Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Pihend ki a hetet a tévé előtt!

Osztály, vigyázz! - Filmcafe, június 25. vasárnap, 9.50h

Richard Clark (Jon Lovitz) azt állítja, hogy neveletlen kölykök nincsenek. Olyannyira hisz ebben, hogy feladja biztos és kényelmes állását az apja vezette elegáns főiskolán, és elszegődik abba a gimnáziumba, amelyet mindenki csak a közoktatás legsötétebb bugyrának tart. Néhány nap, sőt, már néhány perc is elegendő Clarknak ahhoz, hogy rádöbbenjen, hamis az előbb említett elképzelés, ugyanis az itteni diákok még a legsötétebbnél is sötétebbek. De vajon mit keres egy ilyen helyen a gyönyörű Victoria (Tia Carrere), akinek fel sem tűnik, hogy mennyire abszurd az a tény, hogy a sulinak saját temetője van.

Napos oldal - Filmcafe, június 25. vasárnap, 11.40h

Pat Solatano (Bradley Cooper) mindenét elvesztette _ a házát, az állását, a feleségét. És most kénytelen újra a szüleihez (Robert De Niro, Jacki Weaver) költözni, miután nyolc hónapot töltött egy elmegyógyintézetben. Pat szeretné újra rendbe hozni az életét, pozitívan szemlélni a világot és szeretne újra összejönni ex-feleségével is. A szüleinek csak annyi a vágya, hogy Pat képes legyen ismét lábra állni a nehéz időszak után. Ám a dolgok még bonyolultabbá válnak, mikor Pat megismeri Tiffanyt (Jennifer Lawrence), a titokzatos fiatal lányt, aki szintén nem kevés problémával küszködik. Tiffany felajánlja Patnek, hogy segít neki visszahódítani egykori kedvesét, de csak akkor, ha cserébe majd ő is tesz érte valami nagyon fontosat. Mikorra pedig egyezségük kezd beteljesülni, meglepő módon azt tapasztalják, hogy felettébb közel kerültek egymáshoz, és talán a saját elrontott életükre is érvényes lesz a "minden rosszban van valami jó"-tézis.

 

Trükkös fiúk - Viasat6, június 25. vasárnap, 11.45h

A sokat tapasztalt Roy és ambiciózus védence, Frank profi szélhámosok. Kispályás svindlerek. Csalók. Nevezhetjük őket bárminek, tény, hogy az üzlet virágzik. Roy magánélete azonban messze nem ilyen sikeres. Kóros érzékenysége és annak tünetei már "munkája" sikerességét kezdik veszélyeztetni, ezért kénytelen pszichoanalitikushoz fordulni. Gyors segítséget vár, de a terápia váratlan fejleményeket hoz az életébe. Megtudja, hogy van egy 14 éves lánya, akinek létét sejtette ugyan, de sosem szerzett róla bizonyosságot. Ami azonban még zavarbaejtőbb, Angela találkozni akar apjával, akit sosem ismert.

Felejtés - Viasat3, június 25. vasárnap, 12.30h

Telly (Julianne Moore) igyekszik túlélni azt, amit nem lehet: egy repülőgép-szerencsétlenég során elveszítette 8 éves kisfiát. A pszichológus (Gary Sinise), aki a legtöbbet segített neki, feladja a küzdelmet: bevallja a nőnek, hogy emlékeiből és fájdalmából semmi sem igaz: sosem volt gyereke és így az nem is halhatott meg _ mindez csupán az ő agyában létezett. Ezzel a tudattal még nehezebb együtt élni, mint a gyásszal. Ám a legnehezebb még hátra van. Telly találkozik egy férfival (Dominic West), akivel kísértetiesen hasonló eset történt. Meggyászolta a gyerekét, majd nem sokkal később rá kellett jönnie, nem is volt soha apa. Telly gyanakodni kezd. Szeretné végre tudni, mi az igazság. Szeretné tisztán látni, hogy ő maga őrült-e, hogy volt-e valaha gyereke, hogy ki hazudik neki és ki mond igazat. Hogy ő maga mikor hazudott magának, és melyik emléke igaz. Mindenre képes volna, hogy kijusson ebből a labirintusból.

