Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Anyák napján sem maradunk remek filmek nélkül.

Édesek és mostohák - TV2, május 1. vasárnap, 8.20h

Gigi Levangie könyve alapján! Két asszony harcol egy családért. Az egyik szép, fiatal és öntudatos (Julia Roberts), a másik is öntudatos, de kicsit már megkopott a hosszú mintaanya szerepben (Susan Sarandon). Kettejük között a hadszíntér a szeretett férfi (Ed Harris), aki elvált az egyiktől, és feleségül akarja venni a másikat, valamint a felbomlott házasság gyümölcsei, két rosszcsont lurkó. Isabel próbál szerelme gyermekeinek jó anyja lenni, de képtelen felvenni a versenyt a férfi ex-feleségével, a gyerekek édesanyjával. Jackie persze jól ki is használja ezt a helyzetet, s amikor csak teheti, gyerekeit a csinos mostoha ellen uszítja. És ez így menne az idők végezetéig, ha a sors közbe nem szólna…

 

Zárójelentés - RTLII, május 1. vasárnap, 9.20h

A nyugdíjazott Stephanus professzor (Klaus Maria Brandauer) új élet reményében hazaköltözik a szülőfalujába, hogy a helyiek nagy örömére körzeti orvosként folytathassa a hivatását. Fiatalkori szerelme és gyerekkori legjobb barátja viszontlátása kellemes emlékeket ébreszt benne, ám nem örülhet sokáig az új élményeknek. A doktor felesége (Udvaros Dorottya) korántsem örül a vidéki életnek, ráadásul akaratlanul is belekeverednek a községben uralkodó kisstílű, de ártalmas politikai csatározásokba. Stephanus rájön, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz a következményeivel a jelenben.

 

Monsters - Film Mánia, május 1. vasárnap, 10.10h

Hat évvel ezelőtt egy NASA űrszonda csapódott a földbe valahol Közép-Amerikában, idegen életre utaló mintákkal. Nem sokkal később új létformák kezdtek megjelenni, így fél Mexikót karantén alá vonták, mint fertőzött területet. Az amerikai és mexikói hadsereg mindmáig hatalmas erőfeszítések árán próbálja ott tartani a szörnyeket. Ide tart az újságíró Andrew Kaulder (Scoot McNairy), aki beleegyezett, hogy megkeresse főnöke lányát, Samantha Wyndent (Whitney Able), és segítsen neki hazajutni a fertőzött zónán keresztül, a biztonságot jelentő amerikai határig.

 

Rossz versek - RTLII, május 1. vasárnap, 11.40h

A 33 éves Merthner Tamás (Reisz Gábor) magánélete összeomlik, amikor párizsi ösztöndíjas barátnője, Anna (Nagy Katica) szakít vele. Tamás elmerül az önsajnálatban, és nem tudja eldönteni, hogy harcoljon vagy feladja ezt a kapcsolatot. A múltjában próbálja megtalálni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már tulajdonképpen nincs. Magánéleti válsága közepette Tamás apránként ráébred a mai társadalom elveszettségére, és arra is, hogy a reményvesztettség ellenére van kiút belőle.

 

Csinibaba - TV2, május 1. vasárnap, 13.15h

1962. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá' hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghirdeti a Ki-mit-tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van. Maga az édes élet. Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság után kiderül, hogy a véletlent sem bízzák a véletlenre, és senki sem abba a révbe érkezik, mint amibe beevezett...

 

Európai vakáció - RTL Klub, május 1. vasárnap, 13.20h

A Griswald család újra vakációra indul: ezúttal Európába, ahol legalább annyi bajba keverednek, mint legutóbbi utazásuk során, Amerikában. Kalandjaik között szerepel három egész perc a Louvre-ban, egy autóbaleset, Rusty randevúja egy francia hölggyel, Audrey szomorú kapcsolata az európai étrenddel, és végül, de nem utolsó sorban Ellen elrablása. A tipikus amerikai család találkozik az európai kultúra nemes képviselőivel, akik valahogy túlélik a dolgot, míg hőseink csak szenvednek az érthetetlen európai nyelvekkel és a hamburgert nélkülöző ételkínálattal.

 

Házibuli 2. – A házibuli folytatódik - Prime, május 1. vasárnap, 14h

A film Francoise története, aki nem tudja, hogyan döntsön, a férjét válassza, vagy az annyira vágyott függetlenséget. Francois viszont nem képes választani imádott foglalkozása és felesége között. Nem tudnak éretten és megfontoltan viselkedni, pedig saját problémáik mellett kamaszlányuk gondjaival is szembe kellene nézniük. Vic számára nagy gondot jelent az első komoly szerelem, az első lépések a felnőttek világába. Szüleivel képtelen megosztani problémáját, látva, hogy ők is hasonlókkal küzdenek. Marad hát Poupette, a dédnagymama, a barátok és a házibulik...

 

Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le - Film Mánia, május 1. vasárnap, 14.10h

Tüneményesen vidám film egy angolról és egy bűbájos walesi faluról, amelynek lakói bármit készek elkövetni, hogy dombjuk/hegyük neve, a Ffynnon Garw méltóképp legyen megörökítve Őfelsége térképén. "A mi városunk olyan rettentő magas hegyen fekszik, mely alig néhány ezer méterrel alacsonyabb a Himalájánál" _ gondolják e városka lakói roppant büszkén. Ám jön egy ifjú térképész (Hugh Grant), akinek van képe csupán dombnak nevezni a város büszkeségét. De a helybeliek sem hagyják, hogy megrövidítsék őket! Szószólójuk, a bővérű kocsmáros semmitől sem riad vissza, hogy lemossa a becsületükön esett foltot. Eközben térképészünk elé új panoráma tárul: a fiatal felszolgálólány hegyei és dombjai. Szerelem első mérésre? Meglátjuk. Mindenesetre érdemes ezzel a vidám, bolondos kompániával kirándulásra indulni!

 

Made in Hungaria - TV2, május 1. vasárnap, 15.25h

A hatvanas évek elején a magyar fiatalokat elbűvölte Amerika: a rágógumi, a kóla és a rock and roll. Mindenki arról álmodozott, hogy disszidálni fog. Miki viszont visszatér Budapestre, hogy megvalósítsa álmát és ő legyen az új Jerry Lee Lewis. A régi barátai azonban elfordulnak tőle, s az új vezért, Rönét, a csókkirályt követik. A szerelme, Vera is új fiúval jár. Miki ekkor benevez a tehetségkutató versenyre, a Ki mit tud?-ra. A mindent elsöprő zenéjével pedig óriási sikert arat, az elveszett szerelmét és a barátait is sikerül visszahódítania…A Fenyő Miklós életét feldolgozó filmben a Hungária együttes legnépszerűbb számai csendülnek fel!

 

Dumb és Dumber - Dilibogyók - RTL Klub, május 1. vasárnap, 15.30h

Lloyd Christmas (Jim Carrey), a Rhode Island-i sofőr a bárgyúság megtestesítője. Álmai netovábbja, hogy megtalálja a nőt, aki üres életét bearanyozná. Egyik nap szinte elakad a lélegzete, amikor megpillantja gyönyörű utasát, Mary Swansont (Lauren Holly), s rádöbben, hogy megtalálta a hőn áhított lelki társat. Amikor megérkeznek a repülőtérre, úgy tűnik Mary örökre kisétál az életéből, ám szerencséjére a lány az ülésen felejti a tárcáját. Lloyd az égvilágon mindent bevet, hogy visszajutassa neki az elveszett holmit, azonban barátjával, Harryvel (Jeff Daniels) váratlanul egy szövevényes emberrablás közepén találják magukat…

 

Nicsak, ki beszél! - Viasat2, május 1. vasárnap, 16.20h

Mollie (Kristie Alley), a nagyszájú könyvelő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról, és eszében sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mikey. Ám a gyermek megszületése után Mollie-nak segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James (John Travolta), a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

 

Nász-ajánlat - RTLII, május 1. vasárnap, 16.40h

A bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni az országból Margaretet (Sandra Bullock), aki rendkívül sikeres karriert épített magának, ám tartózkodási engedélye nincs. Végső kétségbeesésében Margaret azt hazudja, hogy házasodni készül, amivel sikerül időt nyernie. A leendő vőlegény nem más, mint gyanútlan asszisztense, Andrew (Ryan Reynolds), akinek sejtelme sincs arról, milyen újabb csapás vár rá. Meglepő módon Andrew bizonyos feltételek mellett hajlandó belemenni a játékba. Nincs mit tenni, a páros elutazik a vőlegény családjához Alaszkába, ahol aztán elszabadul a pokol.