Ezekkel a filmekkel szórakoztató lesz a szombat a tévé előtt

Igyekeztünk olyan filmekből álló ajánlót összeállítani szombatra, amiktől egy kicsit kiszakadhatunk a valóságból.

Csupasz pisztoly - Moziverzum, április 25. szombat, 15.20h

Az őrületes humorú Airplane, Top Secret és Nagy durranás alkotói ezúttal a "Nagyon Különleges Ügyosztály" aktái között bukkantak a kincsek kincsére! A főhős természetesen ismét Frank Drebin, a gránit állkapcsú, sziklakemény zsaru, a magasztos értékek utolsó megvesztegethetetlen védelmezője. Miközben vadul igyekszik megakadályozni az angol királynő ellen kifundált merényletet, ádáz bűnözőkkel és kéjsóvár asszonyokkal kell összemérnie a fegyverét. Az ügynek még részese egy szitává lőtt, de amúgy jó színben levő ügynök, egy szőke szexbomba, két baseballcsapat és megszámlálhatatlan fura figura. Igazi ellenfele azonban csak kettő akad: két balkeze, melyek képtelennél képtelenebb helyzetekbe sodorják.

 

A rózsaszín párduc - Moziverzum, április 25. szombat, 17.15h

A kínaiak elleni győztes meccs utáni ünneplésben végeznek a francia focicsapat edzőjével, és eltűnik a férfi gyémántgyűrűje, a Rózsaszín Párduc. Az ügyet a fáradhatatlanul körülményes Clouseau felügyelő (Steve Martin) kapja. Clouseau és új asszisztense, a higgadtságát minden körülmények között megőrző Gilbert (Jean Reno) Párizson és New Yorkon keresztül követi a nyomokat. A gyanúsítottak sora hosszú, az edző volt barátnőjétől (Beyoncé Knowles) kezdve egy mellőzött focista, egy milliomos kaszinótulajdonos, valamint egy kikapós PR-os is szóba jöhet...

 

Nincs kettő négy nélkül - Film+, április 25. szombat, 18.15h

Greg és Eliot egy furcsa állásajánlat kapcsán találkozik először. Fejenként egymillió dollárért helyettesíteniük kell két riói milliomost, akik nemrégiben életveszélyes fenyegetéseket kaptak. A munka nem tűnik nehéznek: a két vagány pontos hasonmása a két milliomosnak. Néhány probléma mégiscsak felmerül: Greg és Eliot az első pillanattól kezdve ki nem állhatja egymást. Az egymillió dollárért azonban úgy gondolják, hajlandók lesznek elviselni a helyzetet egy hétig. Arról persze nem tehetnek, hogy a külvilág egy kissé csodálkozik, amikor a két elegáns, visszafogott milliomos rövid idő alatt keményöklű, nagyhangú, belevaló fickóvá változik.

 

Dolgozó lány - Paramount Channel, április 25. szombat, 18.30h

Tess McGill (Melanie Griffith) átlagos nő, nem mindennapi vágyakkal. A jóhiszemű lány élete nagy lehetőségét látja saját ötletében, amely felkeltette új főnöke, Katherine Parker (Sigourney Weaver) érdeklődését. Katherine azonban a nagy lehetőség küszöbén eltöri a lábát, és Tess egy őrült ötlettől vezérelve Katherine Parkernek adja ki magát. Hamarosan rájön, hogy főnöke meg akarta lopni, ezért, hogy ne vesszen el élete nagy lehetősége, szövetkezik egy jó nevű és jóképű brókerrel, Jackkel (Harrison Ford).

 

Éjjeli napfény - SuperTV2, április 25. szombat, 18.50h

A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét _ amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek, és innentől kezdve minden éjszakát együtt töltenek a csillagok alatt. Katie előtt megnyílik a világ, lelkitársa oldalán végre valóra válik rég áhított álma. Ám a fiú elől eltitkolja a betegségét, amivel óriási veszélybe sodorja az életét...