 

Apja lánya - Moziverzum, június 25. vasárnap, 12.55h

Ollie Trink-nek (Ben Affleck), a sikeres újságírónak mindene meg van az életben. Remek karrier, gyönyörű, szerető feleség és nagyvilági fényűzés. Mindezek megkoronázásaként Ollie és felesége, Gertrude (Jennifer Lopez) gyermekáldásnak néznek elébe. Az idill azonban csak addig tart, amíg felesége a szülést követően meghal, és egyedül marad kislányával, Gertie-vel (Raquel Castro). Az apaságot és a karriert képtelen összeegyeztetni, ezért Ollie-t kirúgják az állásából. Mivel nincs más választása visszaköltözik apjához (George Calin), a nyugis New Jersey-be. Unalmas és kilátástalan új munkahelyén töltve napjait, nem látja helyzetéből a kiutat. Gertie viszont nagyon jól érzi magát a kisvárosi élet körülményei között. Az ő számára Jersey maga a paradicsom. Ollie ekkor egy videókölcsönzés alkalmával megismerkedik Maya-val (Liv Tyler), a gyönyörű vidéki lánnyal...

Hazárd megye lordjai: A visszatérés - RTL, június 25. vasárnap, 13h

A Duke fiúk, Bo (John Schneider) és Luke (Tom Wopat), valamint unokatestvérük, Daisy (Catherine Bach) elszántan harcolnak azért, hogy megakadályozzák a hírhedt Mama Max (Stella Stevens) tervét. Az asszony ugyanis környezetromboló, ám profittermelő óriásparkot akar felállítani Hazárd megye kellős közepén. A területért folytatott küzdelmet természetesen egy autóverseny dönti el. A környék sorsa Bo és Luke kezében van: rajtuk, felturbózott autójukon és Lee tábornokon múlik, miként alakul a jövő…

 

Forrest Gump - Prime, június 25. vasárnap, 13.40h

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. A neve Forrest Gump. A XX. század második felének szinte minden sorsfordulóján ott volt, mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Elméje a legjobb akarattal sem nevezhető tündökletesnek. De hát már az anyja is mindig mondta: "Csak az hülye, aki hülyeséget csinál". Forrest Gump pedig nem tett semmi egyebet, mint jelen volt minden fontos eseményen: a pingpongdiplomáciától a vietnami harctérig, a Watergate szállótól az elnöki klubig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjában. A Forrest Gump megindító, romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki éppen abban a korban élt, amikor Amerika elveszítette ártatlanságát. A film és alkotói 1995-ben hat Oscar-díjat nyertek: közte a legjobb filmét, a legjobb rendezőét, a legjobb forgatókönyvíróét és a legjobb férfi főszereplőét. További hét Oscar-jelölés és három Golden Globe díj (legjobb film, legjobb rendező, legjobb színész) színesíti a film ezzel távolról sem teljes díjgyűjteményét.

 

Nagy durranás - TV2, június 25. vasárnap, 14h

Bár az első osztályú vadászpilóta, Topper Harley teljes magányban, Szőrös Nyuszitappancs néven él az indiánok között, a légierőnek ismét szüksége van kezelhetetlen katonájára, hogy egy életveszélyes küldetés során _ az Alvó Menyét akcióban _ megsemmisítsen egy nukleáris arzenált. Vagy, ha ez nem sikerülne, akkor legalább bombázzon le egy tangóharmonika gyárat és egy pantomim iskolát...

 

Grimm - Viasat Film, június 25. vasárnap, 14.15h

A két Grimm testvér, Jacob (Heath Ledger) és Wilhelm (Matt Damon) szélhámosságból élnek, és a francia hatóságok elől menekülnek. A testvérek rövidesen a fantáziájuk teremtette mesevilágban találják magukat, ahol egy bűvös erdőben titokzatos körülmények között fiatal lányok tűnnek el. Itt tényleg szükségük lesz minden trükkre, ellenfelük ugyanis a Tükör királynő (Monica Belucci).

