Filmek kedd estére

Ha nem bánod, hogy álmos leszel szerdán, akkor ajánljuk a Jackie Brownt, de például az Alien már 21 órakor elkezdődik!

Vírus - Film+, április 9. kedd, 18.30h

Sam Daniels ezredes halálos vírust tanulmányoz Afrikában, amely az egyik faluban szinte teljesen kiírtotta a lakosságot. A vírus veszélyesebb, mint a pestis és könnyebben fertőz, mint a nátha. Sam rádöbben, hogy a fertőzés eljuthat az Egyesült Államokba és 48 órán belül megfertőzheti az egész országot. Gyanúja beigazolódik, egy amerikai kisvárosban több ember is szörnyű kínok közt hal meg. A sereg karantént von a város köré, míg Sam volt feleségével a vírus ellenszerét keresik. Azonban váratlanul felettese kizárja az ügyből. Sam hamarosan kénytelen rádöbbenni, hogy a vírust az amerikai hadsereg fejlesztette ki és le akarja bombázni a várost, hogy így fékezze meg a mutálódott vírost, s hogy eltussolhassa az ügyet.

A nyolcadik utas: a Halál - Moziverzum, április 9. kedd, 21h

A Nostromo űrhajó a hazatérés helyett a képernyőn villogó pont nyomába ered. Váratlan küldetésük egy kihalt bolygóra vezeti őket, ahol egy elhagyott űrhajót találnak, belsejében számtalan, tojás alakú kapszulával. Miközben óvatosan próbálják feltárni az űrsikló titkát, az egyik tojásból hirtelen kirobban egy lény és rátapad Kane (John Hurt) arcára, aki teljesen megbénul. Miután Kane visszanyeri az eszméletét és csatlakozik a többiekhez, megdöbbentő dolog történik. Kane testéből egy szörny kel ki, amely sorra végez az űrhajósokkal. Ripley (Sigourney Weaver) azonban nem törődik bele a halálba.

Café Society - Paramount Channel, április 9. kedd, 21h

Bobby egy New York-i zsidó, összetett foglalkozású család legkisebb gyermeke. Elutazik szerencsét próbálni Phil (Steve Carell) bácsikájához, akinek gyönyörű titkárnője, Veronica (Kristen Stewart) azonnal megragadja. Csakhogy ő titokban a házas Phil bácsi szeretője... Főhősünk visszatérve New Yorkba gengszter bátyjával megnyitja a környék egyik legmenőbb szórakozóhelyét. Ám történetük Veronicával nem ért még véget!

Temetetlen múlt - AMC, április 9. kedd, 22.55h

Egy magányos asszony (Michelle Pfeiffer) bolyong megüresedett otthonában. Egy alkalommal Claire furcsa hangokat hall a szomszédból és unalmában leselkedni kezd a kerítés túloldalán élő házaspár után. Egyre jobban hatalmába keríti az a gyanú, hogy a szomszéd megölte és a közeli tóba dobta feleségét. Ám a hangok egy idő után már az otthonában követik az asszonyt. Az aggódó férj attól tart, hogy feleségét két évvel ezelőtti autóbalesete gyötri, ezért pszichológushoz küldi Claire-t. A pszichológus pedig azt tanácsolja, hogy ha úgy tűnik, a kísértet mondani akar valamit, az asszony hallgassa meg, mit akar.

Sicario - A bérgyilkos - Mozi+, április 9. kedd, 23h

Az emberrablási ügyekre specializálódott FBI ügynök, Kate Macer (Emily Blunt) és csapata egy bevetés során falba temetett, rothadó hullákra bukkan a Diaz család házában. Kate-et ezután felkérik, hogy vegyen részt egy titkos akcióban az Egyesült Államok és Mexikó területén ténykedő hírhedt Diaz klán és vezetője, a véreskezű drogbáró elfogására. A klán a könyörtelen Sonora kartell tagja, amely a drogcsempészettől az emberrabláson át a hidegvérű kivégzésekig a szervezett bűnözés minden területén jelen van a közép-amerikai régióban. A mexikói bűnbanda terjeszkedését egyre nehezebb megfékezni, a korrupcióban már több ügynök is érintett. Egy kolumbiai bérgyilkos, Alejandro (Benicio Del Toro) és Matt Graver különleges ügynök (Josh Brolin) vezetésével szigorúan titkos egység indul Ciudad Juarez felé. Az idealista Kate a csapat egyetlen nőtagjaként szintén velük tart, és hamarosan olyan véres háborúban találja magát, ahol az ellenfél semmilyen szabályt nem tisztel. Őrült gyilkosok és ártatlan emberek egyaránt áldozatul esnek a sötét, alvilági küzdelemnek, amelyben tiszta eszközökkel, úgy tűnik, lehetetlen igazságot szolgáltatni.

Jackie Brown - Paramount Channel, április 9. kedd, 23h

Jackie Brown (Pam Grier), a kalandos előéletű légikisasszony élete utolsó, de legnagyobb dobására készül. Bűnözők és idegbajos rendőrök sűrűjében tart a célja felé, miközben volt barátja, Ordell (Samuel L. Jackson), a kíméletlen gengszter is ugyanarra a nagy fogásra készül. Jackie váratlan szövetségesre akad Max Cherry (Robert Forster) fejvadász személyében, akinek a segítségével megpróbál túljárni a többiek eszén.

Füles - Filmcafe, április 9. kedd, 23.15h

A napokban elhunyt angol újságírót, Joe Strombelt (McShane) éppen gyászolják kollégái, nem sejtve, hogy a szerencsétlen zsurnaliszta félúton ragadt élet és halál között. Joe-nak ugyanis még küldetése van: le kell lepleznie a Londonban garázdálkodó rejtélyes tarot kártyás gyilkost. De hogyan is tehetné ezt, ha fizikailag már nem is létezik? Itt jön a képbe Sondra Pransky (Johansson), a nagyon is élő amerikai egyetemista lány, aki újságírást tanul, s londoni barátait érkezett meglátogatni. Egy másik amerikai, a bűvész Sid Waterman (Allen) előadását nézve meghökkenve veszi észre, hogy egyedül ő képes látni és hallani Joe-t. A félig-meddig néhai zsurnaliszta élete fülesét adja a céltudatos lánynak, aki egyből a sztori után veti magát, veszélyes kalandja során pedig Sid lesz segítőtársa. A nyomozás Sondrát egy jólfésült angol arisztokrata (Jackman) karjaiba vezeti, s a lány azt hiszi, élete nagy románca vette kezdetét. Szép lassan azonban egyre erősödik benne a gyanú, hogy új szerelme talán maga az egyre inkább veszélyessé váló nyomozás tárgya.

Kémek a szomszédban - TV2, április 9. kedd, 23.20h

Új szomszédok költöznek Gaffney-ék mellé a külvárosban. Tim könyveket ír, és üvegszobrokat készít, míg Natalie médiatanácsadó, gasztroblogger és a Sri Lankai árvák megmentője. Hamarosan összebarátkoznak, nem sejtve, hogy nemzetközi kémek.