Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Kigyűjtöttünk a legjobb filmeket, neked már csak a tévét kell bekapcsolnod...

Vörös kutya - Paramount Network, szeptember 22. vasárnap, 09.15h

A Dampier-bányatelepen a munka nehéz, az ott dolgozók pedig kemény emberek, de az ő szívüket is meglágyítja egy barátságos négylábú, amelyet kicsit mindenki a sajátjának tekint. Amikor pedig egyikük eltűnik, a hűséges eb a keresésére indul.

 

Két és fél kém - Filmcafe, szeptember 22. vasárnap, 9.35h

Jane Blue és férje, az ugyancsak szuperkém Jeff egy különösen izzasztó helyzetben, egy izgalmas lövöldözés kellős közepén szerettek egymásba, és hamarosan úgy döntöttek, hogy nincs több gondtalan hősködés, letelepszenek és családot alapítanak. Most mindkettőjük életét kitölti a kisbabájukról való gondoskodás és a gondtalan semmittevés békés new orleans-i otthonukban. De egy igazi profi sohasem tagadhatja meg a hivatását, úgyhogy amikor volt főnökük arra kéri őket, hogy szakítsák meg kicsit a dajkaságot, és segítsenek egy nemzetközi gengszterbanda felszámolásában valamint egy eltűnt fegyverszállítmány felkutatásában, mi mást is tehet a Blue család, igent mondanak, és felkerekednek, immár hármasban.

 

Szerelem második látásra - TV2, szeptember 22. vasárnap, 11.20h

Javában dúl a második világháború, és ez Yazoo lakóinak hangulatára is rányomja a bélyegét. A nyolcéves Willie (Frankie Muniz) azonban nem emiatt szomorú. Nehezen illeszkedik be a közösségbe, nem talál barátot magának és a lányokkal sem ért szót. Kilencedik születésnapjára egy kutyát kap: Skipet. Az új jó barát teljesen megváltoztatja az életét. Skipnek köszönhetően a többi fiú is lassan befogadja Willie-t, tagja lehet a focicsapatnak, és az iskola legszebb lánya sem fordít hátat többé neki!

 

Kutyám, Skip - Film+, szeptember 22. vasárnap, 11.20h

Javában dúl a második világháború, és ez Yazoo lakóinak hangulatára is rányomja a bélyegét. A nyolcéves Willie (Frankie Muniz) azonban nem emiatt szomorú. Nehezen illeszkedik be a közösségbe, nem talál barátot magának és a lányokkal sem ért szót. Kilencedik születésnapjára egy kutyát kap: Skipet. Az új jó barát teljesen megváltoztatja az életét. Skipnek köszönhetően a többi fiú is lassan befogadja Willie-t, tagja lehet a focicsapatnak, és az iskola legszebb lánya sem fordít hátat többé neki!

 

Hollywoodi őrjárat - Filmcafe, szeptember 22. vasárnap, 11.25h

Joe Gavilan (Harrison Ford) és K.C. Calden (Josh Hartnett) a világ egyik legmenőbb helyén, Hollywoodban dolgoznak nyomozóként. Őket ez a tény azonban nem nagyon motiválja. Igazándiból mindketten valami másban utaznak, a rendőrségi meló pedig amolyan kényszermegoldásnak tűnik számukra. Joe ingatlanokkal bizniszel és ebből próbál meg egy rendőrhöz képest meglehetősen nagy lábon élni. K.C. színészi karrierjét építgeti és minden lehetőséget kihasznál arra, hogy jógát oktasson ráérő háziasszonyoknak. Egy rapbanda lemészárlásának ügyét azonban már nem tudják elkerülni, ráadásul a belső ellenőrzés egyik féltékeny ügynökével is meg kell birkózniuk valahogy.

 

Heves jeges - Film Mánia, szeptember 22. vasárnap, 12.10h

Hatalmas esküvő készülődik a de Tartas és a Crépin-Jaujard család között, a szülők már mindent elrendeztek Didier és Evelyne kézfogójával kapcsolatban. Ám váratlanul megtalálják de Tartas feleségének a nagyapját, méghozzá jégbe fagyva. A papát magához veszi a család, s hogy ne okkozzanak neki megrázkódtatást, múlt századbéli stílusban rendezik be a házukat és a környezetét. Ám eljön az az idő, amikor is az "örökifjú" megtudja az igazat.

