Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha csak pihegnétek otthon...

Marslakó a mostohám - Film Mánia, augusztus 27. vasárnap, 10.05h

Az ábrándozó csillagász, Steven Mills (Dan Aykroyd) felfedezi, hogy bolygónkon egy földönkívüli rejtőzködik, a mennyei formájú Celeste (Kim Basinger). Természetesen azonnal nekilát, hogy közelebbről is alaposan kivizsgálja az esetet, s szerencséjére a szépséges idegen is kíváncsi néhány dologra. Sok mindent meg kell tudniuk egymástól: Dr. Mills a távoli bolygó misztikus és tudományos titkait szeretné kideríteni, Celeste viszont még mindig nem tudja, hogyan kell csókolózni. Hamarosan kozmikus szerelem szővödik közöttük, ám a tudós kamaszlánya nem örül a különös mostohának.

 

Arachnophobia - Pókiszony - AMC, augusztus 27. vasárnap, 10.10h

Dél-Amerika esőerdeinek mélyén kutatók egy olyan új pókfajt fedeznek fel, melynek halálos a harapása. Az expedíció egyik tagja nemcsak az életével fizet a felfedezésért, halálával további tragédiát is okoz, mivel holttestével együtt Kaliforniába érkezik az új faj egyik példánya is. A dél-amerikai mérges pók és egy helyi ártalmatlan pókfajta kereszteződéséből születik meg az a lény, amelyik gyökeresen felforgatja az addig oly idilli kisváros mindennapjait.

 

Éretlenek - Filmcafe, augusztus 27. vasárnap, 10.20h

A versailles-i XIV. Lajos Gimnázium minden tanulója megbukott az érettségi vizsgán, ennek ellenére az intézmény igazgatónője nem adja fel. Az új növendékeknek újabbnál újabb módszereket talál ki a tanulás eredményesebbé tételére. Ám minden hiába Párizs leglustább diákjaival szemben. Ráadásul ők is azonnal készek a retorzióra, és a legkorszerűbb technikai eszközök segítségével vágnak vissza. Hogy egy félresikerült diákcsíny következményeként a börtönt elkerüljék, le kell érettségizniük, ami segítség nélkül nem megy. Ezért a legfantasztikusabb trükköket, puskákat eszelik ki Claude Zidi fergeteges vígjátékában.

 

Közös többszörös - Paramount Network, augusztus 27. vasárnap, 11.45h

Egy leterhelt apa, férj és üzletember szó szerint meghasad, amikor a zseniális genetikus klónozza.

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. – A forradalom - AMC, augusztus 27. vasárnap, 14.05h

Ki ne emlékezne a középkorból a jelenbe tévedt, bátor Godefroy lovagra és segédjére, a minden lében kanál Jacques-Foches-ra, akik 1993-ban az egész világot meghódították csetlés-botlásaikkal _ Az 1998-ban elkészült Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2.- Az időalagút után tizennyolc évvel végre itt a várva-várt folytatás, amely pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész abbamaradt: 1794-ben, a vérzivataros francia forradalom kellős közepén. A fess Godefroy de Montmirail herceg (Jean Reno) és hű fegyverhordozója, Jacques-Foches, a bolondos (Christian Cavier), alighogy megérkeznek a 18. századi Franciaországba, máris Jacques-Foches egy újabb leszármazottjába, Jacques Focheaux-ba botlanak, aki nem elég, hogy Napóleon Bonaparte tanácsadója, hanem közvádló is egyben. Rögtön guillotine alá is akarja küldeni hőseinket és Godefroy arisztokrata utódait is, akik felettébb arrogáns viselkedésükkel húzták ki a jakobinus diktatúra híveinél a gyufát. Godefroyt azonban nem olyan fából faragták, hogy csak úgy magára hagyja földijeit a bajban...

 

A katasztrófaművész - Viasat3, augusztus 27. vasárnap, 13.40h

Tommy Wiseau The Room című filmjének kulisszái mögé kalauzolja nézőket, melyet sokan a világ legrosszabb filmjének tartanak.

