekedet közben lazán romba dönteni a fél várost. Amikor tehát egy bevetése során találkozik Ray Embrey-vel, az állástalan imázsépítő szakértővel, felkéri, hogy segítsen neki visszakerülni a közösség szívébe. A hivatásosnak persze mindegy, hogy kit fényez profi mód, vállalja a megbízást és ezzel csapdába kerül. Arra ugyanis nem számított, hogy a felesége nem véletlenül pártolja annyira a lecsúszott szuperembert...

 

Gravitáció - Filmcafe, január 13. szombat, 12.05h

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne. Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben. Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre.

 

Dzsungelből dzsungelbe - Film Mánia, január 13. szombat, 13.15h

Cromwell nem is sejti, hogy mi vár rá, amikor visszatér Afrikába, hogy volt feleségétől elkérje a válás kimondásához szükséges utolsó papírokat. A New York-i üzletembert ugyanis egy fiú várja a repülőtéren. Ő Martin fia, ám a férfinak fogalma sem volt létezéséről. Martin kénytelen hazavinni magával Mimi-Sikut, aki eddigi életében csak az afrikai dzsungelt látta, és bár New York is dzsungel a maga nemében, a fiút mégis rengeteg meglepetés várja új otthonában. Meg kell tanulnia városi gyerek módjára viselkedni, ez azonban korántsem olyan könnyű Afrika után.

 

Ha igaz volna... - TV2, január 13. szombat, 13.20h

Amikor David kibérel egy varázslatos lakást San Franciscóban, amire a legkevésbé számít és vágyik: az egy lakótárs. Még alig kezdett bele, hogy totális kuplerájt csináljon új lakhelyén, amikor hirtelen felbukkan egy csinos, ámde kifejezetten dirigálós kedvű fiatal nő, akit Elizabeth-nek hívnak, és aki váltig állítja, hogy ez az ő lakása. David meg van győződve róla, hogy valami kapitális félreértés történt, mígnem a helyes szőkeség ugyanolyan titokzatosan eltűnik, mint ahogy feltűnt. A zárak kicserélése cseppet sem zavarja Elizabeth-et, aki akkor bukkan fel, amikor kedve szottyan, többnyire azért, hogy megdorgálja David-et a különféle szokásai miatt, melyeknek az ő lakása látja kárát. David úgy gondolja, hogy a lány egy kísértet, és megpróbálja átsegíteni Elizabeth-et a "másik oldalra". Ugyanakkor a lány _ noha tagadhatatlanul van néhány légies vonása, például keresztül tud menni a falakon _ teljesen bizonyos benne, hogy mégis él, és nem akar átmenni sehová. Ahogy Elizabeth és David megpróbálják kideríteni, hogy ki is a lány, és hogyan került jelenlegi állapotába, kapcsolatuk lassacskán szerelemmé alakul át. Sajnos azonban nagyon kevés idejük marad, mert a közös jövő reménye egyre gyorsabban kezd köddé válni...

 

Eddie, a sas - Moziverzum, január 13. szombat, 14.20h

Ő a tipikus angol hős. Eddie (Taron Egerton) nem igazán ügyes, sőt, első ránézésre kifejezetten kétballábasnak tűnik, viszont nagyon lelkes. És ő az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary-i téli olimpián. Így aztán ő lesz a brit sporttörténet egyik legnagyobb legendája: példa arra, hogy nem szabad feladni, hogy érdemes küzdeni, és nem a győzelem a fontos _ bár az is nagyon jól tud esni. Eddie és edzője (Hugh Jackman) a lehetetlent vállalják, és talán valóra is váltják. Egy egykor hatalmas nemzet tőlük várja, hogy újra igazán büszkék lehessenek.

 

Száguldó erőd  - VIASAT FILM, január 13. szombat, 14.45h

Travis Dane (Eric Bogosian) eltéríti az Egyesült Államok legelegánsabb vonatát és az egyik vagonban komputerközpontot épít ki. A zseniális tudós azt a szupertitkos kormányzati műholdat akarja irányítása alá vonni, amellyel képes elpusztítani az Államok fővárosát. A bosszúra éhes Dane-t, aki egymilliárd dollárt követel az akció leállítása fejében, csak az éppen vonaton tartózkodó egykori hajószakács tudja megállítani, akinek az sem okozott gondot, hogy tucatnyi terrorista ellenében egymaga foglaljon vissza egy hadihajót.

 

Vesztesek bosszúja - AMC, január 13. szombat, 14.50h

Clay, Jensen, Roque, Pooch és Cougar az Amerikai Különleges Haderő tagja. Az elit kommandósokat akkor vetik be, ha Amerika érdekeit veszély fenyegeti valahol a világban. Ezúttal a bolíviai dzsungel mélyére szólítja őket a kötelesség, itt kell felkutatniuk és megsemmisíteniük az ellenséget. A veszélyes küldetés azonban számukra ördögi csapda, ugyanis elárulják őket. Miután majdnem otthagyják a fogukat, elhatározzák, hogy nem hagyják annyiban a dolgot. Úgy döntenek, hogy megkeresik az árulót, és leszámolnak vele. Az akcióban a gyönyörű és titokzatos Aisha lesz a segítségükre.

