Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha az egész napodat otthon töltenéd.

Marslakó a mostohám - Viasat Film, április 23. vasárnap, 9.30h

Az ábrándozó csillagász, Steven Mills (Dan Aykroyd) felfedezi, hogy bolygónkon egy földönkívüli rejtőzködik, a mennyei formájú Celeste (Kim Basinger). Természetesen azonnal nekilát, hogy közelebbről is alaposan kivizsgálja az esetet, s szerencséjére a szépséges idegen is kíváncsi néhány dologra. Sok mindent meg kell tudniuk egymástól: Dr. Mills a távoli bolygó misztikus és tudományos titkait szeretné kideríteni, Celeste viszont még mindig nem tudja, hogyan kell csókolózni. Hamarosan kozmikus szerelem szővödik közöttük, ám a tudós kamaszlánya nem örül a különös mostohának.

 

Csendes otthon - Magyar Mozi Tv, április 23. vasárnap, 10.15h

A bürokrácia különös játéka folytán ugyanazt a lakást utalják ki a premierjére készülő zeneszerzőnek és a csinos gyógyszerésznőnek. A bonyodalmat csak fokozza, hogy Andrásnak menyasszonya, Évának pedig vőlegénye van, akik persze egy csöppet sem örülnének, ha megtudnák, hogy szerelmük egy vadidegen vetélytárssal lakik egy fedél alatt.

 

Bűnös Louisiana - Viasat Film, április 23. vasárnap, 11.50h

Bud Carter nyomozó sikeresen letartóztatja Jesse Weiland bérgyilkost, akinek szolgálatait gyakran vették igénybe az alvilágban. Carter azonban nem csak egy kegyetlen gengsztert és az Árja Testvériség tagját látja benne, hanem egy hasznos informátort, úgy gondolja, hogy segítségével sok embert rács mögé tudna dugni. Azonban korrupt politikusok és lefizetett ügyvédek segítségével Lutin Adams, a bűnszövetkezet feje megtudja, hogy ki szivárogtat adatokat a rendőröknek és kinyíratja Weiland családját.

 

Drágám, add az életed! - RTL, április 23. vasárnap, 13.10h

Dick Steele, a nyugalomba vonult titkosügynök (Leslie Nielsen) egykori főnökének hívó szavára visszatér a szolgálatba. Ugyanis örök ellensége, Rancor tábornok (Andy Griffith), akit egy robbantásos merénylet után mindenki halottnak hitt, ismét megjelenik a színen. Dicknek és gyönyörű társának, Veronique-nak (Nicolette Sheridan) kell megakadályoznia, hogy a tábornok megvalósítsa világuralmi terveit. Ketten együtt élik át a kalandokat, kerülik ki a csapdákat, menekülnek el autós üldözőik elől. Még arra is jut idejük, hogy pompás vacsorákat töltsenek el egymás társaságában, és a táncparketten megmozgassák a kitartó nyomozástól elgémberedett tagjaikat.

 

Karate kölyök - Paramount Network, április 23. vasárnap, 13.15h

A John Avildsen által rendezett filmben egy New Jerseyben élő tinédzser, akit gyakran gúnyolnak a kortársai, Kaliforniába költözik az anyjával. Ott önvédelmet tanul és önbizalmat szerez az idős karatemester segítségével.

 

Rossz társaság - Mozi+, április 23. vasárnap, 13.15h

Még egy titkos-ügynök sem pótolhatatlan. A CIA egyik legjobb embere épp egy különösen fontos titkos atomfegyver-üzlet befejezése előtt veszti életét. Ám a Cég tudja, hogy mi a megoldás: felkutatja az áldozat ikertestvérét és meggyőzi, hogy ugorjon be a testvére helyett. Csak éppen a jól képzett, kötelességtudó titkosszolga helyére így egy nagyszájú, laza bűnöző lép, akinek egyrészt fogalma sincs a konspiráció alapszabályairól, másrészt nem is akar tudomást venni róluk. A Cég azonban nem jön zavarba: beveti legjobb emberét, Gaylord Oakes-t, aki eddig minden meleg helyzetből kivágta magát. Oakes-nak 9 napja van, hogy a zabolátlan újoncból tökéletes harcost faragjon. Mert az ellenség már a nyomukban van. Ők ugyanis rögtön elhitték, hogy a veterán oldalán nagyszájúskodó alak is a CIA embere...

