Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha a hétvége első napján befészkelnéd magad pár órára a tévé elé.

Star Trek - Mozi+, január 20. szombat, 7.55h

Tökéletes ellentéte egymásnak Kirk és Spock. A bajkeverő iowai farmerfiú és a félig ember, félig vulkáni Spock az akadémián találkoznak egymással. A köztük lévő feszültség pedig tovább növekszik, amikor beválogatják őket a Pike kapitány vezetésével, első útjára készülő Enterprise Csillaghajó legénységébe. A Csillagflotta kadétjaiként ekkor olyan veszélyes ellenséggel kell szembenézniük, amely a bolygók népeit egyesítő szövetséget, a Föderációt fenyegeti. A Galaxis sorsa tehát a két ifjú titán kezében van. Ha meg akarják akadályozni a pusztulást, az ellentéteket félretéve kell összefogniuk egymással...

 

Európai vakáció - Film+, január 20. szombat, 8.40h

A Griswald család újra vakációra indul: ezúttal Európába, ahol legalább annyi bajba keverednek, mint legutóbbi utazásuk során, Amerikában. Kalandjaik között szerepel három egész perc a Louvre-ban, egy autóbaleset, Rusty randevúja egy francia hölggyel, Audrey szomorú kapcsolata az európai étrenddel, és végül, de nem utolsó sorban Ellen elrablása. A tipikus amerikai család találkozik az európai kultúra nemes képviselőivel, akik valahogy túlélik a dolgot, míg hőseink csak szenvednek az érthetetlen európai nyelvekkel és a hamburgert nélkülöző ételkínálattal...

 

Egy bébiszitter naplója - Paramount Network, január 20. szombat, 10h

Annie, friss főiskolai diplomájával a kezében nehezen tudja eldönteni, hogy anyja álmait valósítsa meg, vagy saját vágyait kövesse. A sors egy váratlan megoldást kínál a döntés elhalasztására: egy ötéves kisfiú dajkálását.

 

Sólyomasszony - Filmcafe, január 20. szombat, 10.45h

A XIII. századi Franciaországban egy fiatal zsebtolvajt, Philipe-et rajtakapják, és a várbörtönbe zárják. A leleményes srácnak azonban sikerül megszöknie és bemenekülnie a közeli erdőbe az őt üldöző palotaőrök elől. A szökevény váratlan segítőre akad: Navarre, egy titokzatos lovag menti meg az életét. Philipe már menne is tovább, de ilyen könnyen nem menekül. Meg kell ismernie Navarre titkát! Kiderül, hogy a lovag egykor egy gonosz püspök őre volt, és beleszeretett a püspök gyönyörű szeretőjébe, Isabeu-ba. Amikor a püspök tudomást szerzett kettejük titkos kapcsolatáról, az istenekhez fohászkodva megátkozta a szerelmeseket. Navarre ettől kezdve farkasként éli éjszakáit, Isabeu pedig sólyomként nappalait _ soha nem találkozhatnak többé emberként _ hacsak nem sikerül valakinek megtörni az átkot.

 

A nagy balhé - Film Mánia, január 20. szombat, 10.45h

Kínában, az 1900-as évek elején járunk. A haditengerészet tehetetlenül nézi egy csempészbanda kalózkodását _ az ördögi Lo vezette renegátok rettegésben tartják az egész vidéket. Dragon Ma (Jackie Chan _ Csúcsformában, A tiltott királyság) nem nézi tétlenül a haditengerészet kudarcait: elhatározza, hogy mindenáron megállítja a gonosztevőket. Szerencséjére nem marad egyedül e tervével, csatlakozik hozzá egy régi cimborája (a legendás Sammo Hung _ A harc törvénye sorozat, Balekok és banditák), és egykori riválisa (Yuen Biao _ Vigyázat, nyomozunk!) is mellé áll. Így végül hárman szállnak szembe a gyilkos kalózokkal.

