George R. R. Martin szerint ez minden idők legjobb sorozatfináléja

Soha nem találnád ki! Nincsen benne se sárkány, se fantasztikum.

A Trónok harca univerzumának megalkotója, George R. R. Martin egy blogposztban megnevezte, hogy melyik tévés epizódot tartja a legjobb finálénak a televíziózás történetében. Az apropót az adta, hogy a Vanity Fair összeállítására a Trónok harca második évadának utolsó előtti epizódja, a Feketevíz is felkerült, mint az elmúlt 25 év egyik "tökéletes" epizódja. (Ez az, amiben Stannis Baratheon csatába vezeti a seregét Királyvár ellen.)

Soha nem állítottam, hogy tökéletes vagyok... de ha a Vanity Fair jó emberei ezt akarják mondani, ki vagyok én, hogy vitatkozzam velük"

- írta az oldalán a szerző, hozzátéve, hogy bár ezt is szereti az általa írt négy epizód közül, a negyedik évad Az oroszlán és a rózsa című epizódja közelebb áll hozzá.

A továbbiakban kifejtette, hogy egyetért a cikkben felsorolt számos más választással - nevezetesen a Mad Menből a Bőrönddel, a Breaking Badből Ozymandiasszal és a Sopranosból a The Pine Barrensszel.

Forrás: HBO

 

A poszt egy másik pontján azonban elárulta, hogy az ő örök kedvenc epizódja nem szerepel a listán – ez pedig a Sírhant művek évadzárója.

"Eléggé szerettem azt a sorozatot, bár nem mondhatom, hogy annyira szerettem, mint a RÓMA, a DEADWOOD, a FARGO vagy néhány más, a listáról hiányzó sorozatot. De az az utolsó epizód messze a legjobb finálé volt a televíziózás egész történetében. És el sem tudom képzelni, hogy bárki is tudna ennél jobbat csinálni."

A posztjában A drót és a Black Mirror különböző epizódjai iránti csodálatát is kifejezte, valamint azt is elmondta, hogy "nagyon örül és hízelgőnek" érzi, hogy az ő egyik alkotása szerepel a listában.

Via: NME