Ezeket nézd kedden a tévében!

Gilbert Grape a korán hazaérőknek, a többieknek a kilenc órás műsorsávban Született gyilkosok, a húszéves szülinapját ünneplő Mátrix, a későn fekvőknek Ne szólj száj!.

Gilbert Grape - Film Mánia, április 2. kedd, 16.45h

Gilbert Grape egy a sok kisvárosi huszonéves közül, mégis különleges a helyzete. Egy élelmiszerboltban dolgozik zöldségesként. Ő számít a családfőnek, hiszen túlsúlyos édesanyja már ki sem tud mozdulni a házból. Ráadásul három testvére közül az egyik különösen problematikus eset. Arnie értelmi fogyatékos, túlérzékeny kamasz, aki csak rá hallgat, s akit csak ő tud kihúzni a bajból, amibe folyton belekeveredik. Gilbert és Arnie minden évben megbámulja az országúton tovaszáguldó lakókocsikat, hiszen ők nem mehetnek sehová. Ám egy napon az egyik lakókocsiból kiszáll egy lány, aki mindannyiukat kimozdítja a megszokott körforgásból.

Az útvesztő - Moziverzum, április 2. kedd, 18.30h

Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál - és sokan vannak ilyenek - mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni.

Csengetett, Mylord? - Humor+, április 2. kedd, 20.20h

Miss Poppy egyre erősebben flörtöl James-szel, Ivy nagy bánatára, míg Mrs. Lipton Alfot szeretné nyilatkozatra bírni. A Lord viszont azt szeretné, ha Teddy végre feleségül venné Madge-t. Lady Lavender a szó szoros értelmében az ablakon szórja ki a tízezer fontot. A pénz visszaszerzésére nagyszabású akció indul, ám Alf ezúttal is külön utakon jár.

Mátrix - Sony Movie Channel, április 2. kedd, 21h

Ahogy látjuk: Szürke, egyhangú világunk valóságos.
A valóság: Ez a világ csak átverés, egy nagyszabású összeesküvés része, amelynek kiagyalói mesterséges intelligenciájú gépek. A hatalom az ő kezükben van és az emberek mind rabszolgák. Kemény!
Eláll a lélegzeted a trükköktől, elszáll az agyad az akciójelenetektől és megáll az eszed a történettől.
Keanu Reeves és Laurence Fishburne vezetik az emberiség felszabadításáért folytatott harcot a Mátrixban, a Wachowski fivérek (Fülledtség) korszakalkotó filmjében, amelyet nem lehet elégszer megnézni. A történet lebilincselő, a speciális effektusok páratlanul újszerűek - a film egyszerűen zseniális.

Ghost - SuperTV2, április 2. kedd, 21h

Sam és Molly nagyon boldogok. Épp új lakásba költöznek, és a házasságot tervezik, amikor egy tragikus véletlen folytán Sam meghal. Ám a férfiben olyan erősen lángol a szerelem, hogy nem tudja itthagyni az árnyékvilágot. A közelben marad és mindent elkövet, hogy segítsen Mollynak. Lassan kiderül, hogy a véletlen baleset nem is volt véletlen, Willy Lopez barátja, Carl Bruner gyilkoltatta meg. Carlnak zűrös ügyei voltak a bankban, és a fekete tranzakciók lebonyolításához mindenképpen szüksége lett volna Sam új kódjára. Sam egy spiritiszta, Oda segítségével próbálja Mollyt értesíteni a veszélyről. Mollynak azonban nagyon nehéz elfogadni és megérteni ezt az egészet.

Szigorúan piszkos ügyek - Film Mánia, április 2. kedd, 21h

A törvény ellentétes oldalain álló két férfi útjai, hasonló sorsuk miatt keresztezik egymást. Yan, még mielőtt végezne a Rendőrakadémián, besúgó lesz a Triádban. Egy évtizedes kemény munka eredményeként sikerül beépülnie a legnagyobb hongkongi Triádba. Ming, alig volt 18 éves, mikor a Triád főnökének megbízásából zsaru lesz. A Triád tagjairól ismert különleges információk segítségével rövid idő alatt a Bűnügyi Hírszerzési Hivatal főnökévé lép elő. Mindkét férfi kezdi úgy érezni, hogy a Jó és a Rossz között pokolbeli árnyékokká váltak, valós identitástudat nélkül. Egy végzetes éjszakán minden szál egy pontba fut: Minget azzal bízzák meg, hogy buktassa le saját Triád főnökét. Ahogy a művelet kibontakozik, mindkét oldal rádöbben, hogy tégla van köztük. A helyzet egyre súlyosbodik, Ming ráébred, hogy szigorúan piszkos ügyekbe keveredett. Kinevezése utáni első küldetése nem más, mint a tégla, azaz saját személyének leleplezése.

Született gyilkosok - Moziverzum, április 2. kedd, 21h

Útszéli lerobbant kocsma, unott arcú pincérnőkkel, és a helyhez illő vendégekkel. Fiatal pár érkezik. A fiú falatozik, a lány a wurlitzert bűvöli táncával. Néhányan a vendégek közül hangos megjegyzésekkel kísérik az eseményeket. Nem sokáig. A fiatal pár pillanatok alatt lemészárolja közönségét. Mickey (Woody Harrelson) és Mallory (Juliette Lewis) szeretik egymást és embert ölnek. Országúti zsarukat, durva kamionsofőröket, boltosokat és pincérnőket, útjukba akadó névtelen járókelőket. Egyetlen halálravált szemtanút azonban mindig életben hagynak, hogy üzenetül vigyék: itt járt Mickey és Mallory.

48 óra - Paramount Channel, április 2. kedd, 21h

Jack Cates nyomozó igen nehéz helyzetbe kerül egy gyilkossági ügy nyomozása során. Ganz, a helyi maffiózó az első számú gyanúsított, akit azonban szinte lehetetlen lenne elkapni, ha egykori embereinek egyike nem segít a rendőrségnek. Cates Reggie Hammond személyében talál is ilyen embert. Egyetlen probléma van csupán: Hammond éppen a börtönbüntetését tölti. A nyomozónak azonban sikerül elérnie, hogy 48 órára kiengedjék a bűnözőt. A két férfi együtt kell, hogy megoldja a gyilkossági ügyet, ám eközben Cates-nek arra is oda kell figyelnie, hogy Hammond nem készül-e valamire.

Elle - Film Now, április 2. kedd, 22.05h

Michèle elvált, középkorú asszony, aki magánéletének sikertelenségét a munkájában éli ki. Az élete megváltozik, amikor megtámadják és megerőszakolják az otthonában. Michèle ahelyett, hogy a rendőrséghez fordulna, magánnyomozásba kezd.

Match Point - Filmcafe, április 2. kedd, 22.55h

Chris Wilton egykor nagy teniszígéretnek számított, ért is el kisebb sikereket, de már jó ideje abból él, hogy teniszórákat ad London egyik előkelő klubjában. A pályán tesz szert új barátra, a vele egykorú Tom Hewett személyében, akinek családja a londoni felső tízezer törzsökös tagja. Chris hamarosan bizalmas viszonyba kerül barátja húgával, s lassan már érik az esküvő, amikor váratlanul Tom is menyasszonnyal rukkol elő: az észbontóan dögös amerikai szőkeség, Nola Rice személyében. Mindent félresöpör a szenvedély, s az alapfelállás megváltozik. A szerelmi háromszög azonban veszélyezteti Chris gondosan felépített terveit a pénz és hatalom világába, így reszkíroznia kell: mindent vagy semmit...
Woody Allen ezúttal átrándult az imádott New Yorkból Londonba, hogy hamisítatlan angol díszletek között - tőle szokatlan módon - egy szenvedélyes bűnügyi történetet rendezzen.

Ne szólj száj! - Film+, április 2. kedd, 23.30h

Dr. Nathan Conrad (Michael Douglas), a neves gyermekpszichiáter élete tökéletes. Sikeres, gazdag és gyönyörű feleségével (Famke Janssen) neveli egyetlen kislányukat. Amikor egy katatón, önmagába forduló, hirtelen dühkitörései miatt magánzárkába zárt 18 éves lány, Elisabeth (Brittany Murphy) kezelésével bízzák meg, nem tulajdonít túl nagy jelentőséget az esetnek. Nem sejti, hogy angyali kinézetű, agyongyötört paciense megváltoztatja az életét. Az első kezelés éjszakáján a pszichiáter lányát elrabolják. Az emberrablók, akik rejtélyes módon Conrad minden lépéséről tudnak, 12 óra múlva kivégzik a lányt. Egyetlen feltétellel engedik szabadon, ha a túszuk apja szótlan kezeltjétől, Elisabeth-től megtud egy hatjegyű számot, ami mindennél fontosabb a végsőkig elszánt bűnözőknek.