 

Szabadítsátok ki Willyt! - RTL HÁROM, január 20. szombat, 11h

Willy, az óceántól és családjától elszakított három tonnás kardszárnyú delfin elenyésző számú hétvégi turistát kellene, hogy szórakoztasson a kisvárosi delfináriumban, amire azonban nem hajlandó a fogságban. A kőszívű tulajdonos be akarja zárni a show-t. Ekkor találkozik Willyvel Jesse (Jason James Richter), a tizenkét éves utcagyerek. Gyorsan egymásra találnak, de Willy még új barátja kedvéért sem hajlandó produkálni magát a nagyközönség előtt. A főnök most már hajthatatlan, s Willy elpusztítása mellett dönt, amit Jesse és az idomárok nem hagyhatnak.

 

Partizánok - Magyar Mozi TV, január 20. szombat, 11.35h

A film egy gyerekkori barátság történetét meséli el, 1959 őszén, Budapesten. Jancsika és Feri kilenc évesek, életüket összefűzik a közös események: mikor Feri megvédi gyengébb barátját, amikor az üveggolyókat nyer, de a nagyobbak elveszik tőle, és az együtt elkövetett csínytevések, mikor a lányöltözőbe kukucskálnak és az edző megszégyeníti őket a lányok előtt, vagy a hangos partizánosdi, amivel naponta bosszantják a házmesternőt. Nem is sejtik, hogy barátságuk milyen veszélyes terepen születik. Egy nap Feri apjának a vezényletével tartóztatják le és hurcolják el Jancsika apját, aki az ötvenhatos események résztvevője volt. A házkutatás során megtalálják a lyukas nemzeti zászlót, ami akkoriban elég volt a halálbüntetéshez.

 

Robin Hood, a tolvajok fejedelme - AMC, január 20. szombat, 12.25h

Robin of Locksley Richárd királlyal keresztes hadjáratra indul a Szentföldre. Egy mór harcos, Azeem társaságában menekül meg a halálból, és együtt térnek vissza szülőhazájába, Angliába. Hazaérkezve rossz hírek fogadják: az uralkodó távollétét kihasználva anarchiába süllyedt az ország, a nottinghami seriff és társai magukhoz ragadták a hatalmat. Robin családját sem kímélték, édesapját megölték, a vagyonát és a birtokát elkobozták. Robin azonban bosszút esküszik: tisztára akarja mosni a családja nevét és vissza akarja szerezni mindazt, ami jog szerint őt illeti. Összecsap a seriff embereivel, a harcban néhányukat meg is öli, ezért menekülnie kell. Azeem társaságában a sherwoodi erdőben lel menedékre, ahol már számos üldözött bujdosik. Robin az élükre áll, hadsereggé szervezi őket, és felveszi a harcot a seriff és emberei ellen. A kalandok közepette Robin újra találkozik gyermekkori barátjával, az azóta szép fiatal nővé serdült Mariannal.

 

Én, a robot - Mozi+, január 20. szombat, 12.30h

Del Spooner (Will Smith), a chicagói rendőrség detektívje legújabb ügye során a U.S. Robotics gyár egyik alkalmazottja halálának körülményeit vizsgálja. Az elkövető egy gép, ám ez lehetetlen. Hiszen minden robot agyába be van égetve a robotika három alaptörvénye: gép nem bánthat embert, engedelmeskedik az emberi parancsnak (kivéve, ha ezzel megszegné az első szabályt) és ügyel saját épségére (kivéve, ha ezzel megszegné az első két szabályt). Ha mégis egy robot az elkövető, annak következményei beláthatatlanok...

 

A 109. utas - Filmcafe, január 20. szombat, 13.15h

A fiatal és csinos Claire pszichoterapeutaként dolgozik. A doktornőt egy repülőgép-szerencsétlenség túlélőinek kezelésével bízzák meg, hogy segítsen az embereknek feldolgozni a traumát. Érdekes módon, amikor felidézik a baleset körülményeit, az utasok egy része valami robbanásról beszél, ám a hivatalos vizsgálat erre nem tesz semmiféle utalást. Az egyik utas, Eric felkelti Claire érdeklődését, szerinte a férfi tudja, mi történt. Miközben kapcsolatuk románccá alakul, egyre több túlélő tűnik el titokzatos körülmények között. Claire magánnyomozásba kezd, hogy kiderítse, mi történt.

