Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Rengeteg jó filmet találtunk erre a napra, csak győzzetek válogatni!

Z, mint Zakariás - Film Mánia, február 20. vasárnap, 9.40h

Egy pusztító katasztrófa szinte a teljes emberiséget elpusztította. Úgy tűnik, a kataklizmát csak két férfi és egy fiatal nő élte túl. Hármójuk között szövevényes szerelmi háromszög alakul ki, mely alaposan megnehezíti az életüket.

 

Kilenc élet - Film+, február 20. vasárnap, 10.25h

Tom Brand (Kevin Spacey), a vakmerő milliárdos élete legnagyobb dobására készül. Az északi félteke legmagasabb felhőkarcolóját építi, miközben eltávolodik gyönyörű feleségétől, Larától (Jennifer Garner) és lányától, Rebeccától (Malina Weissman), akinek közeledik a születésnapja. Rebecca csak egy macskát szeretne, ezért betér egy furcsa kisállat-kereskedésbe, ahol Felix Perkins (Christopher Walken) egy fenséges macskát, Szőrmók urat adja el neki. Az úton hazafelé Tomot szörnyű baleset éri, kómába esik, és a macska testében ébred fel.

 

Batman - Viasat6, február 20. vasárnap, 10.25h

Bruce Wayne kisfiúként kénytelen végignézni szülei brutális meggyilkolását. Megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. A felcseperedő fiatalember, mindent megtesz azért, hogy tökélyre fejlessze tudását és képességeit, s így a legelképesztőbb módokon szálljon szembe a bűnözőkkel. Joker sötét terveket forral Gotham város lakói ellen, azonban Batman állandó rajtaütései sorra meghiúsítják ezeket. Vicki Vale-t, a gyönyörű fotóriportert gyengéd szálak fűzik Gotham híres, jólelkű milliomosához, a felnőtt Bruce Wayne-hez. De amikor leszáll az éj, Bruce Wayne Batman képében ered a nyomukba...

 

E.T. – A földönkívüli - Filmcafe, február 20. vasárnap, 11.15h

Egy amerikai kisváros szélén, a családi házaktól alig néhány méternyire húzódó erdőben földet ér egy űrhajó, melyből fura kinézetű "emberkék" szállnak ki, hogy felderítsék a terepet. Ám hamarosan a helyszínre érkeznek a földlakók: őrült zajt csapva, villódzó zseblámpájukkal megrémisztik a békés szándékú látogatókat, s miközben megpróbálják bekeríteni űrjárművüket, a furcsa kis lények menekülésbe fognak. Egy "valaki" közülük azonban lemarad a távozó űrjárműről. Ez a valaki pedig nem más, mint E.T., aki a számára ismeretlen bolygón marad dühös kutyák, nyüzsgő járművek és egy furcsa kisfiú társaságában. Ezen az éjszakán ugyanis egy közelben lakó fiú, a kisiskolás Elliott gyanút fog, hogy valaki kint rejtőzik a kertjükben. Egész éjjel kint marad, s végül magához édesgeti ezt a valakit, aki persze nem más, mint E.T. A két magányos lény, az apa nélkül nevelkedő fiú és a hátrahagyott űrlény összebarátkozik egymással, s ennek a barátságnak állít feledhetetlen emléket Steven Spielberg minden idők legnagyobb filmsikerében.

 

Mielőtt lemegy a Nap - RTLII, február 20. vasárnap, 11.15h

Jesse (Ethan Hawke) és Celine (Julie Delpy) kilenc évvel később találkoznak újra Párizsban, a férfi könyvbemutatóján. Közös könyvükén, mely a legvarázslatosabb éjszakáról szól, amit együtt éltek át. A sors most sem kegyes hozzájuk, csupán pár órájuk van, mielőtt Jesse visszarepül New Yorkba. Ezt az időt sétával és beszélgetéssel töltik, eközben kiderül, hogy az életükben bekövetkezett változások ellenére éreznek-e még valamit egymás iránt.

 

A hal neve: Wanda - Film Mánia, február 20. vasárnap, 11.35h

Egy alkalmi tolvajbanda nagyszabású akciója sikernek igérkezik _ meglépnek a milliókat érő gyémántokkal. Sajnos a banda egyik tagját, a keménykötésű George-ot elkapja a rendőrség. Ami még ennél is nagyobb baj: egyedül George tudja, hol van a zsákmány, a menekülés során ugyanis az ő feladata volt elrejteni azt. A banda többi tagja, a bombázó Wanda, a dadogós, állatvédő Ken, és Otto, egy ex-CIA-s bérgyilkos újabb tervet eszelnek ki, hogy megkaparintsák a zsákmányt. Tudják, hogy a rejtekhelyről egyedül George ügyvédjén keresztül juthatnak információhoz, így Wanda megpróbálja elcsábítani a vonalas angol úriembert, akiről kiderül, hogy fantasztikus trükköket tud az ágyban!

 

Megáll a világ - Sony Movie Channel, február 20. vasárnap, 13.20h

Charlie és Alan egykor szobatársak voltak az egyetemen. Évekkel később összefutnak és felújítják korábbi barátságukat. Charlie a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban veszítette el feleségét és gyermekeit. A tragédiát azóta sem tudta feldolgozni, megkeseredett ember lett, ráadásul mentális problémákkal küszködik, Alan pedig bár jól szituált és példás családi életet él, mégis boldogtalan, tele van kötelezettségekkel és gondokkal. A találkozás mindkettőjük számára egyfajta mentőkötél, egymás segítségével próbálnak túljutni a nehézségeken.

 

Charlie angyalai - SuperTV2, február 20. vasárnap, 13.50h

Natalie (Cameron Diaz), Dylan (Drew Barrymore) és Alex (Lucy Liu), a három gyönyörű lány John Bosley-val (Bill Murray) dolgozik együtt, és mindenki csak Charlie angyalaiként ismeri őket. Ezúttal Eric Knox (Sam Rockwell), egy szoftverfejlesztő cég tulajdonosa kéri a segítségüket. Legújabb, titkosan kifejlesztett programjukat ugyanis ellopták. Az első számú gyanúsított Corwin (Tim Curry), a rivális cég főnöke. Az angyalok első akciójára azonban kemény válasz érkezik: bázisukat lerombolják, Charlie életét megfenyegetik. Az ügy bonyolultnak ígérkezik, mivel a megbízó korántsem szent. De hogyan lehet védekezni egy fantom ellen, akinek a keze mindenhová elér?

 

Harry Potter és a titkok kamrája - RTL Klub, február 20. vasárnap, 14.20h

Harry Potter (Daniel Radcliffe) nyári vakációja szokásosan telt. Nem elég, hogy nehezen boldogult rokonaival, még legjobb barátai, Ron (Rupert Grint) és Hermione (Emma Watson) is mintha elfeledték volna. Hirtelen azonban megjelenik szobájában Dobby, a házimanó, hogy figyelmeztesse Harryt, nagy veszély leselkedik rá a Roxfort falai között. Az iskolában új rajongói akadnak, köztük a Feketemágia-ellenes Liga professzora, Gilderoy Lockhart (Kenneth Branagh). Lockhart különös módon egyre gyakrabban mutatkozik Harry társaságában. De még Lockhart sem képes megállítani az új, és minden eddiginél gonoszabb hatalmat, amely az iskolát fenyegeti.

 

Doc Hollywood - Sony Movie Channel, február 20. vasárnap, 15.55h

Dr. Ben Stone nemrég végzett a washingtoni orvosi egyetemen. A diploma osztás után úgy határoz, hogy a fényűző Beverly Hillsben szeretne munkát vállalni plasztikai sebészként. Mint, ahogy azt bölcs kollégája pontosan összefoglalja számára: tiszta munka, sok zsozsó és nem hal meg a beteg. Kocsiba ül hát, hogy idejében megérkezzen leendő munkahelyére, Los Angelesbe. Grady városkában azonban közúti balesetet okoz, amely eredményeként a helyi seriff 32 órányi közmunkára ítéli a helyi rendelőintézetben. Szerencsétlenségére a városkának éppen nagy szüksége van egy orvosra, ezért az egész lakosság összefog annak érdekében, hogy az ifjú doktort végleges maradásra bírják.

