Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Filmdömping várja ma a tévézőket, lehet bátran csemegézni!

Egy eltitkolt élet - Paramount Network, szeptember 15. vasárnap, 10.45h

Lady Rose (Vanessa Redgrave) egy idős nő, aki 40 éven át élt kórházban. Sivár környezete ellenére a benne lévő életkedv nem fakult meg. Dr. Grene-t (Eric Bana) vonzza a nő esete, szeretné felfedni múltját, és megszabadítani őt. Lady Rose írásai alapján megismerünk egy szeretettel és igazságtalanságokkal teli életet, és egy bátor, fiatal nőt, akinek egyetlen bűne, hogy szerelembe esett. A nehéz időkben játszódó történetből megismerhetjük a nő utolsó dicsőséges éveit.

 

Négy esküvő és egy temetés - Filmcafe, szeptember 15. vasárnap, 10.50h

Charles és Carrie egy esküvőn pillantják meg egymást, és a fiú úgy érzi, hogy Carrie a legvonzóbb nő, akivel valaha is találkozott az életében. Egy önfeledt és szenvedélyes éjszakát töltenek együtt, majd elbúcsúznak egymástól. Két hónap múlva azonban ismét találkoznak egy másik esküvőn, ahol Carrie bemutatja Charles-nak a vőlegényét. Tíz hónappal később Charles a saját esküvőjére készülődik. Carrie is megérkezik, és közli a fiúval, hogy elvált. Charles életének legnehezebb döntése előtt áll. Mindjárt oltár elé kell vezetnie a menyasszonyát, ő pedig Carrie-t szereti.

 

Egy kivételes barát - VIASAT FILM, szeptember 15. vasárnap, 11.55h

Ne félj a tévéstől! Tom Junod (Matthew Rhys) cinikus újságíró, akinek semmi kedve nincs nagyinterjút készíteni Fred Rogersszel (Tom Hanks) az országszerte kedvelt tévés műsorvezetővel, aki legendássá vált kardigánjában több mint 30 éven keresztül készítette kisgyerekek számára bábos-mesés-zenés műsorát. Ám egy újságírónak nyitottnak kell lennie a meglepetésekre: az interjú nem úgy sikerül, ahogy Fred eredetileg tervezte, és a beszélgetés hatására mindkét résztvevő élete örökre megváltozik.

 

Mint a hurrikán - TV2, szeptember 15. vasárnap, 13.15h

Ben, a legénybúcsúja után New Yorkból útnak indul Savannah-ba, hogy oltár elé vezesse szíve választottját, kimondja a boldogító igent, és elkötelezze magát egy életre. Ő a legboldogabb ember a világon, mert még nem sejti, hogy egy valóságos természeti katasztrófa tart felé. Sőt, már itt is van, épp most ült le mellé a repülőn. Úgy hívják, Sarah. És egy őrjítően csinos és elsöprő erejű nő alakját öltötte fel...

 

Libabőr 2 – Hullajó Halloween - VIASAT3, szeptember 15. vasárnap, 14.25h

A horrorregényírónak van egy nagy titka: fantáziájának meghökkentő és hátborzongató szülöttei életre kelnek, kilépnek a borítók közül, és elkövetik mind azt a gonoszságot, amellyel szerzőjük felruházta őket. Ezért van minden könyvén lakat. És ezért nem tanácsos kinyitni a lakatot. Ha valamelyik rémnek sikerül megszöknie, a hosszú fogság után kiélvezi a szabadságát, és annyit rosszalkodik, amennyit csak tud. A szerző legutóbb ifjú szomszédja segítségével zabolázta meg az elszabadult regényrém hordát – de ezúttal még nagyobb megpróbáltatás várja a könyvek új kíváncsi olvasóit…

 

Elektra - Prime, szeptember 15. vasárnap, 14.45h

A homály leple alatt, az idők kezdete óta dúl a háború a jó és gonosz seregei között. Hol nagykiterjedésű csatamezőn vívják, hol pedig csak egyetlen ember szívében küzdenek. A mi időnkben a gonosz úgy nevezi magát, "A kéz". A jó pedig, a Kimaguri ösvény követőiből áll össze. Mindkét oldal egyet akar, egy legendás harcost, egy elveszett lelket, aki minden nemzedék során egyszer visszatér. A harcosnő, aki képes fentartani az egyensúlyt a két oldal között. Ám ugyanakkor a végső győzelmet jelentő fegyver is lehet azon oldal számára, amely képes maga mellé állítani őt, ebben az ősi háborúban. Sokan úgy gondolják, hogy a profi bérgyilkosnő, az anyátlan leány Elektra (Jennifer Garner) az, akiben ez az erő lakozik…

 

Dóra és az elveszett Aranyváros - Moziverzum, szeptember 15. vasárnap, 15.10h

Dóra a dzsungelben nőtt fel, de a legveszélyesebb kalandra, arra, hogy mi vár rá a középiskolában, senki sem készítette fel. Amikor azonban a szülei a legendás elveszett Aranyváros kutatása közben titokzatos körülmények között eltűnnek a dél-amerikai dzsungelben, Dóra nem habozik. Kis csapata, azaz Csizi, a majom, Diego, a rejtélyes dzsungellakó és néhány szedett-vedett tini élén elindul, hogy megmentse a szüleit, és megfejtse az inka civilizáció ősi, megoldatlan rejtélyét...

