Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha a tévé előtt töltenéd a napot.

Szemfényvesztők 2 - Mozi+, szeptember 4. vasárnap, 9.40h

A Négy Lovas, valamint az előző részben rendőrnyomozóként feltűnt, titokzatos és karizmatikus Dylan ismét feladja a közönségnek a leckét, miközben tovább feszegetik a színpadi illúziókeltés határait, és bejárják az egész földtekét. Egy évvel azután, hogy lóvá tették az FBI-t, és elnyerték a tömegek csodálatát Robin Hoodot idéző nagyszabású mutatványaikkal, az illuzionisták új előadással rukkolnak elő, azt remélve, hogy felfedhetik egy számítógépes guru piszkos üzelmeit. Látványos eltűnésük mögött ugyanis nem más áll, mint Walter Mabry, a zseniális informatikus, aki erőszakkal ráveszi a Lovasokat, hogy egy minden eddiginél veszélyesebb trükköt mutassanak be. Nincs más választásuk, mint végrehajtani egy utolsó, példátlanul nehéz mutatványt, hogy tisztára moshassák a nevüket, és leleplezhessék a háttérben álló géniuszt.

 

Anna - A történet folytatódik - Prime, szeptember 4. vasárnap, 10.25h

Az I. világháború még mindig zajlik, Anna pedig megtalálja Fredet a sérültek között. Londonba utaznak, ahol Jack Garrison lakásában laknak, amíg vissza nem utaznak Kanadába. Anna egy brit újságnál helyezkedik el, ahol új ismeretségekre tesz szert. Jack arra kéri, vigyázzon a kisfiára. Anna hiába szeretne visszatérni Kanadába, nem nyugszik, míg meg nem találja Gilbertet, így Franciaországba utazik. Mikor újra egymásra találnak, Jack segít nekik, hogy biztonságban legyenek. Azonban Keegan parancsára Jacket lelövik. Anna és Gilbert hazamennek Kanadába, ahol együt nevelik Dominicot.

 

Csak egy kis pánik - AMC, szeptember 4. vasárnap, 10.35h

Egy keresztapa (Robert De Niro) esetében a gyengeség, a pánikbetegség rosszabb a halálnál. Pedig New York soron következő donjából hirtelen elszállt a merészség. Éjszaka izzadtságban fürdik, nappal remeg, reszket, és a sírás kerülgeti. Ám a szerencse elé vet egy halk szavú, szemüveges pszichológust (Billy Crystal). A maffiafőnök gorillái kíséretében bekopog a rendelésre, és ráparancsol a rémült doktorra, hogy kezelje őt. A pszichológus inkább menekülne, de hát profikkal van dolga. Nem tehet mást, nekilát, hogy a keresztapát megszabadítsa a gátlásaitól. Ilyen furcsa párost valószínűleg nem látott még a világ.

 

A kiütés - Film+, szeptember 4. vasárnap, 11.40h

Henry Sharp, a Penge (Sylvester Stallone) és Billy McDonnen, a Kölyök (Robert De Niro) harminc éve rivalizálnak egymással. Három évtizeddel később Dante Slate Jr. promóter (Dante Slate, Jr.) elhatározza, hogy újra egymásnak ereszti a két öregedő sztárt. Arra azonban nem számít, hogy egy elnökválasztást is könnyebb megszervezni, mint a két férfit rávenni arra, hogy találkozzanak egymással.

