Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha vasárnap otthon maradsz, lesz időd jó filmeket nézni a tévében!

Flash Gordon - Film Mánia, január 30. vasárnap, 9.50h

Ming, a Mongo nevű bolygó ördögien gonosz uralkodója azt veszi a fejébe, hogy elpusztítja a Földet. Zarkov, aki egykoron a NASA-nál volt alkalmazásban mint tudós, tudomást szerez a földönkívüliek tervezett támadásáról. Miután a NASA-tól nem remélhet segítséget, Flash Gordonnal és a szépséges Dale Ardennel szövetkezik a Föld megmentésére. De Ming mágneseivel bolygójára vonzza és fogságba ejti őket...

 

A lopás művészete - Sony Movie Channel, január 30. vasárnap, 10.10h

Amikor Crunch Calhoun (Kurt Russell) újra összerántja régi csapatát, hogy véghez vigyék a nagy balhét és ellopják a történelem egyik legértékesebb könyvét, egy dologgal nem számol: öccsével, Nicky-vel (Matt Dillon), aki több kockázatot jelent rájuk nézve, mint azt gondolná.

 

Mint a kámfor - AMC, január 30. vasárnap, 10.20h

Jack Foley (George Clooney) több bankot rabolt fegyver nélkül, mint bárki más. Háromszor kapták el, amikor nem volt szerencséje menekülés közben. Három évtizedet kellene letöltenie. Mindennap szökéséről, az utolsó nagy balhéról és új életéről álmodozik. A szökés pillanatában egy nyomozónő kerül a férfi és társa, Buddy (Ving Rhames) útjába, ezért túszként magukkal viszik. Karen Sisco (Jennifer Lopez) becsületes nyomozócsaládból való, és minden alkalmat megragad fogva tartói terveinek meghiúsítására. Az első menet döntetlent hoz, de már késő: Jack rabul ejtette Karen szívét. A következő randevún Detroitban viszont már túl sokan akarnak velük lenni...

 

Kaliforniai álom - RTLII, január 30. vasárnap, 11.40h

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista az Angyalok Városában keresi az álmait. Mia meghallgatásokra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Épp hollywoodi karrierről és egy saját zenés klub megalapításáról ábrándoznak, amikor egy zsúfolt autópálya kellős közepén egymásba botlanak. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. Ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandók feláldozni az álmaikért.

 

Van az a pénz, ami megbolondít - Film Mánia, január 30. vasárnap, 14.15h

Bridget túl az ötvenen, a kertvárosi, jómódú, középosztálybeli nők életét éli. Gyerekei már felnőttek, ő évtizedek óta háztartásbeli. Sajnos több mint egy éve már a családfenntartó férje is munkanélküli, és elfogytak a tartalékaik. Ami még nem lenne nagy baj, de az elmúlt egy évben nem változtattak költekező életmódjukon, így teljesen eladósodtak. Dobra kerül a szép ház, oda az eddigi életük. Bridget állást keres, és mivel filozófia szakos diplomája semmit sem ér a piacon, takarítónőként helyezkedik el. Igaz, nem akárhol, az állami pénzverdében. A munkahely rendkívül termékenyen hat Bridget gondolkodására, és hamar rájön, hogy tudna pénzt szerezni. Ráadásul társakat is talál hozzá.

 

Hyppolit, a lakáj - Duna Tv, január 30. vasárnap, 14.25h

Minden idők egyik legnépszerűbb magyar filmvígjátéka már a harmincas évek elején megszületett, és diadalútja, elsősorban Kabos Gyula és Csortos Gyula játékának köszönhetően, máig tart. Schneider Mátyás fuvarozó úrhatnám felesége egy grófi lakájt szerződtet a polgári család villájába. Hyppolit, fenekestül felforgatja a család életét, átrendezi a lakást, az étrendet, a személyzetet, a társasági kapcsolatokat. Schneider úr tűri, de egyszer aztán elege lesz...

 

Forrest Gump - Prime, január 30. vasárnap, 15.30h

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. A neve Forrest Gump. A XX. század második felének szinte minden sorsfordulóján ott volt, mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Elméje a legjobb akarattal sem nevezhető tündökletesnek. De hát már az anyja is mindig mondta: "Csak az hülye, aki hülyeséget csinál". Forrest Gump pedig nem tett semmi egyebet, mint jelen volt minden fontos eseményen: a pingpongdiplomáciától a vietnami harctérig, a Watergate szállótól az elnöki klubig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjában. A Forrest Gump megindító, romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki éppen abban a korban élt, amikor Amerika elveszítette ártatlanságát. A film és alkotói 1995-ben hat Oscar-díjat nyertek: közte a legjobb filmét, a legjobb rendezőét, a legjobb forgatókönyvíróét és a legjobb férfi főszereplőét. További hét Oscar-jelölés és három Golden Globe díj (legjobb film, legjobb rendező, legjobb színész) színesíti a film ezzel távolról sem teljes díjgyűjteményét.

 

Az ötödik elem - Mozi+, január 30. vasárnap, 18.20h

Minden ötezredik évben egy kapu feltárul két dimenzió között. Az egyikben található az univerzum és benne mindenféle életforma. A másikban a Gonosz, melynek csupán egy célja van: elpusztítani az Életet. Csak a titokzatos ötödik elem mentheti meg a világot az ötezer évenként feltámadó Gonosz pusztításától. Így az univerzumnak minden ötezredik esztendőben szüksége van egy hősre. A XXIII. század veszélyekkel és furcsaságokkal teletűzdelt univerzumában, New Yorkban egy nem mindennapi hős, Korben Dallas száll szembe a Gonosszal, hogy az emberiséget megvédelmezze...

 

Kötéltánc - AXN, január 30. vasárnap, 18.30h

Philip Petit nem fél semmitől. Az artista-kötéltáncos egy fogorvosi váróban ülve, egy magazin címlapján látja meg először a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyait, és akkor rögtön elhatározza: végigsétál egy a két felhőkarcoló között kifeszített kötélen.

 

Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok a medencében már bizonyított, most kiderül, hogy milyen ütemben mozog a dobok mögött. Ez volt a SZESSÖN, a Port.hu zenei műsorának első része.