 

Túl a csúcson - TV2, február 20. vasárnap, 15.55h

Hawk, a kamionsofőr, életének legnagyobb tévedését próbálja jóvátenni: 10 éve nem látott fiával, Michael-lel szeretné rendbe hozni a kapcsolatát. Hawk sorban nyeri a díjakat a szkander bajnokságokon. Így igyekszik elnyerni Michael elismerését és szeretetét. A fiú, akit egész életében apja ellen neveltek a nagyszülei, lassan rádöbben: szüksége van az apjára...

 

Az időgép - AXN, február 20. vasárnap, 17.10h

Az időgép főhőse Hartdegen (Guy Pearce) egy 1900-as évekbeli New York-i feltaláló. Az ifjú megtervez és felépít egy mesébe illő, időutazásra alkalmas szerkezetet, hogy meg nem történté tegyen egy tragédiába fulladt randevút. Múltbeli látogatása után a jövőbe indul, hogy ott is körülnézzen. De egy hiba folytán nyolcszázezer évet tesz meg egy minden képzeletet felülmúló kalandsorozatban.

 

A halott menyasszony - RTLII, február 20. vasárnap, 17.25h

Két félénk fiatal házasodni készül. Az Everglot család kész arra, hogy hozzáadja Victoriát a rettenetes, pontosabban újgazdag Van Dort klán sarjához. Victor és Victoria az esküvő előestéjén találkoznak először, amikor is a két család összejön a menyegzőpróbára. A próba alkalmával azonban Victor annyira belezavarodik a házassági eskü szövegébe, hogy Galswells atya elküldi, csak akkor jöjjön elő, ha tudja a szöveget. A fiatalember beveszi magát a falut övező sötét erdőbe, ahol olyannyira belejön a szerepébe, hogy végső gesztusként egy öreg fa gyökerére húzza a jegygyűrűt. A gyökér azonban egy oszlásnak indult, különös szépségű nőalak csontos ujja…

 

Büszkeség és balítélet - Filmcafe, február 20. vasárnap, 17.35h

Anglia a 18. század végén. A Bennet család életét felbolydul, amikor a közelükbe költözik Mr. Bingley, a tehetős agglegény. A férfi baráti között ugyanis biztosan bőven akad majd kérő mind az öt Bennet lány számára. Jane, a legidősebb nővér azon fáradozik, hogy meghódítsa Mr. Bingley szívét, míg a vadóc Lizzie a jóképű és dölyfös Mr. Darcyval ismerkedik meg, kirobbantva ezzel a nemek háborúját. Amikor Mr. Bingley váratlanul Londonba utazik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért.

 

Lesz ez még így se! - Sony Movie Channel, február 20. vasárnap, 18.10h

Melvin hóbortos alak, csak az irodalomnak él. Kétségtelenül ő a világ legkiállhatatlanabb alakja, akinek beteges mániáitól mindenki falra mászik. Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a festőművészt ki nem rabolnák és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon kórházba kerül és bájos kiskutyája egyedül marad. Melvin viseli gondját a kutyusnak, aki nagyon jól érzi magát új otthonában. Ezzel lőttek a nyugalomnak. Az embergyűlölő Melvin steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol, a bájos pincérnő személyében. Három különös sors szálai futnak össze egy röpke hétvégére, hogy megtapasztalják a mindennapi valós és álgondok mögött az élet napos oldalát. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de ez egyre kevésbé sikerül neki.

 

Erin Brockovich – Zűrös természet - Cool, február 20. vasárnap, 18.10h

A megtörtént eseményeket feldolgozó film főszerepéért Julia Roberts megkapta a Legjobb nő főszereplőnek járó Oscar-díjat. Az állástalan, háromgyermekes Erin (Julia Roberts) végső elkeseredésében meggyőzi Edet, alkalmazza őt az ügyvédi irodájában. A jogban járatlan nő egy nap ráakad néhány, a telekkönyvi iratok közé helyezett orvosi leletre. Nem érti az összefüggéseket, ezért nyomozni kezd. Hamarosan hihetetlen következtetésekre jut: egy óriáscég gátlástalanul szennyezi egy kisváros vízkészletét, ami súlyos betegségeket okoz az ott lakók körében. Erin házról házra járva több mint hatszáz panaszos aláírását gyűjt össze, és Eddel karöltve megnyeri az USA történetében pereskedés útján kifizetett legnagyobb anyagi kárpótlást: 333 millió dollárt.