Ezért sárgult be A Simpson család

Praktikus és pszichológiai magyarázat is van.

Évtizedek óta velünk van A Simpson család - 1989-ben indult a sorozat, azaz idén 34 éves, és már annyira megszoktuk ezeket a figurákat, hogy el sem tudnánk képzelni őket másként, mondjuk kék, piros vagy lila színben.

Az ég kék, a fű zöld, a Simpsonék pedig sárgák. De pontosan miért is döntött Matt Groening, A Simpson család alkotója a sárga szín mellett?

Groening a BBC-nek adott interjújában annak idején elárulta, hogy különlegessé szerette volna tenni a rajzfilmet, ezért akart kezdésnek egy merész színt választani.

"Egy animátor állt elő a Simpson család sárgájával, és amint megmutatta nekem, azt mondtam: 'Ez a megoldás!'. Amikor a távirányítóval a csatornákat váltogatod, és egy sárga villanás tűnik fel, tudni fogod, hogy a Simpson családot nézed"

- mondta.

Groening egy másik interjúban azt is elmondta, hogy nem "hagyományos rajzfilmszíneket" akart választani a karakterek számára.

Annak idején furcsa lehetett a nézők számára, hogy élénksárga bőrszínnel látják a karaktereket, és valószínűleg kellett egy kis idő, amíg hozzászoktak.

A Simpson család elmúlt 30 évének sikerét figyelembe véve jó döntést hoztak az alkotók, de a színválasztás mögött állhat némi tudományos magyarázat is. A színelmélet szerint a sárga szín pszichológiai hatással van az emberi agyra. A szemünk fényfeldolgozási módja miatt a sárga a legjobban látható szín az emberi szem számára, emellett az optimizmust és az örömöt is jelképezi.

Via: Unilad