Ezt a jelenetet törölték a Jóbarátokból

Az ominózus jelenet egy reptéri bombával poénkodik, 2001. szeptember 11-e után nem maradhatott a sorozatban.

A népszerű sitcom 8. évadjának 3. epizódjában (Rachel megmondja) Chandler (Matthew Perry) és Monica (Courteney Cox) épp a repülőgépre készülnek felszállni, amikor azt látják, hogy a sorban előttük álló pár, mivel kiderül, hogy nászutasok, felminősítik a jegyüket első osztályra. Persze, Chandlerék is megpróbálkoznak ezzel, ám már nincs több jegy az első osztályra, de legalább elégtételt vettek azzal, hogy lenyúltak pár narancsot a pultról.

Később ugyanabban a szállodában szállnak meg, mint az említett pár, és természetesen a nászutas lakosztályt is elhappolják előlük. Azt azonban kevesen tudják, hogy

a szállodai jelenet eredetileg nem lett volna benne az epizódban, mivel több időt töltöttek volna reptéren, ám annak egy részét ki kellett vágni.

A törölt jelentekben Chandler egy tábla mellett áll, amin ez olvasható: „Figyelem! A szövetségi törvény mindenfajta viccelődést tilt a repülőgép-eltérítéssel és a bombákkal kapcsolatban.” - és naná, hogy elsüt egy bombával kapcsolatos poént, aminek következményeként az őrök elviszik kihallgatni.

Az epizód 2001. október 11-én került adásba Amerikában, pont egy hónappal a gépeltérítések után.

Egyértelmű volt, hogy ízléstelen lenne, ha bennhagynák ezeket a jelenteket, így az alkotók végül úgy döntöttek, kivágják.

még több jóbarátok

A Jóbarátok legfurcsább dramaturgiai bakijára máig nincs magyarázat

A szitkom szereplői egy olyan alternatív univerzumban élnek, ahol Bruce Willis nem is szerepelt az Armageddonban?!?

Tovább

 

A nézők végül őket igazolták, többen is jó döntésnek tartják, hogy nem kerültek adásba a bombás viccek, sőt, egyesek szerint az egész sorozat népszerűségének ártott volna, ha így adják le.

(via Unilad)