 

Mindenki utálja Johant - Paramount Network, szeptember 15. vasárnap, 14.55h

A magának való Johan egy csendes kisvárosban él, és egyetlen szenvedélyének, a robbantásnak hódol. Élete szerelme a szomszéd lány, de egymásra találásukat nehezíti, hogy tinédzser korukban véletlenül majdnem felrobbantotta őt is.

 

Tükröm, tükröm... - Filmcafe, szeptember 15. vasárnap, 15.30h

Rose Morgan a Columbia Egyetem csúnyácska, ám sziporkázóan vicces, értelmes és művelt oktatója nem sok mindent remél az élettől. Megszokta, hogy ő az a lány, akire úgysem figyel fel senki a külseje miatt. Gregory Larkin a rendkívül sármos, ám időnként unalmas férfi szintén az egyetemen tanít matematikát. Első ránézésre ez a két ember nem is állhatna távolabb egymástól, ám egy nap mégis találkoznak és kiderül, hogy ők ketten egy lélek. Mindketten úgy érzik, hogy soha senkivel nem értették meg magukat ennyire, ezért a férfi feleségül kéri Rose-t. A házasság jól működik, ám egy nap a nő rádöbben, hogy beleszeretett a férjébe és többet szeretne, mint barátságot. Gregory azonban úgy véli, a jól működő kapcsolatukban semmi szükség a szexre. Rose viszont nem hajlandó megalkudni és úgy dönt kezébe veszi az életét.

 

Szerelem kölcsönbe - Film4, szeptember 15. vasárnap, 15.35h

Rachel tehetséges ügyvédnő egy menő New York-i irodában, nagylelkű és hűséges barát, és legnagyobb bánatára még mindig szingli amire legjobb barátnője, a jegyben járó Darcy előszeretettel emlékezteti. De a harmincadik születésnapi buliját követően Rachel, a javíthatatlan jó kislány váratlanul Dex karjaiban köt ki, akibe a jogi egyetem óta szerelmes és aki történetesen Darcy vőlegénye. A Darcy esküvőjét megelőző hetekben egyre jobban összekuszálódnak a szálak, Rachel pedig lehetetlen helyzetben találja magát: döntenie kell a Darcyhoz fűződő barátsága és élete nagy szerelme között.

 

A maszk - AMC, szeptember 15. vasárnap, 16.10h

Stanley Ipkiss igazán szánalmas, kétbalkezes figura! Bármibe fog, az homlokegyenest ellenkezőleg sül el. De csak addig, amíg rá nem vigyorog a bandzsa szerencse egy ősi maszk képében. Elegendő, ha az arcára húzza és Stanley Ipkiss többé nem az, aki volt! Új énje szórakoztató, szívdöglesztő, akinek minden trükk a kisujjában van. Ám hamarosan a maszk új gazdához kerül, aki korántsem ilyen szórakoztató, s azt tervezi, hogy emberfeletti erejével uralma alá hajtja a várost. A kétbalkezes Stanley kénytelen akcióba lépni.

 

A sziget - VIASAT3, szeptember 15. vasárnap, 16.15h

Licoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan-2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a Szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, minden hazugság, amit eddig saját magáról és a világról tudott, a Sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután kiderül számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből.

 

47 Ronin - Mozi+, szeptember 15. vasárnap, 16.40h

Ez a nagyszabású, 3D-s fantasy-kalandfilm az egyik legrégibb ősi japán történet alapján készült. Keanu Reeves alakítja Kai-t, a számkivetettet, aki csatlakozik Oishi-hez, a 47 Ronin vezetőjéhez. Együtt akarnak bosszút állni az álnok nagyúron, aki megölte gazdájukat és kitiltotta földjéről a szamurájokat. Hogy szülőföldjük becsületét visszaállítsák, a harcosok olyan küldetésbe kezdenek, melynek viszontagságai az egyszerű harcosokat elpusztítanák. A látványos film oly módon kelti életre a lenyűgöző tájakat és a hatalmas csatákat, ahogy azt még ebben a műfajban sosem láthattuk!