 

Zöld kártya - Duna Tv, április 25. szombat, 19.40h

George Faure állásajánlatot kap az Egyesült Államokban. A kedvező fejlemény azt jelenti, hogy új életet kezdhet, ám mégis van egy kis bökkenő: nincs zöld kártyája, azaz munkavállalási és tartózkodási engedélye. Jó szokás szerint azonban mindenre van megoldás, erre például az, hogy feleségül kell vennie egy amerikai nőt. Brontë Parrish-nak viszont végre sikerül egy tökéletes lakáshoz jutnia New York-ban. Neki is csak egyetlen apró gondja van: a lakást csak házaspároknak adják ki. Így aztán elég egy közös ismerős, aki bemutatja egymásnak a két, kétségbeesetten és sürgősen párt kereső fiatalt, és máris megköttetik a kizárólag csak üzleti érdekeken nyugvó házasság, amelyben mind a két fél megkapja, amit akart: Brontë az áhított lakást, George az amerikai tartózkodáshoz nélkülözhetetlen zöld kártyát. Az ifjú házasok ezután elégedetten és abban a reményben válnak el egymástól, hogy soha többé nem kell találkozniuk. Ám alig telik el néhány hónap, és a hatóságok vizsgálódni kezdenek. A furcsa pár gyorsan egy fedél alá költözik, hogy mindent megtanuljanak a másikról.

 

Kétely - Film4, április 25. szombat, 20h

1964-ben járunk a bronxi St. Nicholas iskolában. A vibráló egyéniségű, karizmatikus Flynn atya (Philip Seymour Hoffman) szeretné kicsit megváltoztatni az iskola túl szigorú szokásait, melyeket már réges-régen állított fel a vaskezű igazgatónő, Aloysius Beauvier nővér (Meryl Streep), aki a félelem és a szabályok erejében bízik. A politikai változások szele eléri a közösséget és az iskola a falai közé fogadja az első fekete diákot, Donald Millert. Amikor a reménytelien ártatlan James nővér (Amy Adams) megosztja az igazgatónővel észrevételét, miszerint Flynn atya túlságosan személyes érdeklődést mutat Miller iránt, az igazgatónő személyes keresztes hadjáratba kezd a pap ellen azzal a céllal, hogy eltüntesse őt az iskolából. Bár bizonyítékkal nem rendelkezik, Aloysius nővér a hite szerint száll szembe Flynn atyával.

 

Apró titkok - RTLII, április 25. szombat, 21h

Sarah (Kate Winslet) és Brad (Patrick Wilson) látszólag boldog házasságban élnek a párjukkal. A valóság azonban az, hogy csak a gyerekeik tartják össze a két kapcsolatot. A magányos szülők a játszótéren találkoznak, és hamarosan egymás segítségével újra felfedezik a szabadság és a szerelem érzését. Mindketten tudják, hogy a titkos viszony nem folytatódhat örökké, és előbb-utóbb fény derül rá, melynek beláthatatlanok a következményei.

 

Star Wars: Az ébredő Erő - Paramount Channel, április 25. szombat, 21h

A Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér cselekménye után 30 évvel járunk (YU 34), az Új Köztársaság idejében. Az Első Rend jelent meg és háborúzott a Galaktikus Birodalom maradványaival, melynek vezetője Supreme Leader Snoke és tanítványa, Kylo Ren, aki sajátos fénykardjával a Galaxis egy részét elfoglalta a (Hux tábornokkal) Starkiller bázisról vezetve seregét.