 

Zsoldoskatona - AMC, szeptember 22. vasárnap, 13.10h

A középkorban vagyunk a barletta-i csatában. Fieramosca és négy társa, hogy megmeneküljenek az éhhaláltól, a spanyolok mellé szegődnek zsoldoskatonának. Amint sikerül bejutniuk az ostromlott várba, Fieramosca megragadja a faltörő-kost és tisztogatni kezd az ellenség soraiban, ezért jutalmul egy fiatal szolgát bocsátanak a rendelkezésükre. Megkapják a zsoldot és odébbállnak. Útközben vándorszínészekkel találkoznak és Fieramosca újabb hőstettet visz véghez, megmenti egy komédiáslány életét. Így lesz a hatalmas termetű férfiúból egy szempillantás alatt zsoldoskatonából komédiás.

 

Ha eljön Joe Black - TV2, szeptember 22. vasárnap, 13.55h

Előbb vagy utóbb mindenki találkozik a maga Joe Black-jével... Bill Parrish gazdag és befolyásos üzletember, pazar körülmények között él két szerető lányával a közelében, s néhai felesége emlékével a szívében. Életében éppen két nagy dolog van készülőben. Az egyik a cégének egyesítése egy másik mamutvállalattal, a másik pedig a 65. születésnapja, melynek alkalmából idősebb lánya világraszóló partit szervez. Ám valami közbeszól. Egy hang, melyet csak Bill hall, s amely zavarba ejtően és kíméletlenül mondja a magáét. Ez a Halál hangja… De a Halál nem elégszik meg ennyivel, hanem alakot ölt és meghívatja magát a családi vacsorára. Bill a rejtélyes idegent pedig Joe Black néven mutatja be...

 

Bor, mámor, Provence - SuperTV2, szeptember 22. vasárnap, 14.15h

A bankár Max (Russell Crowe) élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától (Albert Finney). Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Szinten minden percét lekötik emlékei és Fanny (Marion Cotillard), a közeli étterem elbűvölő tulajdonosnője. Azonban az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie (Abbie Cornish), a nagybácsi törvénytelen lánya. Azonban nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében...

 

Harry Potter és a Tűz Serlege - RTL, szeptember 22. vasárnap, 14.45h

Az új tanévben a tizennégy éves Harrynek (Daniel Radcliffe) nála idősebb, tapasztaltabb diákokkal együtt kell részt vennie a nemzetközi Trimágus Tusán, amelyre megmagyarázhatatlan módon egy ismeretlen nevezte be. Ám az iskolai verseny veszélyei elhalványulnak az immár bizonyossá váló tény mellett: Voldemort, a Sötét Nagyúr ismét színre lépett, és nemcsak hatalmát nyerte vissza, hanem emberi alakját is.

 

Válótársak - Paramount Network, szeptember 22. vasárnap, 14.55h

Audrey Woods (Julianne Moore) és Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) egymással szöges ellentétben álló két felfogás szerint végzi ügyvédi munkáját. Nagy a tét, mikor egymással szembe kerülnek a bíróságon, hiszen veszett ügye, még egyiküknek sem volt.

 

Derült égből apu - Moziverzum, szeptember 22. vasárnap, 15h

A léhűtő Valentín (Eugenio Derbez) élete egyik pillanatról a másikra megváltozik, amikor exbarátnője, Julie (Jessica Lindsey) megjelenik Mexikóban, és a kezébe nyomja újszülött kislányát, majd szó nélkül távozik. A kétségbeesett férfi azonnal a nő után indul Miamiba, és közben megpróbálja életben tartani a rábízott újszülöttet. A kis Maggie hat évvel később apja legnagyobb támasza lesz, és együtt járnak filmforgatásokra kaszkadőrködni. Valentín belerázódik közös életükbe, és örömmel adja fel a keresést Maggie anyja után. Minden tökéletesnek látszik, amikor váratlanul felbukkan Julie, és visszaköveteli a kislányt.

