Filmek keddi kikapcsolódáshoz

Végignéztük a tévéműsort, és kigyűjtöttük a legjobb filmeket, hogy neked már ne kelljen.

Apollo 13 - AMC, október 27. kedd, 18.20h

1970. április 11-én az Apollo 13 három fős legénysége nekivág a végtelen világűrnek. Küldetésük nem mindennapi: leszállni a Holdra. A kilövés simán megy, a mérnökökből, tudósokból és matematikusokból álló houstoni irányító központ felügyeli a repülést. Az űrhajó majdnem eléri a Holdat, amikor a következő üzenet érkezik 330 ezer kilométer messzeségből a Földre: "Houston, baj van." A három űrhajóst egy hibás alkatrész miatt bekövetkezett robbanás megfosztja az oxigéntől, az energiától és a hajó irányításának lehetőségétől. A tét többé már nem a Hold elérése, hanem az életben maradás.

 

Pénz beszél - Filmcafe, október 27. kedd, 18.35h

A jószívű, mindenki kedvence Brandon Lang (Matthew McConaughey) egy év leforgása alatt milliomosok vagyonával játszó John Anthonyvá válik, aki nyolcvan százalékos biztonsággal tippel bármilyen meccsre. Arra persze csak később döbben rá, hogy mentora, Walter Abrams (Al Pacino) csúnyán átverte, és a játék nem csak pénzre megy. A milliós fogadásoknál már az élete is tét, a nagy halak, főleg Novian (Armand Assante) ugyanis nem szeretik, ha elúszik a pénzük.

 

A Grand Budapest Hotel - Paramount Channel, október 27. kedd, 18.55h

Gustave a híres európai szálloda, a Grand Budapest Hotel legendás főportása a két világháború között. Az elegáns szállodában átlagosnak nemigen mondható vendégek fordulnak meg, arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincstolvajok. A főportás összebarátkozik az egyszerű londinerrel, Zero Mustafával, és együtt keverednek bele az évszázad műkincsrablásába. Miközben a világ drámai módon kezd megáltozni körülöttük, a szálloda szinte minden vendége és dolgozója részese lesz az értékes kép utáni hajszának.

 

Elit játszma - Viasat3, október 27. kedd, 21h

Molly Bloom (Jessica Chastain) tehetséges profi síelő, aki az olimpiai aranyra hajt, ám egy baleset következtében fel kell adnia egész addigi sportolói karrierjét. A belevaló lány új álmok után néz: Los Angelesbe költözik, ahol személyi asszisztensként kezd el dolgozni, másodállásban pedig főnöke pókerklubja vezetésébe is besegít. Molly hirtelen a hollywoodi elit legbelsőbb köreiben találja magát, vendégei menő üzletemberek, híres sportolók, mozisztárok, rendezők. Egy kis lelemény és kitartás árán Molly a legnívósabb klub élére küzdi fel magát, ahol percenként dollármilliók cserélnek gazdát. A sikeres vállalkozásra az orosz maffia is felfigyel, csakúgy, mint az FBI. A diszkréciót mindennél fontosabbnak tartó lány nehéz helyzetbe kerül: ha nem akar rács mögé kerülni, ki kell szolgáltatnia exkluzív ügyfeleit a kormány embereinek. Az egyetlen szövetségese, ügyvédje, Charlie Jaffey (Idris Elba), próbálja kihúzni őt a csávából: meg akarja mutatni a világnak, hogy az elveihez végsőkig ragaszkodó pókerhercegnő korrektebb játékot űz, mint ahogy azt elsőre bárki gondolná.

 

Szex és New York - Sony Movie Channel, október 27. kedd, 21h

Carrie (Sarah Jessica Parker) boldogan él Biggel, már az esküvő is ki van tűzve. Ám a nagy napon Carrie egyedül marad az oltár előtt, 200 ember szeme láttára. Barátnői, Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) a végső összeomlás elkerülése érdekében elcipelik Mexikóba, hogy ott aztán visszarázzák bele az életet. A négy rámenős, nagyszájú, nagyvárosi barátnő alaposan felkavarja a közéletet, a divatvilágot és a férfiak érzéseit.

 

Machete gyilkol - AMC, október 27. kedd, 21h

Az amerikai elnök alkut ajánl Machete-nek: ha sikerrel teljesít egy veszélyes küldetést, cserébe megkapja az amerikai államporgárságot. Ehhez el kell fognia Mexikóban az egyik drogkartell főnökét, aki Washingtont fenyegeti. Miközben bérgyilkosok és zsoldosok vadásznak rá, Machete teljesíti a küldetést, és leszállítja a fickót a különc milliárdos fegyvrekereskedőnek, Luther Voznak, az egyetlen embernek, aki képes hatástalanítani a bombát. Machete azonban rájön, hogy valójában Voz mozgatja a szálakat.

 

Két apának mennyi a fele? - Film Mánia, október 27. kedd, 21h

A fiatal és gyönyörű Alice Thomaso kiszabadul a börtönből, ahova luxusautók lopásáért került. A lánynak egy hónappal korábban meghalt az anyja, aki egy magnószalagról tudatja vele, hogy évekkel korábban két férfit szeretett egyszerre. Miután kiderült, hogy terhes, nem tudott választani közöttük, ezért elhagyta őket. Alice elhatározza, hogy felkeresi mindkettőjüket és kideríti, melyikük az apja. A lány ellop egy sportautót, majd elindul délre, ahol találkozik az apajelöltekkel. A két férfi, akik nem is tudtak egymás létezéséről, döbbenten hallgatja végig a lejátszott felvételt. Mielőtt kideríthetnék, hogy ki is az igazi szülő, a játékba bekapcsolódik a rendőrség és az orosz maffia.

 

Star Wars II. rész - A klónok támadása - AXN, október 27. kedd, 22.55h

Tíz év telt el az előző részben elbeszélt események óta. A titokzatos Dooku gróf (Christopher Lee) vezetésével naprendszerek lépnek ki a Galaktikus Köztársaságból, míg a maroknyi jedi lovag kevés ahhoz, hogy fenntartsa a békét és a rendet. Padmé Amidala (Natalie Portman) ellenzi a hadsereg felállítását, ezért megpróbálják félreállítani. A tanács testőrt rendel mellé: Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) tanítványát, az ifjú Anakin Skywalkert (Hayden Christensen) bízzák meg a feladattal. Míg ők a további támadások elől bujkálnak, Obi-Wan a merénylő után nyomoz. Egy távoli bolygón különös titkokra bukkan: egy klóngyárban olyasmi készülődik, amely eldöntheti a közelgő polgárháború kimenetelét.

 

München - Paramount Channel, október 27. kedd, 23.10h

Steven Spielberg részben Magyarországon forgatott nagyszabású alkotása, a München egy nemzetközi szereplőgárdát felvonultató, lebilincselő történelmi thriller, amely az 1972-es müncheni olimpián a 11 izraeli sportoló meggyilkolását követő eseményeket dolgozza fel.A megtörtént események alapján készült film azt a tikos izraeli különítményt követi nyomon, melynek feladata a müncheni mészárlással gyanúsított 11 palesztin felkutatása és likvidálása volt _ valamint azt boncolgatja, milyen személyes áldozatokat követelt ez a bosszúakció a csapattól és annak vezetőjétől.