Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Irány a tévé és a vasárnapi semmittevés!

Örömapa - Mozi+, március 26. vasárnap, 9.40h

Nagyot tévednek azok, akik azt hiszik, hogy egy esküvő egyszerű és nagyszerű dolog! Az ember lánya, aki még csak nemrégen született meg, és még alig húszéves, egyszer csak azt mondja: megismertem egy fantasztikus srácot, és hozzámegyek! Természetesen a fiú szörnyű, a szülei kimondottan borzalmasak, az esküvő pedig maga a megtestesült lidércnyomás. George Banks (Steve Martin) mindössze azt szeretné tudni, hogy vajon egyedül ő, az örömapa érez-e így.

 

A nő kétszer - Filmcafe, március 26. vasárnap, 12.15h

A film egy kicsit a sorsról, egy kicsit az időről és nagyon a szerelemről szól! Napjainkban, amikor annyi a véletlen találkozás, és folyamatosan válaszutak előtt állunk, néhány perc egy nő és egy férfi egész életét megváltoztathatja... Helen, a menő londoni menedzser életében eddig minden tökéletes volt. Érdekes munka és egy izgalmas barát, a regényíró Gerry, aki nem mellesleg kitűnő szerető. Ám amikor Helen-t váratlanul kirúgja a főnöke és ezért a szokásosnál hamarabb ér haza, élete furcsa fordulatot vesz. De mi történik, ha lekési a metrót és még ki is rabolják? Ebben a különleges és romantikus vígjátékban mindkét helyzet kérdéseire választ kapunk.

 

Hölgyválasz - TV2, március 26. vasárnap, 12.35h

John Clark, chicagói ügyvéd élete csaknem tökéletes. És mégis, mintha elrohanna mellette az élet, a családját is alig látja. Egyik nap John hazafelé tartva a vonatablakon át a gyönyörű Paulinára lesz figyelmes, aki a lerobbant Miss Mitzi's stúdióból bámul rá. A pillantás szinte kísérti a férfit, mígnem egyszer bemegy a stúdióba, ahol beiratkozik a tánctanfolyam kezdő csoportjába. John számára újra kezdődik az élet.

 

Knight Rider 2000 - Film Mánia, március 26. vasárnap, 12.35h

A XXI. században különös, új világ köszönt ránk: a fegyvereket betiltják és a büntetésüket töltő rabokat lefagyasztják. Michael Knight hiába töltené jól megérdemelt pihenését nyugalomban, nem teheti, mert Devon Miles visszahívja őt a szolgálatba, hogy segítsen egységének az illegálisan használt kézifegyverek elterjedésének megakadályozásában. Nem kell sokat nyomozni ahhoz, hogy kiderüljön: a törvényellenes fegyverkereskedelem fő mozgatórugója maga a rendőrség.

 

Rango - Moziverzum, március 26. vasárnap, 13h

Rango, a kaméleon egész életét egy terráriumban élte, a család kedvenceként. Az unalmas egyhangúságnak azonban egy csapásra vége, amikor véletlenül elveszítik a Mojave-sivatagban. A vándorútra kényszerült Rango útja hamarosan egy szó szerint poros vadnyugati városkába vezet, lévén, hogy Pornak nevezik a törvényen kívüli, fura lényekkel benépesült helyet. A kaméleon hiába veti latba kiváló alkalmazkodóképességét, ha életben akar maradni, ennél többre van szüksége. Mikor akarata ellenére a városka seriffje lesz, mindenki benne látja a megmentőt, akire vártak.

 

Shazam! - RTL, március 26. vasárnap, 13.10h

A 14 éves Billy Batson (Asher Angel) egy árvaházból kerül nevelőszülőkhöz, és bár nem a legnépszerűbb srác az iskolában, Shazam (Zachary Levi), a Hét Főbűn titkos őrzője, a különleges erejű varázsló mégis neki adja át az erejét. Amikor a fiú hangosan kimondja a varázsló nevét, azonnal felnőtté alakul át, és igazi szuperhős válik belőle, annak minden kellékével: testhezálló, köpönyeggel kiegészített ruha, különleges eszközök, rendkívüli erő és meghökkentő képességek. Billy újdonsült testvére segítségével fokozatosan fedezi fel, mi mindent tud, de aztán rá kell jönnie valamire: az új helyzet valóban hatalmas buli, csakhogy nincs szuperhős főgonosz nélkül. Dr. Thaddeus (Mark Strong) pedig igazán méltó főgonosz, aki a világra akarja szabadítani alvilági szolgálóit, a Hét Főbűn éhes lidérceit.

 

Space Jam – Zűr az űrben - Film+, március 26. vasárnap, 13.30h

Bugs Bunny és kísérete bajba kerül, amikor szembeszáll a Földre érkezett apró kis űrlényekkel. A nerdluckokat a főnökük, Swackhammer küldte, mégpedig azért, hogy az ő szórakoztatására elrabolják Bugs Bunny kíséretének tagjait. Bugs nem tétovázik, azonnal kosármeccsre hívja az idegeneket azzal, hogyha vereséget szenvednek, mindannyian ott maradnak a Földön, ám az űrlények győzelme esetén mindannyian Swackhammer kezébe adják magukat. Az idegenek azonnal elfogadják Bunny ajánlatát. Túlságosan is gyorsan. Ugyanis van egy rendkívüli tulajdonságuk: pillanatok alatt képesek új képességeket magukévá tenni. Amikor Bugs felfedezi, mi készül, tudja, azonnal segítségre van szüksége. De hova forduljon, amikor már minden valamire való kosaras tudása az ellenfelet gazdagítja. Ám szerencsére van egy olyan ismerőse, akire mindig számíthat. Ő a világ legnagyobb kosárjátékosa, Michael Jordan.