 

Egy becsületbeli ügy - Viasat Film, április 23. vasárnap, 13.55h

Látszólag tiszta dolog történik a Kuba amerikai zónájában lévő guantanamoi haditengerészeti bázison. Két közlegény megöli harmadik társát. Természetesen az eset rendkívül gyors és példát statuáló intézkedést igényel ezért a minisztérium két rendkívül tehetséges jogászt bíz meg a feladattal. A helyszíni szemle után azonban még sem tűnik annyira szimplának az ügy. Nyomozni kezdenek és ahogy közelednek a megoldáshoz egyre kuszábbnak tűnik a valóság.

 

A halott menyasszony - RTL HÁROM, április 23. vasárnap, 14.45h

Két félénk fiatal házasodni készül. Az Everglot család kész arra, hogy hozzáadja Victoriát a rettenetes, pontosabban újgazdag Van Dort klán sarjához. Victor és Victoria az esküvő előestéjén találkoznak először, amikor is a két család összejön a menyegzőpróbára. A próba alkalmával azonban Victor annyira belezavarodik a házassági eskü szövegébe, hogy Galswells atya elküldi, csak akkor jöjjön elő, ha tudja a szöveget. A fiatalember beveszi magát a falut övező sötét erdőbe, ahol olyannyira belejön a szerepébe, hogy végső gesztusként egy öreg fa gyökerére húzza a jegygyűrűt. A gyökér azonban egy oszlásnak indult, különös szépségű nőalak csontos ujja…

 

Gettómilliomos - Moziverzum, április 23. vasárnap, 14.55h

A legnépszerűbb vetélkedő, a Legyen Ön is milliomos! indiai változatában a tizennyolc éves, gettóból származó Jamal Malik egyetlen lépésre van a húszmillió rúpiás főnyereménytől. Már csak a döntő kérdés van hátra. A játékvezetőnek, Prem Kumarnak egyáltalán nem tetszik a helyzet alakulása, az, hogy egy senki került helyette a reflektorfénybe. A műsor végén rendőrök várják a fiatalembert. Csalással gyanúsítják, nem hiszik el, hogy tudhatta az eddigi válaszokat. A kihallgatáson kérdésről kérdésre faggatják. Jamal elbeszéléséből kibontakozik az élettörténete.

 

A gyilkos a házban van - Magyar Mozi Tv, április 23. vasárnap, 15.25h

Egy vérbeli krimi a hetvenes évek elejéről. A helyszín egy pesti bérház, a nyomozó Kloss kapitány megszemélyesítője, Stanisław Mikulski (magyar hangja természetesen Bitskey Tibor), a gyilkos pedig nem más, mint...

 

Egek ura - Viasat3, április 23. vasárnap, 15.30h

A negyvenes éveiben járó Ryan munkaerő-leépítési szakértő, abból él, hogy mások helyett elvégzi a piszkos munkát. Munkájából kifolyólag szinte egész életét a repülőtereken, a gépeken vagy szállodákban tölti. Nem csoda, hogy agglegény, nem akar megállapodni, de semmilyen valódi emberi kapcsolatot sem tud felmutatni. Minden, amire szüksége van, elfér a bőröndjében. Tulajdonképpen egyetlen igazi célja van: a 10 millió törzsutas mérföld elérése. Ryan jól bejáratott életét azonban veszély fenyegeti, amikor a cégét is eléri a leépítés veszélye, illetve amikor útja során megismerkedik a szintén törzsutas Alexszel.

 

A Jó, a Rossz és a Csúf - Mozi+, április 23. vasárnap, 15.40h

A polgárháború idején sajátos módját választja a pénzkeresetnek a mexikói Tuco és társa, Joe, akit Szőkének neveznek. A Tuco fejére kitűzött vérdíjak begyűjtéséből élnek. Szőke leszállítja a banditát a seriffnek, majd megmenti az akasztófától. Azután jöhet a következő város. Az üzlet virágzik, ám a két fickó összemarakodik az osztozkodásnál. A sivatagban egy kirabolt pénzszállító kocsira bukkannak, ám amikor Tuco le akar számolni társával, kiderül, hogy a haldokló tiszt elmondta Szőkének, hol rejtették el az aranyat. Tuco így kénytelen megint társulni Szőkével, ám az arany utáni hajszába a brutális Angyalszem is bekapcsolódik...

