Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Itt vannak azok a filmek, amiket jó szívvel, ha napközben tévéznétek. Az esti gyűjtést egy másik cikkben találjátok.

Top Gun - Mozi+, május 23. vasárnap, 9h

Mitchell hadnagy (Tom Cruise), becenevén "Maverick" remek vadászpilóta, de ez neki nem elég: ő a legjobbak között is a legjobb akar lenni. Sikerül is bekerülnie az USA haditengerészetének elitképőjébe, a híres "Top Gun"-ba, s ettől az élete gyökeresen megváltozik. Ha sikerül lehiggadnia, és kerülnie a lélegzetelállító légimutatványok közepette a felesleges hősködést, valóra válthatja minden álmát. Azt is, ami a dermesztően szép Charlotte-tal kapcsolatos (Kelly McGillis), aki matekra oktatja a pilótákat, de civilként beavatja Mavericket a tananyagon túlmenő titkokba is.

 

Megtehetek bármit - Sony Movie Channel, május 23. vasárnap, 9.30h

Neil Clarke (Simon Pegg) egy átlagos tanár nem mindennapi képességre tesz szert: bármit megtehet, amit csak akar. Nem sejti, hogy eme képesség mögött földönkívűli erők ördögi terve lapul.

 

Csupasz pisztoly 2 1/2 : A dermesztő rémület - Mozi+, május 23. vasárnap, 11.15h

Frank Drebin visszatért. Nincs mit tenni…Frank Drebin hadnagy imádja a rejtélyeket. Miért vagyunk itt? Van-e élet a szex után? Igen, Drebin nagy kérdéseket kutat _ és most a legnagyobb az, hogy miként lehet meghiúsítani a fondorlatos Quentin Hapsburg tervét, mellyel a környezetet akarja tönkre tenni! A Csupasz pisztoly fergeteges folytatásában Nielsen-nel együtt visszatér Priscilla Presley, mint Jane, a nő, aki húsz lépésről is megolvasztja a sajtos szendvicset, és George Kennedy, mint az elszánt Ed Hocken kapitány. Itt az egész banda. És velük a poénok is. Ahogy Drebin, te is imádni fogod!

 

Egy csodálatos elme - Moziverzum, május 23. vasárnap, 11.20h

Sylvia Nasar regénye alapján! 1947-et írunk: John Forbes Nash Jr., megérkezik a Princeton Egyetemre, hogy matematikát tanuljon. A titokzatos Nyugat-Virginiai zseninek sem pedigrés iskolai múltja, sem pénze nincs elég ahhoz, hogy bekerüljön az elit diákok körébe. Ám számára semmit sem jelent a társasági élet _ sem az órák látogatása. A különc fiút egyetlen dolog érdekli: egy egészen eredeti ötlet megtalálása. A matematika szakon könyörtelen verseny folyik, és sokan szívesen látnák Nash bukását. Mégis épp a rivalizálás adja meg neki a kellő lökést, egy este a helyi bárban megfigyeli, hogyan versengenek a fiúk egy szőke lányért, és az ötlet, mely oly régóta kísérti, megfogan. Megírja dolgozatát a játékelméletről _ a versengés matematikájáról -, mely bátran szembeszegül Adam Smith-nek, a modern közgazdaságtan atyjának doktrínáival. 150 év elfogadott gondolatvilága hirtelen idejétmúltnak tűnik, és Nash élete örökre megváltozik. Megnyer egy rangos ösztöndíjat, és tanári állást kap, de nem elégedett. A tudomány, jelentős szerepet játszott Amerika második világháborús győzelmében, és most, a hidegháború csúcsán Nash feladatot akar az új konfliktusban. Vágyai teljesülnek, amikor felbukkan a rejtélyes William Parcher, és szigorúan titkos megbízatást ad neki: ellenséges kódokat kell megfejtenie. Nash teljes szívvel és aggyal veti magát a munkába. Ám a szívére is vár feladat. Megismerkedik a gyönyörű és ragyogóan okos Alicia-val, aki Nash-t egy számára eleddig teljesen ismeretlen fogalommal ismerteti meg: a szerelemmel. Összeházasodnak, de Nash nem avathatja be hitvesét kettős életébe. Ám ennek a munkának, a veszélynek és titkolódzásnak súlyos ára van...A film 4 Oscar-díjat és 3 Golden Globe díjat nyert!

 

Wonder Woman - RTL Klub, május 23. vasárnap, 12.10h

Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnőjét legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai. Míg meg nem látja az első férfit. Egy pilóta, Steve Trevor (Chris Pine) lezuhan a parton, és óriási háborúról beszél, amely a kinti világban dúl. Diana biztos benne, hogy Árész, a háború istene áll a háttérben, és úgy dönt, hogy a meglepett pilótával elhagyja az otthonát, hogy megállítsa a vérengzést. Hamarosan a frontvonalban találja magát, ahol felébred emberfeletti ereje, és rájön, hogy a mi a végzete.