 

Bridget Jones naplója - Prime, szeptember 15. vasárnap, 16.45h

Helen Fielding regénye alapján! Az újév kezdetén Bridget úgy dönt, kezébe veszi az életét és naplóírásba kezd. Miközben barátai, Jude, Sharon és Tom reménytelen tanácsokkal traktálják, Bridget azon veszi észre magát, hogy két férfi között hánykolódik. Az egyik az elbűvölő, szexi, de veszélyes főnöke, Daniel Cleaver, a másik Mark Darcy, a család régi barátja, aki kezdetben tartózkodónak és unalmasnak tűnik, míg fel nem tárul az igazi énje. Bridget naplója rögzíti kaotikus élete irányítására és belső tartása kifejlesztésére tett sikertelen kísérleteit. Ahogy az elképesztő dilemma tovább bonyolódik, Bridget rájön, hogy elnyomhatatlan érzéke van arra, hogy túlélje az őt körülvevő káoszt...

 

Szerelembe gurulva - Mozi Klub, szeptember 15. vasárnap, 16.55h

Jocelyn sikeres üzletember, híres nőcsábász, megrögzött hazudozó és szerepjátékos, az egyéjszakás kalandok bajnoka. Miközben orvos barátja tanácsára megpróbálna leszokni minderről, hódító énje ismét felülkerekedik. Ezúttal kerekesszékesként hajt rá egy bombázóra. Egészen addig, amíg a lány be nem mutatja neki mozgássérült nővérét, Florence-ot. Ettől kezdve a szerep állandósul és Jocelyn életében megjelenik egy másfajta érzés. Lehet-e mentség a szerelem a hazugságra? Meddig tartható fenn a szerepjáték egy párkapcsolatban és milyen áron? És persze: mi mindenre vagyunk képesek a szerelemért? A kapuzárási pánikból menekülő Jocelyn barátait is elképesztő helyzetekbe sodorva mozgat meg hatalmas energiákat, hogy elnyerje Florence kegyeit. Bájos, kedves, vicces és nagyon francia. Pont, mint az Életrevalók.

 

Pokémon – Pikachu, a detektív - Moziverzum, szeptember 15. vasárnap, 17.10h

Tim, a legendás zsaru fia valaha Pokémon-edző akart lenni. De sem rendőr nem lett belőle, sem sportember – és nem is nagyon bánja. Ám abban a világban, amelyben emberek és pokémonok együtt élnek, nem lehet megúszni a kalandot. Amikor bűntény történik, egy különös lény keresi fel Timet. Azt állítja magáról, hogy legendás nyomozó. Hogy nagy kalandor. Hogy legyőzhetetlen hős. De kicsi, sárga, villám alakú farka van, és a srácon kívül mindenki úgy hallja, hogy csupán egyetlen szót ismételget: Piká! A neve: Pikachu. Így miközben Tim eltűnt apját keresi, Pikachu szeretné bebizonyítani a világnak, milyen kiváló detektív. Ez a teljesen valószínűtlen páros együtt vág neki a nyomozásnak, és bebizonyítják, hogy ember és pokémon akár jó barátok is lehetnek.

 

Wild Wild West – Vadiúj Vadnyugat - RTL HÁROM, szeptember 15. vasárnap, 17.25h

A büszke déliek visszavágásra készülnek az elvesztett polgárháború után. Hadseregük nem lévén új, és minden eddiginél hatékonyabb harci eszköz kifejlesztésén és Grant elnök meggyilkolásán dolgoznak. Vezérük a zseniális és bosszúéhes háborús veterán, Arliss Loveless (Kenneth Branagh). Az agytröszt parancsára elrabolják az Államok legnagyobb tudósait, hogy titkos rejtekhelyükön a félelmetes Tarantula nevű harci szerkezet megvalósításán dolgozzanak. A kormány két legjobb titkos ügynökét küldi a mindenre elszánt lázadók megállítására. Az egyik James West (Will Smith), akinek sármja, nagy dumája és gyors keze a fegyvere. A másik Artemus Gordon (Kevin Kline), aki pedig az álcázás, az intelligencia és az ügyes kis szerkezetek nagymestere. A két ügynök kezdetben egymással rivalizálva vág neki a feladatnak, de gyorsan rájönnek, hogy ezzel az ellenféllel szemben csakis egymással társulva érhetik el céljukat.

 

A Pentagon titkai - Filmbox, szeptember 15. vasárnap, 17.40h

1971 júniusában hatalmas botrány rázza meg az Amerikai Egyesült Államokat: a The New York Times részleteket közöl egy szigorúan titkos jelentésből, amelyből nyilvánvalóvá válik, hogy az USA kormánya félrevezette a közvéleményt a vietnámi háborúval kapcsolatban. Miután a kormány leállíttatja az anyagok közzétételét és bíróság elé idézi a napilapot, az iratokat kiszivárogtató katonai elemző, Daniel Ellsberg (Zach Woods) a The Washington Posthoz fordul.