Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha vasárnap ki sem mozdulnál a lakásból, töltsd a napot jó filmek társaságában!

Ben Hur - Filmcafe, augusztus 7. vasárnap, 7.30h

A jeruzsálemi Ben Hur, egy gazdag zsidó család fia, újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messalával, aki szerint az új tanok, melyeket Krisztus hirdet, felforgathatják az egész Római birodalmat. Ben Hur meghallgatja a hegyibeszédet, ott van a kálváriánál, méghozzá nem is egyedül, hanem egy szépséges rabszolgalány, Esther társaságában. Korábbi élete gyökeresen megváltozik, amikor tévesen megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni Messalát. Száműzik családját, őt pedig rabszolgasorba döntik. Egy tengeri csata során megmenti a parancsnok, Quintus Arrius életét, aki ezért cserébe fiává fogadja. Rómába indul, hogy részt vegyen egy kocsiversenyen. Legnagyobb ellenfele régi barátja, Messala. Kettejük versenyfutásának egy ütközés vet véget, melyet Ben Hur éppen csak túlél, ám eldönti, hogy a kardját felcseréli Krisztus tanaival. Annak a Krisztusnak a tanaival, aki még halálában is képes arra, hogy az egész birodalmat a feje tetejére állítsa.

 

Értelem és érzelem - RTL II, augusztus 7. vasárnap, 11.15h

Mr. Dashwood (Tom Wilkinson) váratlan halála után a birtokot egyetlen fia, John (James Fleet) örökli, ezért Mrs. Dashwood (Gemma Jones), a második feleség és három lánya kiszolgáltatottá válnak. John épp csak nem hagyja éhen halni féltestvéreit, Elinort (Emma Thompson), Marianne-t (Kate Winslet) és Margaretet, akik számára világossá válik, hogy egyetlen esélyük, ha jól mennek férjhez. Hamarosan fel is bukkannak a jelöltek, a gazdag Edward Ferrars (Hugh Grant), Brandon ezredes (Alan Rickman) és az elbűvölő Willoughby (Greg Wise) személyében. Az idősebb Elinor a józan eszére próbál hallgatni, míg szerelmes húga a vonzalom alapján választana. Ám ebbe a férfiaknak is van beleszólása.

 

Kémölykök - Paramount Network, augusztus 7. vasárnap, 12.20

Kilenc évvel ezelőtt Gregorio és Ingrid Cortez, a nemzetközi szuperkémek a kémkedés kihívásait feladták a családalapítás nem kevésbé izgalmas kalandja kedvéért. Amikor azonban ismét behívják őket egy titkos küldetésre, a szülők elszakadnak a gyerekeiktől, majd elrabolja őket a gonosz Fegan Floop. Szerencsére akad két olyan ügynök, akik mindenre képesek, hogy a család újra együtt lehessen, ezek pedig nem mások, mint a Cortez gyerekek: Carmen és Juni, azaz a kémkölykök.

 

Derült égből apu - Moziverzum, augusztus 7. vasárnap, 13h

A léhűtő Valentín (Eugenio Derbez) élete egyik pillanatról a másikra megváltozik, amikor exbarátnője, Julie (Jessica Lindsey) megjelenik Mexikóban, és a kezébe nyomja újszülött kislányát, majd szó nélkül távozik. A kétségbeesett férfi azonnal a nő után indul Miamiba, és közben megpróbálja életben tartani a rábízott újszülöttet. A kis Maggie hat évvel később apja legnagyobb támasza lesz, és együtt járnak filmforgatásokra kaszkadőrködni. Valentín belerázódik közös életükbe, és örömmel adja fel a keresést Maggie anyja után. Minden tökéletesnek látszik, amikor váratlanul felbukkan Julie, és visszaköveteli a kislányt.

 

A hobbit - Váratlan utazás - TV2, augusztus 7. vasárnap, 14.20h

Hatvan évvel járunk A Gyűrűk Ura történetének kezdete előtt. A békésen éldegélő Zsákos Bilbó akaratlan kalandba kényszerül: Szürke Gandalf tűnik elő a semmiből, s szervezi be őt egy váratlan utazásba, melynek során tizenhárom törppel és azok legendás vezetőjével, Tölgypajzsos Thorinnal együtt kell visszakövetelniük az elveszett Törp Királyságot, Erebort a rettegett sárkánytól, Smaugtól. Utazásuk temérdek veszélyes földön át vezet, találkoznak koboldokkal, orkokkal, halálos vargokkal, óriáspókokkal, alakváltókkal és mágusokkal. S noha végső céljuk a keletre fekvő Magányos Hegyet övező sivár vidék, előbb ki kell menekülniük a kobold alagutakból, ahol Bilbó találkozik azzal a lénnyel, aki örökre megváltoztatja az életét _ Gollammal. Itt, a földalatti tó partján, egyedül Gollammal, a szerény Bilbó nem csak arra jön rá, hogy bátorsága és furfangja még őt magát is meglepi, egyszersmind megszállottjává válik Gollam "drágaszágának", a titokzatos gyűrűnek, amely kiszámíthatatlan és hasznos tulajdonságokkal bír. Egy kicsiny aranygyűrű, amely egész Középfölde sorsára hatással lesz, és amelyről Bilbó ekkor még semmit sem tud.

 

Halálos iramban- Mozi+, augusztus 7. vasárnap, 14.50h

Dominic Toretto napközben elképesztő teljesítményű versenykocsikat rak össze. A márka kevésbé számít, mint az a komputer-vezérelt üzemanyag befecskendezés, amitől ezek a gépek repülnek. Éjszaka Dom saját földi rakétáját vezeti, és 10 000 dollárt kaszál, ha valaki ki meri őt hívni egy versenyre. Egy ilyen éji verseny egyszerre utcabál, törzsi összejövetel és csatatér: csupa adrenalin, szexuális feszültség és nyers, fékezhetetlen sebesség. Tömeg lepi el az egyébként néptelen utcákat, hogy ünnepeljenek, őrjöngjenek, és együtt legyenek. Dominic úgy feszít ebben a magas oktánszámú, törvényen kívüli közegben, mint egy rock-sztár, ő a mohón felbőgő, erejüket újra meg újra próbára tévő motorok ura. Brian-t elvarázsolja ez az élet és ő is próbára akarja tenni az erejét. Büszke a dörzsöltségére, de ennek a tömegnek ő csak zöldfülű. Mégis saját szupergépén hívja versenyre Dominic-ot és megkezdődik az ádáz hajsza...

 

Jupiter felemelkedése - Viasat3, augusztus 7. vasárnap, 15.30h

Jupiter Jones (Mila Kunis) éjszaka született, és a jelek az mutatták, kivételesen nagy jövő áll előtte. Ám ez a jövő nem akar megérkezni: a lány hiába álmodozik, csupán vécéket takaríthat. Ám váratlanul megjelenik Caine (Channing Tatum), és mindent megváltoztat. A genetikailag átalakított exszuperkatona egyetlen okból jött a Földre, hogy magával vigye Jupitert, akinek genetikus kódja földönkívüli örökséget rejt. A jóslat talán igaz volt. Talán valóra is válik. Ám a világ kibillent egyensúlyát helyreállítani szinte lehetetlen feladat még a kiválasztottnak is.

 

Dunkirk - RTL Klub, augusztus 7.  vasárnap, 15.40h

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította az angol és francia katonákat. A néhány kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint háromszázezer embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük. Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót _ és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét.

 

Libabőr 2 – Hullajó Halloween - Cool, augusztus 7. vasárnap, 16.15h

A horrorregényírónak van egy nagy titka: fantáziájának meghökkentő és hátborzongató szülöttei életre kelnek, kilépnek a borítók közül, és elkövetik mind azt a gonoszságot, amellyel szerzőjük felruházta őket. Ezért van minden könyvén lakat. És ezért nem tanácsos kinyitni a lakatot.
Ha valamelyik rémnek sikerül megszöknie, a hosszú fogság után kiélvezi a szabadságát, és annyit rosszalkodik, amennyit csak tud. A szerző legutóbb ifjú szomszédja segítségével zabolázta meg az elszabadult regényrém hordát – de ezúttal még nagyobb megpróbáltatás várja a könyvek új kíváncsi olvasóit…

