Filmek kedd estére

Sacha Baron Cohen egy megosztó személyiség, a kedd este most azoknak kedvez, akik szeretik őt. Ali G Indahouse.

Ébredések - Paramount Channel, június 4. kedd, 17.55h

A visszahúzódó, inkább kutatóorvosnak, mint gyakorló pszichiáternek való Dr. Malcolm Sayer a Baibridge-i Kórház ideggyógyászatára kerül. Az osztályon szinte teljesen öntudatlan, gyermekkoruk óta tetszhalott állapotban lévő betegeket kezelnek. Bár nem tudnak beszélni és érzelmeiket, gondolataikat más módon adják környezetük tudtára, Sayer meg van győződve róla, hogy ezek az emberek "odabenn mégis élnek". A lelkes orvos egy olyan új gyógyszert fedez fel, amellyel a betegeket vissza lehet hozni őket az életbe. Csodálatos ébredésnek lehetünk tanúi.

Ábel a rengetegben - Duna Tv, június 4. kedd, 20.25h

1920-as évek, Erdély. Ábel, betöltvén tizennegyedik életévét, pénzkereset céljából elszegődik fafelvigyázónak a Hargitára, a bank tulajdonát képező erdőségbe, hogy segítse családját. Édesapja elkíséri a hegy tetején magányosan álló fakunyhóba, ad mellé egy kecskét és egy kutyát. Ábel vásárlókkal, rablókkal, szerzetesekkel, csendőrökkel találkozik, megismeri az éhséget, a hideget, a betegséget, a halált, és kezdi kitanulni az élet és a világ fortélyait. Amikor lejár a szerződése megérik benne az elhatározás: elindul szerencsét próbálni az országban.
Tamási Áron művéből Kányádi Sándor készített forgatókönyvet, melyet Mihályfy Sándor rendezésében láthatnak a nézők.

Így készült a Rocketman - Paramount Channel, június 4. 20.30h

Bepillantást nyerhetünk a Rocketman című film kulisszái mögé.

Kegyetlen bánásmód - Filmcafe, június 4. kedd, 21h

Miles Massey nagymenő Los Angeles-i válóperes ügyvéd. Sikerei csúcsán van: lenyűgöző az ügyfélköre, a pereit nagy arányban nyeri, a szakmában tisztelik, sőt, még egy kikezdhetetlen házasság előtti szerződést is elneveztek róla. Az élete mégis üres és unalmas. Miles ezért új kihívásokat keres. Ez pedig a gyönyörű Marylin Rexroth személyében érkezik, aki Miles egyik ügyfelének leendő ex-felesége, és egy magánnyomozó segítségével ki akarja forgatni a dúsgazdag férjét a vagyonából. Miles meghiúsítja az akciót, ám a nő nem hagyja annyiban a dolgot, ráadásul veszedelmesen csinos.

Egy csodálatos elme - Paramount Channel, június 4. kedd, 21h

1947-et írunk: John Forbes Nash Jr. megérkezik a Princeton egyetemre, hogy matematikát tanuljon. A titokzatos nyugat-virginiai zseninek sem pedigrés iskolai múltja, sem pénze nincs elég ahhoz, hogy bekerüljön az elit diákok körébe. Ám számára semmit sem jelent a társasági élet - sem az órák látogatása. A különc fiút egyetlen dolog érdekli: egy egészen eredeti ötlet megtalálása.A matematika szakon könyörtelen verseny folyik, és sokan szívesen látnák Nash bukását. Mégis épp a rivalizálás adja meg neki a kellő lökést: egy este a helyi bárban megfigyeli, hogyan versengenek a fiúk egy szőke lányért, és az ötlet, mely oly régóta kísérti, megfogan. Megírja dolgozatát a játékelméletről - a versengés matematikájáról -, mely bátran szembeszegül Adam Smithnek, a modern közgazdaságtan atyjának, doktrínáival. 150 év elfogadott gondolatvilága hirtelen idejétmúltnak tűnik és Nash élete örökre megváltozik. Megnyer egy rangos ösztöndíjat és tanári állást kap, de nem elégedett. A tudomány jelentős szerepet játszott Amerika második világháborús győzelmében, és most, a hidegháború csúcsán Nash feladatot akar az új konfliktusban. Vágyai teljesülnek, amikor felbukkan a rejtélyes William Parcher, és szigorúan titkos megbízatást ad neki: ellenséges kódokat kell megfejtenie.Nash teljes szívvel és aggyal veti magát a munkába. Ám szívére másfelől is vár feladat. Megismerkedik a gyönyörű és ragyogóan okos Aliciával, aki Nasht egy számára eleddig teljesen ismeretlen fogalommal ismerteti meg: a szerelemmel. Összeházasodnak, de Nash nem avathatja be hitvesét kettős életébe. Ám ennek a munkának, veszélynek és titkolódzásnak súlyos ára van...

Ali G Indahouse - AMC, június 4. kedd, 22.45h

Ali G - Madonna Music klippjének fukszokkal tarkított limuzinsofőrje - végre egy teljes mozifilmen át borzolhatja a kedélyeket, fricskázhatja a jóízlést, kommentálhatja a popkultúrát, ingerelheti a rekeszizmokat ebben a dögös zenékkel és elképesztő poénokkal dúsított, eszméletlen vígjátékban.

A válságstáb - Sony Movie Channel, június 4. kedd, 22.45h

Jane Bodine politikai kampánymenedzser, aki túl sokszor szenved vereséget ahhoz, hogy a pályán maradjon. Most azonban a bolíviai elnökjelölt Pedro Castillo-nak van szüksége a segítségére. A férfi nem túl népszerű az országában, így valamilyen nyerő stratégiára van szükség, hogy végül nyerhessen. Amikor Jane megtudja, hogy a régi ellenfele, Pat Candy már Pedro Castillo ellenlábasának kampánymenedzsere lett, gyorsan Bolíviába repül, s elvállalja az állást. Ahhoz azonban, hogy megnyerhessék a választást, több piszkos trükköt is szükséges lesz előhúznia a tarsolyából.