 

Kettőn áll a vásár - Prime, augusztus 27. vasárnap, 14h

Azt mondják, hogy minden embernek van egy párja valahol a világban. Ez persze lehetetlen, de Amanda szereti a lehetetlen dolgokat. Van is egy lány, Alyssa, aki pontosan egy időben született vele, csak egy másik kontinensen. Egyikük nagyszájú, másikuk csendeske. Egyikük mérhetetlen fényűzés közepette nevelkedik, másikuk nevelőszülőtől nevelőszülőig vetődik. A felnőttek viszont mindenütt egyformák. Buták, élhetetlenek, és nem képesek felismerni saját érdekeiket. Amanda apja éppen feleségül készül venni valakit, aki nem illik hozzá, csak nagyon szeretne feleséggé válni. Alyssa pedig szerencsére ismer egy nagyszerű nőt, aki remélhetőleg elég bátor ahhoz, hogy megküzdjön a neki való férfiért. Csak egy kis segítség kell neki a lányoktól. És az, hogy a lányok találkozzanak. A népszerű színészek (Steve Guttenberg, Kirstie Alley) és a két nagyszerű lány (az Olsen ikrek) felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt kiváló szórakozást garantálnak!

 

Álmomban már láttalak - Filmcafe, augusztus 27. vasárnap, 14.05h

Marisa Ventura gyermekét egyedül nevelő anya, aki egy előkelő manhattani szállodában dolgozik szobalányként. Egy napon aztán a világ a feje tetejére áll _ Marisa találkozik Chrisszel, a sármos politikussal, aki a hotelban száll meg és összetéveszti őt egy vagyonos társasági hölggyel. Chris halálosan beleszeret a lányba, aki nem meri felfedni előtte a tényt, hogy ő "csak" egy egyszerű szobalány...

 

Éjfélre kiderül - Duna Tv, augusztus 27. vasárnap, 14.30h

Nagy a zűrzavar a Sisak utca 11-ben. Egy taxisofőr egy hölgyet és egy urat keres, akiket előző este szállított, és a kocsijában felejtettek valamit. A házban lakók között kitör a vihar, féltékeny férjek és feleségek gyanúsítják egymást, heves veszekedések robbannak ki, drámai válások mennek végbe. A helyzet csak éjfélkor tisztázódik. A félreértéseken alapuló vígjáték főszereplői többek között Simor Erzsi, Hajmássy Miklós, Csortos Gyula, Bulla Elma.

 

Harry Potter és a félvér herceg - Digitálisan felújított 4K - RTL, augusztus 27. vasárnap, 14.35h

Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter (Daniel Radcliffe) és barátai számára az iskola is bőven tartogat izgalmat. Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron (Rupert Grint) barátnője és Hermione (Emma Watson) szerelme is épp elég titokzatos és ijesztő. De Harrynek más oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementor támadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy. Dumbledore (Michael Gambon) abban bízik, hogy védence megerősödik, ha jobban megismeri a múltját. Egy veszélyre azonban ő sem készült fel.

 

Életrevalók - SuperTV2, augusztus 27. vasárnap, 15.25h

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült.

 

Benjamin Button különös élete - Viasat3, augusztus 27. vasárnap, 15.45h

Nem mindennapi életet él Benjamin Button (Brad Pitt). Nyolcvan esztendősen született, az idő múlásával pedig egyre fiatalabb lesz. 1918-ban látja meg a napvilágot New Orleansban, az első világháború befejezésének pillanatában. Hosszú és különleges élete egészen a huszonegyedik századig tart. A világ számos helyén megfordul, miközben beleszeret Daisybe (Cate Blanchett), akivel az egyre növekvő korkülönbség miatt csak néhány évet tölthet.

 

Ki nevel a végén? - AMC, augusztus 27. vasárnap, 16.15h

Dave Buznik (Adam Sandler) átlagos, hétköznapi, látszólag nyugodt ember, akit egy repülőgépen lezajlott incidens után a bíróság indulatkezelési terápiára kötelez. Pszichiátere dr. Buddy Rydell (Jack Nicholson) nem mindennapi figura és terápiás módszerei sem mondhatóak szokványosnak. Rydell hamarosan beköltözik Dave lakására is, és a kezelés ideje folyamatosan vele marad. Furcsábbnál furcsább helyzetek követik egymást, amik látszólag nem szólnak másról, mint Dave további ingerléséről, akinél akkor szakad el végleg a cérna, mikor Rydell elhódítja tőle a barátnőjét.

 

Gravitáció - AMC, augusztus 27. vasárnap, 18.15h

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne. Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben. Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre.