Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha egy jó kis pihenős napot terveznél.

Meglógtam a Ferrarival - Paramount Network, január 22. vasárnap, 10.20h

A gimnazista Ferris Bueller (Mathew Broderick), a barátnője, Sloane (Mia Sara) és a legjobb barátja, Cameron (Alan Ruck) útra kelnek egy spontán szórakozásra Chicago városában egy piros Ferrarival.

 

Nicsak, ki beszél most! - Viasat6, január 22. vasárnap, 10.30h

James (John Travolta) és Mollie (Kirstie Alley) boldog házasságban élnek már hat éve. Van két gyermekük, és persze a velük járó összes gond. James nagyon jó állást kap egy nagy légitársaságnál, és egyre több időt kell a levegőben töltenie. Mollie tűri egy darabig, hogy minden az ő nyakába szakad, de mikor a férfi főnöknője kikezd Jamesszel, betelik a pohár…

 

Szórd a pénzt és fuss! - Film Mánia, január 22. vasárnap, 10.50h

Monty Brewster kisstílű baseballjátékos, aki rég kiöregedett az élsportból, mégis egy álomszerződésre vár. Egy nap megtörténik vele a csoda, fejlett humorú bácsikája egész vagyonát ráhagyja, ami nem kevesebb, mint háromszázmillió dollár. Ám feltételt is szabott a vén csirkefogó: csak akkor juthat ehhez az örökséghez, ha harminc nap alatt elkölt harminc milliót úgy, hogy az utolsó napra egy fillérje, még egy plusz alsónadrágja sem marad. Monty belemegy a játékba, de még csak nem is sejti, milyen kínszenvedés ennyi pénzt elkölteni.

 

Kivonat - Paramount Network, január 22. vasárnap, 12.25h

Joel, egy kis üzem tulajdonosa, bizonytalan helyzetbe kerül, ami percről percre csak rosszabb lesz. A jövendőbeli menedzsere balesetet szenved, ami veszélyezteti a cége jövőjét.

 

Szikraváros - Film+, január 22. vasárnap, 12.40h

Lina (Saoirse Ronan) és Doon (Harry Treadaway) a föld mélyébe épített városban születtek, és még sosem látták az eget. Az építők az emberiség megmentésére hozták létre Szikravárost, és a jóslat szerint a túlélőknek 200 évig kell a föld alatt maradniuk. Az idő leteltével a páncélszekrényben őrzött utasítások segítségével térhetnek vissza a felszínre. Csakhogy időközben az üzenet elveszik, és a város energia és élelemellátása veszélybe kerül. Cole polgármester (Bill Murray) látszólag a katasztrófa elhárításán dolgozik, ám a két fiatal, Lina és Doon rájönnek, hogy valójában egész más tervei vannak, és a város hamarosan örökre sötétségbe borul. Egyetlen reményük egy régi hangüzenet, amiből kiderül, hogy Doon apja, Loris (Tim Robbins) ismeri a fénybe vezető utat, mert egyszer már megpróbált a felszínre jutni.

 

Jól áll neki a halál - Filmcafe, január 22. vasárnap, 13.05h

Madeline nem volt nagy színésznő, az évek során több ráncot szerzett, mint nagy szerepet. Helen, Madeline barátnője volt mindaddig, míg vőlegénye át nem pártolt Madeline-hoz. Helen bánatában megduplázta súlyát. Filmünk harmadik főszereplője Ernest, aki egy jónevű plasztikai sebész. A két barátnő az évek során mindent megosztottak egymással: barátságot, irigységet, féltékenységet, gyűlöletet és most Ernestet is! Ők hárman osztoznak a legnagyobb titkon, amely örökre megváltoztatja életüket és halálukat.

