Ezt a filmet mindenki utálta, mégis sikeres lett

Bár szokás ezt a filmet lehúzni, mi az érdemeire mentünk rá, mert olyanok is vannak.

A Max Payne - Egyszemélyes háború (2008) az a film, amit látszólag mindenki utált, a kritikusok a földbe döngölték, az alapjául szolgáló, a Rockstar Games által kiadott videójáték rajongói gyűlölték, bemutatása után mégis kapásból a toplista élére ugrott, majd jó sok bevételt hozott. Talán mindenki jobban járt volna, ha letagadják a videójátékos pedigrét, új nevet adnak a főhősnek, úgy vágnak bele – hiszen, ha más fénytörésben nézzük a dolgot, amúgy is egy Constantine - A démonvadász (2005) utánérzésről van szó.

Merthogy tragikus múltú, sötét hangulatú hősünket (Mark Wahlberg) itt is démonok kísértik, a múlt démonai és egy új, Valkűr nevű szintetikus drog okozta hallucinációk, és itt is egy olyan lány (Mila Kunis) lesz a partnere, akinek meggyilkolták az ikertestvérét.  Max Payne New York-i sztárzsaru volt, amíg bedrogozott maffiózók meg nem ölték a feleségét. Ettől kezdve Maxet csak egy cél élteti: megtalálni a titokzatos drog forrását. A drogdílerek közé áll, a drogmaffia tagja lesz. Egyre mélyebbre jut, egyre borzasztóbb bűnök nyomára talál, a szálak pedig egy nagy gyógyszergyárhoz és egy volt tengerészgyalogoshoz (Amaury Nolasco, aki Sucre volt A szökésben) vezetnek. Bár új szövetségesre talál, korábbi barátai ellene fordulnak, már akik életben maradtak, Max azonban mindenre hajlandó és nagyon sok mindenre képes az igazságért.  

Lehet, hogy ezer olyan dolog van, ami a videójátékban jobb volt vagy teljesen másként volt, de tény, hogy a filmnek megvan a hangulata, és a szárnyas démonokat leszámítva a Max Payne látványvilága hozza az elvárt szintet. Mindig esik a hó, mindig szirénázik valahol egy rendőrautó, és ugyanúgy, mint a játékban, mindig átvált a kép kékes szürkéből barnára, ha a főszereplő lassítva lövöldözik. Ha a hardcore Max Payne-rajongók nem kapcsolnak át másik csatornára az első öt perc után, érdemes a hibák helyett James McCaffrey-re vadászni (ő kölcsönözte a játékban Payne hangját, itt pedig FBI ügynököt játszik), és megvárni a stáblista végét a bónuszjelenetért, illetve élvezni a két ukrán szépség, Mila Kunis és Olga Kurylenko játékát, és még Nelly Furtado is kapott egy kisebb szerepet.