 

Valami Amerika - TV2, január 20. szombat, 13.20h

A történet valahol Ausztriában kezdődik, a hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton, de ez talán kevésbé lényeges, mint az érkező személye. Ö az "amerikai", aki egy jobb-kormányos luxusautóban szivarozva, Alex Brubeck néven érkezik Magyarországra, szülőföldjére, amit még fiatalon hagyott el. Neki ez az utazás a rég várt hazatérést, egy magyar reklámfilm-rendezőnek, Tamásnak pedig a "nagy lehetőséget" jelenti. Tamás bátyját, Ákost _ a menő építési vállalkozót _ és öccsét, Andrást _ a világban helyét kereső művészlelket _ hívja segítségül. Az a tervük, hogy elszórakoztatják az európai ügyeit intéző amerikai producert, hogy megnyerjék Tamás filmjéhez, mint tőkéstársat. Alex, amíg lehet, titkolja származását, és azt ígéri, beszáll a produkcióba a filmhez szükséges pénz felével. Az összeg másik felét -, ami ez esetben hatvan-millió forint _ viszont a testvéreknek kéne előteremteni. Mégpedig hat nap alatt. Megszerezhetik a pénzt, de vajon mi lesz az ára? A pénzügyi dolgok gyakran érzelmi problémákkal járnak együtt, a férfiak meg többnyire nőkkel, de még milyenekkel. Tamásnak ott van Eszter, Ákosnak pedig Timi, a nőiesség két markáns képviselője, akiket még véletlenül sem lehet összetéveszteni. Terka néniről, a bejárónőről nem is beszélve, akit mint anyjukat tisztelik a fiúk. Természetesen ebben a történetben is ők, a nők állnak mindennek a hátterében, és mint általában, a megoldást is bennük kell keresni a felmerülő problémákra. Abból pedig akad bőven, pláne ha vígjátékról van szó…

 

Sivatagi cápák - VIASAT FILM, január 20. szombat, 14.25h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudják, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak.

 

Csúcshatás - AMC, január 20. szombat, 15.25h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Amit még mindig tudni akarsz a szexről - Paramount Network, január 20. szombat, 16.10h

Harminc év házasság után egy középkorú házaspár intenzív, egyhetes tanácsadáson vesz részt párkapcsolatuk javítása céljából.

 

Négybalkéz - Moziverzum, január 20. szombat, 17.15h

A milliomosok megérik a pénzüket! Amikor Max Fairbanks, a többszörös multimilliomos tetten ér a házában egy ártatlan betörőt, az első dolga, hogy kirabolja. Elveszi tőle a kabalagyűrűjét, ami a jótét bűnözőt eddigi pályafutása során mindig sikerre segítette. Kevin a piacról él, s ha méltó akar maradni rovott múltjához, és továbbra is betörőként keresné meg a betevőt, kénytelen nekilátni, hogy visszaszerezze a gyűrűt. De igazi ellenfelére akad: egy másik született gazemberre. Ettől kezdve pedig mindkettejük életében a legfőbb feladat a másik orra alá borsot törni. Kevin-t bűntársai segítik, Fairbanks-t pedig a felső tízezer. Mindent elkövetnek azért a gyűrűért, amerre járnak botrányt, botrányt követ. Ha nem utálnák egymást ennyire, el kellene ismerniük, hogy nem volt még ilyen szórakoztató ellenfelük…

 

Az 57-es utas - AMC, január 20. szombat, 17.30h

Charles Rane (Bruce Payne), a világ egyik legveszedelmesebb bűnözője az FBI kíséretében az 57-es járat utasa, akárcsak John Cutter (Wesley Snipes) antiterrorista szakértő, aki épp új állomáshelyére tart. Cutter nem is sejti, hogy egy gépen utazik Rane-nel, ahogy azt sem, hogy az utasok között a terrorista jól értesült, állig felfegyverzett társai is elvegyültek. Röviddel a felszállás után a fegyveresek hatalmukba kerítik a gépet, megölik az FBI embereit és kiszabadítják főnöküket. És ekkor az egyik átlagosnak tűnő utas kezébe veszi az ügyet.