 

Éjjeli napfény - SuperTV2, május 23. vasárnap, 13.20h

A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét _ amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek, és innentől kezdve minden éjszakát együtt töltenek a csillagok alatt. Katie előtt megnyílik a világ, lelkitársa oldalán végre valóra válik rég áhított álma. Ám a fiú elől eltitkolja a betegségét, amivel óriási veszélybe sodorja az életét...

 

Ének a búzamezőkről - Duna Tv, május 23. vasárnap, 14.25h

A háború a falvak életét is feldúlta. A férfiak távollétében a földeken az asszonyok és az öregek végeztek minden munkát. Az orosz hadifogságból hazatért Ferenc a szomszéd tanyán találja meg a kisfiát, akit édesanyja halála óta a férfi földije és katonatársa, Rókus családja nevelt. Most tőle tudják meg a szomorú hírt: együtt szöktek meg a fogságból, de Rókus útközben meghalt. Ferenc és Rókus özvegye, Etel lassan, szemérmes tartózkodással összemelegszenek. Boldogságuk azonban nem lehet tartós, mert a férfi szörnyű titkot őriz a szívében... A film Móra Ferenc művéből készült.

 

Kutyahideg - RTL Klub, május 23. vasárnap, 15.15h

Tudósok és felfedezők kis csoportja a Déli-sarkvidéken végez kutatómunkát. A közelgő vihar elől repülővel evakuálni tudják őket, a szánhúzó kutyákat azonban kénytelenek magukra hagyni. Az Antarktiszon kitör az évszázad vihara.

 

Hanta boy - Moziverzum, május 23. vasárnap, 15.45h

Fletcher Reede menő ügyvéd, aki élvezi az életet és sajátos erkölcsi felfogás szerint szolgálja az igazságot, mely szerint a tárgyalóteremben az igazság mellékes. Fletcher sosem hagyja, hogy a tények útjába álljanak egy jó érvelésnek és párját ritkítja, ha túlzásról, ferdítésről, az igazság kicsavarásáról van szó. Nyájas, teljesen meggyőző _ és egy megrögzött hazudozó. Amilyen könnyedén megy a hantázás Fletcher-nek, olyannyira meggyűlik a baja az apai kötelességekkel. De egy szép napon a kisfia egy születésnapi kívánság hatására becsületes embert csinál belőle, és Fletcher rájön, hogy a legerősebb oldala _ éppen a nagy szája _ vált a legnagyobb terhévé... A Hanta Boy egy mulatságos és érzelmes történet egy férfiról, aki az anyagiak csábítása és a fia szeretete között őrlődik. A film felvonultatja mindazokat a komikusi eszközöket, amelyek Jim Carrey-t a 90-es évek egyik legsikeresebb sztárjává tették, ugyanakkor Fletcher Reede figurája sokkal valóságosabb, mint a komikus korábbi szerepei.

 

Szerelem a végzeten - Film Mánia, május 23. vasárnap, 16.20h

1990 telének egy az ünnepi vásárlóktól nyüzsgő napján Jonathant és Sarát összehozza a véletlen, no meg egy pár kötött kesztyű. Két idegen New York forgatagában, akik azonnal a kölcsönös vonzalom áldozatául esnek. Annak ellenére, hogy mindketten járnak valakivel, együtt töltik az estét Manhattanben kószálva úgy, hogy egymás nevét sem tudják. Ám mikor az éj elkerülhetetlenül véget ér, kénytelenek megtenni a következő lépést. A megbabonázott Jonathan azt javasolja, cseréljenek telefonszámot, ám Sara húzódozik, és azzal áll elő, hogy bízzák közös jövőjüket a sorsra. Ha az ég egymásnak teremtette őket, mondja, akkor megtalálják útjukat egymás életébe. Ez lenne a terv. Ám a sors mást akar. Néhány évvel később Jonathan és Sara élete gyökeresen megváltozott, mindketten arra készülnek, hogy összekössék életüket valaki mással. Nincs mese, eljött az idő, engedniük kell kíváncsiságuknak, és fel kell kutatniuk egymást _ kerül, amibe kerül. De vajon kicselezhetik-e a végzetet, és saját kezükbe vehetik-e a sorsot?