 

Jóságos ég! - Mozi Klub, szeptember 22. vasárnap, 15.50h

Öt apáca végzi szolgálatát egy idősek otthonában, amit már ideje lenne felújítani. Amikor a városban egy kerékpárversenyt rendeznek, ami még ráadásul pénzjutalommal is jár, az apácák nem sokat gondolkodnak. Csupán egyetlen apró bökkenő akad: szinte egyikőjük sem tud biciklizni.

 

Adunk a kultúrának - Filmbox, szeptember 22. vasárnap, 16.20h

Sose kezdj ki egy írrel! Jimmy (Eddie Griffin) egy egész faluba beleköt, amikor csalással megnyeri a hely egyetlen tehermentes épületét, a kocsmát. A szabadságot jelképező helység amerikai kézbe került, a falubelieknek már nem csak a helyi lord pénzéhségével, hanem az amerikai srác lazaságával, hatalmas egójával és vég nélküli szövegelésével kell szembeszállnia. Az eladósodott lakók nem is sejtik, hogy Jimmynél nincs jobb fegyver a lord ellen.

 

Azt beszélik - AXN, szeptember 22. vasárnap, 16.50h

Sarah (Jennifer Aniston), a New York-i újságíró már menyasszony, de halogatja a házasságot és nem szívesen utazik haza vidékre, a húga esküvőjére. Ám a vendégség másképp alakul, mint hitte. Megismerkedik egy milliomos sármőrrel, Beau Burrough-val (Kevin Costner) és bár eleinte úgy néz ki, szerelem lesz a dologból, a románc balul sül el. A férfi néhány megjegyzése alapján Sarah nyomozni kezd és elképesztő családi titkokra derít fényt: az ő nagymamája volt a Diploma előtt című klasszikus vígjátékot ihlető történet hősnője.

 

Gyávák és hősök - Paramount Network, szeptember 22. vasárnap, 16.55h

Robert Redford, Tom Cruise és Meryl Streep "hármas kiütéses alakítást nyújt" (Vue Weekly) ebben a megrendítő és összetett történetben, amely a kiállás következményeit járja körül. Egy idealista professzor (Redford) Kaliforniában megpróbál motiválni egy diákot (Andrew Garfield), hogy kezdjen többet az életével, míg a karizmatikus amerikai szenátor (Cruise) Washingtonban egy új közel-keleti háborús stratégiát vázol fel a rámenős tévés újságírónak (Streep). A világ másik felén a professzor két hajdani tanítványa Afganisztánban az ellenséges vonalak mögött rekedt a szabadságért - és az életükért - harcolva. Miközben egyre nő a feszültség és röpködnek a golyók, ezek az amerikaiak addig nem is sejtett módon változtatják meg egymás életét és a világot.

 

Taxi - Mozi+, szeptember 22. vasárnap, 17.10h

Marseille-ben muködik egy titkos szervezet, melynek tagjai ravaszabbak a rendoröknél, gyorsabbak az urhajósoknál, és lazábbak, mint bármelyik vagány. A kismotoron száguldó pizzás fiúk számára igazi paradicsom a nagyváros veszélyes forgataga. És mind közül Daniel a leggyorsabb, legbátrabb, és töri a legtöbb borsot a városi zsaruk orra alá. De egy turbómotorral és magassági kormánnyal rendelkezo taxi, egy felettébb tüzes lány, valamint egy lerázhatatlanul gondos anyuka színrelépése következtében úgy alakul, hogy Daniel mégis a rendorök között találja magát. A városban ugyanis megjelenik egy szuperravasz német banda, és a tanácstalan kopóknak segítségre van szüksége…

 

Sherlock Holmes - Film+, szeptember 22. vasárnap, 17.55h

A legendás mesterdetektív, aki közelharcban legalább olyan verhetetlen, mint logikus gondolkodásban, élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) és hű társa, Dr. Watson (Jude Law) a fekete mágia nagymestere, Lord Blackwood (Mark Strong) nyomába ered. Ha nem leplezik le időben, az végzetes következményekkel járhat az egész birodalomra nézve.