 

Az elveszett világ: Jurassic Park - Mozi+, március 26. vasárnap, 14.25h

Aki azt hitte, hogy a milliomos John Hammond őslényparkjának pusztulásával véget ért a hihetetlen rémálom, az nagyot tévedett. Az első kaland egyik túlélője, a káosz-elmélet megszállottja, Ian Malcolm elhűlve értesül Hammond-tól, hogy létezik egy második sziget is. Hammond arra kéri a férfit, hogy utazzon a szigetre és tanulmányozza az új élet kezdetét. A férfi természetesen hallani sem akar a dologról, mégis útra kel, amikor megtudja, hogy a barátnője, Sarah Harding paleontológus már a második bázison van...A szigeten a dínókon és a barátnőjén kívül azonban másokkal is találkozik. Egy filmes stábbal és egy fanatikus vadásszal, akinek már csak néhány őslény-trófea hiányzik a gyűjteményéből. Ian mindent megtesz, hogy megmentse a barátnőjét és megakadályozza, hogy a dínók elhagyják a szigetet...

 

A hölgy egy kissé bogaras - Duna Tv, március 26. vasárnap, 14.30h

Bimbi, azaz Takács Klára munkanélküli. Albérletben lakik, és fogalma sincs, hogy miből fog élni, hogy miből fogja kifizetni. De szerencséjére az előző albérlő, akinek volt egy ajánlólevele a Tormássy művek igazgatójához időközben bolondok házába került. Így aztán a "felhasználatlan" ajánlólevéllel jelentkezhet munkára. Mivel a levélben az áll, hogy a "hölgy egy kissé bogaras" állást nem kap, de elszegődhet a vezérigazgató fiához gépírókisasszonynak…

 

Halálos tavasz - Magyar Mozi Tv, március 26. vasárnap, 15.15h

Dr. Egry Iván öngyilkosságot követ el szállodai szobájában. Az ő története pereg végig, attól a pillanattól kezdve, hogy a lépcsőházban először látja meg a lányt, akiről később kiderül: Ralben Edit a neve. Iván meghívatja magát hozzájuk. Edit ekkor Ahrenberg gróf menyasszonya. Csakhamar Iván kéri meg a lány kezét, s esküvőjükig egy bérelt kis budai lakásban találkoznak...

 

Armageddon - Film+, március 26. vasárnap, 15.20h

Hatalmas méretű aszteroida közeledik a Föld felé, 40.000 km/órás sebességgel. A becsapódás _ amely elkerülhetetlennek látszik _ bolygónkat a teljes megsemmisüléssel fenyegeti. A NASA egyik vezetője, Dan Truman egyetlen esélyt lát a megmenekülésre: ha sikerül még az űrben elpusztítani a fenyegetően közeledő égitestet. Ezért elképesztő tervet eszel ki: megbízza Harry személyében a világ legkiválóbb olajfúróját, hogy a kemény fickókból álló csapatával fúrjon lyukat az aszteroidába és robbantsa apró darabokra. A villámgyors kiképzés után fel is jut a csapat, ám a dolgok nem a terv szerint alakulnak.

 

Spionfióka - RTL, március 26. vasárnap, 15.55h

A gimis Michael osztálykirándulásra érkezik Európába, egy szerencsétlen félreértés folytán azonban összetévesztik egy ugyanoda tartó szuperkémmel. Amint a párizsi reptérre megérkezik a gép, máris két titkos ügynök várja az amerikai diákot. Elszakítják osztályától és "hőn szeretett" franciatanárától, s Michael hiába bizonygatja, hogy ő bizony nem az, akinek gondolják, tiltakozása ellenére luxuskocsit és fegyvereket sóznak rá, és kijelölik az elvégezendő feladatait is. A fiú lassan rájön, hogy a rábízott munka csöppet sem unalmas, sőt vannak kimondottan élvezetes összetevői is...

 

Elrabolva 2. - Mozi+, március 26. vasárnap, 17h

Két évvel lánya elrablását követően Bryan Mills (Liam Neeson), a vérprofi volt CIA-ügynök Isztambulba utazik egy biztonsági munka miatt, ahová magával viszi a lányát, Kim-et (Maggie Grace) és volt feleségét, Leonore-t (Famke Janssen) is. A halottaikat gyászoló albán maffia bosszút esküszik, és Mills családjára ismét lecsapnak. A tapasztalt ügynök azonban semmitől sem riad vissza: kíméletlen, véres harcba kezd, hogy megóvja szeretteit, és kiszabadítsa túszul ejtett feleségét.

 

Csúcshatás - AMC, március 26. vasárnap, 18.05h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Pofa be! - Filmcafe, március 26. vasárnap, 18.15h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozófikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentinnak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad.