Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Irány a kanapé: délelőttre és délutánra is akad néznivaló!

Lara Croft: Tomb Raider 2. - Az élet bölcsője - Mozi+, február 4. vasárnap, 9.50h

Pandora szelencéjét valahol a Földközi-tenger térségében rejtették el, talán Nagy Sándor titokzatos Hold templomában, az Élet bölcsőjének nevezett helyen, amelyet egy földrengés újra felszínre hozott. Azt beszélik, hogy a legsötétebb gonosz erő lakozik benne, mely valaha is létezett. Jonathan Reiss, a megszállott egykori Nobel-díjas tudósból lett bio-terrorista éppen emiatt vadászik rá, és megszerzéséért nem sajnál semmilyen árat. A hírhedt dobozban sejtett pusztító erőt akarja megkaparintani bármi is legyen az és vele a világ feletti uralmat. A rettenthetetlen brit régész lányra, Lara Croftra és társaira vár a feladat, hogy megmentsék a világot, és előbb találjanak rá a baljóslatú tárgyra, mint az ördögi Reiss. Csakhogy előbb az ázsiai alvilág ura, Chen Lo csap le a mágikus dobozhoz vezető leírásra és elrabolja Larától. S a két gonosz, Chen Lo és Reiss már a világ legnagyobb üzletén törik a fejüket...

 

Muriel esküvője - Film Mánia, február 4. vasárnap, 10.10h

Az utóbbi évek egyik legismertebb ausztrál filmje Murielről, a bátortalan, gátlásos és csúnyácska lányról szól, aki egy álmos, vidéki kisvárosban él. Muriel életét az apján és a testvérein kívül még az ismerősei is megkeserítik. A lány naphosszat ül a szobájában, ABBA-dalokat hallgat és a saját esküvőjéről álmodozik, amelynek köszönhetően kiszabadulhatna a családi fészekből. Az esküvő rövidesen Muriel rögeszméjévé válik. Amikor a keserűség pohara betelik, a lány az első adandó alkalommal, kitisztítja apja bankszámláját és habozás nélkül Hawaiira szökik, hogy szakítson eddigi életével.

 

Asterix az Olimpián - AMC, február 4. vasárnap, 10.45h

Asterix és jó barátja, Obelix az ókori olimpiai játékokra mennek, hogy megküzdjenek a rómaiakkal. Mindezt azért teszik, mert a gall Alafolix herceg szerelmes lesz a gyönyörű görög hercegnőbe, és elkél neki a segítség, hogy felkészülhessen az Olimpiai megmérettetésekre. Csakhogy ugyanebbe a hercegnőbe szerelmes Cézár fia, Brutus is. Kettőjük között olyan versengés alakul ki, amely nem feltétlen a fair-play elemeit hordozza magában. Vajon ki nyeri el végül a hercegnő kezét?

 

Mici néni két élete - Magyar Mozi TV, február 4. vasárnap, 10.55h

Mici néni, a hajdani sztár megunja a magányos nyugdíjas-létet, és kiadja albérletbe az egyik szobáját. A fiatalok mindent megtesznek a beteges házinéniért, akiről nem is sejtik, hogy kettős életet él…

 

Házibuli - Filmcafe, február 4. vasárnap, 11.10h

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felállított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől. Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz Vic...

 

My Girl 2. – Az első igazi kaland - VIASAT FILM, február 4. vasárnap, 12.10h

Vada (Anna Chlumsky) már 13 éves és fiatalon meghalt édesanyja emlékei után kutat. Los Angelesbe utazik a tavaszi szünetben, hogy színész édesanyja izgalmas életének helyszíneit bejárja, barátait megismerje. Phil nagybácsi családjánál meleg fogadtatásra talál: a nagybácsi élettársa, Rose és fia, Nick segítenek a csinos lány küldetését teljesíteni. A régi osztálytársak, udvarlók, sőt a felbukkanó első férj visszaemlékezései nyomán körvonalazódik az édesanyja portréja.

 

Bíbor folyók - AMC, február 4. vasárnap, 13.10h

Az Alpok csúcsai által körbezárt francia kisvárosban sírrongálási ügyben nyomoz a forrófejű Kerkérian hadnagy. Tőle nem messze, az elit egyetem zárt világában a rutinos, magának való Niémans felügyelő egy különös gyilkosságra próbál magyarázatot találni. A nyomozás során a két zsaru keresztezi egymás útját. Nem igazán szívlelik egymást, de kénytelenek együttműködni. Hamarosan rájönnek, hogy a két ügy összefügg egymással. A helyzet azonban tovább bonyolódik, és újabb gyilkosságok történnek.

 

A mágus - Filmcafe, február 4. vasárnap, 13.20h

Eisenheim, az ünnepelt mágus (Edward Norton) nem csak egész Bécset kápráztatja el mutatványaival, hanem az ambiciózus Leopold herceget (Rufus Sewell), Ferenc József fiát is. Ám amikor Leopold menyasszonya, Sophie (Jessica Biel) megpillantja gyerekkori szerelmét, Eisenheimet, és újra fellobban iránta a tűz, a herceg érdeklődése megszállottsággá válik. Uhl, a város főfelügyelője (Paul Giamatti) hirtelen egy sokkoló bűncselekmény kellős közepén találja magát, és miközben Leopold megbízásából egyre közelebbről figyeli a mágust, Eisenheim élete legnagyobb és legmesteribb trükkjét készül végrehajtani.

 

A Szmokinger - TV2, február 4. vasárnap, 13.45h

A taxisból sofőrré lett Jimmy Tong hamar rájön, hogy egyetlen fontos szabályt kell betartania, ha a milliomos playboy, Clark Devlinnek dolgozik: Sose nyúlj Devlin becses szmokingjához! Ám amikor Devlin, egy megrázó erejű "baleset" következtében átmeneti pihenőre kényszerül, Jimmy mégis felölti a ruhadarabot. Gyorsan ráébred, hogy a nem mindennapi öltöny nem csupán egy fekete övet és egy fekete nyakkendőt rejt. Így amikor egy csapásra a kémkedés veszélyes világában találja magát egy csinos partnerrel az oldalán - aki ugyanolyan zöldfülű a szakmában, mint ő - Jimmyből akaratlanul is titkos-ügynök válik, aki bár felkészületlen, ám kifogástalanul felruházott...

 

Éjsötét árnyék - Film+, február 4. vasárnap, 14.30h

1752-ben a Collins család kivándorolt Amerikába. Meggazdagodtak, és egy várost építettek Maine Államban, ami a nevüket viseli. Húsz évvel később Barnabas (Johnny Depp) vezeti a birtokot, gazdagságánál csak a nők iránti vágya nagyobb. Elkövet azonban egy hibát, összetöri egy boszorkány (Eva Green) szívét, aki bosszúból elátkozza és élve eltemeti. Két évszázaddal később Barnabas véletlenül kiszabadul a sírjából. A férfi visszatér a birtokára, és találkozik a számára rendkívül különös viselkedésű utódaival. Elhatározza, hogy visszaállítja családja hírnevét.

 

Kár a benzinért - Magyar Mozi TV, február 4. vasárnap, 15h

A 60-as években még nem volt olyan mindennapi dolog az autó, "sorban állás" után lehetett csak hozzájutni az új darabokhoz. A film narrátora arra a hálátlan feladatra vállalkozott, hogy lebeszélje a nézőt az autózásról, és főleg a hirdetések böngészéséről, a vásárlásról. Ő már tudja, hogy az öreg Topolino csak addig működik, amíg ki nem fizetik érte a vételárat, hogy az ócska családi kocsi használatának beosztásán az egész környék veszekszik, hogy a vállalati sofőrt még menyasszonnyal is megveri a sors, amikor hétvégén fuvaroz televíziót a vállalati üdülőbe, és a befutott művésznő akkor is jobban vezet, mint a férje, ha történetesen a kerítést is kidönti.

 

Nász-ajánlat - Cool, február 4. vasárnap, 15.55h

A bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni az országból Margaretet (Sandra Bullock), aki rendkívül sikeres karriert épített magának, ám tartózkodási engedélye nincs. Végső kétségbeesésében Margaret azt hazudja, hogy házasodni készül, amivel sikerül időt nyernie. A leendő vőlegény nem más, mint gyanútlan asszisztense, Andrew (Ryan Reynolds), akinek sejtelme sincs arról, milyen újabb csapás vár rá. Meglepő módon Andrew bizonyos feltételek mellett hajlandó belemenni a játékba. Nincs mit tenni, a páros elutazik a vőlegény családjához Alaszkába, ahol aztán elszabadul a pokol.

 

Szóljatok a köpcösnek! - VIASAT3, február 4. vasárnap, 16.20h

Filmet készíteni egyszerű. Chili Palmer (John Travolta) biztos benne, hogy ő is tudna csinálni egyet. Eddig Miamiben volt gengszter, de most, hogy valami zsarolási pénz behajtása miatt úgyis Los Angelesben jár, úgy dönt, belevág. Kiszemel magának egy producert, éjjel rátör, és a maga egyszerű, de életveszélyes módján meggyőzi: kezdjék együtt a következő nagy filmet. Minden a legjobb úton halad, csakhogy Chili régi kollégáinak más tervei vannak. A miami alvilág színe-java hamarosan megindul az álomvárosba.

 

Seholország - SuperTV2, február 4. vasárnap, 16.25h

Evan befektetési tanácsadó, aki többet foglalkozik a tőzsdei árfolyamokkal, mint a kislányával. A hétéves Olivia így a fantáziavilágába menekül, ahol hercegnőkkel barátkozik. Rossz idők járnak azonban Evanre, veszélyben van ugyanis a széke, mivel egyre kevesebb a kuncsaftja. Ráadásul a lánya telerajzolja az üzleti feljegyzéseit a képzeletbeli hercegnők gondolataival. A végsőkig elkeseredett Evan így a hercegnők üzeneteinek felhasználásával tart prezentációt a befektetőknek. Legnagyobb megdöbbenésére azonban a jóslatok valóra válnak. Mindez pedig arra készteti, hogy átértékelje a lányához fűződő kapcsolatát...

 

Wild Wild West – Vadiúj Vadnyugat - Film+, február 4. vasárnap, 16.55h

A büszke déliek visszavágásra készülnek az elvesztett polgárháború után. Hadseregük nem lévén új, és minden eddiginél hatékonyabb harci eszköz kifejlesztésén és Grant elnök meggyilkolásán dolgoznak. Vezérük a zseniális és bosszúéhes háborús veterán, Arliss Loveless (Kenneth Branagh). Az agytröszt parancsára elrabolják az Államok legnagyobb tudósait, hogy titkos rejtekhelyükön a félelmetes Tarantula nevű harci szerkezet megvalósításán dolgozzanak. A kormány két legjobb titkos ügynökét küldi a mindenre elszánt lázadók megállítására. Az egyik James West (Will Smith), akinek sármja, nagy dumája és gyors keze a fegyvere. A másik Artemus Gordon (Kevin Kline), aki pedig az álcázás, az intelligencia és az ügyes kis szerkezetek nagymestere. A két ügynök kezdetben egymással rivalizálva vág neki a feladatnak, de gyorsan rájönnek, hogy ezzel az ellenféllel szemben csakis egymással társulva érhetik el céljukat.

 

Az Angyal - AMC, február 4. vasárnap, 17.35h

Számára nincs feltörhetetlen zár. Nem létezik megfejthetetlen kód. Kijátszani a legéberebb őrséget, behatolni a legvédettebb szentélyekbe és elillanni a legértékesebb zsákmánnyal - erről szól az élete. Ő a riasztók mágusa. A tolvajlás nagymestere. Az álcázás koronázatlan királya. Ezer arca van, de senki sem tudja, melyik az igazi. Agyafúrt, ravasz, hideg, cinikus, veszélyes, fondorlatos. Ő az Angyal. Hiába vannak a nyomában a hatóságok és a bűnözők, őt nem lehet elkapni. De most csapdába ejtette valami, ami elől nem menekülhet. A saját szíve. Simon Templar ezúttal Ivan Tretjak orosz milliárdos és önjelölt cárutód megbízásából egy mindennél értékesebb kincset lop el: egy kiapadhatatlan energiaforrás képletét. Ám az akcióval tudtán kívül halálos veszélybe sodorja a gyönyörű tudósnőt, Emma Russelt. Az Angyalban régen kihunytnak hitt érzések lobbannak fel, és kétségbeesetten küzd, hogy megvédje Emmát, miközben próbálja megtalálni azt az énjét, melyet a legkevésbé ismer - az igazit.