Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Vasárnapi semmittevés esetére.

Downton Abbey - Moziverzum, július 30. vasárnap, 10.25h

A világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkotója, Julian Fellowes írta, és az eredeti szereplőket láthatjuk viszont a mozivásznon is.

 

Rendőrakadémia 4.: Zseniális amatőrök az utcán - Viasat6, július 30. vasárnap, 12.15h

Bár a Rendőrakadémiáról továbbra is özönlenek a vidám, ámde ügyefogyott közrendőrök, Lassard parancsnok (George Gaynes) mégis úgy véli, a közbiztonság érdekében ideje a civileket is bevetni. A civilképző program jelentős politikai és médiatámogatással el is indul. Ennek az örök rivális, Harris hadnagy (G.W. Bailey) örül talán a legjobban, hiszen a renden őrködő amatőr rendőrök esetlenkedései elől senki sincs biztonságban. Már-már a Rendőrakadémia soha nem is létező jóhíre forog kockán, ám Mahoney (Steve Guttenberg) és a hű rendőrgyakornokok hada _ a gyönyörű riporternő (Sharon Stone) segítségével _ elhárítja a vészt.

 

A legnagyobb showman - Moziverzum, július 30. vasárnap, 12.55h

A cirkusz maga a csoda. És élt valaha egy ember, aki csodatévőnek született. P. T. Barnum (Hugh Jackman) a legendás Barnum cirkusz alapítója lángész volt, próféta, akinek hihetetlen dolgok születtek a fejében, és valósággá tudta tenni őket. Az ő utánozhatatlan képzelőerejéből születő műsorszámokat azóta sem tudja leutánozni senki. Most a film kedvéért újjászületik a show, és újjászületik a showman _ egyetlen fergeteges, látványos, szemkápráztató kavalkádban mutatkozik be a világ legkülönösebb cirkuszigazgatója, és élete főműve: a Barnum.

 

Csúcshatás - AMC, július 30. vasárnap, 13.30h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Hófehér - Magyar Mozi Tv, július 30. vasárnap, 13.30h

Hófehér, ez a nagydarab és ügyetlen, ám nagy erejű királykisasszony magányosan, mindenkitől elfeledetten tengeti életét. Az intrikákkal teli udvarban mit sem törődnek vele, mostohaanyja pedig szeretne tőle megszabadulni. Így kerül a törpék parányi házába, amit lassan birtokba vesz. Hiba kéri feleségül a szomszéd király, Hófehér nem akar királynő lenni...

 

Johnny English újra lecsap - TV2, július 30. vasárnap, 13.45h

Egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, és az akció kiagyalója további pusztítással fenyegeti a világot. A titkosszolgálat most csak egy emberben bízhat – Johnny Englishben. A jelenleg leszerelt, és egy kis előkészítő iskolában tanító Englisht újra szolgálatba hívják, hogy találja meg a ravasz hackert, és ugorjon fejest az akcióba. Ám ahhoz, hogy a küldetés sikerrel járjon, hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, mivel itt a múlt analóg módszereinek kell szembeszállniuk a jövő digitális technológiájával…

 

A szerelem hálójában - Viasat3, július 30. vasárnap, 14.05h

Kathleen Kelly (Meg Ryan) a világ talán legszebb gyermekkönyvboltjának a tulajdonosa. Egy nap azonban az utca túloldalán Joe Fox (Tom Hanks) megnyitja könyváruházát, ami korántsem olyan meghitt, viszont sokkal nagyobb, mint Kathleené. A két magányos üzletvezető és harcias ellenfél éjszakánként NY152 és Shopgirl álnév alatt ismerkedik és hamarosan egymásra is találnak a hálón. Álnéven egymásnak tanácsokat adnak és még egymásba is szeretnek. De eljön a nap, amikor fény derül kilétükre.

 

Bor, mámor, Provence - SuperTV2, július 30. vasárnap, 14.15h

A bankár Max (Russell Crowe) élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától (Albert Finney). Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Szinten minden percét lekötik emlékei és Fanny (Marion Cotillard), a közeli étterem elbűvölő tulajdonosnője. Azonban az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie (Abbie Cornish), a nagybácsi törvénytelen lánya. Azonban nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében...

 

Hogyan írjunk szerelmet - RTL KETTŐ, július 30. vasárnap, 14.30h

A jobb napokat látott forgatókönyvíró, Keith Michaels egyszer csak azon kapja magát, hogy egy ötvenhez közelítő, elvált férfi lett, aki évek óta nem írt sikeres filmet. Szerencsére ügynöke nem felejtette el, és szerzett neki egy munkát: az uncsi kisváros egyeteme tanárt keres. Mivel zsebe üres, Keith nem mondhat nemet. Nem találja a helyét a tanári karban és meglehetősen félvállról veszi a tanítást. Ám megváltozik a hozzáállása, amikor találkozik Hollyval, akivel hamarosan rájönnek, hogy mindketten ugyan azt várják az élettől: egy második lehetőséget

 

Éretlenek - Film Mánia, július 30. vasárnap, 15.15h

A versailles-i XIV. Lajos Gimnázium minden tanulója megbukott az érettségi vizsgán, ennek ellenére az intézmény igazgatónője nem adja fel. Az új növendékeknek újabbnál újabb módszereket talál ki a tanulás eredményesebbé tételére. Ám minden hiába Párizs leglustább diákjaival szemben. Ráadásul ők is azonnal készek a retorzióra, és a legkorszerűbb technikai eszközök segítségével vágnak vissza. Hogy egy félresikerült diákcsíny következményeként a börtönt elkerüljék, le kell érettségizniük, ami segítség nélkül nem megy. Ezért a legfantasztikusabb trükköket, puskákat eszelik ki Claude Zidi fergeteges vígjátékában.

 

Örömapa - TV2, július 30. vasárnap, 15.45h

Nagyot tévednek azok, akik azt hiszik, hogy egy esküvő egyszerű és nagyszerű dolog! Az ember lánya, aki még csak nemrégen született meg, és még alig húszéves, egyszer csak azt mondja: megismertem egy fantasztikus srácot, és hozzámegyek! Természetesen a fiú szörnyű, a szülei kimondottan borzalmasak, az esküvő pedig maga a megtestesült lidércnyomás. George Banks (Steve Martin) mindössze azt szeretné tudni, hogy vajon egyedül ő, az örömapa érez-e így.

 

Hazárdjáték - AXN, július 30. vasárnap, 15.55h

Jim Bennett egy megbecsült, köztiszteletben álló egyetemi professzor, akinek van egy sötét titka, szenvedélyes szerencsejátékos. Amikor súlyos adósságba keveredik, sajátos üzletet köt, egy gengsztertől kér kölcsön, és az életét ajánlja fedezetnek. A férfi belép a tiltott, föld alatti világba, miközben az uzsorás Frank apai érdeklődéssel figyeli sorsának alakulását. Miközben Jim kapcsolata egyre jobban elmélyül az egyik diákjával, nagy kockázatot kell vállalnia, hogy kapjon egy új esélyt.

 

Gyilkosság az Orient expresszen - Prime, július 30. vasárnap, 16.35h

Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai, mindenki gyanús. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap. Agatha Christie világhírű regényének vadonatúj filmváltozatát az ötszörös Oscar-jelölt Kenneth Branagh rendezte, s ő alakítja a jól ismert detektívet, Hercule Poirot-t is.

 

Mr. Popper pingvinjei - Moziverzum, július 30. vasárnap, 16.50h

Richard és Florence Atwater regénye alapján! Tom Popper elfoglalt üzletember, és nemigen jut ideje a családjára. Egy napon meglepődve értesül arról, hogy egy pingvint örökölt. Egy félreértés folytán a frakkos csapat hamarosan hat főre bővül. A jövevények pedig alaposan felforgatják Mr. Popper megszokott életét. A kezdeti rosszallás után az üzletember egyre jobban élvezi a különös helyzetet és a vendégei társaságát, akik mellett újra megtanul szeretni, s a családjával törődni...

 

Apám, a hős - Filmcafe, július 30. vasárnap, 18.10h

A tizennégy éves Nicole, aki nyiladozó nőiessége tudatában készen áll a nagy Ő fogadására, valóságos istencsapásként éli meg, hogy édesapjával egy kéthetes trópusi vakációra kell utaznia. E szörnyű érzés pusztán addig tart, míg meg nem pillantja az ellenállhatatlan Bent. Valóságos haditervet sző álmai férfijának elcsábítására, melynek lényege egy nem mindennapi történet, miszerint az idősebb férfi tulajdonképpen a szeretője, aki azért álcázta magát az édesapjának, mert nemzetközi kém lévén így akar feltűnés nélkül elvegyülni a tömegben.

 

Magas szőke férfi felemás cipőben - AMC, július 30. vasárnap, 18.10h

A titkosszolgálat főnőke meg akar szabadulni egy beosztottjától, aki a tisztségére pályázik. Ezért azt állítja az ártatlan muzsikusról, Francoisról, hogy ellenséges sztárügynök, és ráuszítja kollégáit. Francois persze mit sem sejt az egészből, s egy holdkóros biztonságával botladozik a zűrzavaros helyzetek forgatagában. Valahogy mindig sikerül kikeverednie minden veszedelemből, míg üldözői halomra gyilkolják egymást. Sőt még a szép kémnő, Christine is beleszeret.