 

Toprini nász - Duna Tv, június 25. vasárnap, 14.25h

Mányay főhadnagyot fontos feladattal bízzák meg felettesei. Mint kémet, az orosz fennhatóság alatt lévő Toprinba küldik, hogy a gróf kertészeként leleplezzen egy kémhálózatot. A Patenko álnéven dolgozó Mányay a grófnéban segítőtársra talál, aki még az életét is megmenti…

 

Én, a nő és plusz egy fő - Cool, június 25. vasárnap, 15h

Ha Dupree (Owen Wilson) a barátod, akkor életedben garantált a katasztrófa. Az ifjú házaspár, Carl (Matt Dillon) és Molly Peterson (Kate Hudson) boldogan vágnak bele közös életükbe. Csakhogy a leégett Dupree szinte a házasság másnapján beköltözik a házba, és ezzel kezdetét veszi a teljes összeomlás. Carl ugyanis nemcsak a minden hájjal megkent apósa (Michael Douglas) miatt indul el a lejtőn, de barátja életstílusának köszönhetően a házassága is veszélybe kerül. Dupree nem tehet mást, kénytelen lúzerből hőssé válni, és megmenteni a barátait.

 

Harmadik típusú találkozások - Paramount Network, június 25. vasárnap, 15.55h

Roy Neary egy egyszerű munkásember, akinek a csendes és átlagos életét teljesen felforgatja egy ufóval való találkozás.

 

Megjött Apuci - TV2, június 25. vasárnap, 15.55h

Will Ferrell a legújabb vígjátékában egy galamblelkű rádiós nagyfőnököt alakít, aki nagyon szeretne felesége két gyerekének a legjobb nevelőapja lenni. Ám nem számít arra, hogy felbukkan a hiperlaza és élősködő vérszerinti apa, és így komoly versenyre kényszerül a gyerekek kegyeiért...

 

Harry Potter és a Főnix Rendje - Cool, június 25. vasárnap, 17.30h

Harry Potter (Daniel Radcliffe) már meg sem lepődik, hogy a sötét varázslatok kivédése tárgyat új tanár, az intrikus Dolores Umbridge professzor (Imelda Staunton) tanítja, aki titokban Dumbledore (Michael Gambon) professzort és a diákokat is szemmel tartja. Segítségével Voldemort nagyúr (Ralph Fiennes) gonosz szelleme beférkőzik Roxfortba, melynek következtében egy sötét varázslat váratlanul Harryék ellen fordul. Harry a barátai, Ron és Hermione sürgetésére maga veszi kezébe az ügyet: néhány diáktársukkal kiegészülve felkészülnek, hogy megvédjék az otthonukat.

 

A holnap határa - Film+, június 25. vasárnap, 18.40h

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt. Amikor váratlanul mégis bevetik az idegenek elleni ütközetben, hamar hősi halált hal. Az egyik földönkívülivel való közvetlen érintkezés miatt azonban feltámad, és egy időhurokba kerül. Kénytelen számtalanszor végig élni ugyanazt a pokoli küzdelmet. Ám az esélyei egyre jobbak, különösen, amikor meggyőzi a legendás Angyalt (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magát mentse meg, hanem az egész emberiséget.

 

A Múmia - A Sárkánycsászár sírja - TV2, június 25. vasárnap, 18.55h

A Sárkánycsászár egykor Kína rettegett uralkodója volt, mígnem egy varázslónő örök álomba küldte őt a tengernyi harcosával együtt. Így lett belőlük egy hatalmas, néma agyaghadsereg, amely csak arra vár, hogy valaki újra felélessze katonáit. Ez a valaki pedig nem más, mint a felcseperedett Alex O'Connell, akinek a híres-hírhedt apjával, Rick-kel és bájos anyjával, Evelyn-nel együtt szembe kell néznie az új életre kelt, elátkozott császárral, aki meg akarja szerezni a hatalmat a világ fölött. A szédítő kaland pedig az ősi katakombákból a háború utáni Sanghaj utcáin át, a Himalája jeges csúcsaira vezet...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://port.hu/adatlap/film/tv/harmadik-tipusu-talalkozasok-close-encounters-of-the-third-kind/event-tv-1257000493-257/movie-986

https://port.hu/adatlap/film/tv/vegtelen-tortenet-die-unendliche-geschichte/event-tv-1257000492-257/movie-3335