 

Ahol a szivárvány véget ér - Cool, április 23. vasárnap, 16.10h

Rosie (Lily Collins) és Alex (Sam Claflin) már ötéves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos, hogy nem egymásnak lettek teremtve, vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet teljesen más irányba sodorja őket. De mégis, azt a köteléket, amely összeköti őket térben, időben és különböző kontinenseken át, nem lehet tönkretenni a katasztrofális szerelmi ügyek, házasság, hűtlenség és a válás ellenére sem. Vajon megtalálják az egymáshoz visszavezető utat? Vagy akkor már túl késő lesz?

 

Vissza a gyökerekhez - SuperTV2, április 23. vasárnap, 16.50h

A sikeres építész Valentin D azt állítja magáról, hogy árva, mert szégyelli, hogy családja fémhulladékok adás-vételből él Észak-Franciaországban. Elbűvölő kedvesével fényűző életet élnek és éppen egy rangos kiállítás megnyitójára készülnek, amikor a rokonok néhány száz kilométerrel arrébb úgy döntenek, hogy meglátogatják a nagymenő családtagot. Valentin cseppet sem örül a látogatásuknak, ám egy véletlen balesetnek köszönhetően teljesen kiesnek neki az elmúlt évek történései, és újra azzá az észak-franciaországi fickóvá válik, aki évekkel ezelőtt volt.

 

Nim szigete - TV4, április 23. vasárnap, 17h

Nim az egyik trópusi szigeten él a tudós édesapjával. A legjobb barátai: Silkie, a fóka, Fred, a kerge iguána és Galileo, a vakmerő pelikán. Nim és barátai vad és izgalmas kalandjait a régi legendák és Alexandra Rover írónő könyvei inspirálják. Egyik nap Nim apja viharba kerül, és eltűnik a tengeren. A magára maradt kislány a kedvenc regényhőséhez, Alex Roverhez fordul levelével, hogy segítsen neki őt megtalálni. Az agórafóbiában szenvedő írónő, aki eddig az utcára sem mert kimenni, összeszedi minden bátorságát, és útra kel, hogy találkozzon Nimmel.

 

A muskétás - Film Mánia, április 23. vasárnap, 17.15h

A XVII. századi Franciaországot az angolok és a spanyolok is háborúval fenyegetik. XIII. Lajos erőtlen király, akit a katolikus egyház feje könnyedén az ujja köré csavar. Richelieu bíboros hatalmára a ravasz Febre vezetésével saját gárdistái vigyáznak. Már csak a király testőrei állnak az útjában, a bátor és hűséges muskétások. Aramis, Athos és Porthos mára céljukat vesztett, megkeseredett emberek. Ám ekkor felbukkan az ifjú D'Artagnan, egy Muskétás gyermeke, akinek szüleit 14 évnek előtte Febre gyilkolta meg. Az ifjú D'Artagnan-t így a király hű szeretete mellett így személyes ügye is hajtja. Elszánt lelkesedése a megfáradt muskétásokban is felébreszti a hitet s a szunnyadó erőt, hogy ismét együtt szálljanak nemes harcba a korona védelmében. A dicső férfiak küzdelme persze női segedelem nélkül nem biztos, hogy célt érne. Ám Franciaország királynéjában, és komornájában, a bájos Francesca-ban a király testőrei hű szövetségesekre találnak. Kardok kirántva, az adrenalinszint emelkedik; D'Artagnan és társai, a Muskétások készen állnak a harcra. Mint mindig, ezek a legendásan tettre kész férfiak most is arra esküdtek fel, hogy párbajt vívjanak, s jóra fordítsák a rosszat, de ekkora kecsességével, már-már akrobatikus ügyességgel még sohase tették ezt! Mert ebben a filmben a muskétások nemcsak a XVII. századi Franciaország hatalmasságaival szállnak szembe, hanem magával a gravitációval is dacolnak.