 

A cápa - Filmcafe, április 25. szombat, 21h

Az Atlanti Óceán egy idilli turistaparadicsomán, Amity szigetén a tinédzser Chrissie úgy dönt, úszik egyet a gyönyörű, nyugodt éjszakai tengerben. Barátai inkább a parton folytatják a bulizást. Nem látják, hogy a lányt egy titokzatos, pokoli erő váratlanul a mélybe rántja... Másnap emberi testrészekre bukkannak a parton. Brody rendőrfőnök azonnal tudja, hogy a szerencsétlen áldozattal cápa végzett. Rosszat sejt. Azt javasolja a polgármesternek, hogy hirdessék ki a szigeten a fokozott cápaveszélyt és vezessék be a fürdési tilalmat. Közeledik azonban a Függetlenség napja, és a polgármesternek esze ágában sincs egy _ szerinte _ vaklármával elriasztani az érkező turistákat. A cápa azonban új áldozatokat szed. A halászok a fenevad nyomába erednek és horgukra is akad egy kisebb cápa. A kedélyek megnyugszanak, a strandokat újra megnyitják _ csak Brody és egy tengerbiológus nem nyugodt. Azt feltételezik, hogy egy sokkal nagyobb ellenféllel van dolguk: egy fehér cápával...

 

Demóna - Cool, április 25. szombat, 21h

A gyönyörű és tisztaszívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna azonban kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal később viszont könyörtelen árulás áldozatává válik, amelynek hatására addig tiszta szíve kővé változik. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét, Demóna pedig bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és egyben talán saját boldogságának kulcsa is.

 

Ifjúság - Duna Tv, április 25. szombat, 21.30h

Paolo Sorrentino a Rómába kalauzoló, Oscar-díjas "A nagy szépség" után ismét Fellinit idéző, lenyűgöző filmmel jelentkezik. Ezúttal egy Alpok-beli luxusszálloda szolgáltatja a díszletet, itt pihen a már nyugdíjba vonult, világhírű zeneszerző és karmester, Fred Ballinger és legjobb barátja, a filmrendező Mick Boyle. Fred kíváncsisággal szemléli a hotel többi vendégét, lánya, Leda problémáit, valamint a fiatal és ambiciózus írókat, akikkel Mick együtt dolgozik egy forgatókönyvön. Saját zenei karrierjét lezártnak tekinti, ám a legmagasabb szinten szeretnék, hogy még egyszer vezényeljen: magától II. Erzsébet brit királynőtől kap meghívót, hogy lépjen fel Fülöp herceg születésnapján. A meghívást rögtön elutasítja, de a királyi család állhatatosnak bizonyul. Európai filmdíj 2015 _ legjobb film Európai filmdíj 2015 _ legjobb rendező: Paolo Sorrentino Európai filmdíj 2015 _ legjobb férfi alakítás: Michael Caine (.)

 

Erőszakik - AMC, április 25. szombat, 23h

Ray (Colin Farrell) és Ken (Brendan Gleeson) profi bérgyilkosok. A legutóbbi munkájuk kapcsán azonban támadt egy kis zűr. A góré emiatt jobbnak látja kényszervakációra küldeni őket. Londonból így a belgiumi Bruges-be utaznak, amíg tisztázódik a helyzet. Megpróbálnak turistaként viselkedni a flamand városkában. Ken élvezi a nyugalmat, Rayt azonban kísértik a véres események. Miközben a főnök hívását várják, fura figurák egész sorával ismerkednek meg. Köztük van az Európában forgató amerikai törpe színész, néhány holland prostituált, valamint a titokzatos Chloe (Clémence Poésy), aki elcsavarja Ray fejét.

 

Danny Collins - Paramount Channel, április 25. szombat, 23.50h

Danny Collins (Al Pacino), az öregedő rocksztár régi slágereivel haknizik. Úgy tűnik, mindene megvan: pénz, hírnév, gyönyörű menyasszony és még mindig megtölti a stadionokat rajongóival. A hajdani vad rockert a kemény évek, félresikerült kapcsolatok és az esténként újra meg újra előadott nóták kikészítik. Amikor managere (Christopher Plummer) megmutat Dannynak egy levelet, amelyet John Lennon írt neki 40 évvel ezelőtt, úgy dönt, ha kicsit megkésve is, de megfogadja példaképe tanácsát és mostantól azt teszi, amit a szíve diktál.