 

Szerelem második látásra - Prime, január 22. vasárnap, 14h

Harvey Shine reklámdalok írásával foglalkozik. Lehet, hogy már nem sokáig, ugyanis a főnökétől egy utolsó esélyt kapott, mielőtt még kirúgná a cégtől. A hétfői határidő felettébb közel van, ám a hétvégén Harvey-nak még Londonba kell repülnie, a lánya esküvőjére. A brit fővárosban pedig kiderül, hogy a lánya nevelőapja lesz az örömapa. A csalódott Harvey repülne is vissza New Yorkba, ám lekési a gépet. Miközben a reptéri bárban múlatja az időt, megszólítja a negyvenes Kate-et. A véletlen találkozás pedig különös érzelmeket gerjeszt bennük, melynek hatására más szemmel kezdik nézni a világot...

 

Wayne világa - Paramount Network, január 22. vasárnap, 14.25h

Dilis, tiszteletlen popkulturális komédia Wayne-ről és Garth-ről, akik saját beszélgetős műsort csinálnak a pincéjükben, és a helyi kábeltévén be is mutatják. Egy nagy tévétársaság képviselője lecsap a show-ra _ és Wayne barátnőjére is...

 

Mielőtt éjfélt üt az óra - Viasat3, január 22. vasárnap, 14.30h

Lassan húsz éve hogy Jesse és Celine találkoztak a Mielőtt felkel a nap című filmben. Kilenc éve, a Mielőtt lemegy a napban a harmincas éveikben láttuk viszont őket. A trilógia záró részében már egy párt alkotnak, Párizsban élnek, és az ikerlányaikat nevelik. Az előző házasságából származó fiával, Hankkel töltött nyár hatására Jesse-t honvágy gyötörni. Szeretné, ha a hazaköltöznének, ám neje elutasítja tervét. A feszültség kézzel tapintható, őszintén beszélgetnek magukról, érzelmeikről, az életükről.

 

Mi kell a nőnek? - AMC, január 22. vasárnap, 15.10h

Az igazi macsót nemcsak a nők imádják, a férfiak is felnéznek rá. Nick Marshall (Mel Gibson) a világ császára. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ő elcsavarja őket, egy csöppet sem érdekli. Míg be nem üt a mennykő! Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást és a baleset különös következményeként meghallja a nők gondolatát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen új főnököt kap a rámenős Darcy (Helen Hunt) személyében.

 

Az elveszett frigyláda fosztogatói - TV2, január 22. vasárnap, 15.25h

Indiana Jones élete egyik felében jólszituált régészprofesszor, aki félszegen ácsorogva a katedrán, szemlesütve fogadja egyetemi tanítványai rajongását. A másik felében viszont magányos hős, oldalán univerzális lasszóval és pisztolyokkal, s aki semmilyen kalandtól nem riad vissza, hogy megszerezzen egy-egy értékes műkincset a múzeumának. A németek Adolf Hitler parancsára hatalmas ásatásokba kezdenek Kairó közelében, hogy megkeressék az eltűnt Frigyládát, azaz a Biblia egyik legendás ereklyéjét. Ez az a láda, amelyben a zsidók több ezer évvel ezelőtt elhelyezték Mózes kőtábláit a Tízparancsolattal. A mítosz szerint pedig, aki a ládát birtokolja, legyőzhetetlenné válik...

 

A csendőr és a csendőrlányok - Moziverzum, január 22. vasárnap, 15.25h

Négy csinos csendőrlányt helyeznek a San Tropez-i csendőrökhöz, s ez alaposan összekuszálja az ott szolgálók életét. Főként Lütyő törzsőrmesterét, aki valóban komolyan veszi a szolgálatot és egyszerűen nem tud mit kezdeni a rakoncátlankodó ifjú hölgyekkel. Az osztag tagjai sem kellően éberek, mert a hölgyek egy szép napon sorra eltűnnek. De a legnagyobb gondot Yo jelenti, aki egy afrikai állam elnökének lánya, mert félő, hogy eltűnéséből diplomáciai bonyodalmak származnak. Előkerítésükre azonnal összefog a San Tropez-i csendőrség teljes állománya...

