Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Vasárnap van, végre van időd filmet nézni!

Halálos iram - Mozi+, december 3. vasárnap, 09.35h

Amikor a bűn visszahozza őket Los Angeles-be, a szökevény ex-fegyenc Dominic Toretto és Brian O'Conner ügynök viszálya újból fellángol. Ám ekkor egy közös ellenséggel találják szemben magukat, s így Dom és Brian kénytelenek megbízni egymásban, mert csak így lehet esélyük a túlélésre. És a halálos duó megtalálja a bosszú legjobb módját: nem ismernek lehetetlent a volán mögött, legyen szó akár kamionkonvojok kifosztásáról, akár hajmeresztő akciókról az alagútban...

 

A katasztrófaművész - VIASAT FILM, december 3. vasárnap, 12.10h

Tommy Wiseau The Room című filmjének kulisszái mögé kalauzolja nézőket, melyet sokan a világ legrosszabb filmjének tartanak.

 

A kábelbarát - VIASAT 6, december 3. vasárnap, 12.25h

Chip egy flúgos kábeltévé szerelő, aki munkája közben barátokra vadászik. Mikor Steven Kovak lakásában szereli a kábeleket, a két férfi összebarátkozik, de ez a barátság Steven számára egyre terhesebbé válik, mert Chip a barátságot eltéphetetlen kötelékként értelmezi, és Stevennek lassan egy perc nyugta sincs.

 

Jákob rabbi kalandjai - AMC, december 3. vasárnap, 14.40h

Victor Tukán nem az előítéletek embere. Legyen az ember színesbőrű, zsidó vagy arab, a francia gyárost mindez nem zavarja _ egészen addig, amíg mindenki marad a saját hazájában. A sors azonban úgy hozza, hogy Victor, útban lánya esküvőjére, számtalan olyan kalandba keveredik, melyek megkérdőjelezik megrögzött előítéleteit. Először is megtudja, hogy hűséges sofőrje, Salamon valójában zsidó. Majd őt nézik négernek, amikor arca véletlenül bekormozódik. Mindezek tetejébe balesetet szenvednek és amikor Victor segítséget próbál szerezni, egy arab fickóval hozza össze a sors, aki terroristák elől menekül. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mindketten rabbinak öltöznek, s nem sokkal később egy zsidó családi ünnep kellős közepén találják magukat.

 

Hadak útján - Filmcafe, december 3. vasárnap, 14.50h

Michael Morpurgo War Horses című regénye alapján, a színpadi adaptációt Nick Stafford készítette el. A "Hadak útján" nem mindennapi utazásra invitálja a nézőket a vidéki Devon mezőin át egészen az első világháborús Franciaország lövészárkaihoz. Ez az erőteljes, mozgalmas és ötletes dráma, rendkívüli találékonyságával különleges élményt nyújt a nézők számára. Az előadásban a lovakat speciális, valós méretben készült bábokat használtak a South Africa's Handspring Puppet Company jóvoltából, amik lélegző, ügető, vágtázó életet visznek a színpadra. A történetből Steven Spielberg nagy sikerű filmprodukciót készített 2012-ben, mely bejárta az egész világot és ismerté tette ezt a fantasztikus regényt.

 

Beépített szépség - Film+, december 3. vasárnap, 15.30h

Különös terrorista tartja rettegésben a város környékét, legközelebbi célpontjának a szépségverseny döntőjén résztvevő lányokat jelöli meg. Egyértelmű, be kell építeni egy FBI-ügynököt a versenyzők közé. A látszatra nem túl nőies, kissé bajszos, röfögő, keresetlen Gracie-re (Sandra Bullock) esik a választás. Vic Melling (Michael Caine), a kényes ízlésű szépségszakértő lehetetlen feladatot kap. Újkori Higgins professzorként sűrű leckékkel próbálja meg behozni Grace hátrányát a nagy versenyig...