 

A háború kísértetei - Film Mánia, augusztus 7. vasárnap, 16.20h

A valós alapokra épülő történet a második világháború idején játszódik, a belga front mögött, a híres _ hírhedt Malmedy mészárlás után. Négy amerikai és egy angol katona véletlenül összeverődik, azonban a biztonságos irány helyett kénytelenek a veszélyes utat választani, hiszen az angol katona -állítása szerint _ a háború szempontjából fontos információkkal rendelkezik a német csapatokról. A többségében fiatal katonákat azonban nagyon megviselte a háború, egy idő után nem csak a nácikkal, de saját "kísérteteikkel" is meg kell küzdeniük.

 

Feketék fehéren - SuperTV2, augusztus 7. vasárnap, 16.35h

Miután Marcus és Kevin Copeland ügynökök legutóbbi megbízatása is kudarccal végződik, a "nagy ügyet" a riválisaik kapják. Nekik kell hát megakadályozniuk, hogy elrabolják a felső tízezer és a társasági élet két üdvöskéjét, a Wilson lányokat. Eközben pedig Kevin-re és Marcus-ra megalázó feladat vár: ők kísérik a reptérről a szállodába a két elkényeztetett hölgyet. A társaság azonban kalamajkába keveredik, a két szépség pedig megsérül, s így veszélybe kerül a hétvége legfontosabb társasági eseménye. Ám Kevin merész tervvel rukkol elő: ő és Marcus fogják eljátszani a két kikapós díva szerepét…

 

A randiguru - RTL II, augusztus 7. vasárnap, 16.40h

Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe, az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta). Albert trenírozása közben azonban Hitch (Will Smith) is emberére talál a bámulatos és ambiciózus Sara Melas (Eva Mendes) személyében, aki egy pletykarovatnak dolgozva állandóan Allegra nyomában van. Hitch, az agglegények utolsó mohikánja hamarosan azt veszi észre, hogy őrülten belehabarodott Sarába, a riporterbe, akinek élete nagy fogása, lapjának pedig óriási szenzációja lenne, ha le tudná leplezni Manhattan leghíresebb randiguruját.

 

Az Amazonas kincse - AXN, augusztus 7. vasárnap, 16.50h

Beck, a behajtó szerepében maga Rock rombol végig a kincsvadászok ösvényein. Utolsó feladata, hogy megkeresse és visszaszállítmányozza főnöke kalandor fiát, Travist, aki épp régész kíván lenni és az indiánok rég elveszett kincsét keresi a dzsungelben. Kezdetét veszi az őrült hajsza: a kincskereső, az embervadász, a sűrűben bujkáló gerillák, az aranybánya szeszélyes és kegyetlen tulajdonosa, egy skót dudás, egy bombázó csaposlány és egy csapat túlfejlett humorérzékű pávián kergetőzik a fák között, a kincs körül, az aranybányákban és egy katonai táborban.

 

Wild Wild West – Vadiúj Vadnyugat - Film+, augusztus 7. vasárnap, 17.25h

A büszke déliek visszavágásra készülnek az elvesztett polgárháború után. Hadseregük nem lévén új, és minden eddiginél hatékonyabb harci eszköz kifejlesztésén és Grant elnök meggyilkolásán dolgoznak. Vezérük a zseniális és bosszúéhes háborús veterán, Arliss Loveless (Kenneth Branagh). Az agytröszt parancsára elrabolják az Államok legnagyobb tudósait, hogy titkos rejtekhelyükön a félelmetes Tarantula nevű harci szerkezet megvalósításán dolgozzanak. A kormány két legjobb titkos ügynökét küldi a mindenre elszánt lázadók megállítására. Az egyik James West (Will Smith), akinek sármja, nagy dumája és gyors keze a fegyvere. A másik Artemus Gordon (Kevin Kline), aki pedig az álcázás, az intelligencia és az ügyes kis szerkezetek nagymestere. A két ügynök kezdetben egymással rivalizálva vág neki a feladatnak, de gyorsan rájönnek, hogy ezzel az ellenféllel szemben csakis egymással társulva érhetik el céljukat.