 

2x2 néha 5 - Magyar Mozi TV, január 13. szombat, 15h

Tóth Panna, a fiatal tanársegéd megbuktatja Kerekes András aranykoszorús sportrepülőt. A repülőnapon Panna Kerekes András vezetésével indul sétarepülésre. András bravúrjaival meg akarja tréfálni a lányt és a repülőgép egy fa koronáján köt ki. A vihar elől menekülő fiatalok között szerelem bontakozik ki. Az ellentétek azonban ismét kiújulnak, mert Panna hibásnak találja András új repülőgéptervét. Panna elsajátítja a sportrepülés mesterségét, András pedig a műegyetemi tananyagot.

 

A randiguru - RTL, január 13. szombat, 15.15h

Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe, az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta). Albert trenírozása közben azonban Hitch (Will Smith) is emberére talál a bámulatos és ambiciózus Sara Melas (Eva Mendes) személyében, aki egy pletykarovatnak dolgozva állandóan Allegra nyomában van. Hitch, az agglegények utolsó mohikánja hamarosan azt veszi észre, hogy őrülten belehabarodott Sarába, a riporterbe, akinek élete nagy fogása, lapjának pedig óriási szenzációja lenne, ha le tudná leplezni Manhattan leghíresebb randiguruját.

 

Addams Family 2. – Egy kicsivel galádabb a család - SuperTV2, január 13. szombat, 15.50h

Az Addams család most a megszokottnál is egy kicsit furcsább lett… Amikor Gomez és Morticia egy új tagot üdvözölhetnek az Addams háztartásban _ Pubert-et, a pihe-puha, ennivaló, bajuszos kisbabájukat _ akkor ez szerelem első látásra. Fester eközben teljesen belezúg a kéjsóvár dadusba, Debbie Jilinsky-be, Wednesday és Pugsley azonban rájönnek, hogy a nő egy fekete özvegy típusú gyilkos, aki a halott férjei gyűjteményébe szeretné betenni Fester-t is. A család jövője még kilátástalanabbá válik, amikor a mihaszna dada hozzámegy Fester-hez, és elküldi a gyerekeket nyári táborba. De Wednesday tarsolyában még mindig van egy-két hasznos dolog…

 

Támad a Mars!  - Film+, január 13. szombat, 16.15h

Mi lenne, ha marslakók egy csoportja megérkezne a Földre? Ám ebben, a világsztárok tömegeit felvonultató komédiában a földlakók oly agyamenten és érdektelenül szemlélik, ahogy a másik bolygóról érkező, apró kis zöld lények betörnek mindennapjaikba, hogy az nemcsak példa nélküli, hanem elképesztően mulatságos is. Marslakók támadják meg a Földet, ám az Egyesült Államok elnökének, James Dale-nek (Jack Nicholson) az okozza a legnagyobb gondot, milyen ruhában üdvözölje az idegeneket. Felesége, Marsha (Glenn Close) csak annyit közöl, hogy ezeket nem akarja látni a házában. Közben persze a marslakók sem tétlenkednek, s úgy tűnik, nagyszabású inváziójuk megfékezhetetlen. Egy véletlen folytán azonban, egy süket nagyinak köszönhetően megtalálják a zöld fickók ellenszerét: a francia sanzonoknak még ők sem tudnak ellenállni, s egytől egyig kipurcannak…

 

Úszó erőd - VIASAT FILM, január 13. szombat, 16.50h

Casey Ryback-ről, a USS Missouri csatahajó jámbor szakácsáról csak kevesen tudják, hogy valamikor mindenre elszánt harcosként szolgált Vietnamban és a Közel-Keleten. A sors újra közbeszól, mert amikor a Missouri terroristák célpontjává válik, akik meg akarják szerezni a hajó nukleáris fegyvereit, Ryback-nek a maroknyi legénység élére kell állnia, hogy megvédje a hajót, miközben a szárazföldön milliók rettegnek lélegzetvisszafojtva a fenyegető nukleáris háborútól...

 

Attila, Isten ostora - Film Mánia, január 13. szombat, 17.20h

Időszámításunk szerint a IV. században egy harcos nomád nép jelent meg a Római Birodalom határán, ők voltak a hunok. Élükön pedig a kiemelkedő hadvezér, Attila állt. A korán árvaságra jutott Attilát egész életében egyetlen egy cél vezérelte: irányítani akarta az egész világot, és ehhez megvoltak a megfelelő képességei. Azon kevés legendás vezérek egyike volt, aki megszállottságával, elkötelezettségével és küldetéstudatával saját képére formálta a történelmet. A nyugati kultúrában és hagyományban Attilát "Az Isten ostora"-ként ismerik, majd neve a barbarizmus és a kegyetlenség szinonimájává vált. A film a hun hadvezér Attila, és népe történetét mutatja be.