 

Én, a kém - RTL, december 3. vasárnap, 15.45h

Alex Scott (Owen Wilson) a titkos ügynökök James Bondja, új bevetésre indul. Vissza kell szereznie azt a szuper fegyvert, amelyet egy gátlástalan bűnöző, Arnold Gunars (Malcolm McDowell) lopott el az amerikai kormánytól. A fegyverkereskedő szenvedélyes bokszrajongó, aki egy nagy meccset akar összehozni Budapesten a veretlen Robinson (Eddie Murphy) és a regnáló Európa-bajnok között. Az amerikai elnök megkéri a bokszolót, hogy civilként segítse az ügynököt a fegyver felkutatásában. Scottnak így sikerül bejutnia Gunars budapesti főhadiszállására. Az igazi csatát azonban nem itt, hanem a végtelenül beképzelt és kibírhatatlan öklözővel kell megvívnia.

 

Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van - SuperTV2, december 3. vasárnap, 15.50h

Daniel Hillard-ot egyszerre több csapás is sújtja. Eddig rajzfilm-figuráknak kölcsönözte a hangját, szinkronszínészként kereste a kenyerét és most váratlanul elveszti az állását. Ez még nem minden: felesége, Miranda is megelégeli a viselkedését és elválik tőle. A bíróság döntése kegyetlen, Daniel elveszti mind a két gyerekét, bár hivatalosan hetente egyszer láthatja őket. A kétségbeesett apa úgy érzi, a heti egy alkalom neki nem elég és őrült tervet sző: idős özvegyasszonynak adja ki magát és Mrs. Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást. A lavina pedig elindul...

 

Állj mellém! - Paramount Network, december 3. vasárnap, 16.10h

Az egyik barátja halála után egy író felidézi a gyerekkori utazást, amikor a barátaival elindulnak, hogy megkeressék egy eltűnt fiú holttestét.

 

Pofa be! - TV2, december 3. vasárnap, 16.10h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozofikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentin-nak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad...

 

Csokoládé - VIASAT3, december 3. vasárnap, 16.15h

A Csokoládé vidám mese arról, mennyire meg tud változtatni bennünket, ha megízleljük az élet örömeit. Egy titokzatos csokoládébolt megnyitása valóságos háborút robbant ki a francia kisvárosban, ahol az elfojtott vágyak és a félelem szenvedélyes csatába kezdenek az érzékek felszabadító és ellenállhatatlan erejével. Lansquenet-ben ugyanis úgy tűnik, mintha száz éve semmi sem változott volna. Az üdítő fuvallatot Vianne Rocher érkezése hozza meg: a lányával céltalanul utazgató asszony csokoládéboltot nyit a faluban, amely édes ínyencségeivel felszabadítja a helybeliek (önmaguk előtt is) rejtett vágyait. Vianne-nek mágikus képessége van arra, hogy minden vásárlója számára kiválassza a személyre szóló finomságot, és egyesek csakhamar teljesen át is adják magukat érzékeik csábításának. Mások viszont, mint Reynaud grófja, a nemesség helyi dísze, elszánt ellenségévé válnak. Reynaud meggyőződéssel vallja, hogy Vianne csokoládékülönlegességei erkölcsi romlásba taszítják a várost. Szembenállásuk meg is osztja a kisváros lakóit azokra, akik a régi rend biztonságát kívánják megőrizni, és azokra, akik végre élvezni akarják a szabadság újonnan felfedezett. 

 

Golyóálló szerzetes - AMC, december 3. vasárnap, 16.40h

Egy névtelen tibeti szerzetes évtizedek óta járja a világot a legnagyobb titokban. Feladata, hogy akár élete árán is megvédjen egy ősi tekercset, egy tekercset, amely a határtalan hatalom titkát rejti, s mint ilyen, félelmetes veszélyt jelent a világra, ha rossz kezekbe kerül. A szerzetesnek hat évtized elteltével meg kell találnia az utódját, akire rábízhatja a veszélyes kincset. A sors ki is jelöli az utódot, aki nem más, mint egy piti kis zsebtolvaj, akit eleinte egyáltalán nem érdekel a világ sorsa, csupán a saját boldogulása. A körülmények azonban mindkettejüket arra kényszerítik, hogy egymásnak segítve védelmezzék a tekercset, amelyre egy halálos orosz maffia-hercegnő is szemet vetett.

 

Kiképzőtábor - Film Mánia, december 3. vasárnap, 16.55h

Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában, egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West éppen az embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnik. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a nyomozásra kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor szintén West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgató-tiszt lett.