 

Johnny English - Mozi+, szeptember 4. vasárnap, 12.15h

Egy bizonytalan világban kevés olyan megbízható tényező akad, mint a Brit Titkosszolgálat. A szervezet világszerte jó hírnévnek örvend profi ügynökei és csúcstechnikájú eszköztára révén, nemzetközi hírszerző hálózatával pedig a becsület egyik utolsó védőbástyája. Így amikor a Titkosszolgálat tudomására jut a Koronaékszerek elrablásának elképesztő terve, a legjobb ember, a szuperkémek krémének krémje, az Egyes ügynök villámgyorsan megkapja az ügyet. És majdnem olyan villámgyorsan elhantolják hat láb mélyen. A Brit Titkosszolgálat balszerencséjére gyakorlatilag az összes többi rátermett ügynök csatlakozik Egyes ügynökhöz az alvilágban. Így Anglia végső reménye Johnny English, az utolsó, még életben lévő brit kém. Ő az egyetlen, akinek esélye lehet megvédeni a hazáját, megbosszulni a Titkosszolgálat kiirtását, és leleplezni a szörnyeteget, aki rá akarja tenni a kezét az egykoron hatalmas birodalom örök jelképeire, a Koronaékszerekre. Johnny English nem tudja, mi a félelem. Nem tudja, mi a veszély. Nem tud egyáltalán semmit. A kétbalkezes- és lábas titkos-ügynök mégis nyomra bukkan. Az elsőszámú gyanúsítottja pedig nem más, mint Pascal Sauvage, a titokzatos francia vállalkozó, és a vonzó Lorna Campbell…

 

Szikraváros - Paramount Network, szeptember 4. vasárnap, 12.45h

Szikraváros már generációk óta virágkorát éli, ragyogó fényeinek köszönhetően lakói elégedettek és boldogok. Ám a földalatti város generátora hamarosan leáll. Két fiatal magukra vállalják, hogy az idővel versenyre kelve megmentsék otthonukat.

 

A testőr - TV2, szeptember 4. vasárnap, 13.15h

Pete Garrison ügynök felel a First Lady biztonságáért. Egyik társa bizalmas információt szeretne közölni vele, mielőtt azonban erre sor kerülne, a férfit holtan találják. Az ügy felderítését David Breckinridge-re, Garrison egykori pártfogoltjára és barátjára bízzák. Nemrég ugyanis összerúgták a port, mivel a férfi azt hiszi, hogy Garrison-nak viszonya van az ő volt feleségével. A főiskola befejezése után így Breckinridge csapatába kerül Jill Marin, az ambiciózus ügynöknő. Amikor kiderül, hogy az elnök ellen merénylet készül, rájönnek, hogy áruló van a titkosszolgálat munkatársai közt. A gyanú pedig egyértelműen Garrison-ra terelődik…

 

Ezek a fiatalok - Hír Tv, szeptember 4. vasárnap, 13.30h

A film a hatvanas évek fiataljairól szól, az akkori 18 évesekről, akik - mint minden időszak felnövekvő generációja - a pályaválasztás felelősségével, a nemzedéki kérdés problémáival és a szerelem zsongító érzésével, nem utolsósorban pedig az emiatti érzelmi viharok gondjaival vannak elfoglalva. A mai fiatalok pedig igazán rácsodálkozhatnak: milyenek voltak szüleik, nagyszüleik ideáljai anno... A szülők és nagyszülők pedig nosztalgiázhatnak egy jót.

 

Eltanácsolt tanácsadó - Film Mánia, szeptember 4. vasárnap, 13.25h

Ryan Turnert (Charlie Sheen), a törtető brókert egy befolyásos gazdag milliomos, Donald Simpson (Barry Newman) csúnyán csőbe húzza, melynek következtében elveszíti mindenét: a pénzét, az állását és csinos barátnőjét, Cindyt is (Denise Richards). Váratlanul telefonál Cindy főnöke, Page (Angie Harmon), aki már nagyon várja az aznapi segítő sorokat Cindytől. Ryan titokban átveszi a lány tanácsadó rovatát a lapnál, és tőzsdeguruból szívmágussá képzi át magát. Az elmés válaszoknak köszönhetően hamarosan felszökik a példányszám és sikeresebb lesz, mint azt valaha is remélhette volna.

 

Bajos csajok - SuperTV2, szeptember 4. vasárnap, 14.10h

Cady Heron egy afrikai bozót-országban nevelkedett, zoológus-szülők szárnya alatt, ezért azt hiszi, hogy mindent tud a dzsungel törvényéről, vagyis arról, hogy az erősebb az, aki túlél! Ám a dzsungeltörvények egészen más értelmet nyernek, amikor az eddig magániskolába járatott 15 éves lány, életében először bekerül egy amerikai gimibe, és abban a pillanatban áldozatul esik a pszichológiai hadviselésnek és az íratlan társasági szabályoknak, amelyekkel napjaink tinédzsereinek meg kell küzdenie. Eleinte azt gondolja, hogy jól beilleszkedett a népszerű csajok bandájába, de aztán rá kell döbbennie, hogy a tizenéves lányok olyanra is képesek, amire a legvadabb ragadozók sem: képesek hátba szúrni legjobb barátnőiket is intrikáikkal, főleg, ha az halálos bűnt követett el ellenük. És Cady tudtán kívül elkövette azt a bűnt, amikor randizott a jóképű Aaron-nal, aki történetesen az egyik "barátnőjének\\" az ex-pasija, tehát tabu…

 

Marslakó a mostohám - Filmcafe, szeptember 4. vasárnap, 14.10h

Az ábrándozó csillagász, Steven Mills (Dan Aykroyd) felfedezi, hogy bolygónkon egy földönkívüli rejtőzködik, a mennyei formájú Celeste (Kim Basinger). Természetesen azonnal nekilát, hogy közelebbről is alaposan kivizsgálja az esetet, s szerencséjére a szépséges idegen is kíváncsi néhány dologra. Sok mindent meg kell tudniuk egymástól: Dr. Mills a távoli bolygó misztikus és tudományos titkait szeretné kideríteni, Celeste viszont még mindig nem tudja, hogyan kell csókolózni. Hamarosan kozmikus szerelem szővödik közöttük, ám a tudós kamaszlánya nem örül a különös mostohának.

 

A csábítás elmélete - Prime, szeptember 4. vasárnap, 14.25h

A férfiak állatok. Jane legalábbis így gondolja. Nemrégiben ugyanis szerelmes lett az egyik kollégájába, Raybe, és már éppen összeköltöztek volna, amikor a férfi csúful felülteti. Jane bosszút esküszik. Dühében kollégája, a nőcsábász Eddie kiadó szobájába költözik, és barátnője, Liz unszolására a legolvasottabb férfi magazinban teszi közzé, persze álnéven, nagyszabású elméleteit a férfiakról és a tehenekről. Hamarosan az egész világ az elméletein csámcsog, és a tévécsatornák egymást tapossák a titokzatos tudósnő kegyeiért.

 

Pingvinek vándorlása - Paramount Network, szeptember 4. vasárnap, 14.45h

A film történetet mesél, ábrázolja az érzelmekben gazdag pingvinek különös és látványos sorsát, megjegyzésekkel, humorral ötvözve. Misztikus és leplezetlen dráma, ez különbözteti meg a tudományos fejtegetés monotonságától.

 

Maverick - AMC, szeptember 4. vasárnap, 16.20h

A vadnyugaton három kedves, ám mindenre elszánt szerencsejátékos és hamiskártyás, Bret Maverick, a ravasz Annabelle Bransford és Zane Cooper kergeti a sikert és a nagy-nagy nyereményt, amelytől azt várják, hogy megváltoztatja életüket. Mavericknek, a jóképű csirkefogónak még 3000 dollárja hiányzik ahhoz, hogy benevezhessen álmai pókerversenyére, amely napokon belül kezdődik. A hiányzó összeget kártyanyereményekből és kintlévőségeinek erőszakos behajtásával próbálja megszerezni. A cél érdekében még a lopástól sem riad vissza. Akciói során nemcsak ellenlábasra, hanem partnerre is talál a csinos Annabelle személyében.

 

A bakancslista - Film+, szeptember 4. vasárnap, 16.20h

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.