 

Üzenet a palackban - RTL HÁROM, január 22. vasárnap, 15.50h

A válásán kesergő Theresa (Robin Wright Penn) életét két dolog tölti ki: a kisfia, Jason és a munkája a Chicago Tribune riportereként. Egy magányos tengerparti sétája során talál egy palackot, benne megindító, szenvedélyes hangú üzenettel. A levél költőisége és fájdalma szíven üti Theresát, és szinte beleszeret a férfiba, akit sosem látott. Aztán, ahogy jó riporterhez illik, nyomozni kezd a különös írás szerzője után. Hamarosan kiderül, hogy hasonlóan sebzett emberrel hozta össze a sors. De Garret Blake (Kevin Costner) még Theresánál is eltökéltebb a fogadalmában, miszerint többé nem lesz szerelmes.

 

Rendőrakadémia 2. - RTL, január 22. vasárnap, 15.50h

Pete Lassard kapitánynak (Howard Hesseman) alaposan meggyűlt a baja a körzetében tevékenykedő bandákkal. Ha nem sikerül leszámolnia velük sürgősen, elveszti az állását, amelyre már szemet is vetett Mauser hadnagy (Art Metrano). Épp kapóra jön a rendőrakadémián frissen végzettek hada: Mahoney (Steve Guttenberg), aki soha nem akart zsaru lenni, Hightower(Bubba Smith), a fegyverbolond Tackleberry (David Graf), a hangeffektusaival népszerű Jones (Michael Winslow) és a többiek. És ezzel Lassardnak sikerül elérni azt, hogy immár nemcsak az utcákon, hanem a rendőrségen belül is teljes legyen a káosz.

 

Elysium - Zárt világ - AXN, január 22. vasárnap, 16.25h

Odalenn nehéz az élet. A Föld a jövőben túlzsúfolt, romba dőlt, mocskos és veszélyes hely lesz. Aki teheti, inkább felköltözik az Elysium biztonságos, rendezett és békés világába _ egy hatalmas mesterséges holdra, melyet kiváltságos lakói gondosan védenek a lentiektől. Ha az illegális bevándorlók ellen kell felhasználni őket, nem haboznak: törvényt és fegyvert egyaránt bevetnek. Max (Matt Damon) azonban már nem fél egyiktől sem. Az élete múlik azon, hogy a lehető leggyorsabban feljusson a vágyott világba. Ha kell, csellel, ha kell, erővel át fogja törni a kordont, hogy megszerezze, amire az Elysiumon szüksége van. És ezzel talán az egész, kárhozott világ sorsát megváltoztatja…

 

Keresés - Viasat3, január 22. vasárnap, 16.50h

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, az apa türelmetlen, az ügy nem halad. A lány apja úgy dönt, hogy maga is kezébe veszi a kutatást, és bemerészkedik arra a területre, ahol ugyan bizonytalanul, tájékozatlanul mozog, de egyedül ott találhatja meg eltűnt lánya nyomait: a neten.
Úgy érzi, minden titok egyetlen helyen gyűlt össze, és minden rejtély megoldása itt található: egy laptopon.
Megküzd az ismeretlen világgal. Virtuális térben mozog, de valódi eredményt akar: a lányát.

 

A nagy nap - RTL KETTŐ, január 22. vasárnap, 17.55h

A rég elvált Don (Robert De Niro) és Ellie Griffin (Diane Keaton) kénytelen eljátszani a boldog párt nevelt fiuk, Alejandro (Ben Barnes) esküvőjén, hogy a fiú rendkívül vallásos vér szerinti anyja elégedett legyen. Don lobbanékony párja, a mellőzött Bebe (Susan Sarandon) persze nem nézi tétlenül az eseményeket, ráadásul Grace (Katherine Heigl) sincs oda apja dolgaiért. Végleg elszabadul a pokol, amikor az ara, Missy (Amanda Seyfried) családja is megérkezik.