 

Ace Ventura - Állati nyomozó - Mozi+, május 23. vasárnap, 17h

Ace Ventura a világ legnagyszerűbb állatnyomozója. Ha eltűnt állatokat kell felkutatni, Ace ott terem, és a kedvenc hamarosan előkerül. Ace azonban nem hétköznapi figura: úgy eszi a szotyolát, mint egy papagáj, öltözéke igen különleges, haja pedig teljesen egyénre szabott. Amikor elrabolják a miami futballcsapat szerencseállatát, Hópihét, a palackorrú delfint, Ace fantasztikus nyomozásba kezd. Igen különös tehetségről tesz tanúbizonyságot, ahogy nyomra akad, rögtön el is veszti azt, ha pedig már senki sem tud semmi újat felmutatni, ő hihetetlen szerencsével továbbviszi az ügyet. Hamarosan nem csak egy delfint kell megkeresnie, hanem az egyik csatárt is, akit szintén elrabolnak.

 

Ha eljön Joe Black - Prime, május 23. vasárnap, 17.15h

Két lányával él William Parrish, a dúsgazdag, New York-i üzletember. A hatvanötödik születésnapja alkalmából a nagyobbik lánya hatalmas partit szervez. Ám előtte Parrish rosszul lesz, megérinti a halál szele. Hamarosan megnyerő modorú, jó képű fiatalember állít be a házába. Joe Black a Halál megtestesülése. Magával akarja vinni az áldozatát, ám meglátja a férfi gyönyörű lányát, Susant. Ezt látva és kihasználva, Parrish alkut köt a Joe Blackkel: haladékot kap, míg az megízleli az emberi létet. Ám a Halál ideje is lejár, vissza kell térnie oda, ahová való.

 

Avatar - SuperTV2, május 23. vasárnap, 17.50h

Egy deréktól lefelé megbénult háborús veterán a távoli Pandorára utazik. A bolygó lakói, a Na'vik az emberhez hasonló faj _ de nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért. De nagyon nagy lehetőséghez is jutnak: a régi agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot. A veterán azonban más céllal érkezett. Az új test új, titkos feladatot is jelent számára, amit mindenáron végre kell hajtania...

 

Abszurd alak - Film Mánia, május 23. vasárnap, 18.10h

Abe Lucas (Joaquin Phoenix) filozófiaprofesszor padlót fogott, semmi értelmét nem látja az életének. Úgy érzi, képtelen a boldogságra, bármibe kezd, minden ésszerűtlennek tűnik a számára, sem a tanításban, sem az írásban nem talál már örömet. Amikor egy kisvárosi főiskolára megy tanítani, a megközelíthetetlen professzor két nő romantikus fantáziáját is beindítja, ám még ez sincs igazán hatással az apátiától, az unalomtól és a kilátástalanságtól szenvedő férfi életére. Rita Richards (Parker Posey), a magányos, boldogtalan házasságban élő professzornő azt reméli, Abe-bel való viszonya megváltást hoz számára. Úgy érzi, végre megtalálta azt a férfit, akivel elszökhet Európába, maga mögött hagyva egyhangú életét. Jill Pollard (Emma Stone), Abe legjobb tanítványa pedig hamarosan a férfi legközelibb barátjává válik, és ellenállhatatlan vonzalmat kezd érezni lehangolt tanára iránt. A gyönyörű, fiatal Jill szereti a barátját (Blackley), de Abe művészi beállítottsága, titokzatos múltja és egyre fokozódó letargiája egyre jobban elbűvöli őt. Ám amikor megpróbál közeledni tanárához, a férfi visszautasítja. Egy véletlen esemény azonban egy csapásra felforgatja Abe életét. Amikor Jill-lel fültanúi lesznek egy különös beszélgetésnek, a férfi olyan tettre szánja el magát, ami kirántja eddigi értelmetlennek tűnő, sivár létéből. Ismét képes élvezni az élet apró örömeit, újra írni kezd, és energiával telten még a romantika is magával ragadja. Abe váratlan döntése azonban olyan események sorozatát indítja be, amely Jill, Rita és a saját életét is örökre megváltoztatja.

 

Egy cipőben - Paramount Network, május 23. vasárnap, 18.20h

Maggie nem sok sikert ért el az életben: partikra jár, váltogatja munkahelyeit, egyetlen értékének a férfiakra gyakorolt vonzerejét tartja. Egyébként se pénze, se otthona, barátoknál, rokonoknál száll meg, míg azok rá nem unnak. Testvére, Rose mindenben az ellentéte: egyetemet végzett, menő jogi cégnél dolgozik, és szinte minden idejét a munkája köti le. Emellett folytonosan a testsúlyával küzd, és kellő önbizalom híján a társasági és szerelmi élete is a nullához közelít. Egy veszekedést követően a nővérek felkeresik rég nem látott nagyanyjukat. A találkozás mindannyiuk életében döntő változást hoz.

 

Legendás állatok – Grindelwald bűntettei - RTL Klub, május 23. vasárnap, 19h

Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain.
A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Katherine Waterston) valamint a legjobb szívű mugli, Jacob.
Meg persze a varázslók és emberek közötti békességet gyűlölő, nagyhatalmú és mindenkin átgázoló Gellert Grindelwald (Johnny Depp)…